کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت⭐جدیدترین نوع پروتز پا
کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت یکی از بهترین و اثرگذارترین روش های کمک به کسانی است که دست و پایشان قطع شده است. این روش، مزیت های زیادی نسبت به سایر پروتز ها دارد و بسیاری از مشکلات پروتز های سوکت دار در آن مشاهده نمی شود.
فردی که از پروتز زیر زانو یا پروتز بالای زانو سوکت دار استفاده می کند، در هنگام راه رفتن و کنترل حرکات پا، مشکلات زیادی دارد. این در حالی است که اگر همین فرد برای نصب پای مصنوعی با روش ایمپلنت اقدام کند و یا پای مصنوعی هوشمند نصب کند، بسیاری از مشکلاتی که سایرین با آن درگیر هستند را نخواهد داشت. ما در این متن قصد داریم اطلاعات جامعی را در خصوص کاشت پای مصنوعی با روش ایمپلنت (ایمپلنت پای مصنوعی) ارائه دهیم.
باید این نکات را در مورد کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت بدانید؟!
کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت بر خلاف آنچه که ممکن است به نظر آید، قدمت زیادی دارد. در سال 1950، یک استاد مطرح در حوزه توانبخشی، این روش را کشف کرد.
اصل و اساس ایمپلنت پای مصنوعی، متصل کردن سلول های استخوانی فرد به پای مصنوعی است. این اتصال در طی یک عمل جراحی بسیار حساس و حیاتی در اتاق عمل صورت می گیرد. پزشک جراحی که این عمل را انجام می دهد، باید تجربه و مهارت زیادی داشته باشد.
در روش ایمپلنت پا، پای مصنوعی را از تیتانیوم می سازند. این اندام مصنوعی تیتانیومی، در طی عمل جراحی به پوست اندام باقی مانده، متصل شده و با استخوان ها ارتباط می گیرد. در نهایت، پای مصنوعی به ایمپلنت داخلی متصل می شود. این روش، در قطع عضو اندام فوقانی و تحتانی قابلیت اجرا دارد.
نکته دیگری که خوب است در مورد کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت بدانید، مراحل انجام آن است. این روش در سه مرحله به شرح زیر انجام می شود:
1- در مرحله اول، endo را در استخوانِ باقی مانده از اندام فرد قرار می دهند.
2- در مرحله بعدی، به کمک یک وسیله مخصوص، سوراخی به قطر 1 تا 2 سانتی متر در پایین ترین قسمت عضو فرد ایجاد می شود. ایجاد این سوراخ برای آنکه بتوان ایمپلنت را در جای خود قرار داد، صورت می گیرد.
3- در مرحله بعدی از کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت، قسمت خارجی ایمپلنت، روی bridge modulنصب می شود. بعد از انجام این مرحله، زانو و مچ پا توسط کارشناسان پروتزیست نصب شده و فرد می تواند مجددا راه برود.
در این متد، بیمار چند روز بعد از مرحله دوم می تواند راه برود و زمین را زیر پای خود حس کند. در این روش کاشت اندام مصنوعی (ایمپلنت پا)، تمام نیروهای وارد شده از زمین، به قسمت اندو، و سپس به استخوان بدن فرد انتقال پیدا می کنند. در کاشت به روش ایمپلنت، فرد با مشکلات و دردسرهای کمتری مواجه شده و زندگی با کیفیت تری را می تواند تجربه کند.
کسانی که با کمک روش کاشت پا به روش ایمپلنت (ایمپلنت پای مصنوعی)، مشکل قطع عضو خود را درمان کرده اند، بسیاری از مشکلات، مانند مشکلات بهداشتی، درد در هنگام نشستن، تعریق و خارش را نخواهند داشت. به یاد داشته باشید، قیمت پروتز زیر زانو ایمپلنت از قیمت سایر انواع پروتزهایی که به صورت خارجی نصب می شوند، بالاتر است.
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
فواید کفش طبی / فواید پوشیدن کفش طبی چیست؟
عفونت پروتز زانو چیست؟ درمان عفونت پروتز زانو
7 مزیت منحصر به فرد کاشت پای مصنوعی با روش ایمپلنت چیست؟
کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت مزیت های زیادی دارد. دقیقا به همین علت است که با وجود بالا بودن قیمت آن در مقایسه با قیمت پای مصنوعی هوشمند و یا قیمت پای مصنوعی زیر زانو، هنوز هم هستند کسانی که می خواهند با این روش، مشکل قطعی عضو خود را حل کنند. 7 مزیت منحصر به فرد و فوق العاده این روش به شرح زیر است:
- حس طبیعی بودن، یکی از مهم ترین مزیت های کاشت پای مصنوعی با روش ایمپلنت است.
- کسی که مشکل قطع عضو خود را به این روش حل کرده است، می تواند به صورت دائمی و 24 ساعته از آن استفاده کند.
- با پای مصنوعی کاشته شده به روش ایمپلنت، امکان طی مسافت بیشتری فراهم شده است.
- بلند شدن، نشستن و راه رفتن با کمک این نوع پای مصنوعی (ایمپلنت پا)، به یک عمل بسیار راحت و لذت بخش تبدیل شده است.
- افزایش سرعت در هنگام راه رفتن، دیگر مزیت این نوع پای مصنوعی است.
- انجام برخی فعالیت های خاص از جمله دوچرخه سواری با این پای مصنوعی راحت تر شده است.
- با ایمپلنت پای مصنوعی، حسی سراسر ثبات و پایداری در وجود شخص شکل می گیرد.
آیا یکی خطرات کاشت پای مصنوعی (ایمپلنت پای مصنوعی) عفونت است؟
درست است که کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت مزیت های زیادی دارد و فرد از بسیاری مشکلات رهایی پیدا می کند، اما باید به خطرات و عوارض نصب این پروتز (ایمپلنت پا) نیز توجه کرد.
یکی از خطرات و عوارضی که در اثر نصب و ساخت پروتز زیر زانو ایمپلنت ایجاد می شود، عفونت است. برای آنکه خطر این عارضه کاهش پیدا کند، تمامی بافت نرمِ محل قطع عضو، برداشته شده و پوست به صورت مستقیم به لایه خارجی استخوان وصل می شود. پیوند مستقیمی که بین پوست و استخوان ایجاد می شود، خطر بروز عفونت را کاهش می دهد. ایجاد این پیوند، به توانایی جراح و مهارت او بستگی دارد. اگر این عمل جراحی به دست متخصصان با تجربه صورت گیرد، فرد نباید نگرانی از بابت عفونت داشته باشد.
اگر در زمان قرار دادن اندام مصنوعی به جای اندام قطع شده، دقت زیادی به کار برده شود و همه چیز به شکلی کاملا حرفه ای پیش رود، هیچ گونه عفونتی در این ناحیه ایجاد نخواهد شد. معمولا جراحان با تجربه از عهده انجام چنین عمل های حساس و ویژه ای بر می آیند و جان بیمار را به خطر نمی اندازند.
آیا در مورد معایب کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت چیزی شنیده اید؟
کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت مزیت های زیادی دارد و این مزیت ها هستند که باعث شده امروزه، این روش توسط برخی افراد نیازمند به ساخت پروتز بالای زانو مورد استقبال گیرد. مشکلاتی که با سایر پروتزها وجود دارد، در این نوع پروتز مشاهده نمی شود، اما خوب است بدانید که این نوع اندام مصنوعی نیز خالی از عیب و دردسر نیست. معایبی که ساخت پروتز به این روش ممکن است داشته باشد، به شرح زیر است:
- یکی از معایب کاشت پای مصنوعی (ایمپلنت پا)، طولانی بودن دوران توانبخشی است.
- برخی مواقع ممکن است قطعه تیتانیوم به کار برده شده، دچار عفونت شود. بی توجهی به این عارضه مشکلات جدی و غیر قابل جبرانی را در ادامه به وجود خواهد آورد.
- وقتی برای ساخت و پرداخت قیمت پروتز بالای زانو به روش ایمپلنت اقدام می کنید، باید بدانید که دو بار باید تحت عمل جراحی قرار گیرید. این دو مرحله ای بودن عمل ایمپلنت پای مصنوعی ممکن است برای برخی افراد مشکل ساز باشد.
- کسانی که به کمک این نوع روش درمانی، مشکل قطع عضو خود را حل کرده اند، نمی توانند در برخی فعالیت های ورزشی مانند فوتبال و یا اسکی شرکت کنند.
تحقیقات علمی که در مورد کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت انجام شده و شما باید بدانید؟
در سال 2011، روی کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت مطالعه ای انجام شد. در این مطالعه، وضعیت 22 نفر از کسانی مورد بررسی قرار گرفت که با کمک ایمپلنت پای مصنوعی، مشکل قطع عضو خود را حل کرده بودند.
کلیه افرادی که در این تحقیق شرکت داشتند، طبیعی تر و راحت تر قدم بر می داشتند. در ضمن، مدت زمان استفاده آنها از پروتز از 56 ساعت در هفته به چیزی حدود 101 ساعت در هفته افزایش پیدا کرد.
نکته حیرت آور دیگری که با این تحقیق به اثبات رسید، افزایش سرعت افراد در هنگام راه رفتن بود. سرعت راه رفتن در گروه تحت مطالعه، حدود 18 تا 32 درصد افزایش پیدا کرد و در مقابل، مصرف انرژی نیز به میزان زیادی کاهش یافت.
نتیجه کلی که از این تحقیق و مطالعه می توان گرفت این است: افرادی که به روش ایمپلنت پا، مشکل قطع پای خود را حل می کنند، در مقایسه با سایر افراد زندگی با کیفیت تری را تجربه می کنند.
هزینه کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت چقدر است؟
ما در این متن در مورد کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت توضیحاتی را بیان کردیم و حال وقت آن است که به سراغ یک مبحث اساسی و بسیار مهم، یعنی بررسی هزینه برویم. هزینه ای که برای این مورد باید پرداخت کنید، عدد ثابتی نیست و این نیز به دلیل پارامترهای مختلفی اتفاق افتاده است.
یکی از مسائلی که می تواند روی قیمت تمام شده کاشت پای مصنوعی (ایمپلنت پا) تاثیر مستقیم داشته باشد، تهیه آن لوازم و قطعاتی است که باید در پای مصنوعی به کار برده شود. هر قدر کیفیت این قطعات بالاتر باشد، مسلما هزینه ای که می خواهید برای داشتن این پروتز پرداخت کنید، افزایش پیدا می کند.
دیگر موضوع اثرگذار روی قیمت، هزینه جراحی است. اینکه شما در کدام بیمارستان تحت عمل جراحی کاشت پا قرار بگیرید و اینکه چه کسی این عمل را انجام دهد، متغیر بوده و اینطور نیست که همه جراحان هزینه یکسانی را برای انجام این عمل جراحی از شما دریافت کنند. به صورت کلی این گونه باید بگوییم، وقتی شما تصمیم جدی برای ساخت این نوع پروتز گرفتید و اقدامات لازم را انجام دادید، آن زمان که می توان هزینه ایمپلنت پای مصنوعی را طور دقیق مشخص کرد.
آیا ایمپلنت پای مصنوعی بالای زانو با ایمپلنت زیر زانو فرق دارد؟
همان طوری که در این مقاله نیز اشاره کردیم، کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت (ایمپلنت پا)، یکی از جدیدترین روش ها برای پر کردن جای خالی اندام قطع شده است. نکته ای که باید به آن توجه و دقت داشت، این است که نه تنها متقاضیان ساخت پروتز مخصوص زیر زانو می توانند به این شکل، مشکل قطع عضو خود را حل کنند، بلکه کسانی که از ناحیه بالای زانو نیز دچار قطع عضو شده اند، می توانند از کاشت به روش ایمپلنت بهره ببرند تا از حجم مشکلاتشان کاسته شود.
مراحل کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت (ایمپلنت پای مصنوعی) در کسانی که پایشان از بالای زانو قطع شده، به مانند کسانی است که پای آنها از زیر زانو قطع شده است. معمولا روش کار، فرقی نکرده و تنها موضوعی که باعث تفاوت این دو نوع پروتز شده است، حجم اندام قطع شده است. وقتی حجم اندام قطع شده افزایش پیدا می کند، هزینه ای که برای این روش درمانی باید پرداخت شود بالاتر می رود. شاید قیمت این روش بالا باشد، اما در نهایت، فرد، راحت تر می رود و مشکلات کمتری را با پروتز تجربه خواهد کرد.
کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت با پیوند پای طبیعی چه فرقی دارد؟
ما در این مقاله، در مورد کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت (ایمپلنت پای مصنوعی) مفصلا صحبت کرده و اطلاعاتی را پیرامون ایمپلنت پا در اختیارتان قرار دادیم. همان طوری که اشاره کردیم، ایمپلنت یکی از روش هایی است که در آن، پروتز پا به بدن فرد پیوند می شود.
نکته ای که خوب است در ادامه این بحث به آن اشاره شود، پیوند پای طبیعی و فرق آن با ایمپلنت است. در مواقعی که فرد دچار قطع عضو از ناحیه پا می شود، چنانچه عضو قطع شده، قابلیت پیوند در جای خود را داشته باشد، برخی پزشکان و جراحان کشورمان که در این حوزه توانایی و مهارت بالایی دارند، می توانند عمل پیوند را انجام دهند و به فرد کمک کنند تا بی نیاز از نصب پروتز پا شود. این عمل، جزءِ یکی از حساس ترین اعمال جراحی در دنیا است و در کشور ما نیز در صورت وجود شرایط مساعد، قابلیت و توان علمی لازم برای انجام آن وجود دارد.
در دیگر کشورهای جهان، از جمله اسپانیا نیز عمل پیوند پا انجام شده است. در این عمل جراحی، فردی که دوپای خود را از زیر زانو از دست داده بود، تحت عمل جراحی پیوند پا قرار گرفت و از فرد دیگری که اهدا کننده عضو بود، دو پا دریافت کرد. پیوند پا، مشکلات قطع عضو را موثرتر از نصب پروتز حل می کند، اما انجام آن محدودیت های زیادی دارد.
کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت، با ایمپلنت انگشت دست چه تفاوتی دارد؟
عمل جراحی ایمپلنت اندام مصنوعی، تنها محدود به کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت نیست و امروزه، ایمپلنت انگشت دست نیز برای جبران قطع انگشت دست انجام می شود. عمل ایملپنت مخصوص انگشت دست برای آنکه پروتز سیلیکونی به شکل با ثبات تری در جای خود قرار گیرد، انجام می شود. این روش یکی از بهترین روش ها برای ثابت نگه داشتن پروتز مخصوص انگشت دست است.
در جاهایی که مقدار زیادی از انگشت دست، قطع شده این روش کارایی زیادی دارد. دیگر مزیت این روش، بازگرداندن حس به انگشتان دست است. لرزش و فشاری که در ایمپلنت ایجاد می شود، گیرنده های عصبی موجود در استخوان را تحریک می کند. این گیرنده ها اطلاعات مورد نیاز را به مغز ارسال می کنند. این موضوع در حالی است که دارندگان ایمپلنت در ناحیه پا نمی توانند به مانند گذشته، هیچ حسی را درک کنند. این مورد، یکی از تفاوت های بارز و مشهود بین ایمپلنت پای مصنوعی و انگشت دست به شمار می رود.
از نظر نوع عمل جراحی انجام شده بین ایمپلنت پا و ایمپلنت انگشتان دست، هیچ تفاوتی را نمی توان شاهد بود. تقریبا اساس و پایه انجام هر دو عمل یکی است و و به دلیل بالا بودن حساسیت و پیچیدگی، پزشکان و جراحان زبده می بایست این نوع عمل را انجام دهند.
قیمت پای مصنوعی هوشمند بیشتر است یا قیمت کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت؟
افراد در زمان اقدام برای ساخت پای مصنوعی اقدام می کنند با گزینه های متفاوتی رو به رو می شوند. یکی از انواع پاهای مصنوعی، پاهای مصنوعی هوشمند است. قیمت پای مصنوعی هوشمند، به دلیل فناوری های نوین و پیشرفته ای که در ساخت آن به کار برده شده، چندین برابر پروتزهایی است که یا عملکرد ساده ای دارند و یا جزء پروتزهای زیبایی به شمار می روند. در این پاها، حسگرهایی به کار برده شده است که می توانند اطلاعات را از محیط جمع آوری کنند و به فرد کمک کنند تا طبیعی تر راه برود.
البته کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت نیز به این دلیل که فرد می بایست تحت عمل جراحی قرار گیرد، پایین نیست و افرادی که قصد دارند آن را نصب کنند می بایست هزینه های بالایی از بابت نصب و ساخت این پروتز پرداخت کنند. اگر نیاز دارید که برای ساخت پروتز مچ پا هوشمند اقدام کنید به کلینیک های ارتوپدی فنی معتبر و مطرح در کشور چون پایار مراجعه کنید. کارشناسان این مرکز به صورت دقیق به شما می گویند که قیمت دقیق انواع مختلف پروتز چقدر است و شما چه هزینه ای می بایست برای ساخت پاهای مصنوعی پرداخت کنید.
بعد از کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت، به این نکات توجه داشته باشید!؟
کسانی که برای کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت اقدام می کنند، باید به دوران بعد از کاشت پا که به آن دوران ریکاوری گفته می شود، توجه و دقت کنند تا بتوانند نتایج دلخواه را از انجام این عمل و نصب این نوع پروتز مشاهده کنند. نکاتی که در ادامه بیان می کنیم، از جمله موارد بسیار مهم برای روزهای بعد از عمل است:
- در زمانی که در بیمارستان هستید، باید مرتبا پوشش روی زخم تعویض شده و در صورت داشتن درد، مسکن مصرف کنید.
- افرادی که دیابت دارند، باید بیش از بقیه مواظب باشند؛ زیرا خطر بروز عفونت در این افراد بالاست و ممکن است شریان خونی که برای انجام عمل باز شده، بسته نشود.
- معمولا، 10 تا 14 روز بعد از انجام عمل جراحی، تمرین ها و جلسه های فیزیوتراپی شروع می شود. فردی که این نوع پروتز را دریافت کرده است نباید نسبت به انجام تمرینات و حضور در جلسه های فیزیوتراپی کوتاهی کند.
- تمرین هایی که پزشک به فرد می دهد، از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردارند. این تمرین ها باعث می شوند که فرد قدرت عضلات خود را افزایش دهد.
- تا زمانی که فرد کنترل کافی روی پروتز ندارد، بهتر از تجهیزات کمکی، همچون عصا استفاده کند.
آیا کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت، جدیدترین پای مصنوعی در ایران است؟
یکی از نکاتی که خوب است در مورد کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت بدانید این است که این روش را می توان نصب جدیدترین پای مصنوعی در ایران نامید. تا زمانی که این روش اختراع نشده بود، کسی تصورش را هم نمی کرد که بتوان پاهای مصنوعی را به بدن پیوند زد اما امروزه و با این روش افرادی که پای شان قطع شده است و نیاز به پا مصنوعی دارند می توانند آن را نصب کرده و از مزیت ها و فوایدی که دارد به خوبی بهره ببرند.
درست است که قیمت نصب این پا مصنوعی بالاست و هر کسی توان پرداخت آن را ندارد، اما به دلیل مزیت هایی که در آن دیده می شود می توان این نوع پا مصنوعی را یکی از کاربردی ترین و بهترین انواع اندام های مصنوعی در کشور و همین طور دنیا دانست. خاطر نشان می کنیم این روش، فقط محدود به نصب پروتز پا پایین زانو و بالای زانو نیست و در زمان قطع انگشتان دست و پا نیز ایملپنت ها کاربرد دارند. این نوع پاهای مصنوعی را با توجه به نیازهایی که فرد دارد می سازند.
جمع بندی
کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت از جمله عمل های حساس در حوزه پروتز و پای مصنوعی به شمار می رود. گرچه به دلیل ساختار خاصی که این نوع پروتز دارد، از جمله جایگزین های گران قیمت اندام مصنوعی به شمار می رود، اما به دلیل مزیت هایی که در اختیار افراد قرار می دهد، از سایر انواع پروتز عملکرد بهتری دارد.
ما در کلینیک ارتوپدی فنی پایار، این متن را برای آشنایی هر چه بیشتر شما با کاشت پای مصنوعی با روش ایمپلنت آماده کردیم. این مجموعه از جمله مراکز ساخت پروتز و ارتز در کشور است. پایار و کارشناسان آن در تلاشند تا با تولید و ساخت پروتز هایی با کیفیت و با عملکرد بالا، به افراد درگیر با قطع عضو کمک کنند تا کیفیت زندگی شان به نحو اثربخشی بهبود پیدا کند.
پای راست ام از بالا قطع شده میخواهم پای مصنوعی کاشت نماید . قیمت اش چی مقدار است .