طرز صحیح نشستن کودک ⚠ چگونه است؟

طرز صحیح نشستن کودک چگونه است

آیا در مورد طرز صحیح نشستن کودک چیزی می دانید؟ آیا ما باید به اینکه کودکمان چگونه می نشیند، اهمیت بدهیم؟ بد نشستن کودک چه عوارضی را برای او به دنبال خواهد داشت؟

والدین آگاه و والدینی که تمام حواسشان به کودکشان است، از همان ابتدای کودکی، به شکل نشستن کودک خود اهمیت می دهند. اگر شما نیز می خواهید به مانند پدر و مادرهای هوشمند و با علم رفتار کنید، ادامه این متن را که در مورد طرز درست نشستن کودک است، مطالعه کنید.

چرا باید به طرز صحیح نشستن کودک اهمیت بدهید؟

طرز صحیح نشستن کودک، از ایجاد برخی عوارض در آینده جلوگیری می کند. والدینی که می خواهند فرزندشان در آینده دچار بدشکلی در ناحیه پا نشود، باید روش درست نشستن را به او بیاموزند.

یکی از وضعیت های مورد علاقه کودکان برای نشستن، وضعیت W است. در این وضعیت، کودک بر روی زمین می نشیند و زانو را به سمت عقب خم می کند. از آنجایی که وضعیت پاهای کودک مانند حرف W به نظر می رسد، اسم این شکل نشستن را W گذاشته اند. والدینی که در مورد عوارض نشستن به شکل W اطلاعات کاملی دارند، نباید اجازه دهند کودکانشان به این شکل در منزل بنشینند.

متخصصان بیماری های استخوانی عقیده دارند، نشستن در حالتW، فشار زیادی را به ناحیه باسن و لگن کودکان وارد می کند. ایجاد درد در این ناحیه یکی از شایع ترین علائم است. فشار وارده به کمر و ناحیه لگن، ممکن است فرد را مجبور کند که در آینده از انواع ارتز، مانند ارتز ستون فقرات و ارتز لگن استفاده کند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت انواع پروتز و ارتز با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

آموزش طرز صحیح نشستن کودک

5 ترفند برای آموزش طرز صحیح نشستن کودک

اگر می خواهید کودکتان در آینده اندام سالمی داشته باشد و مجبور نشود برای درمان دردهای جسمانی خود از انواع ارتز مانند ارتز زانو استفاده کند، بهتر است به راهکارهای زیر عمل کنید:

  • وقتی کودک به سن مناسب رسید، او را برای انجام فعالیت های ورزشی مختلف مانند دوچرخه سواری، شنا و یا انجام بازی در فضای باز تشویق کنید.
  • با ماساژ کمر و پا، عضلات این قسمت ها را تقویت کنید.
  • اگر کودکتان به نشستن در حالتW عادت کرده است، به او یادآوری کنید که مدل نشستنش را عوض کند. توصیه می کنیم یادآوری تان را با مهربانی ترکیب کنید.
  • اگر کودک شما نمی تواند به شکل دیگر روی زمین بنشیند، بهتر است برای او یک صندلی تهیه کرده و از او بخواهید روی آن بنشیند و تلویزیون تماشا کند. قیمت یک صندلی در مقایسه با قیمت پروتز لگن، بسیار ناچیز به نظر می رسد.
  • به کودک خود بگویید که می تواند دیگر وضعیت های نشستن را نیز امتحان کند. یکی از وضعیت های مناسب، نشستن روی زانو است. در این حالت، هم بالاتنه کودک فعال است و هم می تواند راحت تر بازی کند.
  • برای آنکه کودکتان وضعیت نشستنش را تغییر دهد، باید به او زمان بدهید. در طی این بازه زمانی، صبر کردن شما می تواند نتایج خوبی با خود به همراه داشته باشد.
طرز صحیح نشستن کودک

خطرناک ترین عوارض بد نشستن در کودک چیست؟

طرز صحیح نشستن کودک باید به او آموخته شود. کودکانی که عادت می کنند تمام مدت به شکل W بنشینند، خود را در معرض عوارض خطرناک و اذیت کننده ای قرار خواهند داد. برخی از خطرناک ترین عوارض بد نشستن در کودکان به شرح زیر است:

1- آسیب به لگن

وقتی کودک به شکل W روی زمین می نشیند، فشار زیادی به ناحیه لگن او وارد می آید. در برخی کسانی که شاید از نظر ساختار استخوانی دچار ضعف باشند، این فشار وارده قابل تحمل نخواهد بود و استخوان لگن دچار در رفتگی می شود. برای پیشگیری از ساخت پروتز لگن، به این عارضه بی توجه نباشید.

2- آسیب به گردن، شانه و ستون فقرات

از دیگر عوارض بی توجهی به طرز صحیح نشستن کودک، آسیب و درد در ناحیه شانه، گردن و ستون فقرات است. کودکانی که به صورت طولانی مدت در وضعیت W قرار می گیرند، در آینده ای نه چندان دور، با این عوارض درگیر خواهند شد.

3- کاهش رشد استخوانی

از دیگر عوارض بد نشستن در کودکان، کاهش رشد استخوان هاست. وقتی کودک در وضعیت بد و نامناسبی می نشیند و مدت زمان طولانی در این حالت باقی می مانند، استخوان ها و مفاصل با اختلال در رشد مواجه خواهند شد. این عارضه، تاثیر منفی بر زندگی کودک در آینده خواهد داشت.

 

در مورد طرز صحیح نشستن کودک چه میدانید

4-ضعیف شدن باسن

در ادامه ی بحث در خصوص طرز صحیح نشستن کودک، می بایست به یکی دیگر از عوارض بد نشستن کودکان اشاره کنیم. وقتی کودکان به صورت دبلیو روی زمین می نشینند، یکی از عوارض که برای آنها پیش خواهد آمد ضعیف شدن باسن است. دردهای طولانی مدت در اثر ضعیف شدن باسن، تنها یکی از عوارض کسانی است که به این صورت روی زمین قرار می گیرند.

5- وخیم شدن وضعیت استخوانی

به جهت عوارض و مشکلاتی که نشستن به صورت دبلیو دارد ما به شما توصیه می کنیم به عنوان والدینی آگاه، طرز صحیح نشستن کودک را به او بیاموزید و در این رابطه کوتاهی نکنید. بد نشستن و یا نشستن به صورت دبلیو برای کودکان، بسیار خطرناک است و در این بین، کودکانی که از مشکلات استخوانی رنج می برند، بیش از بقیه ممکن است با عوارض این مدل نشستن دست و پنجه نرم کنند.

کودکانی که مشکلات استخوانی دارند، اگر نتوانند به شکل صحیح و درست روی زمین بنشینند، ممکن است عضلات آنها در وضعیت کوتاه شده قرار گیرد و عوارض ناشی از بیماری شان شدت پیدا کند. توجه و آموزش درست نشستن به کودکانی که در سن رشد هستند، از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است.

طرز صحیح نشستن کودک، هنگام غذا خوردن به چه شکل است؟ آیا در این رابطه چیزی می دانید؟

طرز صحیح نشستن کودک در زمان غذا خوردن، باید به یک عادت مدام برای او تبدیل شود. اگر عادات بد رفتاری فرزندانمان، در کودکی درمان نشود، در بزرگسالی، آنها را دچار مشکلات زیادی می کند و علاوه بر آن، ترک کردنشان نیز کار بسیار سختی خواهد بود. یکی از عادت های بدی که در زمان غذا خوردن می تواند فرد را دچار مشکلات گوارشی کند، بد نشستن در زمان غذا خوردن است.

نه تنها کودکان، بلکه بزرگسالان نیز زمانی که می خواهند غذا بخورند، نباید قوز کرده روی زمین یا صندلی بنشینند. وقتی فرد، روی زمین یا روی صندلی می نشیند، باید شانه های خود را به سمت عقب داده و از گِرد کردن پشت خود اجتناب کند. ستون فقرات باید کاملا صاف باشد؛ این بهترین حالت برای غذا خوردن کودک است و همین حالت، طرز صحیح نشستن کودک در زمان غذا خوردن است.

وقتی کودک شما پشت خود را کاملا صاف کرده و مشغول صرف غذاست، غذای او زودتر هضم شده و عملیات گوارشی نیز راحت تر صورت می گیرد. در این حالت، کودک شما زودتر احساس سیری کرده و از وارد کردن حجم زیادی از مواد غذایی به داخل معده خود جلوگیری می کند. به این شکل، دیگر نیازی نیست که نگران اضافه وزن کودک، و مبتلا شدن او به پرخوری باشید.

درمان و آموزش طرز صحیح نشستن کودک

مشکل نشستن کودک ناشی از چیست و از چه زمانی باید صحیح نشستن کودک را به او آموزش دهیم؟

یکی از مهم ترین حرکات تکاملی در زندگی، نشستن است. طرز صحیح نشستن کودک باعث می شود که عضله های اطراف ران و همین طور همسترینگ تحت کشش قرار گیرند و عضلات ران، شکم و کمر هماهنگی در کار کردن را شروع خواهند کرد. برخی دلایلی که باعث مشکل نشستن کودک می شود، به شرح زیر است:

  • نارس بودن، یکی از مهم ترین دلایلی است که باعث می شود کودک نتواند به درستی روی زمین بنشیند. نوزادان نارس با نوزادانی که بعد از 9 ماه بارداری به دنیا آمده اند، تفاوت دارند و ممکن است نتوانند همزمان با کودکان عادی، روی زمین بنشینند.
  • ضعف عضلات، دیگر عاملی است که ممکن است باعث شود کودکان نشستن را با تاخیر شروع کنند.
  • برخی نقص های مادرزادی مانند اوتیسم و یا دیستروفی عضلانی نیز ممکن است باعث تاخیر در نشستن کودکان شود.

کودکان از 4 ماهگی تلاش می کنند بنشینند و اغلب آنها نیز در سن 6 ماهگی می توانند این تغییر حرکتی را تجربه کنند. اگر کودک به سن 9 ماهگی خود رسیده، اما هنوز نمی تواند بنشیند، حتما پیگیری کرده و او را نزدِ یک متخصص ببرید.

مشکل نشستن کودک ناشی از چیست و از چه زمانی باید صحیح نشستن کودک را به او آموزش دهیم؟

طرز صحیح نشستن برای پای پرانتزی کودک به چه شکل است؟

ما باید، هم به کودکانی که سالم هستند و هم به کودکانی که به ناهنجاری های جسمانی مبتلا هستند طرز صحیح نشستن را یاد بدهیم. آموزش طرز صحیح نشستن کودک برای کودکی که پای پرانتزی دارد از اهمیت بیشتری دارد. خوب است اگر کودکتان پای پرانتزی دارد طرز صحیح نشستن برای پای پرانتزی را به او آموزش دهید تا این مشکل او هر چه زودتر درمان شود:

  • به کودک خود بگویید که روی صندلی بنشیند. ارتفاع صندلی که می خواهد روی او بنشیند نباید به گونه ای باشد که پاها آویزان باشند. این کودکان نباید به صورت دبلیو بنشینند. در زمان نشستن، سینه، گردن و کودک کامل باید کاملا صاف باشد.
  • چهار زانو نشستن نیز از دیگر مدل های نشستن است که به کودکان کمک می کند تا پای پرانتزی شان را درمان کنند. در این حالت نیز کودک نباید کمر خود را خم کند. به او یاد دهید که پای زیر و رویی اش را عوض کند تا هیچ فشاری به زانوها وارد نیاید.
  • اگر کودک شما به سنی رسیده که می تواند پاهای خود را روی هم بیندازد، به او بگویید که این کار را نکند. این عارضه پرانتزی بودن پاها را شدت می دهد و باعث بدتر شدن وضعیت می شود.
طرز صحیح نشستن کودک در کودک با پای پرانتزی

 

جمع بندی

والدین آگاه به طرز صحیح نشستن کودک خود اهمیت می دهند. بد نشستن کودک با عوارض زیادی همراه است و می تواند مشکلات جسمانی زیادی را در آینده به وجود آورد. گاهی کودکان برای کاهش این دردها مجبورند از انواع ارتز استفاده کنند.

ما در کلینیک ارتوپدی فنی پایار، این متن را برای شما آماده کرده و سعی کردیم در مورد بد نشستن کودک، اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم. حال که فهمیدید بد نشستن کودکان چه عوارضی دارد، از ترفندهای ذکر شده در این متن بهره برده و به کودک خود کمک کنید تا از همان سنین کم برای داشتن یک زندگی با کیفیت تلاش کند. پایار، یکی از کلینیک های مطرح در حوزه ساخت پروتز و ارتز های سفارشی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *