عوارض عمل فیوژن مچ پا (عوارض آرترودز مچ پا) موضوعی است که ما در این مقاله قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم. همه ما می دانیم، برای داشتن یک زندگی سالم باید بدنی شاداب داشته باشیم. وقتی ما سبک زندگی غلطی را در پیش می گیریم؛ آن طور که باید و شاید به خودمان توجه نمی کنیم و ورزش کردن و خوردن مواد غذایی سالم را از زندگی مان حذف می کنیم، نیاز به انجام برخی اعمال جراحی، مانند فیوژن پیدا خواهیم کرد. اگر نمی دانید عوارض آرترودز مچ پا چیست و عمل فیوژن پا در چه مواقعی باید انجام شود، در ادامه با ما همراه باشید.
قبل از آنکه در خصوص عوارض عمل فیوژن مچ پا (عوارض آرترودز مچ پا) صحبت کنیم، لازم می دانیم توضیحاتی را در مورد این نوع عمل، ارائه دهیم. همه ما می دانیم که پا، یکی از مهم ترین قسمت های بدن است؛ حرکت کردن و رساندن ما به مقصد، تحمل کردن وزن، پریدن، دویدن و راه رفتن از مهم ترین کارهایی است که ما به کمک پاهایمان انجام می دهیم. حال، زمانی که استخوان و مفاصل پا حرکت بیش از اندازه داشته باشند؛ ثبات کافی نداشته باشند و یا در وضعیت نامناسب و غیر نرمالی قرار گرفته باشند، غضروف ها، آسیب دیده و درد مداومی فرد را درگیر می کند. در این مواقع، نیاز است که فرد برای انجام جراحی فیوژن مچ پا اقدام کند.
در این روش جراحی، که به آن خشک کردن مفاصل هم گفته می شود، مفصل های بین استخوان، به صورت دائمی سفت می شوند. این نوع عمل برای طیف وسیعی از مشکلات از جمله آرتروز، صافی مربوط به کف پا، بد شکلی های شدید در پا و آرتریت روماتوئید انجام می شود. انتخاب نوع عمل با توجه به مشکل و قسمتی که دچار مشکل شده است، انجام می گیرد. رایج ترین قسمت های پا که این عمل روی آن انجام می شود، شامل آرتروز مچ پا، فیوژن ساب تالار و فیوژن میدفوت است.
در تمام مواردی که در فوق اشاره کردیم، غضروفی که دچار تحلیل شده، برداشته شده و یک ابزار جراحی برای محکم کردن استخوان ها به کار برده می شود. درست است که در این روش بیمار نمی تواند به مانند قبل، حرکت کند، اما از آنجایی که باعث کاهش درد می شود پزشکان مجبورند آن را انجام دهند. جدای از عوارض عمل فیوژن مچ پا، این عمل باعث اصلاح بدشکلی در پا می شود.
گاهی اوقات، بی توجهی به این عمل ممکن است شما را مجبور کند برای ساخت پروتز مچ پا اقدام کنید؛ پس حواستان به این مساله بسیار مهم (عوارض آرترودز مچ پا چیست) باید باشد.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
سرخوردگی مهره های کمر (اسپوندیلولیستزی)
گرفتگی عضلات کمر (اسپاسم کمر) علت و درمان
همان طوری که در فوق نیز اشاره کردیم، یکی از عوارض عمل فیوژن مچ پا (عوارض آرترودز مچ پا) کاهش میزان حرکت بیمار است؛ اما اینکه این عمل چگونه باعث ایجاد این عارضه می گردد، موضوع دیگری است که قصد داریم در مورد آن با شما صحبت کنیم.
برای آنکه بیمار متوجه روند عمل نشود، یا به صورت کلی بی هوش می شود و یا با بی حسی نخاعی و تزریق در پا هوشیاری او را تحت تاثیر قرار می دهند. قبل از انجام عمل، بیمار به مدت یک شب در بیمارستان بستری می شود و تحت نظارت قرار می گیرد.
بعد از بی هوشی بیمار، با توجه به اینکه کدام مفصل دچار آسیب شده، دو برش روی پا ایجاد می گردد. بعد از انجام برش، غضروف هایی که دچار آسیب شده اند، برداشته و استخوان ها با کمک برخی ابزار مخصوص پزشکی، مانند پلاک و یا پیچ، کنار هم سفت می شوند؛ این سفت کردن استخوان ها باعث افزایش پایداری در استخوان می گردد. در طی دوران نقاهت، در صورتی که برخی عوارض عمل فیوژن مچ پا مشکلاتی را ایجاد نکند، استخوان ها به هم جوش خورده و اتصالات برقرار می شود.
معمولا پزشکانی که می خواهند این روش درمانی را انجام دهند، با بیمار خود صحبت کرده و اطلاعاتی را در خصوص عوارض عمل فیوژن مچ پا به فرد می دهند. برخی از جواب هایی که می توانیم در پاسخ به سوال عوارض آرترودز مچ پا چیست، بدهیم به شرح زیر است:
یکی از عوارضی که ممکن است در اثر انجام عمل فیوژن مچ پا بروز پیدا کند، جوش نخوردن استخوان هاست. اگر استخوان ها نتوانند به هم متصل شده و جوش بخورند، بیمار باید تحت یک عمل دیگر قرار گیرد. احتمال وقوع این عارضه بین 5 تا 10 درصد می باشد و چنانچه بیمار دردی حس نکند، انجام اعمال درمانی لزومی نخواهد داشت.
یکی از عوارض آرترودز، عفونت کردن پا است. معمولا خطر عفونت در ناحیه ای که تحت عمل جراحی قرار گرفته، بسیار کم و در حدود یک درصد گزارش شده است. گرچه این مشکل خیلی کم اتفاق می افتد، اما نباید فراموش کرد که خطر عفونت، خطر کمی نیست و در صورت مشاهده باید پیگیری و درمان شود. عفونت ناشی از عمل به کمک آنتی بیوتیک ها درمان می گردد. این می تواند یکی از مهم ترین پاسخ ها به سوال عوارض آرترودز مچ پا چیست، باشد.
از دیگر مشکلات و عوارض ناشی از انجام عمل جراحی فیوژن مچ پا آسیب های عصبی است. اعصاب مربوط به این قسمت از پا، در نزدیکی ناحیه برش قرار دارد و یک بی توجهی ممکن است این اعصاب را از کار بیندازد. احتمال اینکه این عارضه ایجاد گردد، بین 5 تا 10 درصد می باشد. خوب است بدانید، بی حسی که در روزهای بعد از عمل ایجاد می گردد، گذرا و کوتاه مدت بوده و معمولا به دلیل کوفتگی اتفاق افتاده است. این نوع بی حسی به مرور زمان بهبود پیدا می کند.
از دیگر عوارض عمل فیوژن مچ پا (عوارض آرترودز مچ پا) می توان به ترومبوز ورید عمقی اشاره کرد. کسانی که احتمال بروز ترومبوز خونی و یا ایجاد لخته خون در رگ هایشان زیاد است، بیش از بقیه در معرض خطر این عارضه قرار دارند. معمولا در این شرایط، پزشک با تجویز داروهای رقیق کننده خون سعی می کند مانع از ایجاد این مشکل شود. احتمال اینکه این عارضه ایجاد شود، کمتر از 3 درصد است. در روزهای نقاهت، بیمار موظف است برخی تمریناتی که پزشک به او توصیه کرده را انجام دهد؛ با این تمرینات احتمال تشکیل لخته خون کاهش پیدا می کند.
از دیگر عوارض عمل فیوژن مچ پا می توان به فلز برجسته اشاره کرد. گاهی اوقات، فلزی که برای عمل جراحی خشک کردن مفصل پا استفاده می کنند ممکن است برجسته باشد. کسانی که از داشتن این عارضه رنج می برند، نیازی نیست نگرانی به خود راه بدهند؛ آنها می توانند تا زمانی که استخوان ها به صورت کامل جوش خوردند، صبر کنند. بعد از طی این مدت زمان می توان با یک عمل جراحی کوچک و ساده این فلز را از بین برد. معمولا، بعد از شش ماه که استخوان ها جوش خوردند امکان عمل جراحی وجود خواهد داشت.
از دیگر عوارض عمل فیوژن مچ پا می توان به اینها اشاره داشت:
نکته ای که در تکمیل بحث مان باید به آن اشاره داشته باشیم این است که برخی افراد سیگاری، عارضه دیگری نیز خواهند دید که آن هم آرتروز کاذب است. این عارضه زمانی به وجود خواهد آمد که استخوان کافی برای جوش خوردن کامل مفصل استخوان وجود ندارد. گاهی اوقات، نیاز است که این افراد تحت عمل جراحی دوم نیز قرار بگیرند.
بعد از آنکه عمل فیوژن مچ پا انجام گرفت و استخوان ها در کنار هم سفت و محکم شدند، جوش خوردن شروع می شود و این موضوع نیز هیچ مشکلی را ایجاد نخواهد کرد. افرادی که در اثر آرتروز دردهای زیادی را تحمل می کنند، با وجود عوارض عمل فیوژن مچ پا مجبور به انجام آن هستند و هیچ راه چاره و گریزی نیز ندارند. توجه داشته باشید، عمل فیوژن نمی تواند از سفتی ناحیه ای که درد می کند، کم کند اما حداقل این حسن را دارد که باعث کاهش درد می شود و درد موجود در مفاصل را تسکین می دهد. در برخی شرایط، تسکین درد، بزرگ ترین انگیزه افراد برای انجام این عمل می باشد.
برخی اعمال جراحی به دلیل حساسیت های بالایی که دارند، بیمار علاوه بر رعایت برخی نکات مراقبتی بعد از عمل، موظف به رعایت نکات مراقبتی قبل از عمل جراحی نیز هست. کسی که می خواهد تحت عمل جراحی فیوژن مچ پا قرار گیرد، برای آنکه با عوارض عمل فیوژن مچ پا (عوارض آرترودز مچ پا) درگیر نشود، باید به مواردی که در ادامه ذکر می کنیم، توجه و دقت داشته باشد:
هیچ تحقیق و مطالعه ای به صورت قطعی اعلام نکرده است، اما اگر نسبت به انجام این عمل بی توجهی شود، ممکن است روزی، نیاز به دریافت اطلاعات در مورد قیمت پروتز مچ پا و نصب آن داشته باشید.
با عوارض عمل فیوژن مچ پا آشنا شدیم، و حال، خوب است به سوال راهکارهای مناسب برای کاهش عوارض آرترودز مچ پا چیست نیز بپردازیم.
یکی از نگرانی هایی که در مورد عمل خشک کردن مفصل پا وجود دارد، عوارض عمل فیوژن مچ پا (عوارض آرترودز مچ پا) است. بی توجهی به نحوه رفتن در روزهای بعد از عمل، می تواند این عوارض را شدت ببخشد. اگر نمی خواهید بعد از عمل مشکلی برایتان ایجاد شود، نکات زیر را رعایت کنید:
در مورد عوارض عمل فیوژن مچ پا به صورت مفصل نکاتی را بیان کردیم و با توجه به اهمیتی که موضوع دارد، لازم می دانیم در مورد برخی اتفاقاتی که بعد از عمل فیکس مچ پا (آرترودز) خواهد افتاد نیز نکاتی را بیان کنیم.
یکی از موفقیت آمیزترین عمل هایی که در دنیا انجام می شود، عمل آرترودز است. بعد از انجام این عمل، فرد هیچ دردی را در ناحیه مچ پا خود حس نخواهد کرد. البته، به خاطر داشته باشید که کمتر شدن میزان درد در این ناحیه به جوش خوردن و اتصال مفصل ها بستگی دارد که آن نیز حدود 3 ماه به طول خواهد انجامید.
فرد بعد از 6 ماه یا 12 ماه می تواند فعالیت هایی همچون ورزش کردن را انجام دهد. موضوع مهمی که باید خاطر نشان کنیم این است که ممکن است تا یک سال، پای شما ورم کرده باشد. این ورم اصلا غیر طبیعی نیست و نباید به خاطر آن نگران باشید.
برای دستیابی به هر یک از نتایج بالا و برای آنکه عوارض عمل فیوژن مچ پا یا آرترودز ظاهر نشوند، بیمار وظیفه دارد همه توصیه هایی که پزشک به اوگفته است، عمل کند و از آنها سرپیچی نکند.
عوارض عمل فیوژن مچ پا (عوارض آرترودز مچ پا) یکی از موضوعات مهمی است که نباید به آن بی توجهی کرد. کسی که تحت این عمل جراحی قرار گرفته است، باید صبوری کرده و منتظر باشد تا تمام زخم هایی که در اثر جراحی ایجاد شده است، ترمیم پیدا کند.
معمولا کسانی که عمل فیوژن مچ پا را انجام داده اند، شغل و حرفه ای داشته که در آن فعال بوده اند. یکی از مهم ترین سوالاتی که برای این گروه به وجود می آید، این است که چه مدت بعد از انجام عمل می توانند به حرفه و کار خود بازگشته و فعالیت های خود را از سر بگیرند. در مورد این سوال، باید حتما با پزشک خود صحبت کرده و پزشک شما باید تشخیص دهد که چه زمان می توانید به کار خود برگردید. پزشک با توجه به سرعت بهبودی زخم های شما می تواند زمان دقیق را اعلام کند.
به عنوان یک توضیح کلی باید بگوییم، اگر بهبودی زخم هایتان خیلی طول نکشد، معمولا بعد از 3 هفته اجازه خواهید داشت، کارتان را شروع کنید؛ البته این در صورتی است که کار شما قدرتی نبوده و مثلا، کارمند اداری یک سازمان باشید. اگر حرفه شما به شدت قدرتی است، بهتر است 12 تا 16 هفته صبر کرده، مرخصی بگیرید و سپس به سرکار برگردید.
به غیر از مشکلاتی که آترودز و عوارض عمل فیوژن مچ پا (عوارض آرترودز مچ پا) ممکن در مچ پا ایجاد کند، آسیب های جسمانی دیگری نیز ممکن در این ناحیه پدید آید و زندگی فرد را وارد یک مرحله مخاطره آمیز کند. از جمله این مشکلات جسمانی می توانیم به شکستگی تالوس پا اشاره کنیم.
یکی از استخوان های مچ پا، تالوس است و اگر دچار شکستگی شود، عملکرد و دامنه حرکتی فرد به میزان زیادی کاهش پیدا می کند. این استخوان، در بالای پاشنه قرار گرفته و به فرد امکان می دهد تا پای خود را به سمت داخل و خارج حرکت دهد. حضور این استخوان برای آنکه بتوانید روی زمین های ناهموار و غیر مسطح راه بروید، لازم و ضروری است.
اگر شکستگی این استخوان به درستی ترمیم نشود، بروز بیماری آرترودز و درگیری با عوارض عمل فیوژن مچ پا امری اجتناب ناپذیر خواهد بود. از دیگر عوارضی که ممکن است شکستگی تالوس داشته باشد، درد مزمن و لنگیدن در هنگام راه رفتن است. در اغلب موارد، برای آنکه این عوارض، فرد را به خود درگیر نکند، جراحی باید صورت گیرد و ترمیم این استخوان توسط پزشکان جراح مجرب انجام شود.
یکی از موضوعات مهمی که در خصوص فیوژن مچ پا باید مورد توجه قرار داده شود، این است که همه افراد مبتلا به تخریب غضروف مفصلی، گزینه و کاندید مناسبی برای انجام این عمل نیستند. اگر این گروه، به این مساله بسیار مهم بی توجهی کند، دیر یا زود دچار عوارض عمل فیوژن مچ پا (عوارض آرترودز مچ پا) خواهد شد و آن وقت است که دیگر نمی توان هیچ کاری برای این بیمار انجام داد. برخی پارامترهایی که شما را به یک گزینه نامناسب برای عمل فیوژن تبدیل می کند، این روش درمانی را با اختلالات زیادی همراه خواهد کرد.
وقتی می خواهید برای عمل آرترودز مراجعه کنید، باید مراقب و مواظب وضعیتی باشید که در آن قرار دارید. اگر یکی از موارد زیر را در خود سراغ دارید، حتما پزشک را در جریان بگذارید و از بروز عوارض عمل فیوژن پا پیشگیری کنید. این موارد بسیار مهم و حیاتی به شرح زیرند:
این موارد، هر چه که هستند، باعث می شوند که شما بعد از جراحی فیوژن پا نه تنها از میزان مشکلاتتان کاسته نشود، بلکه به دردسرهای جدیدتری مبتلا شوید.اگر نمی خواهید به صورت عملی با سوال عوارض آرترودز مچ پا چیست، درگیر شوید حتما در خصوص مواردی که گفتیم با پزشک مشورت کنید.
ما در این مقاله به سوال عوارض آرترودز مچ پا چیست پرداختیم و سعی کردیم اطلاعات کاملی را در این خصوص به شما بدهیم. موضوعی که شاید دانستن آن برای برخی افراد جالب باشد، افیوژن مفصلی است. افیوژن مفصلی که معمولا در ناحیه زانو اتفاق می افتد، شامل جمع شدن آب و مایعات در اطراف مفصل زانو است. عفونت، آرتروز و آسیب به زانو از جمله عوامل ایجاد کننده آب زانو هستند. وقتی این مایع روی زانو ایجاد می شود، درد و سفتی از جمله علائمی است که فرد مشاهده می کند. البته لازم به ذکر است که این عارضه فقط زانو را درگیر نمی کند و ممکن است روی مچ پا، شانه و یا حتی آرنج نیز ظاهر شود.
حال که می دانید افیوژن مفصلی چیست، درک عوارض عمل فیوژن مچ پا نیز برای شما راحت تر خواهد شد. افیوژن یک عارضه است که دلایل ایجاد آن را در خطوط بالایی اشاره کردیم، اما عوارض آرترودز مچ پا در صورت عمل فیوژن بروز پیدا می کند. در مورد اینکه این عمل چه عوارضی دارد و برای کاهش آن باید چه کار کنید، در این مقاله صحبت کردیم و اطلاعات کاملی را در خصوص فیوژن مچ پا به شما ارائه کردیم.
ما در این متن در مورد برخی از شایع ترین عوارض عمل فیوژن مچ پا (عوارض آرترودز مچ پا)نکاتی را مطرح کرده و سعی کردیم اطلاعات شما را در این رابطه افزایش دهیم. موضوع مهم دیگری که باید به آن توجه و دقت داشته باشید، تاثیرات دراز مدتی است که با انجام این عمل از آن بهره خواهید برد. این عمل، یک عمل ساده نیست و به شما کمک می کند تا کیفیت زندگی تان بهبود پیدا کرده و شرایط بهتری را تجربه کنید.
درست است که ممکن است عوارض عمل فیوژن مچ پا برای شما نیز اتفاق افتد، اما در صورتی که برای انجام این عمل به یک پزشک ماهر و متخصص مراجعه کنید، می توانید بعد از گذشت حدود 6 ماه، به زندگی عادی برگردید و ورزش های مورد علاقه تان را از سر بگیرید.
برای شروع فعالیت های ورزشی خود، در ابتدا سبک کار کنید و سپس به مرور زمان، شدت و حجم تمرینات را افزایش دهید. معمولا بعد از یک سال، تمام ورم هایی که در این قسمت از پا مشاهده می شود خوب شده و زندگی، روی بدون درد و همراه با آرامش خود را به شما نشان خواهد داد.
جمع بندی
عوارض عمل فیوژن مچ پا موضوعی بود که ما در این متن در مورد آن صحبت کردیم. از جمله عوارض این عمل می توان به عفونت، جوش نخوردن استخوان ها، آسیب های عصبی و غیره اشاره داشت. اگر فردی که این عمل را انجام داده، یکی از عوارض را مشاهده کرد، حتما باید به پزشک مراجعه کند و از او راهنمایی های لازم را دریافت نماید. این متن توسط مجموعه پایار تهیه شده است؛ مجموعه پایار یکی از برترین مجموعه های سازنده پروتز و ارتز در کشور بوده و همواره در تلاش است، بهترین ها را در اختیار بیماران قرار دهد.
کلینیک ارتوپد فنی پایار توسط دکتر محمد کفیلی لاریمی تاسیس گردیده است. مرکز ارتوپد فنی پایار با بیش از ۲۰ سال سابقه و همکاری با ارگان های خصوصی و دولتی از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران در عرصه ساخت و طراحی انواع پروتز و ارتز در کشور عزیزمان ایران و کشور های حاشیه خلیج همیشه فارس مشغول فعالیت است. از جمله خدمات ارتز و پروتز کلینیک پایار که ارائه می دهد، عبارتند از : پروتز انگشت پا ، پروتز زیر زانو و روی زانو ، پروتز بالای زانو ، پروتز لگن ، پروتز مچ پا ، پروتز چشم ، ارتز مچ پا ، ارتز زانو ، ارتز لگن ، ارتز دست ، ارتز شانه ، ارتز آرنج ، ارتز ستون فقرات ، ارتز گردن (سر و گردن) ، کفی طبی و کفش طبی و …