نحوه ساخت پروتز پا چگونه است؟⭐(شرح تمام مراحل ساخت پروتز پا)

نحوه ساخت پروتز پا چگونه است

نحوه ساخت پروتز پا موضوع صحبت ما در این مقاله است. انواع پروتز پا که شامل پروتز زیر زانو، پروتز بالای زانو، پروتز لگن، پروتز مچ پا، پروتز ساق پا و پروتز پنجه است، برای کمک به کسانی ساخته می شوند که دچار قطع عضو شده اند. پروتز ها همان اندام های مصنوعی هستند و عملکرد خوب و قابل قبولی دارند. از زمانی که پروتزها خلق شده اند، تغییرات زیادی در زندگی افراد ایجاد شده و در وجود کسانی که با مشکل قطعی عضو درگیرند، امید به زندگی جریان پیدا کرده است. با ما همراه باشید تا در مورد نحوه ساخت پروتز های پا که شامل انواع پروتز لگن، پروتز زیر زانو، پروتز بالای زانو و پروتز مچ پا صحبت کنیم.

نحوه ساخت پروتز پا چگونه است؟ و این پروتز ها باید چجور ویژگی هایی داشته باشد؟

پروتزهایی که امروزه برای پا ساخته می شوند عملکردهای خوبی داشته و به فرد امکان می دهند تحرک و فعالیت بیشتری داشته باشد. پروتز ها را با در نظر گرفتن نیازهای فرد می سازند. فردی که نیاز به پروتز پا دارد، ابتدا باید مورد معاینه و ارزیابی قرار گیرد. سن فرد، میزان فعالیت های او و شکل و اندازه اندام باقی مانده از جمله اطلاعاتی هستند که سازنده پروتز باید در اختیار داشته باشد.

پروتز هیچ دو فردی کاملا شبیه به هم نیست و حتی اگر دو نفر دقیقا از یک ناحیه دچار قطع عضو شده باشند، باز هم نمی توانند از پروتز یکدیگر استفاده کنند؛ زیرا شرایط هر کسی کاملا منحصر به خود اوست. پس مهم ترین کاری که در ساخت پروتز زیر زانو باید صورت گیرد، ارزیابی فردی است که به پروتز پا نیاز دارد.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت انواع پروتز و ارتز با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

نحوه ساخت پروتز پا چگونه است - کلینیک ارتوپد فنی پایار

با مراحل ساخت پروتز پا آشنا شوید!؟

وقتی قرار است در مورد نحوه ساخت پروتز پا اطلاعات بیشتری به دست آورید، باید با مراحل ساخت آن نیز آشنا شوید. در پاسخ به سوال نحوه ساخت پروتز پا چگونه است، می توانیم مراحل را به شرح زیر خلاصه کنیم:

  • اولین مرحله از مراحل ساخت پروتزهای پا، تهیه یک مدل دیجیتالی از بدن فرد است. در این مرحله باید دقت و توجه زیادی به کار برده شود تا مدل طراحی شده، قابلیت پر کردن جای خالی اندام قطع شده را داشته باشد.
  • در مرحله بعدی، قالب گیری انجام می شود. در این مرحله، پزشک با کمک گچ، از پای بیمار قالب تهیه می کند تا اندازه اندام بیمار به درستی به دست آید.
  • در مرحله بعدی از مراحل ساخت پروتز پا سوکت ساخته می شود. در این مرحله نیز باید دقت زیادی صورت گیرد. در کلینیک ارتوپدی فنی معتبر از ورق های ترموپلاستیک برای ساخت سوکت استفاده می کنند.
  • بعد از آنکه سوکت، ساخته شد، روی بدن بیمار آزمایش می شود تا معلوم شود که آیا بیمار با آن راحت هست یا خیدر آخرین مرحله نیز سایر قطعات، ساخته می شود. در ساخت و تکمیل پروتزها، از متریال هایی چون تیتانیوم، پلاستیک و آلومینیوم استفاده می کنند. کار کردن با هر یک از این مواد روش خاص خود را دارد. نحوه ساخت پروتز پا، با توجه به نوع آن تعیین می شود.
قالب گیری یکی از مراحل در نحوه ساخت پروتز پا

قالب گیری پروتز پا چگونه انجام می شود؟

یکی از مسائل مهم در نحوه ساخت پروتز پا (نحوه ساخت پروتز پا چگونه است) ساخت سوکت است. پزشک برای ساخت سوکت باید از بدن بیماری قالب گیری انجام دهد و بدن فرد را در جایی که می خواهد پروتز را در آنجا نصب کند، به دقت اندازه گیری کند. کوچکترین بی دقتی در این مرحله می تواند منجر به ساخت و تولید یک پروتز بی استفاده شود.

در

مراحل ساخت پروتز پا، اندازه گیری و قالب گیری از بدن فرد با کمک مواد ریخته گری، سیستم های رایانه ای، فیبر شیشه و یا گچ صورت خواهد گرفت. امروزه برای آنکه بتوانند قالب گیری را با دقت بالاتری انجام دهند، بدن فرد را اسکن کرده و بر اساس اطلاعات به دست آمده از اسکن، یک پروتز برای فرد می سازند. معمولا بعد از آنکه قالب گیری انجام شد، متخصص و سازنده پروتز پا با بیمار صحبت کرده و در مورد شرایط زندگی او و غالب فعالیت هایی که در طی روز انجام می دهد، اطلاعاتی را کسب می کند. این اطلاعات کمک می کنند، پروتز ساخته شده در برآورده کردن نیازها و احتیاجات بیمار، موثرتر عمل کند و عملکرد بهتری از خود نشان دهد.

5 نکته تاثیرگذار در نحوه ساخت پروتز پا

5  نکته مهم و تاثیر گذار در نحوه ساخت پروتز پا، مواردی است که در ادامه ذکر کرده ایم:

1-مواد به کار برده شده در تولید آن

ماده ای که برای تولید پروتز پا استفاده می شود، باید سبک بوده و باعث ایجاد حساسیت در فرد نگردد. امروزه، متریال هایی مانند فیبر کربن برای ساخت پروتزها به کار برده می شوند؛ این ماده سبک بوده و نیازهای فرد را به خوبی برآورده می کند. این مورد مستقیما روی قیمت پروتز زیر زانو اثر دارد.

2-راحت بودن

از دیگر نکات مهم در ساخت پروتز پا، راحتی است. پروتز یک اندام مصنوعی است و قرار است برخی از وظایف عضو قطع شده را انجام دهد؛ اگر فردی با پروتز احساس راحتی نداشته باشد، عملکرد او به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد.

نحوه ساخت پروتز پا چگونه است و چه مراحلی را شامل می شود

3- عملکرد پروتز

از دیگر مواردی که در نحوه ساخت پروتز پا (نحوه ساخت پروتز پا چگونه است)باید مورد توجه قرار گیرد، عملکرد پروتز پا است. درست است که این عضو نمی تواند همان قابلیت های اندام طبیعی را داشته باشد، اما این اندام مصنوعی نیز باید عملکرد قابل قبولی داشته باشد و رضایت فرد را جلب کند. این عامل نیز تاثیر زیادی بر قیمت پروتز مچ پا دارد.

4-نوع و وسعت اندام قطع شده

از دیگر نکاتی که باید در ساخت پروتز و مراحل ساخت پروتز پا مورد توجه قرار گیرد، وسعت اندام قطع شده است. نوع قطع عضو و وسعت آن بر تعیین نوع پروتز تاثیر مستقیم دارد. برای مثال، کسی که قسمتی از مچ پای خود را از دست داده است، نمی تواند از پروتز فردی استفاده کند که از لگن به پایین خود را از دست داده است.

5-میزان فعالیت های فرد

هر چه میزان فعالیت های فرد بیشتر باشد و هر چه حضور فعالیت های خاص در زندگی او پر رنگ تر باشد، این فرد باید نوع خاص تری از پروتز را مورد استفاده قرار دهد. معمولا سازندگان پروتز به این موضوع توجه زیادی می کنند.

آیا وزن فرد باعث تغییر نحوه ساخت پروتز پا می شود؟

یکی از سوالاتی که برای برخی افراد ممکن است پیش آید این است که آیا وزن فرد باعث تغییر در نحوه ساخت پروتز پا خواهد شد یا خیر. در پاسخ به این سوال باید بگوییم، ساخت پروتز با توجه به نوع آن صورت می گیرد؛ نوع پروتز و محل و شکل اندام قطع شده، مهم ترین عوامل تعیین کننده روش ساخت پروتز هستند.

وزن فرد زمانی اهمیت پیدا می کند که او نیاز به استفاده از پروتزهای پا داشته باشد. پای مصنوعی قادر به تحمل وزن افراد در یک بازه وزنی مشخص است. به این دلیل که از مواد و متریال های با کیفیت در تولید پروتزها استفاده می شود، نباید انتظار داشت که پروتزهای مخصوص پا قادر باشند وزن های بسیار بالا را نیز تحمل کنند. پروتز انتخاب شده باید با وزن فرد تناسب داشته باشد؛ اگر در ساخت پای مصنوعی این مورد لحاظ شود، پروتز راندمان و عملکرد بالاتری از خود نشان خواهد داد.

نحوه ساخت پروتز پا در ارتوپدی فنی پایار

آیا نحوه ساخت پروتز پا روی قیمت پای مصنوعی تاثیر دارد؟

ما در این مقاله در مورد نحوه ساخت پروتز پا چگونه است، نکاتی را بیان کردیم و حال لازم می دانیم در مورد تاثیر نحوه ساخت پروتز پا روی قیمت پروتزهای مصنوعی نیز نکاتی را بگوییم. به جرات می توانیم اظهار کنیم، نحوه ی ساخت پروتزهای پا، یکی از تاثیرگذارترین عوامل بر قیمت پروتزها است.

موضوعی که باعث می شود پاهای مصنوعی با یک قیمت ارائه نشوند، نحوه ساخت آنهاست. وقتی مراحل ساخت پروتز پا در انواع مختلف آن فرق می کند، قطعا قیمت انواع پروتز نیز تفاوت هایی با هم پیدا خواهد کرد. برای مثال، دو نوع پروتز سیلیکونی و پروتزهای هوشمند را در نظر بگیرید. نحوه ساخت این دو نوع پروتز، تفاوت های بسیاری با هم داشته و وجود همین تفاوت هاست که باعث شده پاهای سیلیکونی با قیمت پایین تر و پاهای مصنوعی هوشمند و پیشرفته با قیمت بالاتری در اختیار افراد قرار داده شود.

برای آنکه بهترین نوع پروتز برایتان ساخته شود، توصیه می کنیم به کلینیک هایی مراجعه کنید که همه ی مراحل ساخت پروتز مخصوص اندام های تحتانی و فوقانی را به دقت انجام می دهند. این کلینیک ها در کار خود حرفه ای بوده و یک پروتز کاربردی در اختیارتان قرار می دهند.

آیا نحوه ساخت پروتز پا روی قیمت پای مصنوعی تاثیر دارد؟

کاربران پروتز پا باید در انتخاب کفش دقت کنند؛ آیا حقیقت دارد؟

نحوه ساخت پروتز پا (مراحل ساخت پروتز پا) در عمر و عملکرد پروتز تاثیر گذار است. پای پروتزی همچون پای طبیعی عمل نمی کند و اغلب پاشنه ها در پنجه های پروتزی قابلیت تنظیم ندارند. در این شرایط، انتخاب کفش با ارتفاع پاشنه های نامتناسب، روی ثبات راه رفتن شما پروتز تاثیر منفی خواهد داشت. معمولا در این شرایط، تنها پروتزیست یا پزشک متخصص است که می تواند برای انتخاب بهترین کفش، شما را راهنمایی کند. بعد ساخت پروتز مچ پا، انتخاب کفش اهمیت زیادی دارد. این نکات را در موقع خرید کفش مورد توجه قرار دهید:

  • با توجه به نحوه ساخت پروتز پا (نحوه ساخت پروتز پا چگونه است) و نوع آن، کفش انتخابی تان را روی یک سطح صاف قرار دهید و از کناره ها به آن نگاه کنید.
  • اگر پایلون پروتز به سمت عقب تمایل داشت، به این معنی است که پاشنه کفش خیلی کوتاه است. همین موضوع باعث می شود در حین راه رفتن مدام احساس کنید در سربالایی راه می روید.
  • چنانچه پایلون پروتز به سمت جلو تمایل داشت، نشان از آن دارد که پاشنه کفش خیلی بلند است. این موضوع نیز این حس را به شما می دهد که در سرپایینی حرکت می کنید.
جمع بندی

نحوه ساخت پروتز پا موضوعی بود که ما در این متن در مورد آن صحبت کردیم. کسی که پا و دست خود را از دست داده است، برای آنکه زندگی اش دچار اختلال نشود، مجبور است از پروتز های مخصوص دست و پا استفاده کند. مجموعه هایی که در حوزه ساخت پروتز فعالیت می کنند، با توجه به عضو قطع شده مناسب ترین و کاراترین نوع پروتز را ساخته و در اختیار فرد قرار می دهند. کلینیک پایار یکی از مجموعه های سازنده انواع پروتز در کشور بوده و با توسل به آخرین متد روز دنیا، پروتزهایی با عملکرد قابل قبول در اختیار متقاضیان قرار می دهند.

(02) دیدگاه

  1. الهام
    28 آبان 1401

    بعد از اینکه پروتز پا ساخته شد به راحتی میشه کفش خرید یا اصلا کفش خاصی داره؟

    پاسخ
    • aref
      29 آبان 1401

      سلام الهام عزیز
      بله شما می توانید از کفش های معمولی یا طبی استفاده کنید و هیچ مانعی نیست

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *