انواع اسکولیوز چیست؟ بررسی علت و درمان اسکولیوز
اسکولیوز، یکی از بیماری هایی است که برای هر کسی ممکن است پیش آید. اگر در مورد انواع اسکولیوز چیزی نمی دانید، در ادامه این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.
اسکولیوز چیست؟ آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است؟
اسکولیوز، از جمله بیماری هایی است که ستون فقرات را به خود درگیر می کند. این بیماری باعث می شود که ستون فقرات به سمت راست یا چپ تمایل پیدا کند. اغلب، کسانی که این بیماری را مشاهده می کنند کودکانی اند که در سن 9 تا 14 سالگی، یعنی در دوران بلوغ قرار دارند. در واقع، موقع جهش رشد در دوران بلوغ است که این عارضه به وجود می آید. البته، نوزادان نیز ممکن است با این عارضه به دنیا آیند.
خبر خوبی که می توان به مبتلایان اسکولیوز بدهیم این است که در مورادی که این بیماری، پیشرفت زیادی نکرده و جزئی است، نیازی نیست برای درمان اقدام کرد. در مواردی که این عارضه، شدت پیدا می کند فرد می بایست از کمربندهای طبی که به آنها ارتز ستون فقرات گفته می شود استفاده کند. معمولا نیازی به اقدام برای ساخت ارتز ستون فقرات به صورت اختصاصی نیست و فروشگاه هایی که کالاهای پزشکی می فروشند نیز این ارتز را در اختیار فرد قرار می دهند. در ادامه در خصوص اینکه این ارتزها چگونه می توانند باعث درمان اسکولیوز شوند نکاتی را بیان خواهیم کرد.
اگر سوال “آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است” برای شما نیز پیش آمده، باید بگوییم که خیر، این بیماری خطرناک نیست. اصولا این عارضه، خطرات جانی نداشته و باعث مرگ فرد نمی شود. انواع اسکولیوز، حتی اگر درجات شدیدی نیز داشته باشند قابل درمان هستند و هیچ نیازی نیست که فرد از بابت این عارضه نگرانی خاصی به خود راه بدهد. برای مواقعی که اسکولیوز شدت زیادی پیدا کرده است روشی که برای درمان انتخاب می شود، پیچیدگی هایی دارد و تنها کسی که می تواند به فرد درگیر با این عارضه کمک کند، پزشکان هستند. در ضمن، خوب است بدانید که به ارتز، بریس نیز گفته می شود که برای افزایش اطلاعات می توانید مقاله بریس را مطالعه کنید.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز ستون فقرات با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
انگشت چنگالی پا چیست؟ علت و درمان آن
با انواع اسکولیوز آشنا شوید؟
موضوع دیگری که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم، معرفی انواع اسکولیوز است که در ادامه به شرح آن پرداخته ایم:
1- اسکولیوز ساختاری
اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات ساختاری، ثابت است و حتی اگر حالت فرد هم تغییر کند از بین نخواهد رفت. این نوع، نیز شامل انواع دیگری به شرح زیر است:
- ایدیوپاتیک: 80 درصد اسکولیوز که در افراد مشاهده می شود از این نوع است. علتی که باعث می شود فرد به اسکولیوز از نوع ایدیوپاتیک مبتلا شود هنوز مشخص نیست.
- عصبی – عضلانی: این نوع اسکولیوز، به دلیل تحت تاثیر قرار گرفتن اعصاب کمر و یا ماهیچه ها اتفاق می افتد. برای مثال، افرادی که به بیماری های فلج مغزی، دیستروفی عضلانی و یا نوروفیبروماتیز مبتلا هستند درگیر اسکولیوز می شوند.
- بیماری های استخوانی: برخی ناهنجاری های استخوانی باعث بروز اسکولیوز می شوند.
- مادرزادی: در این نوع، وقتی که جنین در حال رشد بوده، ستون فقرات او به شکل درست و صحیحی شکل پیدا نکرده است.
2- اسکولیوز غیر ساختاری
در اسکولیوز غیر ساختاری، ستون فقرات فرد از نظر ساختمانی، کاملا طبیعی به نظر می رسد اما برخی اتفاقات، همچون نابرابر بودن طول پاها و یا اسپاسم عضلات در قسمت کمر باعث می شوند که ستون فقرات به صورت کج به نظر برسد. این نوع انحراف و کجی، موقتی است و وقتی که فرد به سمت جلو یا به پهلوها خم می شود این انحراف به چشم نمی خورد.
عوارض اسکولیوز در بزرگسالی چیست؟
موضوعی که افراد را مجبور می کند برای درمان انواع اسکولیوز اقدام کنند، عوارضی است که این مشکل به دنبال دارد. اگر این عارضه در کودکی درمان نشود، عوارض آن در بزرگسالی خود را نشان می دهد. از جمله عوارض اسکولیوز در بزرگسالی می توان به این موارد اشاره کرد:
1- کمر و گردن درد
یکی از شایع ترین عوارضی که می توان در خصوص اسکولیوز بیان کرد، کمر درد و گردن درد است. از آنجایی که فشار زیادی به ناحیه ستون فقرات وارد می شود به همین دلیل، مفاصل از حالت تقارن خود خارج می شوند و این مساله باعث بروز درد در ناحیه کمر و گردن می شود.
2- خستگی و درد
از دیگر عوارض انواع اسکولیوز می توان به خستگی و درد اشاره کرد. کسی که به این عارضه دچرا شده است، معمولا برای آنکه بتواند تعادل خود را حفظ کند، شانه ها و لگن خود را به یک سمت متمایل می کند. این حالت به مرور زمان باعث می شود که فرد احساس خستگی و درد کند.
3- التهاب مفاصل و آرتریت
باز هم به دلیل فشار زیادی که به مفصل ها وارد می شود، غضروف ها دچار فرسایش شده و بیماری آرتریت بروز پیدا می کند. این بیماری و التهاب با نشانه هایی همچون درد همراه است.
آیا اسکولیوز قابل درمان است؟ برای درمان انواع اسکولیوز چه باید کرد؟
حال که می دانید انواع اسکولیوز چیست، خوب است در مورد روش های درمان آن نیز صحبت کنیم. در واقع، اینکه این عارضه چگونه درمان می شود یکی از مهم ترین چیزهایی است که افراد دوست دارند در مورد آن بدانند. اگر به اسکولیوز مبتلا شده اید می توانید برای درمان، از یکی از روش های استفاده کنید:
1- گچ گرفتن
از آنجایی که اسکولیوز ممکن است در نوزادان تازه به دنیا آمده نیز مشاهده شود، یکی از بهترین کارهایی که می توان برای درمان آن انجام داد، گچ گرفتن است. در نوزادانی که ممکن است امکان استفاده از بریس در آنها وجود نداشته باشد، پزشکان تصمیم می گیرند که ستون فقرات را گچ بگیرند. این گچ گرفتن، به ستون فقرات کمک می کند تا در موقعیت عادی و معمول خود رشد کند. مشکلی که در این روش درمانی وجود دارد این است که نوزادان به این دلیل که در حال رشد هستند، پزشک مجبور است مرتبا گچ را عوض کند.
2- بستن ارتز یا بریس
همان طوری که در بالاتر نیز اشاره کردیم یکی از بهترین کارهایی که می توان برای درمان انواع اسکولیوز انجام داد، بستن ارتز یا بریس است. یکی از مزیت هایی که می توان در خصوص ارتز ها بیان کرد، جلوگیری از افزایش انحراف ستون فقرات است. برخی ها معتقدند که بریس یا ارتز نمی تواند اسکولیوز را درمان کند و تنها می تواند جلوی پیشروی آن را بگیرد. کسانی که با این عارضه درگیر هستند می بایست حتی شب ها نیز از بریس استفاده کنند.
برای دریافت قیمت ارتز ستوان فقرات می توانید یا به کلینیک های ارتوپدی فنی معتبر در کشور، همچون پایار مراجعه کنید و یا به سراغ فروشگاه هایی بروید که کالای پزشکی می فروشند. در کلینیک های ارتوپد فنی، بریس اختصاصی برای فرد ساخته می شوند و به همین علت ممکن است قیمت آن افزایش پیدا کند.
نکته ای که خوب است در خصوص اسکولیوز و استفاده از بریس به خاطر داشته باشید این است که وقتی که رشد استخوان ها در فرد متوقف شد نیازی به استفاده از ارتز نخواهد بود و فرد می تواند بدون آن به زندگی اش ادامه دهد.
کلام آخر
معرفی اسکولیوز، صحبت در مورد انواع اسکولیوز و روش هایی که می توان برای درمان استفاده کرد از جمله موضوعاتی بود که ما در این مقاله به آن پرداختیم. نکته ای که لازم می دانیم در همینجا به آن بپردازیم این است که پایار، علاوه بر ساخت بریس و ارتز اختصاصی در حوزه ساخت انواع و اقسام اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند. اگر شما یا یکی از عزیزانتان به ساخت اندام های مصنوعی نیاز داشت می تواند با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرد.