معرفی انواع دیابت و پیشگیری از آن ها ⭐ 5 راه پیشگیری

توضیح انواع دیابت و پیشگیری از آن

انواع دیابت و پیشگیری از آن، مساله ای است که در جوامع امروزی، حرف و حدیث های زیادی در مورد آن به گوش می رسد. دولتمردان کشورهای مختلف، به دلیل تحمیل شدن هزینه های بالای درمان ناشی از این بیماری و کاهش کیفیت زندگی مردم، ابراز نگرانی می کنند. ما در این متن می خواهیم انواع دیابت را به شما معرفی کنیم و در مورد روش های پیشگیری از آن نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.

توصیه می کنیم مقاله، علائم دیابت در مردان را نیز حتما بخوانید تا اطلاعاتتان در این حوزه افزایش پیدا کند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از انواع پروتز، کفش طبی  و کفی طبی با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

معرفی انواع دیابت و پیشگیری از آن

انواع دیابت چیست؟ خوب است با آنها آشنا شوید

بیماری دیابت، انواع و اقسام مختلف دارد. در برخی انواع این بیماری، خود فرد هیچ دخالتی در بروز آن ندارد؛ اما در برخی دیگر از انواع دیابت، فرد به دلیل انتخاب یک سبک زندگی غلط، زمینه را برای بروز این بیماری فراهم می کند. انواع بیماری دیابت به شرح زیر است:

1- دیابت نوع 1

یکی از انواع بیماری دیابت، دیابت نوع 1 است. این نوع، یک بیماری خود ایمنی است. در بیماری های خود ایمنی، سیستم ایمنی بدن به سلول های بدن حمله کرده و باعث ایجاد بیماری می شود. در اینجا نیز بدن به سلول هایی که مسئول تولید انسولین هستند، حمله، و آنها را تخریب می کند. صدمه و تخریبی که از آن نام بردیم، به صورت دائمی اتفاق افتاده و به همین دلیل، فرد مجبور است برای همیشه با این بیماری دست و پنجه نرم کند.

2- دیابت نوع 2

از دیگر انواع دیابت، دیابت نوع 2 است. در این بیماری، بدن نمی تواند از انسولین موجود در خون به نحو درستی استفاده کند. وقتی این اتفاق می افتد، پانکراس، انسولین بیشتری تولید می کند تا جایی که دیگر نتواند این کار را انجام دهد. اینجاست که تولید انسولین کاهش پیدا کرده و میزان قند در خون افزایش می یابد.

برخلاف دیابت نوع 1، آشنایی با انواع دیابت و پیشگیری از آن در اینجا می تواند مفید باشد و به افراد کمک کند تا به دیابت مبتلا نشوند. اگر نمی خواهید در آینده ای نه چندان دور، اقدامی برای پرداخت قیمت پروتز زیر زانو انجام دهید، نسبت به پیشگیری از این بیماری، اقدامات موثری انجام دهید.

3- دیابت بارداری

از دیگر انواع بیماری دیابت، دیابت بارداری است. در اینجا نیز، به دلیل تولید هورمون های مهارکننده انسولین، بدن با کمبود انسولین مواجه شده و قند خون، زیاد می شود. ممکن است بعد از تمام شدن دوران بارداری، این بیماری به صورت کامل از بین برود.

4- دیابت بی مزه

در ادامه صحبت در خصوص انواع دیابت و پیشگیری از آن، لازم است یکی دیگر از انواع دیابت را نیز معرفی کنیم. این نوع دیابت که به آن دیابت بی مزه می گویند، به دلیل ایجاد یک اختلال در غدد درون ریز اتفاق می افتد. علائم این بیماری، تشنگی بیش از حد، و تکرر ادرار است. متاسفانه برای درمان این بیماری هیچ راهی وجود ندارد.

5- پیش دیابت

پیش دیابت، یک مرحله قبل از بیماری دیابت است. معمولا، این نوع دیابت را می توان از روی نتیجه آزمایش و میزان قند خون به راحتی متوجه شد. اگر کسی قند خون بالایی داشته باشد، به این معناست که در مرحله پیش دیابت قرار دارد. این افراد باید به فکر پیشگیری از دیابت باشند. یادتان باشد، بی توجهی به این موضوع شما را به سمت ساخت پروتز زیر زانو هُل می دهد.

عوارض دیابت چیست؟ آیا انواع دیابت و پیشگیری از آن می تواند این عوارض را کاهش دهد؟

انواع دیابت و پیشگیری از آن، به کمک حذف عوارض این بیماری، می تواند کیفیت زندگی افراد را افزایش دهد. متاسفانه در برخی موارد، عارضه های این بیماری زیاد است و اجازه  نمی دهد که فرد زندگی عادی و نرمالی را در پیش گرفته و با ذهنی باز و آزاد به سایر مسائل رسیدگی کند. برخی از بدترین عوارض این بیماری که قطعا می تواند شما را برای پیشگیری از دیابت تشویق کند، به شرح زیر است:

1- کمای دیابتی

یکی از عوارض بیماری دیابت، کمای دیابتی است. در این بیماری، قند خون افزایش پیدا کرده و فرد به مشکلاتی چون، خواب آلودگی، ناتوانی در حرف زدن، سردرد، ضعف و مشکلات بینایی مبتلا می شود.

2- دیر خوب شدن زخم ها در بدن

از دیگر عوارضی که در ادامه بحث در مورد انواع دیابت و پیشگیری از آن باید مورد توجه قرار دهید، بروز زخم هایی است که به راحتی خوب نمی شوند.

3- بروز بیماری کلیوی

کلیه ها یکی دیگر از قسمت های بدن هستند که در اثر بیماری دیابت ممکن است آسیب ببینند. کلیه ها یکی از مهم ترین اندام های بدن هستند؛ با پیشگیری از دیابت، اجازه ندهید این عضو مهم از بدن، در معرض خطر و آسیب قرار گیرد. 

4- تخریب کبد

یکی از اعضایی که در اثر بروز بیماری دیابت ممکن است با صدمه و آسیب مواجه شود، کبد است. کبد یکی از مهم ترین قسمت های بدن است که بیماری دیابت به آن آسیب وارد می کند و دیابتی ها را مجبور می کند که علاوه بر درمان بیماری شان به فکر درمان کبدشان نیز باشند.

5- کتواسیدوز دیابتی

عارضه دیگری که افراد را مجبور می کند نگران انواع دیابت و پیشگیری از آن باشند، کتواسیدوز دیابتی است. در این عارضه، ماده ای به نام کتون در خون بیمار جمع می شود. اگر برای مدت زمان طولانی، قند فرد بالا بوده و او هیچ کاری برای کاهش آن انجام ندهد این ماده، به وجود آمده و در خون جمع می شود. این عارضه یکی از مهم ترین و جدی ترین عوارض دیابت است و دیابتی ها باید به شدت مراقب باشد. هر چند که معمولا ساعت ها طول می کشد تا میزان کتون در خون خیلی زیاد شود، اما به هر حال، این عارضه یکی از عوارضی است که دیابتی ها باید به آن توجه کنند.

6-افزایش خطر سکته قلبی و مغزی

یکی دیگر از عوارضی که فکر می کنیم شناخت آن، در ایجاد انگیزه برای آشنایی از انواع دیابت و پیشگیری از آن کافی باشد، خطر سکته قلبی و مغزی در کسانی است که دیابت دارند. سکته قلبی و مغزی، خطرناک بوده و ممکن است عوارض و آثار بدی در ادامه با آن همراه باشد.

در مورد انواع دیابت و پیشگیری از آن چه میدانید؟

انواع دیابت و پیشگیری از آن؛ آیا هیچ راه حلی وجود دارد؟

حال که فهمیدیم عوارض دیابت چیست، خوب است در مورد انواع دیابت و پیشگیری از آن صحبت کنیم. برای دیابت بیماری نوع 1، راه درمان و پیشگیری وجود ندارد؛ زیرا این بیماری، از جمله بیماری هایی است که به صورت ژنتیکی اتفاق افتاده و معمولا مادرزادی است.

خوبی سایر انواع دیابت، این است که می توان برای جلوگیری از بروز آنها، اقدامات پیشگیرانه انجام داد. یکی از مهم ترین کارهایی که برای عدم ابتلا به این بیماری باید صورت داد، تغییر سبک زندگی است. اگر در خانواده تان سابقه این بیماری وجود دارد، باید بیش از سایر افراد، نسبت به موضوع پیشگیری از دیابت اهمیت دهید.

کسانی که از اضافه وزن یا چاقی رنج می برند و یا کسانی که دوست دارند در طی روز میزان زیادی قند مصرف کنند، باید هوشیار باشند؛ زیرا این بیماری در کمین آنهاست. اگر دائم در پشت میز هستید، سعی کنید یک زمان خالی برای ورزش کردن در نظر بگیرید و در طول روز، غذاهای سالم مصرف کنید.

معرفی انواع دیابت و پیشگیری از آن ها و خطرناک ترین

راه های پیشگیری از دیابت ارثی چیست؟

یکی از سوالاتی که در مورد انواع دیابت و پیشگیری از آن ممکن است ایجاد شود، این است که آیا راهی برای پیشگیری از دیابت ارثی وجود دارد. ما در این قسمت می خواهیم جواب این سوال را بدهیم و ابهامات مطرح شده در مورد آن را برطرف کنیم. برخی از راه های پیشگیری از دیابت ارثی به شرح زیر است:

1- کاهش وزن

کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری دیابت داشته و خصوصا کسانی که چربی های تجمع یافته در ناحیه شکم دارند، باید بیش از بقیه در مورد ابتلا به بیماری دیابت نگران باشند. این افراد باید هر چه سریع تر وزن خود را کاهش داده و چربی هایی که دور شکمشان جمع شده است، از بین ببرند.

2- نوشیدن چای و قهوه

برخی تحقیقات نشان می دهد، مصرف چای و قهوه می تواند از ابتلا به بیماری دیابت جلوگیری کند. در این تحقیقات، ذکر شده، چای و قهوه آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنوا دارند. این آنتی اکسیدان به پیشگیری از بیماری دیابت کمک فراوانی می کند.

 3- مصرف غلات و حبوبات

مصرف غلات و حبوبات از افزایش قند خون در بدن جلوگیری کرده و هضم غذا را کندتر می کند. خوب است کسانی که سابقه دیابت در خانواده شان وجود دارد برای انواع دیابت و پیشگیری از آن، این دو گروه غذایی را نیز مصرف کنند.

4-مصرف کردن غذاهای سالم

دیگر راه مناسب برای آنکه مبتلا نشدن به انواع دیابت و پیشگیری از آن، مصرف کردن غذاهای سالم است. از جمله غذاهای سالم می توانیم به فلفل، سبزی های غیر نشاسته ای، گوجه فرنگی و انواع و اقسام سبزی ها اشاره کنیم. لوبیا، عدس، کینوا و نان سبوس دار نیز از دیگر مواد غذایی هستند که افراد می توانند برای پیشگیری از ابتلا به دیابت آنها را مصرف کنند. کسانی که این مواد غذایی را میل می کنند به کاهش جذب قند خون خود کمک کرده و باعث می شوند که قند خون آنها افزایش پیدا نکند. علاوه بر کنترل قند خون، مصرف این غذاها باعث سلامت قلب نیز می شود.

5-ورزش کردن

برای جلوگیری از بروز انواع دیابت و پیشگیری از آن ها، ورزش کردن و افزایش فعالیت های بدنی از دیگر کارهایی است که می توان انجام داد. ورزش کردن جلوی افزایش وزن را می گیرد و باعث می شود که حساسیت بدن به انسولین افزایش پیدا کند. از جمله ورزش های مناسب برای رسیدن به این اهداف می توان به ورزش های مقاومتی و ورزش های هوازی اشاره کرد. بهتر است به ورزش کردن به یکی از مهم ترین فعالیت های تان در زندگی نگاه کرده و همیشه آن را در اولویت قرار دهید.

با انواع دیابت و پیشگیری از آنها آشنا شوید!؟

آیا ورزش، یکی از چهار گام پیشگیری از دیابت است؟ ورزشِ مناسب انواع دیابت و پیشگیری از آن!!

برای انواع دیابت و پیشگیری از آن، 4 اصل اساسی و مهم را تعریف کرده اند که ورزش نیز از چهار گام پیشگیری از دیابت است. البته، باید خاطر نشان کنیم که هر نوع ورزشی نمی تواند به کنترل علائم دیابت کمک کند. برخی از ورزش های مفید برای بیماران دیابتی و کمک به آنها به شرح زیر است:

1- پیاده روی

پیاده روی یکی از ساده ترین و موثرترین ورزش ها است. درست است که این فعالیت بدنی، خیلی ساده به نظر می رسد، اما اثر گذاری فوق العاده ای دارد و در پیشگیری از این بیماری کمک قابل توجهی می کند. بهتر است افراد با روزی 30 دقیقه شروع کرده و کم کم آن را به 60 دقیقه در روز افزایش دهند.

2- دوچرخه سواری

از دیگر فعالیت ها و ورزش های مناسب برای پیشگیری از بیماری دیابت می توان به دوچرخه سواری اشاره کرد. این ورزش از پیاده روی، شدیدتر بوده و آن نیز اثربخشی خاص خود را دارد.

3- ورزش های هوازی

ورزش های هوازی مانند کوهنوردی، پیاده روی، و ایروبیک از دیگر ورزش های مناسب برای پیشگیری بیماری دیابت هستند. این ورزش نیز می تواند ریسک ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

راه های پیشگیری از دیابت ارثی چیست؟

آیا می دانید از کجا بفهمیم دیابت نوع یک داریم یا نوع دو؟

از کجا بفهمیم دیابت نوع یک داریم یا نوع دو، یکی از سوالاتی است که در خصوص انواع دیابت و پیشگیری از آن به وجود می آید. برای آنکه متوجه شویم به کدام یک از انواع دیابت مبتلا شده ایم، می بایست آزمایش دهیم. یکی از بهترین آزمایش هایی که به افراد کمک می کند تا متوجه نوع دیابت خود شوند، آزمایش قند A1C است. این تست قند خون، میانگین قند خون در طی 6 ماه گذشته را بررسی می کند. برای انجام این تست می بایست به آزمایشگاه مراجعه کنید. در آزمایشگاه ها میزان این فاکتور با دقت بالایی اندازه گیری می شود. بعد از دریافت نتیجه آزمایش به پزشک مراجعه کنید. پزشکان، با بررسی همه شرایط و علائم به این نتیجه خواهند رسید که فرد به چه نوع دیابتی مبتلا شده است.

از دیگر آزمایش هایی که می تواند به پزشکان کمک کنند تا بتوانند در مورد انواع دیابت و پیشگیری از آن توصیه های کاربردی به بیمار خود کنند، تست های زیر است:

  • تست FBS که به آن تست قند خون ناشتا هم گفته می شود؛ این آزمایش از جمله رایج ترین و متداول ترین آزمایش هایی است که برای بررسی قند خون انجام می دهند. ضریب اطمینان این تست بالاست و معمولا برای انجام آن نیز فرد می بایست به مدت 8 تا 12 ساعت ناشتا بوده و چیزی نخورده باشد. ناشتا بودن باعث می شود که بدن به سطح ثابت و پایداری از قند خون برسد. کسانی که قند خون آنها نرمال و طبیعی است، نتیجه آزمایش آنها عددی زیر 100 را نشان خواهد داد. برای افرادی که در آستانه مرض قند هستند، این عدد بین 100-125 است و برای افرادی که بعد از دو بار آزمایش خون، آزمایش آنها بالای 126 است، به این معناست که بیماری قند دارند و باید در مورد انواع دیابت و پیشگیری از آن اطلاعات خود را افزایش دهند.
  • آزمایش OGTT یا آزمایش تحمل گلوکز یا قند خون؛ این آزمایش نیز باید در حالت ناشتا از فرد گرفته شود و مدت زمان ناشتا بودن آن نیز 8 تا 12 ساعت است. بعد از آن، فرد می بایست محلول گلوکز بخورد و در یک بازه زمانی سه ساعته، 3 نمونه خون بدهد. عدد زیر 140 میلی گرم در دسی لیتر عادی است؛ نتایج بین 140 تا 199 پیش دیابت و بیش از 200 میلی گرم بر دسی لیتر نشان دهنده سطح قند خون بالاست. 
  • آزمایش RBS یا Random blood sugar که به آن آزمایش قند خون تصادفی نیز گفته می شود؛ در ادامه تکمیل بحث پیرامون انواع دیابت و پیشگیری از آن و معرفی آزمایش تصادفی قند خون باید بگوییم که این روش، بدون توجه به آخرین باری که فرد غذا خورده انجام می شود. کسانی که نتیجه آزمایش آنها عددی بیش از 200 را نشان می دهد، قند بالایی دارند.

نکته ای که خوب است به خاطر داشته باشید این است که بی توجهی شما به درمان دیابت، شما را به سمت ساخت پروتز پا زیر زانو سوق خواهد داد.

آیا می دانید از کجا بفهمیم دیابت نوع یک داریم یا نوع دو؟

خطرناک ترین نوع دیابت؛ آیا جواب این سوال به شناخت انواع دیابت و پیشگیری از آن کمک میکند؟

ما در این مقاله، در مورد انواع دیابت و پیشگیری از آن ها نکاتی را بیان کردیم و گفتیم که دیابت، دو نوع دارد: دیابت نوع یک و دیابت نوع دو. در نوع یک بیماری، انسولین در خون تولید نمی شود و بدن با کمبود انسولین مواجه می شود. در دیابت نوع دو، انسولین در بدن تولید می شود، اما میزان آن به حدی نیست که به سلول های فرد، قند کافی برسد.

با توجه به توضیحاتی که دادیم، حال وقت آن است که در مورد خطرناک ترین نوع دیابت صحبت کنیم. درست است که تمامی انواع بیماری های دیابت می توانند در جایگاه خود خطرناک باشند، اما بیماری دیابت یک، خطرناک تر است و زندگی فرد را با مخاطرات و نگرانی های بیشتری مواجه می کند. دیابت، یک بیماری بدون درمان است و تا به حال پزشکان نتوانسته اند یک راه قطعی برای درمان آن پیدا کنند.

پیشنهاد می کنیم، اگر سبک زندگی تان شما را به سمت بیماری قند سوق می دهد، هر چه زودتر تصمیم گرفته و برای تغییر روش زندگی تان اقدام موثری انجام دهید. به خاطر داشته باشید، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.

آیا ورزش، یکی از چهار گام پیشگیری از دیابت است؟ ورزشِ مناسب انواع دیابت و پیشگیری از آن!!
کلام آخر

این متن، که در آن به بررسی انواع دیابت و پیشگیری از آن پرداخته شد، توسط کارشناسان کلینیک ارتوپد فنی پایار تهیه شده است. این مجموعه یکی از معتبرترین و با سابقه ترین مجموعه های ساخت انواع پروتز، ساخت کفی طبی و کفش طبی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *