ساخت پروتز زیر زانو چگونه است؟⚡مهم ترین ویژگی ها و مزایا
وقتی پای فرد از زیر زانو قطع می شود، مجبور است برای ساخت پروتز زیر زانو اقدام کند. پروتز ها، کارایی زیادی داشته و به کسانی که دچار قطع عضو شده اند، کمک فراوانی می کنند. این اندام های مصنوعی می توانند به شکل شگفت آوری مشکلات فرد را کاهش دهند.
کسی که می خواهد برای سفارش و نصب انواع پروتز پا که شامل پروتز لگن، پروتز انگشتان پا و غیره است اقدام کند، ناچار است آشنایی اجمالی با انواع آن داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع پروتز زیر زانو و نحوه ساخت آن در ادامه این متن با ما همراه باشید. اگر می خواهید اطلاعات کلی در مورد اندام مصنوعی به دست آورید، مقاله اندام مصنوعی چیست را مطالعه کنید.
جدیدترین انواع پروتز زیر زانو
قبل از آنکه در خصوص ساخت پروتزهای زیر زانو مانند پروتز مچ پا نکاتی را ارائه کنیم، خوب است به بررسی انواع پروتز زیر زانو بپردازیم. پروتز مخصوص زیر زانو، انواع و اقسام متفاوت دارد. تولیدکنندگان پروتز برای آنکه گزینه های زیادی را در اختیار متقاضیان قرار دهند، از متریال ها و مواد اولیه متفاوت برای تولید این اندام مصنوعی استفاده می کنند.
از جمله موادی که می توان به کمک آنها پروتز هایی با دوام ساخت، پلی پروپیلن، فیبرکربن و فایبرگلاس هستند. در اندکی موارد، از موادی مانند چوب و یا فلز نیز برای ساخت پروتز مخصوص زیر زانو استفاده می کنند. جدیدترین و مدرن ترین پروتز ها را با موادی مانند فایبرگلاس می سازند. این مواد سبک بوده و مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت انواع پروتز و ارتز زیر زانو با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
طراحی و ساخت پروتز زیر زانو با طراحی سوکت شروع می شود. سوکت ها سه نوع اصلی به شرح زیر دارند:
- سوکت مکش سیلیکونی
- سوکت کمک کننده وکیومی
- سوکت کششی تاندون پتلا
یکی از اهداف ساخت سوکت، راحتی بیمار است. سوکت را با توجه به قالبی که از پای فرد گرفته می شود، می سازند و در اختیار متقاضی قرار می دهند.
آیا می دانید مدت زمان ساخت پروز زیر زانو چقدر است؟
ساخت پروتز زیر زانو یکی از فرآیندهای زمان بر به شمار می رود. نه تنها در مورد پروتز های مخصوص زیر زانو بلکه در مورد ساخت سایر انواع پروتز نیز متقاضی می بایست صبر کند تا پروتز آماده شود.
ارزیابی کردن وضعیت بیمار، قالب گیری کردن از اندام او، انتخاب بهترین و ایده آل ترین نوع پروتز، انتخاب یک سوکت مناسب برای فرد و نصب آن از جمله مراحل نصب پروتز زیر زانو است.
در برخی موارد، متقاضیان دریافت پروتز، از پروتز های موقت استفاده می کنند. این نوع پروتز به پزشک امکان می دهد تا هر گونه اشکال و ایراد در اندام مصنوعی را راحت تر شناسایی کرده و در هنگام ساخت پروتز دائمی آن را لحاظ کند.
اگر می خواهید اطلاعات کاملی درباره نحوه چگونگی ساخت پروتز پا به دست آورید، مقاله نحوه ساخت پروتز پا را مطالعه کنید.
4 نکته تعیین کننده در ساخت پروتز زیر زانو
در زمان ساخت و ارائه پروتز زیر زانو، برای آنکه فرد راحتی بیشتری را با اندام مصنوعی تجربه کند، برخی فاکتورها، نقش تعیین کننده ای خواهند داشت. این فاکتورهای مهم به شرح زیر هستند:
- یکی از مهم ترین و قابل توجه ترین نکاتی که در زمان ساخت هر اندام مصنوعی و خصوصا پروتز زیر زانو باید مورد توجه قرار گیرد، سن فرد و وضعیت او از نظر سلامتی است. در نظر گرفتن این عوامل برای آنکه بتوان پروتزی در نهایت کارایی داشت، لازم و ضروری به نظر می رسد.
- شیوه راه رفتن بیمار از دیگر مسائلی است که در ساخت پروتز زیر زانو به آن توجه می شود. این مورد برای ساخت برخی اجزاء خاص در پروتز اهمیت دارد.
- ساخت پروتز با توجه به نیازهای بیمار و فعالیت هایی که او در طی روز انجام می دهد، مورد مهم دیگری است که باید به آن توجه کرد. برای مثال، پروتز های ضد آب، مخصوص کسانی هستند که به فعالیت شنا مشغولیت دارند.
- مقدار فعالیت های فرد در طی روز، مورد دیگری است که در هنگام ساخت پروتز مورد توجه قرار داده می شود. این موضوع می تواند روی تعیین نوع پروتز اثرگذار باشد و مشخص کند که پروتزی با حرکات با ثبات ساخته شده شود و یا پروتزی که حرکت های پویا در آن در اولویت است.
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
نشستن قورباغه ای چه عوارضی دارد
قیمت پروتز زیر زانو
قیمت و هزینه ساخت پروتز زیر زانو، تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. وقتی یک فردِ دچار قطع عضو به کلینیک های ارتوپدی فنی در کشور مراجعه می کند، با یک قیمت ثابت و مشخص رو به رو نخواهد شد. سازندگان پروتز فاکتورهای زیادی را در هزینه دخالت می دهند که برخی از مهم ترین آنها به شرح زیر است:
1- ماده اولیه
جنس ماده ای که در تولید یک نوع پروتز به کار برده می شود، تاثیر زیادی بر قیمت پروتز زیر زانو دارد. امروزه به واسطه گسترش و توسعه علم، مواد اولیه متفاوتی در اختیار سازندگان پروتز قرار گرفته است؛ برخی از این مواد به خوبی قادرند نیازهای متقاضیان را پوشش دهد.
2- نوع پروتز
نوع پروتز انتخابی از دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت ساخت پروتز زیر زانو است. هر چه ساخت پروتز با توجه به آخرین متدهای روز دنیا صورت گرفته باشد و نوع پیشرفته تری از آن انتخاب شود، قیمت پروتز نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
3- ویژگی های خاص پروتز
در نظر گرفتن برخی ویژگی های خاص در تولید پروتز دیگر عامل مهم بر تعیین قیمت پروتز است. فردی که به ورزش دو و یا شنا اشتغال دارد، می بایست برای تهیه پروتزی اقدام کند که به او در انجام این فعالیت ها کمک کند. برای مثال، شناگران می بایست پروتز های ضد آب تهیه کنند تا در اثر قرارگیری در آب، هیچ مشکلی برای پروتز به وجود نیامده و فرد به راحتی بتواند به فعالیت مورد علاقه اش رسیدگی کند.
آیا برای ساخت پروتز زیر زانو باید به مراکز ساخت پای مصنوعی مراجعه کرد؟
اولین جایی که می بایست برای ساخت پروتز زیر زانو مراجعه کرد مراکز ساخت پای مصنوعی در کشور هستند. در این مراکز، کارشناسانی خبره و ماهر حضور دارند و با توجه به اهدافی که فرد برای ساخت پروتز در نظر گرفته است و میزان فعالیت هایی که دارد و همین طور با در نظر گرفتن نوع پروتز و میزان قطعی عضو یک نوع پروتز کاربردی برای او ساخته می شود.
علاوه بر حضور کارشناسان، بهره گیری این مراکز از آخرین تجهیزات، دیگر عاملی است که باعث شده مراکز ساخت پاهای مصنوعی در کشور مناسب ترین گزینه برای ساخت پروتز ها به شمار می روند. این مراکز از بهترین متریال ها و مواد اولیه استفاده می کنند و کاربردی ترین نوع پروتز را ب می سازند.
کارشناسان این مراکز، با توجه به اینکه چه شرایطی در ساخت پروتز رعایت شده است، قیمتی را برای ساخت پروتز عنوان می کنند. این مراکز معتبرترین مراجع برای دریافت قیمت اندام های مصنوعی به شمار می روند. علاوه بر ساخت پای مصنوعی، دست مصنوعی، انگشت مصنوعی، مچ پای مصنوعی و آرنج مصنوعی از دیگر پروتزهایی هستند که در این مجموعه ها ساخته می شوند.
قیمت پای مصنوعی دست دوم چقدر است؟ آیا در این رابطه، چیزی می دانید؟
برخی افراد، وقتی نمی خواهند کالایی که قبلا خریداری کرده اند، دور بیندازند و یا آن را بدون استفاده در گوشه ای رها کنند، تصمیم به فروش آن می گیرند. فروش کالاهای دست دوم، در سراسر جهان، مرسوم است و طیف وسیعی از اجناس را در بر می گیرد. یکی از چیزهایی که ممکن است برای فروش آن به صورت یک کالای دست دوم اقدام کنند، پروتز مخصوص پاست. شاید قیمت پای مصنوعی دست دوم، پایین باشد، اما نکته ای که نباید آن را به دست فراموشی سپرد، مراحل و نحوه ی ساخت پروتز زیر زانو است.
در کلینیک هایی که به صورت حرفه ای در حوزه ساخت پروتز زیر زانو فعالیت می کنند، ساخت پروتز، با توجه به شکل اندام فرد متقاضی صورت می گیرد. از آنجایی که افراد مختلف از نظر ساختار و اندام در شرایط یکسانی نیستند، به همین دلیل، پروتز مخصوص زیر زانو، به صورت کاملا انحصاری برای افراد ساخته می شود. با توجه به منحصر به فرد بودن پروتز زیر زانو، اگر خدای ناکرده مجبور شدید برای خرید این پروتز اقدام کنید، ابتدا آن را امتحان کنید؛ اگر دیدید که در موقع استفاده و نصب پروتز مشکلی ندارید، آن را بخرید.
جمع بندی
ساخت پروتز زیر زانو با ارزیابی وضعیت جسمانی بیمار شروع می شود. کسی که می خواهد با داشتن یک پروتز، شرایط ایده آل و نرمالی را تجربه کند، مجبور است مراحل ساخت پروتز را طی کرده و به کارشناسان اجازه دهد تا بهترین نوع پروتز را در اختیار او قرار دهند.
علاوه بر نکات مهمی که در ساخت پروتز باید رعایت گردد، فرآیند ساخت آن توسط کلینیک های حرفه ای، موضوع دیگری است که باید به آن توجه کرد. کلینیک های ارتوپدی حرفه ای در کشور، همچون کلینیک فنی ارتوپدی پایار، تمام تلاش خود را به کار می برند تا کسانی که دچار قطع عضو شده اند، زندگی شان با چالش ها و مشکلات کمتری همراه باشد.