دلایل قطع پا زیر زانو چیست؟⭐چگونه صورت می گیرد؟

قطع پا زیر زانو

قطع عضو، به علت های متفاوت روی می دهد و ما در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار قصد داریم در مورد عللی که باعث می شود فردی پای خود را از ناحیه زیر زانو از دست بدهد، صحبت کنیم؛ پس با ما همراه باشید.

علت قطع پا زیر زانو چیست؟ چرا در دیابت پا را قطع میکنند؟

قطع عضو از ناحیه زیر زانو به حالتی گفته می شود که در آن، پا از زیر زانو قطع می شود. دلایل متفاوتی برای قطع عضو از این ناحیه وجود دارد که آنها را همین جا معرفی کرده و توضیحات مفصلی را در خصوص آنها بیان خواهیم کرد.

یکی از مهم ترین دلایل که باعث می شود فردی نیاز به ساخت پروتز پا زیر زانو پیدا کند، نامناسب بودن وضعیت گردش خون است. وقتی شاهرگ ها آسیب دیده و تنگ می شوند، و یا زمانی که فرد با بیماری عروق محیطی درگیر می شود، جریان خون کاهش پیدا می کند. وقتی که میزان جریان خون در یک ناحیه به اندازه کافی نباشد، سلول های بدن ما نیز نمی توانند به میزان کافی مواد غذایی و اکسیژن دریافت کنند. به دنبال این اتفاق، بافت ها آسیب دیده و می میرند. با مرگ سلول ها، هیچ چاره ای به جز قطع عضو و اقدام برای پرداخت قیمت پروتز پا زیر زانو باقی نخواهد ماند.

دلایل دیگر این اتفاق را می توان به این شرح معرفی کرد:

  • تصادف رانندگی
  • حادثه در حین کار
  • سوختگی های شدید
  • قطع پا در اثر عفونت های غیر قابل درمان با آنتی بیوتیک
  • سرمازدگی های شدید
  • تومورهای سرطانی
  • ضخیم شدن بافت های عصبی

از دیگر دلایل شایع قطع پا زیر زانو، بیماری دیابت است. برای اطلاع کسانی که نمی دانند چرا در دیابت پا را قطع میکنند، باید بگوییم که این بیماری باعث کاهش جریان خون در بدن می شود و همان طوری که در بالاتر نیز اشاره کردیم، ضعیف بودن جریان خون یکی از دلایل قطع عضو و الزام فرد به ساخت پروتز به شمار می رود.

البته تنها علت قطع عضو از ناحیه زیر زانو در کسانی که دیابت دارند، فقط شامل این مورد نبوده و از آنجایی که دیابتی ها اعصاب پای شان آسیب می بیند، در صورتی که زخمی در پای شان ایجاد شود آن را حس نکرده و متوجه نخواهند شد. در ادامه، وقتی هیچ اقدامی برای درمان این زخم ها صورت نمی گیرد عفونت، گسترش پیدا کرده و پزشک مجبور می شود برای حفظ جان بیمار خود، پا را قطع کند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز پا زیر زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

دلایل قطع پا زیر زانو چیست؟

با مراحل امپوتاسیون پا از زیر زانو آشنا شوید؟

حال که می دانید دلایل قطع پا زیر زانو چیست، لازم می دانیم در خصوص مراحل قطع پا نیز اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. برای عمل جراحی قطع عضو، لازم است که فرد بین 5 روز تا 2 هفته را در بیمارستان بستری شود. این مدت زمان به گستردگی عمل جراحی و برخی عوارض آن بستگی دارد. با توجه به تشخیص پزشک، ممکن است بیمار به صورت عمومی و یا نخاعی و یا به صورت موضعی بیهوش شود. در طی عمل قطع عضو، پزشک تمام سعی و تلاش خود را به کار می برد تا مقدار کمتری از عضو را قطع کند.

مراحل امپوتاسیون پا به شرح زیر است:

  • برداشتن بافت و استخوان آسیب دیده
  • صاف کردن قسمت های ناهموار و غیر صاف استخوان
  • بستن رگ و عصب ها
  • شکل دادن به عضله ها برای قرارگیری عضو مصنوعی

بعد از انجام عمل جراحی، پزشک یا ممکن است خیلی سریع زخم را بخیه بزند، و یا گاهی ناحیه جراحی شده را باز می گذارد تا عفونت بیشتری خارج شده و در صورتی که نیاز بود، بافت بیشتری از بدن فرد برداشته شود.

عوارض بعد از قطع پا ( قطع پا زیر زانو) چیست؟

عوارض بعد از قطع پا ( قطع پا زیر زانو) چیست؟

بدون شک و تردید، قطع پا زیر زانو عوارضی را برای فرد به دنبال خواهد داشت. این عوارض که افراد نباید نسبت به آنها بی توجهی داشته باشند به این شرح است:

1-عفونت کردن؛

یکی از عوارضی که ممکن است بعد از عمل جراحی قطع عضو ایجاد شود، زخم و عفونت است. اگر زیاد سیگار می کشید؛ اگر دیابت دارید و اگر سن شما بالاست باید بیش از بقیه افراد مواظب و نگران این عارضه باشید. در صورت دیدن علائمی چون قرمزی، ورم موضعی و درد هر چه سریع تر به پزشکان مراجعه کنید.

2- ضعف عضلات؛

از دیگر عوارض قطع عضو از ناحیه پا می توان به ضعف در عضلات اشاره کرد. وقتی که پای فرد قطع می شود به این دلیل که مثل گذشته فعالیت ندارد، دچار ضعف عضلات می شود. به همین سبب است که جراحان به بیمارانی که تحت عمل قطع عضو قرار گرفته اند پیشنهاد می کنند تا هر چه سریع تر در جلسه های توانبخشی شرکت کنند. شرکت در این جلسات به افزایش قُوای عضله ها کمک فراوانی خواهد کرد.

3- تحمیل هزینه های مالی؛

درست است که مشکلات جسمانی باعث کاهش کیفیت زندگی فرد در روزهای بعد از انجام عمل قطع عضو می شود اما نباید از هزینه هایی که به فرد تحمیل می شود نیز چشمپوشی کرد. یکی از این هزینه ها، اقدام فرد جهت ساخت اندام های مصنوعی است که در ادامه بیشتر در مورد صحبت خواهیم کرد.

4-ورم کردن؛

از دیگر عوارضی که قطع پا زیر زانو به همراه دارد، ورم کردن است. ورم، ممکن است ناشی از تروما و یا ناهماهنگ بودن بافت ها در طی عمل جراحی باشد. وقتی که ماهیچه ها آسیب می بینند، بین جذب مایعات در غشای مویرگی و جذب آنها توسط غذه های لنفاوی، اختلافاتی به وجود می آید. در چنین شرایطی، وقتی که ماهیچه ها به درستی کار نمی کنند، ورم ایجاد می شود. در برخی افراد، ورم کردن ممکن است با درد همراه باشد. بهتر است از بابت این مساله نگرانی به خود راه ندهید؛ زیرا پزشکان حرفه ای تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا چنین مشکلاتی به وجود نیاید.

5- درد؛

از دیگر عوارض قطع پا زیر زانو، می توان به درد در محل جراحی شده اشاره کرد. این عارضه یکی از طبیعی ترین و متداول ترین عوارضی است که قطع عضوی ها ممکن است با آن برخورد کنند. انواع درد از دردهای وحشتناک و بسیار زیاد تا دردهای معمولی و گذارا را این گروه تجربه می کنند. معمولا، پزشکان تلاش می کنند تا درد بیمار را کنترل کرده و به او کمک کنند تا توانبخشی خود را هر چه زودتر باز یابد. به یاد داشته باشید، گاهی نصب پاهای مصنوعی غیر حرفه ای نیز می تواند باعث این مشکل شود. اگر پای شما یا یکی از عزیزانتان از پایین زانو یا بالای زانو قطع شده به کلینیک هایی مراجعه کنید که در حوزه ساخت پروتزهای زیر زانو و ساخت پروتز پا بالای زانو، تجربه و مهارت زیادی دارند؛ مانند پایار.

چند راهکار مهم برای مراقبت از قطع پا زیر زانو

چند راهکار بسیار مهم برای مراقبت از پای قطع شده!؟

کسانی که درگیر قطع پا زیر زانو هستند باید به خوبی از عضو باقیمانده مواظب و مراقبت کنند. بی توجهی به این امر، تبعات و عوارض بدی، مانند قطع مجدد عضو به همراه خواهد داشت. پس، توصیه می کنیم نکات مراقبتی زیر را پشت گوش ننداخته و آنها را رعایت کنید:

1- مراقبت کردن از پوست عضو باقیمانده؛

یکی از مهم ترین کارهایی که تحت عنوان مراقبت از پای قطع شده باید انجام داد، مراقبت کردن از پوست ناحیه قطع شده است. مراقبت از پوست این قسمت شامل مواردی است که در زیر بیان کرده ایم:

  • قسمت باقیمانده از عضو باید هر روز، با آب و صابون ملایم شسته شده و کاملا خشک شود. فرد باید دقت کند که هیچ مقداری از صابون و ماده شوینده روی پوست او باقی نمانده باشد.
  • خشک کردن قسمت باقیمانده باید به صورت ضربه ای و نه به صوت مالشی صورت گیرد.
  • محل زحم های جراحی باید مرتبا ماساژ داده شود تا برای نصب پروتز آماده شود. خوب است افراد متقاضی ساخت پروتز مچ پا نیز به این مورد توجه داشته باشند.
  • فرد باید هر روز اندام خود را بررسی کند تا هیچ گونه زخم، قرمزی و به صورت کلی علائم غیر طبیعی را روی آن مشاهده نکند.
  • استفاده از لوسیون ها در دوره بعد از قطع پا زیر زانو به هیچ وجه توصیه نمی شود.
آشنایی با قطع پا زیر زانو

آیا برای افرادی که درگیر قطع پا زیر زانو هستند، پروتز پا جایگزین خوبی است؟

بعد از معرفی دلایل قطع پا زیر زانو و عوارضی که دارد، نوبت به آن می رسد که یک جایگزین شایسته برای قطع عضو معرفی کنیم. انجام عمل پیوند برای کسانی که پای آنها از زیر زانو قطع شده، امکان پذیر نیست و این افراد برای جبران این نقص باید برای ساخت پروتز پا اقدام کنند. این نوع پروتز یک نوع پای مصنوعی به شمار می رود.

پاهای مصنوعی در مراکزی که به آنها کلینیک های ارتوپدی فنی گفته می شوند، ساخته شده و افراد با نصب آنها می توانند راه بروند و به شکل مستقل تری به انجام کارهای روزانه خود بپردازند. افزایش اعتماد به نفس نیز از دیگر مزیت های ساخت پاهای مصنوعی به شمار می رود. از جمله کلینیک های معتبر و مطرح در کشور که خوب است برای ساخت پای مصنوعی به آنها مراجعه کنید می توان به پایار اشاره کرد.

کلام آخر

قطع پا زیر زانو، عوارضی که دارد و معرفی یک جایگزین مناسب برای آن، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم نکات ذکر شده، در افزایش اطلاعات شما کمک کننده بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *