عوارض قند خون بالای 500 چیست؟⭐هوشیار باشید

عوارض قند خون بالای 500 چیست؟

یکی از بیماری های رایج در دنیای مدرن، بیماری دیابت است. کسانی که به این بیماری مبتلا هستند، باید در مورد عوارض آن اطلاعات کافی داشته باشند. در این سری از مقالات کلینیک ارتوپدی پایار قصد داریم در مورد عوارض بالا بودن قند خون صحبت کنیم؛ اگر می خواهید در این رابطه اطلاعات بیشتری به دست آورید با ما در ادامه همراه باشید. خاطر نشان می کنیم، ابتلا به بیماری دیابت شرایط را برای ساخت پروتز پا زیر زانو فراهم می کند.

مقاله پروتز انگشت دست تهران را نیز مطالعه کنید؛ اطلاعاتتان را در مورد این پروتز افزایش می دهد.

عوارض قند خون بالای 500 چیست؟

بالا رفتن میزان قند خون که در پزشکی به آن هایپر گلیسمی می گویند، یکی از مشکلاتی است که افراد دیابتی با آن درگیر هستند. متاسفانه افزایش قند خون در بدن، عوارض و مشکلاتی را برای فرد بیمار ایجاد می کند که در صورت بی توجهی به آن حتی ممکن است جانش به خطر افتد. برخی از بدترین و مهم ترین این عوارض به شرح زیر است:

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت کفش و کفی طبی دیابتی با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

از بدترین عوارض قند خون بالای 500 چه می دانید؟ آیا قند خون بالا باعث مرگ میشود؟

1- عوارض چشمی

یکی از مهم ترین عوارض بالا رفتن قند خون، عوارض چشمی است. متاسفانه اگر میزان قند خون در بدن، به بیش از عدد 500 برسد، شبکیه چشم به شدت آسیب می بیند. این آسیب هیچ علامتی نداشته و فرد اصلا متوجه آن نمی شود. چنانچه فرد به موقع متوجه شود، می تواند با برخی روش های درمانی مدرن مانند تزریق و یا لیزر از پیشرفت آن جلوگیری کند. شاید قطع عضو در اثر دیابت را بتوان با نصب و پرداخت قیمت پروتز پا زیر زانو جبران کرد، اما چشم هیچ جایگزینی ندارد.

2- عوارض کلیوی

از دیگر عوارض قند خون بالای 500 عوارض کلیوی است. متاسفانه اغلب کسانی که بیماری دیابت دارند به این عارضه مبتلا می شوند. این عوارض در کسانی که زمینه و ژن بیماری های کلیوی در آنها بیشتر است، بیش از سایر افراد مشاهده می شود. از کار افتادن کلیه یکی از بدترین عوارضی است که در اثر بالا رفتن قند خون در بدن ایجاد می شود. با از کار افتادن کلیه ها، فشار خون زیاد شده و بدن ورم می کند. بیماران دیابتی باید به صورت سالانه وضعیت کلیه های خود را چک کنند.

3- عوارض گوارشی

دیابت از جمله بیماری هایی است که در صورت عدم کنترل می تواند آسیب هایی را به سیستم گوارش وارد کند. چنانچه فرد برای کنترل قند خون قدمی برندارد، به عصب واگ خود آسیب می رساند. این عصب، طولانی ترین عصب مغزی است و در انجام اموری مانند گوارش، خوردن و بلع غذا و همین طور صحبت کردن دخالت دارد. قند خون بالا با آسیب به این عصب، فرد را به برخی عوارض و مشکلات گوارشی مبتلا می کند. از جمله این عوارض و مشکلات می توان به نفخ شکم، بازگشت غذا از ناحیه معده به مری، تهوع، کاهش پیدا کردن وزن و از دست رفتن اشتها اشاره کرد.

4- گزگز شدن دست و پا

از دیگر عوارض قند خون بالای 500 می توان به احساس سوزن سوزن شدن و گز گز شدن دست و پاها اشاره کرد. به دلیل آسیب هایی که دیابت به اعصاب پا وارد می کند، این حالت به وجود می آید. بهتر است که کسانی فکر می کنند بیماری دیابت ندارند، در صورتی که این علامت را مشاهده کردند هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و علت را جویا شوند. بهرحال، چیزی که در درمان بیماری دیابت نقش بسزایی دارد تشخیص سریع و شروع پروسه درمان است.

5- دیگر عوارض قند خون بالای 500

از دیگر عوارضی که می توان برای بالا رفتن قند خون و رسیدن آن به 500 اشاره کنیم، لرز کردن بدن است. افزایش ضربان خون و سرگیجه نیز در کسانی که قند خون آنها زیاد می شود، از دیگر عوارضی است که خوب است افراد و به خصوص دیابتی ها آن را بدانند. آن دسته از بیماران دیابتی که نمی خواهند در آینده برای ساخت پروتز بالای زانو اقدامی انجام دهند، بهتر است نسبت به کنترل قند خون حساسیت داشته و سعی کنند از انجام کارهایی که باعث افزایش قند در خون می شود اجتناب کنند. بی توجهی به این بیماری، وضعیت آن را وخیم کرده و باعث قطع عضو می شود.

اهمیت عوارض قندخون بالا 500

از بدترین عوارض قند خون بالای 500  چه می دانید؟ آیا قند خون بالا باعث مرگ میشود؟

عوارض قند خون بالای 500 تنها در مواردی که اشاره کردیم خلاصه نخواهد شد. درست است که عوارض ذکر شده در بالا نیز در نوع خود جزء بدترین عوارض این بیماری به شمار می روند، اما بالا رفتن قند خون عارضه دیگری نیز دارد که بسیار نگران کننده است، و آن هم کمای دیابتی و مرگ است.

با هشداری که در بالا اشاره کردیم، قطعا سوال “آیا قند خون بالا باعث مرگ میشود” برای شما پیش خواهد آمد. افزایش شدید خون فرد را به سوی کمای دیابتی پیش می برد. این عارضه، بسیار خطرناک است و به هیچ وجه شوخی بردار نیست. فردی که به کمای دیابتی می رود، هوشیاری خود را به صورت کامل از دست می دهد و بیهوش می شود.

نکته ی بسیار مهمی که مورد این عارضه وجود دارد، اقدام سریع برای درمان علت آن، یعنی رساندن قند خون به حالت نرمال است. اگر هر چه سریع تر برای درمان کمای دیابتی اقدامی صورت نگیرد، ممکن است فرد بمیرد. به همین علت، از شما درخواست می کنیم سبک زندگی سالمی را اختیار کنید و از ابتلا به دیابت و عوارض آن پیشگیری به عمل آورید.

آنچه باید درباره عوارض قند خون بالای 500 چیست

 

برای درمان اورژانسی قند خون بالا و عوارض قند خون بالای 500 چه کنیم؟

اگر به دیابت مبتلا هستید و نمی خواهید با عوارض قند خون بالای 500 دست و پنجه نرم کنید، بهتر است همیشه قند خون خود را کنترل کنید و در کنار آن از انجام کارهایی که موجب افزایش خون می شوند، اجتناب کنید. اگر قند خون تان زیاد شد، و خواستید سریعا آن را کاهش دهید، برخی کارهایی که در ادامه نام می بریم، انجام دهید:

1- دوش آب گرم

یکی از روش هایی که به شما کمک می کند تا سریعا قند خون خود را کاهش دهید، دوش گرفتن با آب گرم است. برخی تحقیقات نشان می دهد که گرفتن دوش آب گرم می تواند باعث کاهش میزان قند خون شود. البته قبل از آنکه دوش بگیرید، حتما قند خون خود را چک کنید و بعد از دوش گرفتن نیز مجددا میزان قند خون را اندازه گیری کنید.

2- ورزش کردن

از دیگر روش هایی که می تواند برای درمان اورژانسی قند خون بالا مفید باشد، ورزش کردن است. ورزش هایی که شتاب خوبی دارند می توانند تاثیر خوبی بر کاهش قند خون داشته باشد. برای مثال، ایروبیک و دویدن از جمله ورزش های مفیدی هستند که روی کاهش قند خون تاثیر دارند.

برای پیشگیری و درمان قند خون بالای 500 چه باید کرد؟

عوارض قند خون بالای 500 را در بالاتر اشاره کردیم. تمامی عوارضی که بیان کردیم، در نوع خود خطرناک و جبران نشدنی هستند. کارهایی که در ادامه نام می بریم انجام دهید تا به دیابت مبتلا نشوید، و یا در صورت ابتلا بتوانید آن را کنترل کنید:

  • مراجعه به پزشک و گوش کردن به تمام راهکارهایی که او ارائه می دهد
  • ورزش کردن و روی آوردن به سبک زندگی درست و صحیح
  • کنترل کردن قند خون به صورت روزانه
  • مصرف دارو
  • داشتن اطلاعات کافی در مورد عوارض دیابت
عوارض قند خون

آیا عوارض قند خون بالای 500 با عوارض قند خون بالای 600 تفاوت دارد؟

در مورد عوارض قند خون بالای 500 نکاتی را بیان کردیم و گفتیم که این افزایش قند خون چه تبعات و مشکلاتی می تواند برای فرد به همراه داشته باشد. موضوعی که باید به آن نیز توجه داشته باشید تفاوتی است که بین عوارض قند خون بالای 600 و 500 وجود دارد.

در هر دو موقعیت، فرد اصلا در شرایط خوبی نیست و باید هر چه سریع تر برای درمان و کاهش قند خون خود اقدام کند. هر چند که در قند خون بالای 600، شرایط، وخیم تر بوده و پزشکان باید اولویت بالاتری برای بیماری با این شرایط در نظر بگیرند. برخی عوارضی که در ادامه نام می بریم، بین افرادی که قند خونشان بالای 600 است، با افرادی که میزان قند خون آنها بالای 500 است، مشترک به نظر می رسد:

  • مصرف اسیدهای چرب آزاد؛ از این مواد به عنوان کتون یاد می کنند. چنانچه میزان آن ها زیاد شود خون به سمت اسید شدن حرکت می کند و عوارضی مانند کما و یا مرگ ایجاد می شود.
  • ایجاد اختلال در وضعیت بینایی فرد دیگر عارضه ای است که در اثر افزایش قند خون و رسیدن آن به 500 و 600 ممکن است مشاهده شود.
  • آسیب های کلیوی نیز در قند خون بالا ممکن است فرد را درگیر کند.

از عوارض کمای دیابتی چه می دانید؟

امیدواریم با توجه به همه نکاتی که در مورد عوارض قند خون بالای 500 گفتیم، نسبت به بدترین عوارض این بیماری که همان کمای دیابتی است بی تفاوت نباشید. درست است که در صورت رسیدگی به بیمار، ممکن است این نوع کما برطرف شود، اما باید به عوارض کمای دیابتی نیز توجه داشت و آنها را فراموش نکرد. برخی از مهم ترین عوارضی که این حالت برای فرد می تواند به دنبال داشته باشد، به شرح زیر است:

  • آسیب به مغز
  • آسیب به کلیه
  • آسیب به قلب

اندام هایی که نام بردیم، نقش های بسیار مهم و اساسی در بدن دارند و بروز عوارض قند خون بالای 500  در هر یک از این اندام ها می تواند مشکلات جدی با خود به همراه داشته باشد. بهتر است کسانی که به دیابت مبتلا هستند، به علائم ورود به فاز کما دقت کرده و هر زمان متوجه یکی از علائم شدند، هر چه سریع تر در صدد درمان آن برآیند. درمان سریع این بیماری با کمک الکترولیت ها و دریافت انسولین به صورت درون وریدی خواهد بود. در مراجعه به مراکز درمانی، یک روش درمان مناسب انتخاب می شود تا بیمار، هوشیاری خود را از دست ندهد.

کلام آخر

عوارض قند خون بالای 500 موضوع صحبت ما در این مقاله بود. چنانچه نمی خواهید به عوارض این بیماری مبتلا شوید و جانتان در معرض خطر باشد، به صورت سالانه میزان قند خون خود را چک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *