اندام مصنوعی چیست؟ ⭐ معرفی تمام اندام مصنوعی
برخی از ما تصور می کنیم، تنها زمانی باید بدانیم اندام مصنوعی چیست که دست و پایمان قطع شده باشد. افراد درگیر با قطعی عضو، در مورد انواع شناخت اندام های مصنوعی با چالش های زیادی مواجهند. جهت کاهش این چالش ها نیاز است که ما در مورد انواع پروتز مانند ساخت و قیمت پروتز پا زیر زانو، ساخت و قیمت پروتز پا بالای زانو، ساخت پروتز مچ پا و ساخت پروتز لگن اطلاعاتی هر چند مختصر کسب کنیم.
آرزو نمی کنیم یکی از اعضای بدنتان قطع شود، اما پیشنهاد می کنیم به عنوان فردی که در عصر اطلاعات زندگی می کند، این متن را مطالعه کنید تا اطلاعات مختصر و مفیدی در خصوص اندام های مصنوعی چیست به دست آورید.
اندام مصنوعی چیست؟ هر آنچه که باید در مورد آن بدانید؟
اندام مصنوعی چیست؟ این سوال، سوال اغلب کسانی که اصولا نمی دانند اندام مصنوعی چیست. برخی افراد فکر می کنند، اندام مصنوعی به قلب مصنوعی و یا سایر اعضای داخلی بدن گفته می شود که بشر به کمک علم پزشکی آنها را ساخته است؛ ممکن است این تصور درست باشد، اما اینکه اندام های مصنوعی چیست تنها محدود به مواردی که گفتیم، نیست.
اندام های مصنوعی که به آن پروتز مصنوعی نیز گفته می شود، جایگزین اندام هایی از بدن فرد است که قطع شده اند. برای مثال، فردی که پا و دست خود را از دست داده است، برای آنکه کیفیت زندگی او تحت تاثیر این اتفاق قرار نگیرد، از اندام مصنوعی یا پروتز مصنوعی استفاده می کند. مثلا، فردی که پای خود را از زیر زانو از دست داده است، می بایست برای پروتز مخصوص این قسمت اقدام کرده و موظف است برای ساخت و سفارش، قیمت پای مصنوعی زیر زانو را پرداخت کند.
امروزه، تغییرات و پیشرفت های زیادی در حوزه اندام مصنوعی روی داده است. یکی از جدیدترین انواع پروتز، پای مصنوعی هوشمند است. این نوع پروتز، قدرت عمل زیادی را در اختیار کاربر خویش قرار می دهد. خوب است بدانید، قیمت پای مصنوعی هوشمند از سایر انواع پروتز غیر هوشمند در بازار، بالاتر است.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت انواع اندام مصنوعی با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
فواید کفش طبی / فواید پوشیدن کفش طبی چیست؟
عفونت پروتز زانو چیست؟ درمان عفونت پروتز زانو
انواع اندام مصنوعی چیست؟
در ادامه صحبت در خصوص اندام مصنوعی چیست، باید این نکته را یادآوری کنیم که انواع پروتز را نوع و محل عضو قطع شده تعیین می کند. در زیر، در مورد انواع اندام های مصنوعی چیست، پاسخ داده ایم:
1- پروتز دست
در ادامه معرفی اندام مصنوعی باید بگوییم، پروتز دست را کسانی نصب می کنند که دستشان قطع شده باشد. از جمله انواع این پروتز می توانیم به پروتز زیر آرنج و پروتز بالای آرنج، پروتز مچ دست، پروتز انگشتان دست و غیره اشاره کنیم. یادتان باشد، قیمت پروتز مچ دست از قیمت پروتز مخصوص انگشتان گران تر است.
2- پروتز پا
پروتز پا به دو شکل پروتز زیر زانو مصنوعی و پروتز بالای زانو مصنوعی ساخته می شود. پروتز زیر زانو مصنوعی مخصوص کسانی است که پا را از ناحیه زیر زانو، و پروتز بالای زانو مصنوعی، مخصوص عده ای است که پای خود را از ناحیه بالای زانو از دست داده اند. در ساخت این نوع پروتز، به عواملی چون فعالیت های فرد در طول روز، شغل او و نیازها و توقعاتش توجه می شود.
از دیگر انواع پروتزها یا اندام های مصنوعی که برای پا ساخته می شود می توانیم به پروتز لگن اشاره کنیم. کسانی که پای آنها از ناحیه لگن قطع شده است یکی از کسانی اند که بیشترین چالش ها را در زمان راه رفتن تجربه می کنند. این گروه، برای آنکه بتوانند با این چالش ها مواجه شوند و آنها را کنار بزنند می بایست یک پای مصنوعی نصب کنند. پروتز لگن از جمله بهترین راه حل ها برای این گروه به شمار می رود؛ چرا که می توانند آن را نصب کنند و به راحتی با آن راه بروند. برای ساخت این نوع پروتز و سایر اندام های مصنوعی به بهترین کلینیک های ارتوپد فنی در کشور همچون کلینیک پایار مراجعه کنید.
3-پروتز های زیبایی
پروتز های زیبایی را نیز یکی از انواع پروتز مصنوعی می دانند. گرچه عملکرد این نوع پروتز با اندام های مصنوعی که برای پا و دست ساخته می شود، از زمین تا آسمان تفاوت دارد، اما این نوع نیز یک اندام مصنوعی است. از جمله پروتزهای زیبایی می توانیم به پروتز انگشتان پا، پروتز انگشت دست، چشم مصنوعی اشاره کنیم.
4- پروتز گوش
حال که متوجه شده اید اندام مصنوعی چیست، خوب است بدانید اندام های مصنوعی، در آنچه که تا به اینجا شرح دادیم خلاصه نمی شود. از دیگر اندام های مصنوعی می توان به گوش مصنوعی اشاره کرد. این نوع پروتز را برای مواقعی می سازند که قسمت های خارجی گوش به دلیل حادثه و یا بیماری آسیب دیده باشد. در این مواقع برای آنکه فرد احساس کمبود اعتماد به نفس نکرده و بتواند به مانند گذشته در میان جمع خانواده و دوستان خود حاضر شود می بایست برای ساخت پروتز گوش به کلینیک هایی مراجعه کند که در این حوزه فعالیت می کنند.
5- پروتز بینی
پروتز بینی را نیز می توان یکی از انواع اندام های مصنوعی دانست. در ساخت این نوع، از ماده ای انعطاف پذیر و نرم به نام سیلیکون استفاده می کنند. سیلیکون، به کارشناسان ساخت اندام های مصنوعی این امکان را می دهد که بتوانند یک پروتز شبیه به بدن انسان بسازند و در اختیار او قرار دهند. در مواقعی که بینی فرد به خاطر ضربه، بیماری و یا یک حادثه دچار نقص شده و هیچ راهی برای درمان آن وجود ندارد ساخت بینی های مصنوعی بهترین راه برای تحت پوشش قرار دادن نقص ایجاد شده است.
6- پروتز چشم
از دیگر پاسخ هایی که می توانیم به سوال انواع اندام مصنوعی چیست بدهیم، پروتز چشم است. کسانی که در اثر یک حادثه و یا در اثر بیماری، چشم شان تخلیه شده است برای آنکه قرینگی صورت شان حفظ شود، یکی از بهترین کارهایی که می توانند انجام دهند اقدام برای ساخت و پرداخت قیمت ساخت پروتز چشم مصنوعی است. چشم های مصنوعی نیز انواع و اقسام متفاوت دارند و کارشناسان با توجه به شرایط فرد برای او تصمیم می گیرند که چه نوع پروتزی نصب کند، بهتر است.
در ساخت پروتز اعضای بدن از چه موادی استفاده می شود؟
برای آنکه بحثمان پیرامون اندام مصنوعی چیست را کامل کنیم لازم می دانیم در خصوص مواد و متریال به کار برده شده در ساخت پروتز اعضای بدن نیز نکاتی را بیان کنیم. در ساخت اندام های مصنوعی از مواد متفاوتی استفاده می شود. هر یک از این مواد خصوصیات و ویژگی های خاص خود را داشته به نیت خاصی از آنها استفاده می شود. از جمله متداول ترین مواد به کار برده شده در ساخت اندام های مصنوعی می توانیم به سیلیکون، فیبر کربن، رزین اکریلیک، تیتانیوم، آلومینیوم و پلاستیک های مقاوم در مقابل حرارت اشاره کنیم.
اگر به کلینیک های معتبر ساخت اندام های مصنوعی مراجعه کنید، در آنجا برای آنکه قسمت های درونی یک پروتز ظاهر زیباتری داشته باشد، از فوم استفاده می کنند. فوم ها علاوه بر آنکه می توانند اندام های ظاهری را بهبود دهند، از قسمت های داخلی نیز در مقابل هر گونه آسیب و خرابی محافظت می کنند. فوم هایی که برای این موارد استفاده می شود، انعطاف پذیری بالایی دارند. امیدواریم با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم متوجه شده باشید که متداول ترین متریال برای ساخت اندام مصنوعی چیست. اینکه از چه ماده ای برای ساخت پروتز استفاده شود، توسط پروتوزیست ها تشخیص داده می شود.
به این دلیل از اندام مصنوعی خود مراقبت نکنید!!!
حال که با تعریف اندام مصنوعی چیست و انواع آن آشنا شدید، لازم است نکته بسیار مهمی را به شما بگوییم. برخی افراد تصور می کنند، انواع پروتز، نیاز به تعویض نداشته و فرد تا آخر عمر می تواند با یک پروتز سَر کند.
ما در معرفی اندام مصنوعی تاکید کردیم که به کلینیک های ارتوپدی فنی و با سابقه در کشور مراجعه کنید. درست است که در این مراکز از بهترین متریال ها برای ساخت پروتز استفاده می شود، اما هیچگاه فکر نکنید پروتز ها دائمی هستند و شما نیازی به انجام روش های مراقبتی از آنها ندارید.
اگر می خواهید اندام های مصنوعی دوام بیشتری داشته باشد، به شکلی که در ادامه می گوییم، از آن مراقبت کنید:
- قبل از خواب، پروتز را درآورید.
- قسمت انتهایی عضو باقی مانده را با روغن ماساژ دهید.
- سوکت اندام مصنوعی را به کمک آب و صابون مورد شستشو قرار دهید.
- قبل از آنکه اندام مصنوعی تان را بپوشید، آن را خشک کنید.
اندام های مصنوعی به چه شکل ساخته می شوند؟ روش ساخت اندام های مصنوعی چیست؟
در ادامه صحبت در خصوص اندام مصنوعی چیست، لازم می دانیم در مورد روش ساخت انواع اندام های مصنوعی، از جمله جدیدترین پای مصنوعی در ایران نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم. در کلینیک های ارتوپدی فنی، برای ساخت پروتز از متریال هایی چون، رزین اکریلیک، آلومینیوم، تیتانیوم، سیلیکون، فیبر کربن و پلاستیک های مقاوم در برابر حرارت استفاده می کنند. این مواد، هر یک، دارنده خصوصیات مثبتی هستند و با در نظر گرفتن مسائل مختلف به کار برده می شوند.
وقتی قسمت های داخلی یک پروتز ساخته می شود، از آنجایی که ظاهر زیبایی ندارد، آن را با فوم می پوشانند. این فوم مصنوعی، هم از اجزای داخلی محافظت به عمل می آورد و هم اینکه، ظاهری زیبا و مورد قبول در پروتز ایجاد می کند. فوم ها، پوشش هایی انعطاف پذیر هستند و شباهت زیادی به پوست بدن انسان دارند و به همین دلیل گزینه های خوبی برای پوشاندن سطوح خارجی انواع پروتز و اندام مصنوعی به شمار می روند. بعد از تمامی این مراحل، پروتز، تنظیم شده و در اختیار کاربر قرار داده می شود. طی این مراحل، به کاربر اجازه می دهد تا صاحب یک اندام مصنوعی کاربردی و زیبا شود. حال که فهمیدید اندام مصنوعی چیست و نحوه ساخت آن چگونه است، توصیه می کنیم برای ساخت آن، بهترین و معتبرترین کلینیک ها را انتخاب کنید. این کلینیک ها به درک عمیقی از معرفی اندام مصنوعی رسیده اند.
تفاوت انواع پروتز زیبایی با اندام مصنوعی چیست؟
با تعریف اندام مصنوعی چیست، آشنا شدیم. لازم می دانیم با توجه به افزایش چشمگیر استفاده از پروتزهای زیبایی در کشور، در مورد این نوع پروتز نیز اطلاعاتی را بیان کنیم. انواع پروتز زیبایی، همانطوری که از نام آن ها مشخص است، پروتزهایی هستند که برای افزایش زیبایی به کار برده می شوند. از انواع این نوع پروتز می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- پروتز چانه
- پروتز بینی
- پروتز سینه
- پروتز باسن
- پروتز ساق پا
- پروتز گونه
یکی از مهم ترین تفاوت هایی که بین پروتز زیبایی و اندام مصنوعی وجود دارد، هدف از نصب آنهاست. کسانی که برای نصب پروتزهای زیبایی اقدام می کنند، اغلب، جزء کسانی هستند که از اندام خود، راضی نبوده و می خواهند به کمک این پروتزها، زیبایی اندام شان را افزایش دهند؛ اما کسانی که برای نصب اندام های مصنوعی اقدام می کنند، افرادی اند که قسمتی از بدن، مانند قسمتی از پا و دست شان قطع شده است. این گروه برای آنکه بتوانند به مشکلات ناشی از قطع عضو خود پایان دهند و زندگی را با چالش های کمتری پشت سر گذارند، مجبورند برای ساخت و نصب اندام های مصنوعی اقدام کنند. به بیان دیگر، در نصب اندام های مصنوعی، نوعی اجبار وجود دارد، اما در نصب پروتزهای زیبایی که در بالاتر نام بردیم هیچ اجباری وجود ندارد.
در ادامه توضیح و پاسخ به سوال اندام مصنوعی چیست، خوب است بدانید که انواع پروتزهای زیبایی، تنها در مواردی که در بالا اشاره کردیم خلاصه نشده و برای مواقع قطع عضو نیز پروتزهای زیبایی را می سازند و در اختیار کاربران قرار می دهند. پروتزهای زیبایی برای بهبود ظاهر فرد و بازگردان زیبایی به او ساخته می شود. از جمله انواع پروتزهای زیبایی می توانیم به پروتز چشم، گوش و بینی اشاره داشته باشیم. این پروتزها را می توان به صورت اختصاصی برای افراد ساخت و به این شکل به آنها کمک کرد تا زیبایی ظاهرشان تا مقدار زیادی به آنها بازگردد.
از دیگر انواع پروتزهای زیبایی که برای مواقع قطع عضو ساخته می شود می توان به دست های مصنوعی سیلیکونی و یا پاهای مصنوعی سیلیکونی اشاره کرد. کسانی که دست و پای آنها قطع شده است می توانند برای ساخت این دست ها و پاهای مصنوعی اقدام کنند و به این شکل، کاری کنند که بقیه متوجه نشوند که این فرد در گذشته، دست و پای خود را از دست داده است. شاید این پروتزها کارایی خاصی نداشته باشند، اما از آنجایی که شباهت زیادی به دست و پای طبیعی انسان دارند می توانند کاری کنند که اعتماد به نفس از دست رفته فرد به او باز گشته و او بتواند به مانند قبل در جامعه حضور پیدا کند.
پروتز استخوان چیست؟ و رابطه آن با اندام مصنوعی چیست؟
یکی از عبارت هایی که ممکن است در مورد معرفی اندام مصنوعی شنیده باشید، پروتز استخوان است. برای آنکه بدانید پروتز استخوان چیست، می بایست در مورد عملکرد و کارکرد آن صحبت کنیم. وقتی یک فرد دچار حادثه در ناحیه ی پای می شود، چنانچه سر استخوان ران او شکسته باشد و قابلیت ترمیم نیز برای آن وجود نداشته باشد، از پروتز استخوان استفاده می کنند.
نکته ای که می بایست در مورد سوال “پروتز استخوان و رابطه آن با اندام مصنوعی چیست” بیان کنیم، این است که در علم ارتوپدی، به اندام هایی، اندام مصنوعی گفته می شود که قرار باشد به جای اندام قطع شده نصب گردند. ساخت پروتزهای مخصوص قطع عضو، پیچیده بوده و هزینه زیادی می طلبد.
دیگر نکته مهم در خصوص سوال “رابطه پروتزهای استخوانی و اندام های مصنوعی چیست” این است که عملکرد و کاربرد این دو، کاملا متفاوت است. اندام های مصنوعی ساخته می شوند تا بتوانند اغلب نقش هایی که اندام قطع شده بازی می کرده است، ایفا کنند. این اندام ها به صورت خارجی نصب می شوند، اما پروتزهای استخوانی به صورت داخلی و در داخل بدن فرد نصب می شوند. البته هر چند، هر دو نیز به جای اندامی می آیند که از بین رفته است.
اندام مصنوعی هوشمند چیست؟ فرق آن با اندام مصنوعی چیست؟
در مورد اندام مصنوعی چیست، صحبت کردیم و حال نوبت آن است که در مورد اندام مصنوعی هوشمند نیز نکاتی را بیان کنیم. اندام های مصنوعی هوشمند یکی از مدرن ترین و جدیدترین اندام های مصنوعی به شمار می روند. این اندام های مصنوعی در واکنش به کارهایی که فرد می خواهد انجام دهد، با هوشمندی و عملکرد بالایی کار خواهند کرد. بسیاری از کارهایی که فرد بعد از قطع عضو توانایی انجام آنها را نداشته است، به واسطه این پروتزها انجام شدنی خواهد بود.
در ادامه پاسخ به سوال تفاوت اندام هوشمند و اندام های مصنوعی چیست، می بایست به قطعات و اجزایی که در آنها به کار برده شده است اشاره کنیم. اندام های مصنوعی هوشمند، مجهز به قطعاتی مدرن و پیشرفته هستند و به همین واسطه است که آنها می توانند کاربردی تر و با عملکردی بهتر از اندام های مصنوعی غیر هوشمند عمل کنند.
دیگر تفاوتی که بین این پروتز و دیگر انواع پروتز وجود دارد، قیمت آن است. اندام های مصنوعی هوشمند از سایر اندام های مصنوعی که کاربرد خاصی ندارند، گران تر هستند و شاید همه افراد درگیر با قطع عضو نتوانند از عهده ساخت و تهیه آن برآیند.
پروتز زانو چیست؟ تفاوت آن با اندام مصنوعی چیست؟
به سوال اندام مصنوعی چیست، پاسخ دادیم و حال، لازم می دانیم در مورد اصطلاح دیگری که ممکن است آن نیز به گوش شما خورده باشد، صحبت کنیم؛ این اصطلاح، پروتز زانو است. برای کامل تر شدن اطلاعاتی کسانی که نمی دانند پروتز زانو چیست، باید بگوییم که این نوع پروتز، یک نوع مفصل مصنوعی زانو به شمار می رود و کسانی که در اثر بیماری و یا حادثه به مفصل زانوی شان آسیب وارد شده است، در صورتی که نتوان به سایر روش ها مفصل را درمان کرد، مجبورند تحت عمل جراحی قرار گرفته و مفصل زانوی خود را تعویض کنند.
پس، یکی از مهم ترین تفاوت هایی که بین پروتز زانو و پروتز مخصوص بالای زانو وجود دارد، هدف نصب آن است. کسانی که برای ساخت پروتز پا زیر زانو اقدام می کنند همان کسانی اند که پای آنها از ناحیه زیر زانو قطع شده است؛ اما کسانی که برای نصب پروتز زانو اقدام می کنند کسانی اند که مفصل زانوی آنها دچار آسیب و درد شده است؛ این گروه دچار قطع عضو نشده اند.
دیگر تفاوتی که بین اندام مصنوعی و پروتز زانو وجود دارد، نحوه تهیه آنهاست. برای تهیه پروتزهای زانو می بایست به مراکز فروش این پروتز و برای نصب اندام های مصنوعی می بایست به کلینیک های ارتوپدی فنی، همچون مراجعه کرد.
ارتز چیست؟ تفاوت آن با اندام مصنوعی چیست؟
اگر در اثر دردی که در یکی از قسمت های بدن خود حس کرده اید، به پزشکان ارتوپدی مراجعه کرده باشید، ممکن است از شما بخواهند ارتز یا ارتوز نصب کنید. برای اطلاع کسانی که نمی دانند ارتوز چیست و تفاوت آ« با اندام های مصنوعی چیست، باید بگوییم، ارتزها که به آنها بریس نیز گفته می شود، یک وسیله کمک درمانی و پزشکی هستند و برای افزایش توان یک عضو از بدن ساخته می شوند. این ابزار، نقش اصلاحی داشته و برای حفظ راستای مفاصل نیز به کار برده می شود. در برخی موارد، بریس ها نه تنها نقش کمک درمانی دارند، بلکه به عنوان یک وسیله و ابزار برای درمان نیز تجویز می شوند.
پس، یکی از مهم ترین مواردی که می توان در پاسخ به سوال تفاوت ارتز و اندام مصنوعی چیست، بیان کنیم، هدف از به کارگیری آنهاست. همان طوری که در معرفی اندام مصنوعی اشاره کردیم، اندام مصنوعی به منظور پر کردن جای خالی اندام قطع شده ساخته می شود، اما ارتزها به عنوان یک وسیله برای درمان و کاهش درد به کار برده می شوند.
اندام های مصنوعی توسط کلینیک های ارتوپدی فنی در کشور و به صورت اختصاصی برای هر فرد ساخته می شوند، اما ارتزها در برخی مواد معدود و در صورتی که پزشک تشخیص دهد، به صورت اختصاصی ساخته می شوند و معمولا افراد با مراجعه به فروشگاه های لوازم پزشکی می توانند برای خرید این کالای از پیش تولید شده اقدام کنند.
مرکز ساخت اندام مصنوعی کجاست؟ آیا به هر جایی می توانیم اعتماد کنیم؟
ما، در این متن در مورد سوال بسیار مهم “اندام مصنوعی چیست” صحبت، و سعی کردیم اطلاعاتی را در این رابطه به شما بدهیم. سوال دیگری که ممکن است برای برخی افراد به وجود آید، این است که برای ساخت پروتز های مصنوعی باید به کجا مراجعه کنیم؟ کدام یکی از کلینیک هایی که در سطح کشور فعالیت می کنند، مسئولیت و وظیفه دارند تا اندام های مصنوعی را بسازند؟
یکی از معتبرترین و بهترین جاهایی که می توانیم برای معرفی اندام مصنوعی و ساخت پروتزهای مصنوعی به شما معرفی کنیم، کلینیک هایی هستند که تحت عنوان کلینیک ارتوپدی فنی از آنها یاد می شود. در این کلینیک ها، پزشکان و کارشناسانی زبده، ماهر و کاربلد حضور دارند و می توانند یک اندام مصنوعی کاربردی برای شما بسازند.
اگر به دلیل از سر گذراندن یک حادثه، و یا به صورت مادرزادی، مجبور شده اید به مفهوم اندام مصنوعی چیست، پی ببرید، توصیه می کنیم برای ساخت انواع پروتز، به کلینیک های معتبر در کشور مراجعه کنید. توصیه ما به این خاطر است که پروتزها خلق شده اند تا زندگی تان روی آرامش و خوشی را ببیند و قرار نیست، اندام های مصنوعی مشکلات دیگری به مشکلات زندگی شما وارد کنند.
جمع بندی
اندام مصنوعی چیست و معرفی انواع آن، موضوع صحبت ما در این متن بود. علاوه بر این دو موضوع، نکات مراقبتی از پروتز را نیز بیان کردیم و از شما درخواست داریم به این نکات عمل کنید تا مجبور نباشید هزینه های زیادی برای تعویض پروتز پرداخت کنید.
اگر می خواهید پروتزی با عملکرد بالا در اختیارتان قرار داده شود، به کلینیک های ارتوپدی فنی با سابقه در کشور، مانند ارتوپد فنی پایار مراجعه کنید. کارشناسان این مجموعه در تلاشند تا به افراد درگیر با قطع عضو کمک کنند، زندگی شان رنگ و بوی زمانی را بگیرد که اندامشان قطع نشده بود.