عفونت مفصل مصنوعی لگن⭐ (عفونت پروتز لگن) چیست؟

عفونت مفصل مصنوعی لگن به چه بیماری گفته می شود

عفونت مفصل مصنوعی لگن (عفونت پروتز لگن) موضوعی است که در این متن قصد داریم به ذکر نکاتی در مورد آن بپردازیم. پروتز هایی که انسان به آنها نیاز پیدا می کند، انواع و اقسام متفاوت دارد. پزشکان، پروتز ها را با توجه به اتفاقی که برای فرد افتاده است، توصیه می کنند؛ مثلا، اگر فردی در اثر یک حادثه دچار قطعی از ناحیه لگن شده باشد، مجبور است از انواع پروتز لگن که دکتر ارتوپد برایش میسازد ، استفاده کند. در فرد دیگری که در اثر یک تصادف، مفصل لگن خود را از دست داده است، پروتز لگن او با یک پروتز لگن مصنوعی تعویض می گردد؛ معمولا در عمل های جراحی که به این منظور انجام می شود، احتمال بروز عفونت بالاست. اگر می خواهید در مورد این نوع عفونت اطلاعات بیشتری به دست آورید، در ادامه با ما همراه باشید.

مقاله”عوارض پروتز لگن چیست؟” را نیز مطالعه کنید. این پروتز به شما کم می کند تا اطلاعات بیشتری در این رابطه به دست آورید.

عفونت مفصل مصنوعی لگن به چه بیماری گفته می شود؟

عفونت مفصل مصنوعی در لگن به بیماری گفته می شود که در آن پروتز قرار داده شده داخل لگن، توسط میکروارگانیسم های آلوده کننده، دچار عفونت می شود. اگر به تازگی مفصل لگن خود را تعویض کرده اید، حتما به صورت مرتب جای زخم را کنترل کنید. هر گونه علائم را جدی گرفته و به پزشک مراجعه کنید. بی توجهی به عفونتی که در این ناحیه ایجاد می گردد، می تواند باعث از دست رفتن مفصل مصنوعی لگن شود. روزهای بعد از انجام جراحی مفصل مصنوعی لگن روزهای مهمی هستند و بیمار باید مراقبت خود باشد.

علت ایجاد عفونت مفصل مصنوعی لگن چیست

علت ایجاد عفونت مفصل مصنوعی لگن چیست؟

عفونت مفصل مصنوعی لگن ممکن است از چند روز تا چند هفته بعد از عمل جراحی ظاهر شود. میکروب ها به دلیل بی توجهی به مراقبت از زخم بعد از عمل جراحی، کشیدن دندان و در کل هر عملی که منجر به ایجاد یک زخم می شود، به بدن انسان ورود پیدا می کنند. البته به غیر از این مسائل، علل دیگری را نیز می توان برای ایجاد عفونت در مفصل تعویض شده لگن مشاهده کرد که برخی از مهم ترین آنها را در ادامه آورده ایم:

  • ضعیف بودن سیستم ایمنی در بدن
  • مبتلا بودن فرد به برخی بیماری ها، مانند دیابت
  • اضافه وزن و چاقی در فرد
  • روش های درمانی که در آنها سیستم ایمنی فرد ضعیف می شود؛ مانند مصرف داروهای کورتونی و یا انجام شیمی درمانی
  • بیماری های که در آنها گردش خون، ضعیف است

علائم و نشانه های بروز عفونت در مفصل لگن چیست؟

عفونت مفصل مصنوعی لگن با علائم و نشانه هایی همراه است. این نشانه ها می توانند به عنوان یک علامت هشدار برای شما باشند تا هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. این علائم به شرح زیر هستند:

  • ایجاد ورم در ناحیه ای که جراحی انجام شده است، یکی از علائم و نشانه های عفونت در ناحیه مفصل لگن به شمار می رود.
  • قرمز شدن، گرمی و ایجاد التهاب نیز از دیگر علامت های عفونت پروتز لگن است.
  • اگر از محلی که در اثر جراحی برش خورده است، ترشحاتی خارج شود، به معنای ایجاد عفونت مفصل مصنوعی لگن است.
  • تب، لرزیدن، کاهش وزن، احساس خستگی از دیگر نشانه های بروز عفونت در زخم های جراحی ناشی از تعویض مفصل مصنوعی لگن است.
  • احساس درد نیز می تواند یک نشانه از بروز عفونت مفصل مصنوعی لگن باشد.

توجه داشته باشید، پزشک برای تشخیص عفونت تنها به مشاهده این علائم اکتفا نکرده و از روش هایی که در ادامه ذکر کرده ایم برای تشخیص قطعی بهره می برد.

این گروه، بیش از بقیه در معرض عفونت مفصل مصنوعی لگن هستند!؟

سوال مهمی که در مورد عفونت مفصل مصنوعی لگن (عفونت پروتز لگن)باید مورد بررسی قرار گیرد این است که چه کسانی بیش از بقیه دچار عفونت در ناحیه لگن مصنوعی می شوند؟ آیا ساخت پروتز لگن یا همان مفصل لگن ممکن است باعث ایجاد این عفونت گردد؟

شایع ترین علتی که باعث بروز این عفونت می شود، ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن است. اگر سیستم ایمنی بدنتان ضعیف است، ابتدا آن را تقویت کنید و سپس برای قرار دادن پروتز لگن اقدام کنید.

کسانی که به بیماری هایی، مانند دیابت، بیماری های مزمن کبدی و یا کلیوی، سرطان، بیماری هایی که در آنها بیمار ناچار است از داروهای کورتون دار استفاده کند و همین طور کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، افرادی هستند که بیش از بقیه در معرض عفونت در ناحیه مفصل مصنوعی لگن قرار دارند.

کسانی که سیگار می کشند، بهتر است تا چند هفته قبل از عمل جراحی، سیگار را ترک کنند؛ زیرا این عمل نیز احتمال ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.

برخی تحقیقات نشان می دهد، خطر بروز عفونت در کسانی که یک بار عمل جراحی در ناحیه لگن داشته و یک پلاتین در این قسمت قرار داده اند، از بقیه افرادی که تا به حال این عمل را تجربه نکرده اند، بالاتر است.

آیا تزریق کورتون باعث عفونت مفصل مصنوعی لگن می شود؟

همانطوری که در این متن اشاره کردیم، یکی از مسائل و مشکلاتی که برای بیماران جراحی تعویض مفصل لگن ایجاد می شود، عفونت مفصل مصنوعی لگن است. یکی از مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است نشان می دهد، در بیمارانی که در ماه های قبل از انجام عمل جراحی، داروهای استروئیدی تزریق کرده اند، خطر بروز این عفونت بیشتر است. کسانی که این داروها را مصرف می کنند، برای آنکه درد و التهاب را حس نکنند، از کورتون استفاده می کنند. کورتون ها، سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کنند.

بیماری که داروهای کورتون مصرف کرده است، خود را در معرض بروز عفونت پروتز لگن قرار می دهد؛ زیرا او با مصرف این داروها شرایط را برای گسترش عفونت فراهم می کند. به یاد داشته باشید، درمان عفونت هایی که به این شکل ایجاد می شوند، سختی ها و پیچیدگی های زیادی داشته و فرد مجبور است آنتی بیوتیک های قوی  مصرف کند. گرچه این عفونت منجر به مرگ نمی شود، ولی مسائل و مشکلات خاص خود را دارد و بی توجهی به  علائم آن اصلا توصیه نمی شود. اگر به صورت طولانی مدت برای درمان این بیماری اقدامی صورت نگیرد، ممکن است در آینده مجبور شوید برای ساخت پروتز لگن مصنوعی اقدام کنید.

عفونت مفصل مصنوعی لگن (عفونت پروتز لگن) چیست

روش تشخیص عفونت در پروتز مصنوعی لگن (عفونت پروتز لگن) چیست؟

هزینه ای که برای تعویض مفصل لگن، پرداخت شده و سختی هایی که فرد در این راه متحمل شده است، قانع کننده ترین دلایل برای درمان عفونت مفصل مصنوعی لگن به شمار می روند. حتی زمانی که پزشک به ایجاد عفونت مشکوک است، باید به کمک تست و آزمایش های که در ادامه معرفی می کنیم، وجود عفونت را به سرعت تشخیص داده و برای درمان آن فکری کند. هر قدر عفونت ایجاد شده زودتر درمان گردد، شانس حفظ پروتز تعویض شده نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

تست هایی که پزشک برای تشخیص عفونت مفصل مصنوعی لگن استفاده می کند به شرح زیر است:

  • یکی از رایج ترین تست ها برای تشخیص عفونت، تصویربرداری با اشعه ایکس و اسکن کردن استخوان است. با این روش تصویربرداری می توان به راحتی متوجه شد که آیا پروتز، دچار عفونت شده است یا نه.
  • آزمان خون از دیگر آزمایش هایی است که پزشک به کمک آن می تواند متوجه بروز عفونت شود. معمولا در آزمایش های خون میزان گلبول های خون و سطح التهاب، درج شده و پزشک با توجه به اعداد ذکر شده در آزمایش می تواند عفونت را تشخیص دهد.
  • مایع اطراف زانو روش دیگری برای تشخیص دادن عفونت در انواع پروتز هایی است که داخل لگن قرار داده می شوند. در این تست، مایع درون لگن تخلیه شده و به آزمایشگاه فرستاده می شود. در آزمایش مربوط به مایع اطراف لگن، میزان گلبول های سفید شمارش می شوند. اگر تعداد این گلبول ها زیاد باشد، به نشانه آن است که در پروتز، عفونت ایجاد شده است.

روش های پیشگیری از عفونت در مفصل لگن چیست؟

روش های پیشگیری از عفونت مفصل مصنوعی لگن موضوع دیگری است که باید در مورد آن صحبت کنیم؛ راه های جلوگیری از ایجاد عفونت به شرح زیر است:

  • برای آنکه درصد بروز عفونت پروتز لگن کاهش پیدا کند، یک ساعت قبل از عمل جراحی و 24 ساعت بعد از آن داروی آنتی بیوتیک به بیمار داده می شود.
  • کاهش مدت زمان عمل جراحی از دیگر روش های پیشگیری عفونت است.
  • توجه به استریل کردن اتاق جراحی و استفاده از وسایل عاری از آلودگی نیز از دیگر راهکارهای پیشگیری از ایجاد عفونت در ناحیه مفصل لگن می باشد.
  • بسته بندی پروتز باید استریل و عاری از هر گونه آلودگی باشد؛ این مورد نیز تاثیر بسزایی در کاهش ایجاد عفونت مفصل مصنوعی لگن دارد.
  • بیمارانی که در سطح پوست خود، باکتری های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک دارند، خوب است قبل از جراحی دست های خود را با کلرهگزیدین شستشو دهند.
  • برای جلوگیری از عفونت مفصل مصنوعی در لگن، غربالگری بینی انجام شده و باکتری های موجود در بینی مورد ارزیابی قرار می گیرند.
عفونت مفصل مصنوعی لگن

روش های درمان عفونت مفصل مصنوعی لگن چیست؟

اگر عفونت مفصل مصنوعی لگن ایجاد شود، خطر از دست رفتن پروتز وجود دارد. در مواقعی که عفونت به صورت سطحی ایجاد شده است، نیاز به اعمال جراحی نیست و با مصرف داروهای آنتی بیوتیک و در مدت زمانی کوتاه می توان آن را درمان کرده و از بین برد. در مواقعی که این عفونت عمقی است و پروتز را به خود درگیر کرده است، باید به فکر درمان های جدی تر بود و به پزشکان جراح مراجعه کرد. پزشکان برای عفونت های شدیدتر و عمیق تر، یکی از راه های زیر را انتخاب می کنند:

دبریدمان

یکی از روش هایی که برای درمان عفونت مفصل مصنوعی لگن (عفونت پروتز لگن) به کار گرفته می شود، روش دبریدمان است. این روش که یک نوع عمل جراحی است، در درمان عفونت های عمقی استفاده شده و به کمک آن، بافت های آلوده به عفونت برداشته می شود. با روش دبریدمان، پروتز یا مفصل تعویض شده لگن به صورت کامل پاک می شود. بعد از این عمل، بیمار باید تا مدتی که پزشک تشخیص می دهد، به مصرف آنتی بیوتیک ها ادامه دهد.

جراحی مرحله ای

از دیگر روش های درمانی که برای عفونت مفصل مصنوعی لگن پیشنهاد می شود، جراحی مرحله ای است. این روش در چند مرحله به شرح زیر انجام می شود:

  • در اولین مرحله از جراحی، پروتز برداشته می شود.
  • در مرحله بعدی، مفصل و کلیه بافت های نرم شستشو شده و عفونت هایی که در آن وجود دارد از بین برده می شود.
  • در مرحله بعدی، نوبت به فاصله دهنده های آنتی بیوتیکی می رسد؛ فاصله دهنده آنتی بیوتیک دستگاهی است که برای حفظ آرایش مفصل استفاده می گردد. این دستگاه را داخل مفصل قرار می دهند؛ دستگاه فاصله دهنده، به مفصل اجازه حرکت در زمان درمان را نیز خواهد داد.
  • در آخرین مرحله نیز باید از آنتی بیوتیک های وریدی استفاده کرد.

توجه داشته باشید، دستگاه فاصله دهنده از یک سیمان ارتوپدی و آنتی بیوتیک تشکیل شده است. آنتی بیوتیک در ناحیه مفصل و بافت، قرار می گیرد؛ اطراف آن چرخش کرده و به درمان عفونت پروتز لگن ایجاد شده در این قسمت کمک می کند.

روش درمانی برای عفونت مفصل مصنوعی لگن

تب بعد از عمل تعویض مفصل در لگن به چه معناست؟

یکی از موضوعات مرتبط با تعویض مفصل در لگن، بروز برخی عوارض، مانند تب است. البته این عارضه اصلا جای نگرانی ندارد و در برخی عمل هایی که در آنها مفصل لگن فرد تعویض می شود، این علامت وجود خواهد داشت و یک عارضه کاملا طبیعی و عادی به نظر می رسد.

در واقع تب، واکنش عادی بدن به عمل جراحی و یا خونریزی بافتی است و به معنای بروز عفونت مفصل مصنوعی لگن (عفونت پروتز لگن) نیست. اغلب پزشکانی که در حوزه جراحی مفصل لگن فعالیت می کنند، بر این موضوع اتفاق نظر دارند که در روزهای بعد از عمل، ممکن است دمای بدن فرد بالاتر از دمای نرمال برود.  

معمولا، در طی روزهای بعد از عمل، تب، فروکش کرده و نیازی نیست که برای آن اقدام خاصی انجام داد. نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشت، افزایش دمای بدن و طولانی شدن مدت زمان تب است. اگر دمای بدن فرد به بیش از 38.5 ( سی و هشت و نیم) درجه سانتی گراد رسید، احتمال می رود که عفونت مفصل مصنوعی لگن ایجاد شده باشد. گاهی اوقات، اگر بیمار، به داروهای تجویز شده حساسیت داشته باشد، ممکن است این علامت پدیدار شود.

دلایل ابتلا به عوارض عمل تعویض مفصل در لگن

آیا آنتی بیوتیک، برای درمان عفونت مفصل مصنوعی لگن لازم است؟

ما در این متن در مورد عفونت مفصل مصنوعی لگن نکاتی را با شما در میان گذاشتیم. عفونت در ناحیه لگن، موضوعی نیست که بگوییم اگر به حال خود رها شود، درمان شده و هیچ مشکلی را در ادامه به وجود نخواهد آورد. عفونت ها مخصوصا، اگر به صورت داخلی باشند، می توانند شما را به سمت و سوی قطع عضو از ناحیه لگن سوق دهند. پس اگر تحت عمل جراحی تعویض لگن قرار گرفتید، هر گونه علامت غیر طبیعی را جدی گرفته و به پزشک مراجعه کنید.

معمولا، پزشکان اگر ببینند که عفونت پروتز لگن زیاد نیست، آنتی بیوتیک، تجویز کرده و عفونت را از بین می برند. در این شرایط، بهترین درمان، می تواند همین باشد. البته، آنتی بیوتیک ها زمانی می توانند موثر واقع شوند که عفونت به تازگی ایجاد شده باشد.

اگر مدت زمانی طولانی از بروز عفونت گذشته و شما نسبت به آن بی اهمیت بوده باشید، یا باید آنتی بیوتیک های خیلی قوی مصرف کنید و یا خود را در شرایطی قرار دهید که مجبور شوید با پایی که از ناحیه لگن قطع شده است، زندگی کنید. در این شرایط، تنها کاری که می توانید انجام دهید، مراجعه به کلینیک ارتوپدی فنی و نصب پروتز لگن مصنوعی است.

 

آنتی بیوتیک برای درمان عفونت مفصل مصنوعی لگن

آیا لنگش فرد بعد از عمل تعویض لگن، در اثر عفونت مفصل مصنوعی لگن اتفاق می افتد؟

یکی از مسائل و مشکلاتی که افراد، بعد از عمل تعویض لگن به آن دچار می شوند، لنگش است. برخی افراد تصور می کنند که این اتفاق و حادثه در اثر عفونت پروتز لگن می افتد؛ در صورتی که این طور نیست و لنگیدن فرد به هنگام راه رفتن علل دیگری دارد. برخی از عواملی که باعث لنگیدن فرد بعد از نصب پروتز لگن مصنوعی می شود، به شرح زیر است:

  • ضعف عضلات لگن یکی از مهم ترین دلایل لنگش است. کسانی که در اثر درد در ناحیه لگن نمی توانند به خوبی راه بروند، به عارضه ضعف عضلات مبتلا می شوند. این ضعف در عضلات باعث می شود که فرد بلنگد و نتواند به درستی راه برود.
  • دیگر علتی که باعث بروز عارضه لنگش می شود، کوتاه شدن اندام است. وقتی مفصل لگن تخریب می شود، سر استخوان پا کوتاه شده و این عامل به فرد اجاره نمی دهد، بدون لنگیدن راه برود. معمولا وقتی پروتز تعویض می شود، مشکل کوتاهی اندام از بین می رود؛ البته این به شرطی است که کوتاهی اندام، 3 تا 4 سانتی متر باشد.
  • حال که متوجه شدید دلیل لنگیدن فرد عفونت مفصل مصنوعی لگن نیست، خوب است به خاطر داشته باشید، دیگر دلیل لنگیدن فرد، درد در ناحیه مفصل ران نیز می تواند باشد.
عفونت مفصل مصنوعی لگن و درد در ناحیه لگن

آیا بالا بودن قیمت مفصل مصنوعی لگن، روی کاهش بروز عفونت مفصل مصنوعی لگن تاثیر دارد؟

یکی از مواردی که باعث بالا بودن قیمت مفصل مصنوعی لگن می شود، کیفیت آن است. با در نظر گرفتن این مساله که مفصل مصنوعی چه جنسی دارد و تا چه انداره می تواند به بیمار کمک کند، یک قیمت مشخص برای آن تعیین می کنند.

در مورد عواملی که باعث ایجاد عفونت پروتز لگن می شوند، در بالاتر صحبت کردیم. نکته ی مهمی که باید به خاطر داشته باشید، این است که نباید به این دلیل که قیمت بالایی برای تهیه این نوع پروتز پرداخت کرده اید، تصور کنید که هیچ عفونتی در بدن شما ایجاد نخواهد شد و شما از ایجاد عفونت در این مفصل در امان هستید.

اگر علائمی که در این مقاله اشاره کردیم، مورد توجه قرار ندهید و تصور کنید که هیچ گاه در معرض عفونت مفصل مصنوعی لگن نخواهید بود، جان خود را به خطر خواهید انداخت و ممکن است در ادامه مجبور شوید آنتی بیوتیک های فوق العاده قوی مصرف کنید و یا حتی مجددا تحت عمل جراحی قرار گیرید. پس، در صورت بروز هر یک از علائم عفونت، سریعا به پزشک مراجعه کنید و درمان خود را پشت گوش نیندازید.

چه عواملی باعث بروز عفونت مفصل مصنوعی لگن می شوند

عوامل تشدید کننده علائم عفونت مفصل مصنوعی لگن چیست؟

وجود برخی شرایط می تواند باعث تشدید علائم عفونت مفصل مصنوعی لگن شود. از جمله این شرایط می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

1- پوست حساس

یکی از فاکتورهایی که می تواند زمینه را برای بروز عفونت مفصل مصنوعی لگن فراهم کند، آسیب پذیر بودن پوست است. کسانی که پوست حساسی دارند و پوستشان به راحتی ترمیم نمی شود، به باکتری ها و میکروب ها اجازه می دهند که به بدن ورود پیدا کرده و آنها را به بیماری های مختلف مانند، اگزما، زخم های عفونی، آرتریت سپتیک و پسوزیاریس مبتلا کنند.

2- مصرف مواد مخدر

از دیگر کسانی که می بایست نسبت به بروز عفونت پروتز لگن نگران باشند، مصرف کنندگان مواد مخدر هستند. کسانی که مواد مخدر را تزریق می کنند، بیش از بقیه افراد در معرض ابتلا به این عفونت هستند.

3- ضربه به مفصل

اگر در اثر بریدگی مفصل، ایجاد سوراخ روی زخم و یا نیش حیوانات، به مفصل آسیب وارد شود، احتمال بروز عفونت در ناحیه مفصل لگن افزایش پیدا می کند. اگر هر یک از عواملی که در اینجا نام بردیم، به صورت یک جا اتفاق افتد، درصد ابتلا به این عفونت، بیشتر می شود.

جمع بندی

عفونت مفصل مصنوعی لگن و درمان عفونت پروتز لگن موضوعی بود که ما در این مقاله در مورد آن صحبت کردیم. به این نکته توجه داشته باشید، پروتزهایی که داخل لگن نصب می شوند، با پروتزهایی که در صورت قطع عضو به کار برده می شود، تفاوت دارد و این مفصل های مصنوعی لگن هستند که در معرض ابتلا به عفونت قرار دارند.

ما در مجموعه پایار این متن را آماده کرده و سعی کردیم اطلاعات خوبی را در مورد عفونت مفصل در ناحیه لگن بیان کنیم. پایار، در حوزه تولید پروتزهای مخصوص قطع عضو فعالیت کرده و از بهترین و با کیفیت ترین متریال ها برای تولید پروتز استفاده می کند. اگر خدای ناکرده یکی از اعضای بدن خود را از دست دادید، می توانید روی خدمات این مجموعه حساب ویژه ای باز کنید.

کلینیک ارتوپد فنی پایار توسط دکتر محمد کفیلی لاریمی تاسیس گردیده است. مرکز ارتوپد فنی پایار با بیش از ۲۰ سال سابقه و همکاری با ارگان های خصوصی و دولتی از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران در عرصه ساخت و طراحی انواع پروتز و ارتز در کشور عزیزمان ایران و کشور های حاشیه خلیج همیشه فارس مشغول فعالیت است. از جمله خدمات ارتز و پروتز کلینیک پایار که ارائه می دهد، عبارتند از : پروتز انگشت پا ، پروتز لگن ، پروتز مچ پا ، پروتز چشم ، ارتز مچ پا ، ارتز زانو ، ارتز لگن ، ارتز دست ، ارتز شانه ، ارتز آرنج ، ارتز ستون فقرات ، ارتز  گردن (سر و گردن) ، کفی طبی و کفش طبی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *