انواع پروتز اندام فوقانی⭐ چه نام دارند؟
اغلب ما در مورد انواع پروتز اندام فوقانی، اطلاعاتی نداریم و نمی دانیم در چه مواقعی می بایست یک نوع خاص از پروتز را مورد استفاده قرار داد. این نداشتن اطلاعات، در مواقع اضطراری، مشکلاتی را برای کسانی که مجبورند از پروتزها استفاده کنند، به وجود می آورد. اگر بر اثر حادثه، یکی از اعضای بدن خود و یا عزیزانتان دچار قطع و نقص شده، در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع مختلف پروتز اندام فوقانی آشنا شوید.
برای ساخت انواع پروتز، به کلینیک های فنی مراجعه کنید. در مقاله”ارتوپد فنی چیست؟” بهترین کلینیک ارتوپد فنی معرفی شده است.
پروتز اندام فوقانی چیست؟
قبل از آنکه در مورد انواع پروتز اندام فوقانی صحبت کنیم، خوب است به معرفی پروتز اندام های فوقانی بپردازیم. اگر فرد در یکی از اندام های فوقانی اش، دچار قطع عضو شده باشد، در این صورت باید از پروتزهای مخصوص این قسمت استفاده کند. پروتزهای اندام فوقانی، برای کار در این قسمت ساخته و در اختیار فرد قرار داده می شوند. در ساخت این نوع پروتز ها که شامل پروتز مچ دست و پروتز انگشت دست ، پروتز آرنج (زیر آرنج، بالای آرنج) می باشند ، نکات زیادی باید رعایت گردد که در ادامه به صحبت در مورد آنها خواهیم پرداخت.
برای تولید و ساخت پروتز های مخصوص اندام های فوقانی، یک روش پایه و ثابت وجود ندارد؛ یعنی، وقتی یک فرد دچار قطع عضو در قسمت بالاتنه می شود، نمی تواند از پروتز فرد دیگری که در همان ناحیه دچار قطع عضو شده، استفاده کند. پروتزها باید با توجه به اندام فرد آسیب دیده ساخته شوند؛ اگر این اصل مهم رعایت نگردد، بدون شک پروتز نیز کارایی نخواهد داشت و نمی تواند باری از دوش فرد بر دارد.
در یکی از حالات زیر، انواع پروتز اندام فوقانی کاربردهای زیادی خواهد داشت:
- قطع عضو از آرنج تا شانه
- قطع عضو از مچ
- قطع شدن قسمتی از دست، در حالی که کتف باقی مانده باشد
- قطع شدن انگشت و یا انگشتان دست
- قطع شدن قسمتی از پایین مچ
- قطع شدن سطح شانه و قطع شدن استخوان کتف و ترقوه
- قطع عضو در قسمتی از آرنج تا قسمت شانه
اگر قطع شدگی در یکی از اعضایی که در بالا اشاره کردیم، اتفاق بیفتد، نیاز است که از پروتزهای اندام فوقانی استفاده گردد.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز پا بالای زانو و ساخت آن با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
آیا بدون اندام فوقانی می توان زندگی کرد؟
دست ها به ما کمک می کنند تا بتوانیم کارهای روزانه خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهیم. ما نیاز داریم از این اندام خود استفاده کنیم تا به امور و وظایفی که به عهده مان است، برسیم و از زندگی عقب نمانیم. درست است که اهمیت دست ها و حیات آنها به اندازه حیات قسمت هایی از بدن، مانند قلب و مغز نیست، اما آنها نیز در نوع خود به ما کمک می کنند تا زندگی با کیفیتی داشته باشیم و برای هیچ موردی به کسی وابسته نباشیم.
کسانی که به بنا به دلایل مختلف نمی خواهند و یا نمی توانند برای ساخت یکی از انواع پروتز اندام فوقانی اقدام کنند، باید بدانند که کیفیت زندگی شان تحت تاثیر قطع دست با چالش ها و نگرانی های زیادی مواجه خواهد شد.
بهتر است اگر می خواهید برای انجام کارهایتان به کسی وابسته نباشید و استقلالتان را هیچ خطری تهدید نکند، به فکر ساخت یکی از انواع پروتز اندام فوقانی، مانند ساخت پروتز آرنج باشید. درست است که هزینه ساخت پروتز بالاست، اما به نظر ما زندگی ارزش این صرف هزینه را دارد و این حق شماست که باقی عمرتان را بدون وابستگی به اطرافیان زندگی کنید.
پادکست شماره 1 (در خصوص انواع پروتز اندام فوقانی)
آیا می دانید بزرگ ترین ابهام ساخت انواع پروتز اندام فوقانی چیست؟
یکی از ابهاماتی که در مورد انواع پروتز اندام فوقانی مطرح می کنند، این است که شاید این اندام های مصنوعی نتوانند آن طور که باید و شاید به وظیفه اصلی خود عمل کنند و کارا ظاهر شوند. کسانی که شناخت درست و دقیقی از این اندام های مصنوعی ندارند و نمی دانند فرایند ساخت انواع پروتز فوقانی، مانند پروتز بالای آرنج چگونه است، به کارا بودن اندام های مصنوعی شک می کنند.
اغلب افرادی که اندام های فوقانی را از دست داده و مجبور شده اند یکی از انواع پروتزهای اندام فوقانی را نصب کنند، اظهار کرده اند که زندگی شان بعد از نصب این پروتز، با تغییرات مثبت زیادی همراه شده است.
اگر کسی دچار نقص عضو شود و برای دریافت قیمت پروتز مچ دست به یکی از کلینیک های ارتوپدی فنی مراجعه کند، می تواند به مانند گذشته فعالیت های خود را از سر بگیرد و بدون آنکه احساس کمبود و یا نقصان داشته باشد، به کارهایی روزانه اش رسیدگی کند. پروتزهایی که توسط مجموعه های حرفه ای ساخته می شوند، کارایی بالایی داشته و در افزایش اعتماد به نفس فرد و بازگشت او به جامعه تاثیر زیادی از خود نشان می دهند.
انواع پروتز اندام فوقانی چیست؟
فردی که دوران بعد از نقص عضو را سپری می کند، باید در مورد انواع مختلف پروتز برای اندام فوقانی، اطلاعاتی داشته و در مورد مزیت ها و معایب آن نیز نکاتی را بداند. انواع پروتزهای اندام فوقانی به شرح زیر است:
- پروتزهای معمولی
- پروتزهای زیبایی که به آن پروتزهای منفعل هم می گویند
- پروتزهای مربوط به فعالیت جسمی
- پروتزهای مایو الکتریکی
در ادامه، هر یک از انواع پروتزها را معرفی خواهیم کرد.
پروتزهای معمولی؛ از با دوام ترین انواع پروتز اندام فوقانی
یکی از انواع پروتز اندام فوقانی، پروتز معمولی است. این نوع پروتز از جهت با دوام بودن و پایین بودن هزینه ساخت و نگهداری، مورد توجه بسیاری افراد می باشد. پروتز معمولی که با کمک نیروی بدن کار می کند، به کمک یک باند کشی به بدن فرد متصل می شود. این نوع پروتز که با یک سیستم کابلی به بدن متصل است، به صورت ارادی قابلیت باز و بسته شدن دارد.
مزیت های این نوع پروتز را می توانیم به این صورت خلاصه کنیم:
- دوام بالا
- مناسب بودن قیمت
- پایین بودن هزینه های مربوط به نگهداری
- وزن کم
درست است که این نوع پروتز هزینه کمتری را به فرد تحمیل می کند، اما معایبی نیز دارد که خوب است به آنها توجه شود؛ برخی از معایب این نوع پروتز به شرح زیر است:
- باندِ کشی وظیفه دارد پروتز را به بدن متصل کند؛ همین موضوع ممکن است باعث ایجاد محدودیت در دامنه حرکت های فرد شود.
- ظاهر زیبا و خوشایندی ندارد.
- استفاده از باند، باعث افزایش وزن پروتز شده و این ممکن است برای کسی که اندام خود را از دست داده، دردناک باشد.
- کسی که می خواهد از این نوع پروتز استفاده کند باید توان جسمانی بالایی داشته باشد.
3- پروتز های زیبایی؛
یکی از دیگر از انواع پروتز اندام فوقانی، به پروتز زیبایی با پروتز منفعل مشهور است. همانطوری که از نام این پروتز مشخص است تنها کاربرد زیبایی داشته و از نظر ساختاری شباهت زیادی به اندام های سالم دارد. به عبارت دیگر، می توان این نوع پروتز را یک جایگزین خوب و شایسته از نظر ظاهری برای اندام قطع شده دانست. برخی از مزیت های این نوع پروتز به شرح زیر است:
- وزن این پروتز زیاد نیست و سبک است.
- این پروتز به خوبی به نیازهای بیمار از جهت زیبایی پاسخ می دهد.
- استفاده کردن، نصب و آموزش آن بسیار راحت و بی دردسر است.
نکته بسیار مثبتی که در مورد این نوع از انواع پروتز اندام فوقانی باید مد نظر قرار داده شود، افزایش اعتماد به نفس بیمار است. کسانی که دچار قطع عضو می شوند، به دلیل اتفاقی که برای آنها افتاده است ممکن است از حضور در جامعه احساس ترس و وحشت داشته باشند. این پروتز به این گروه کمک می کند تا بتوانند با عزت نفس و توانمندی بیشتری در جامعه حاضر شوند و به کارهای شخصی خود بپردازند. پروتزهای زیبایی مخصوص اندام قطع شده حس خوبی را در افراد ایجاد می کنند و به آنها حس تعادل می دهند.
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان
سندروم پیریفورمیس (علت و درمان درد پشت لگن و باسن)
پروتزهای مایو الکتریکی؛ جدیدترین انواع پروتز اندام فوقانی
از دیگر انواع پروتز اندام فوقانی، می توان به پروتزهای مایو الکتریکی اشاره کرد. این نوع پروتز با سیم باتری کار کرده و دامنه حرکات آن نامحدودتر به نظر می آید. در این نوع، نیازی نیست از باند کشی استفاده گردد و به همین سبب، بیماران در استفاده از پروتز نوع مایو الکتریکی احساس راحتی بیشتری را تجربه خواهند کرد. در پروتز مایو الکتریک، نیروی مورد نیاز برای جا به جایی اشیاء به وسیله باتری فراهم می گردد و به همین سبب، نیازی به بالا بودن قدرت جسمانی در فرد وجود نخواهد داشت.
برخی از مزیت های پروتز مایو الکتریکی به شرح زیر است:
- بالا بودن دامنه حرکت
- شباهت فوق العاده به بازوی واقعی انسان
- بالا بودن قدرت برای برداشتن و یا بلند کردن اشیاء
گرچه این نوع، یکی از مدرن ترین و جدیدترین نوع پروتز است، اما معایبی نیز دارد که باید قبل از طراحی و سفارش به آنها توجه کرد:
- بالا بودن هزینه ساخت آن
- بالا بودن وزن
- بالا بودن هزینه های تعمیر
- متکی بودن طول عمر آن به طول عمر باتری پروتز
آیا در مورد فناوری های پیشرفته ساخت انواع پروتز اندام فوقانی چیزی شنیده اید؟
حوزه ساخت پروتز و اندام مصنوعی از آن دست حوزه هایی است که همیشه در حال تغییر، و حرکت به سوی پیشرفت است. کسانی که در کلینیک های ارتوپدی فنی کار می کنند، فناوری و خلاقیت را با هم ترکیب کرده و سعی می کنند در هر دوره ای، بهترین نوع پروتز را در اختیار کاربران قرار دهند. برخی پیشرفت های صورت گرفته در ساخت پروتز فوقانی به شرح زیر است:
- پروتزهای مخصوص اندام فوقانی که به صورت مدولار ساخته شده اند.
- پروتزهای اندام فوقانی که به صورت یکپارچه ساخته شده اند.
- پروتزهای اختصاصی مربوط به دست
- در نظر گرفتن رابط های لمسی در پروتز تا بتواند سیگنال های عصبی را به سرعت انتقال دهد.
- برخی انواع پروتز اندام فوقانی، با سنسور و با داشتن قابلیت جایگزینی ساخته شده اند.
- از دیگر فناوری های صورت گرفته در این حوزه، کنترل پروتزهای خارجی است.
- کاربرانی که ورزش می کنند، در صورتی که از دست خود زیاد استفاده کنند، می توانند پروتزی با قابلیت خاص طراحی کرده و نصب کنند. این نوع پروتزها، به پروتز ورزشی معروف هستند.
- پروتزهای هوشمند، دیگر فناوری صورت گرفته در حوزه ساخت پروتز دست مصنوعی هستند.
نکات مهم در ساخت انواع پروتز اندام فوقانی چیست؟
درست است که انواع پروتز اندام فوقانی می تواند به فرد آسیب دیده کمک کند و بسیاری از مشکلات روزمره اش را حل نماید، اما موضوع مهمی که باید به آن توجه داشت، نکات مهمی است که در حین ساخت پروتز باید رعایت گردد. در هنگام ساخت پروتز، این عوامل باید مورد توجه قرار گیرند:
- یکی از مهم ترین نکات برای ساخت پروتز، نیاز بیمار است. نیازی های بیماری و کارهایی که به صورت روزمره انجام می دهد، در تعیین نوع پروتز تاثیر زیادی دارد.
- وضعیت اندام های فوقانی باقی مانده نیز در هنگام ساخت پروتز باید مورد توجه قرار داده شود.
- موقعیت اندام قطع شده و میزان آن نیز در تعیین نوع پروتز موثر است.
آیا برای ساخت پروتز اندام فوقانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
برخی افراد، به هنگام سفارش یکی از انواع پروتز اندام فوقانی، تصور می کنند همین که به یک مجموعه تولیدکننده پروتز مراجعه کنند، کافی است و نیازی نیست به نزد پزشک بروند. کسی که قصد دارد از پروتزهای اندام فوقانی استفاده کند، باید به مدت 6 ماه تحت نظر پزشک باشد. پزشک در طی این مدت، وضعیت جسمانی فرد را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد و سپس با توجه به نتیجه ای که از این ارزیابی ها به دست می آورد، راهنمایی ها و توصیه های لازم برای سفارش و ساخت بهترین و مناسب ترین پروتز را به بیمار می دهد.
آیا با کمک انواع پروتز اندام فوقانی می توان به مانند گذشته زندگی کرد؟
یکی از سوالاتی که قطعا، ذهن متقاضیان دریافت انواع پروتز اندام فوقانی را به خود درگیر می کند این است که آیا ممکن است بعد از نصب و ساخت پروتز، بتوانیم به مانند گذشته به کارهای روزانه خود رسیدگی کنیم؟
پاسخی که می توان به این سوال داد، این است که بله؛ شما می توانید بعد از نصب پروتزهای مخصوص اندام فوقانی به فعالیت های روزانه تان رسیدگی کنید. البته این، یک شرط دارد و آن هم، داشتن یک پروتز کارامد است. پروتزهایی که با توجه به شرایط جسمانی تان و با توجه به نوع نیازها و فعالیت هایی که دارید، ساخته می شوند، از قدرت لازم و کافی برای کمک به شما برخوردارند.
نکته ای که نباید آن را فراموش کنید، این است که ساخت پروتزهای کارآمد، کار هر کلینیک ارتوپد فنی در کشور نیست. اگر نمی خواهید به هنگام انجام کارهای روزانه خود به کسی وابسته باشید و مدام از این و آن کمک بگیرید، وظیفه ساخت پروتز را به کسانی بسپارید که در این حوزه، تجربه، مهارت و علم لازم را دارند. این کلینیک ها، مطمئن ترین و بهترین راه برای شما هستند تا بتوانید روزهای تلخ گذشته را فراموش کنید و با امید، برای ساخت روزهای بهتر تلاش کنید.
زندگی، بدون انواع پروتز اندام فوقانی به چه شکل است؟
انواع پروتز اندام فوقانی به یک قسمت جدایی ناپذیر از زندگی کسانی تبدیل شده است که درگیر قطع عضو از ناحیه دست شده اند. متاسفانه، کسانی که تجربه خوبی از کار کردن با دست های مصنوعی قدیمی دارند تصمیم می گیرند که برای داشتن یک اندام فوقانی جدید اقدام نکرده و با فقدان عضو به زندگی خود ادامه دهند.
انجام کارها به صورت مستقل، برای کسانی که دست شان قطع شده، بسیار سخت و دشوار است. این افراد گاهی برای پیش پا افتاده ترین کارها، از جمله بستن دکمه های لباس و یا بستن بند های کفش مجبور می شوند از دیگر کمک گیرند و این مساله برای شخصی که تا به حال همه کارهای خود را به تنهایی انجام می داده ناراحت کننده است. به همین دلیل، به کسانی که قبلا از دست های مصنوعی قدیمی و غیر مدرن استفاده می کردند توصیه می کنیم بدون ترس و نگرانی به کلینیک های ارتوپدی فنی چون پایار مراجعه کنند؛ چرا که در این کلینیک، انواع پروتزهای اندام فوقانی پیشرفته و مدرن ساخته می شود. افراد با کمک این پروتزها می توانند کارهای زیادی انجام دهند بدون آنکه نیازی به کمک دیگران داشته باشند.
انواع پروتز اندام فوقانی با پروتز اندام تحتانی چه فرقی دارد؟
یکی از سوالاتی که ممکن است برای برخی افراد درگیر با قطع عضو به وجود آید، این است که انواع پروتز اندام فوقانی با پروتز های مخصوص اندام تحتانی چه فرقی دارد. در پاسخ به این سوال باید بگوییم، انواع و اقسام پروتز را با توجه به شکل و ساختار عضو قطع شده می سازند.
پروتزهایی که برای اندام فوقانی طراحی و ساخته می شوند، متناسب با قسمت های بالا تنه ی فرد، و پروتزهایی که برای اندام تحتانی ساخته می شوند، متناسب با اندام های پایین تنه ی فرد هستند. برای مثال، اگر فردی از ناحیه دست دچار قطع عضو شده باشد، باید متناسب با قطعی عضو خود برای ساخت پروتز اقدام کند. برای چنین افرادی نمی توان به سراغ ساخت پروتزهای تحتانی رفت؛ زیرا برایشان هیچ کاربردی نخواهد داشت.
به صورت کلی باید این گونه بگوییم که با توجه به نوع قطع عضو، برای ساخت پروتزهای فوقانی و یا تحتانی اقدام می شود. همین تفاوت در شکل عضو است که باعث شده پروتزهای فوقانی و تحتانی تفاوت های واضحی با هم داشته باشند و نتوان پروتز اندام فوقانی را برای قسمت های تحتانی بدن به کار برد.
تفاوت انواع ارتز با انواع پروتز اندام فوقانی چیست؟
یکی از سوال هایی که برای برخی افراد ممکن است به وجود آید این است که چه تفاوتی بین انواع پروتز اندام فوقانی و انواع ارتز وجود دارد. یکی از مهم ترین این تفاوت، مربوط به کاربرد آنهاست. ارتزها به وسایل پزشکی گفته می شوند که در راستای یک اندام یا مفصل قرار داده می شوند. این وسایل شامل انواع و اقسام متفاوت بوده و معمولا با وارد کردن فشار یا برداشتن فشار، مشکل جسمی ایجاد شده را درمان می کنند. از جمله انواع ارتزها می توانیم به انواع کفش و کفی های طبی و بریس ها اشاره کنیم.
ارتزها را کسانی نصب می کنند که از یک مشکل جسمانی رنج می برند؛ در این افراد هیچ قطع عضوی اتفاق نیفتاده و آنها در صورتی که به توصیه های پزشک در مورد استفاده از ارتزها عمل کنند به مرور زمان، درمان شده و دیگر مجبور نیستند از ارتز استفاده کنند. کسانی که قطع عضو شده اند گروهی اند که مجبورند برای ساخت پروتزها اقدام کنند. اینها برای آنکه بتوانند به زندگیشان ادامه دهند می بایست تا آخر عمر، پروتز را نصب کرده و از آن استفاده کنند. ممکن است فردی که پروتز را نصب می کند مجبور شود چندین بار برای ساخت مجدد پروتز اقدام کرده و یا برخی قطعات آن را تعویض کند. بهتر است برای ساخت انواع پروتز، مانند ساخت پروتز مچ پا به ارتوپدی فنی های معتبر مراجعه کنید.
آیا در مورد نگهداری از انواع پروتز اندام فوقانی چیزی شنیده اید؟
وقتی یکی از انواع پروتز اندام فوقانی را نصب می کنید، نباید تصور کنید که همه چیز به پایان رسیده است. اگر در مورد مراقبت و نگهداری از پروتزتان دقت نکرده و بی توجهی کنید، در آینده ای نه چندان دور مجبور خواهید شد برای نصب یک پروتز جدید، به کلینیک ارتوپدی فنی اقدام کنید. اگر نمی خواهید چنین اتفاقی بیفتد، نکات زیر را به دقت مطالعه کرده و آنها را مو به مو اجرا کنید:
- وقتی می خواهید پروتز را نصب کنید، انتهای اندام قطع شده تان را بانداژ کنید تا در زمان پوشیدن پروتز، اندام، متورم نشود.
- در موقع خواب، پروتز را درآورید؛ آن را چک کنید و در یک جای امن قرار دهید.
- زمانی که می خواهید برای چند ساعت از پروتز استفاده نکنید، اندامتان را از نظر عوارضی، مانند تورم و یا بروز تاول چک کنید.
- اگر پروتوزیست شما، در مورد انجام برخی تمرینات تاکید دارد، حتما روی آنها تمرکز کنید و به صورت مرتب انجامشان دهید؛ توجه به این نکته به نفع خودتان است.
- وقتی سوکت را می شویید، قبل از آنکه اندام مصنوعی تان را بپوشید، حتما آن را خشک کرده و سپس در جای خود قرارش دهید.
- سوکت باید به صورت مرتب، با آب و صابون شسته شود.
نحوه استفاده از پروتز چگونه است؟
موضوع دیگری که در مورد انواع پروتز اندام فوقانی ممکن است برای افراد پیش آید، این است که آیا می توان به راحتی از این نوع پروتز استفاده کرد؟ آیا کار کردن با آن سخت است؟ فردی که دچار نقص عضو شده و مجبور است از پروتزها استفاده کند، باید مساله پروتز را به خود بقبولاند و باور کند که باقی مانده عمرش را مجبور است بدون اندام خدادادی اش و با کمک وسیله ای به نام پروتز، پشت سر بگذارد. برای کار کردن با پروتزهای مخصوص اندام فوقانی، پزشکان و متخصصان این حوزه کمک های خوبی هستند.
جمع بندی
انواع پروتز اندام فوقانی، موضوعی بود که ما در این متن به صحبت در مورد آن پرداختیم. فردی که دچار نقص عضو در یک قسمت از اندام فوقانی اش مانند مچ دست شده، باید با پزشک متخصص صحبت کرده و برای انتخاب نوع پروتز از او کمک بگیرد؛ این بهترین کار ممکن برای داشتن پروتزی با کارایی بالاست. بعد از انتخاب نوع پروتز، وظیفه ساخت آن را باید به مجموعه هایی مُحول کرد که در کار خود حرفه ای بوده و از بهترین متریال ها و مواد اولیه برای ساخت استفاده می کنند؛ یکی از این مجموعه های معتبر، پایار است. ما در ارتوپد فنی پایار تمام تلاش خود را به کار می گیریم تا زندگی تان بعد از نصب پروتز، رنگی نرمال و طبیعی به خود بگیرد.
کلینیک ارتوپد فنی پایار توسط دکتر محمد کفیلی لاریمی تاسیس گردیده است. مرکز ارتوپد فنی پایار با بیش از ۲۰ سال سابقه و همکاری با ارگان های خصوصی و دولتی از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران در عرصه ساخت و طراحی انواع پروتز و ارتز در کشور عزیزمان ایران و کشور های حاشیه خلیج همیشه فارس مشغول فعالیت است. از جمله خدمات ارتز و پروتز کلینیک پایار که ارائه می دهد، عبارتند از : پروتز انگشت پا ، پروتز زیر زانو و روی زانو ، پروتز بالای زانو ، پروتز لگن ، پروتز مچ پا ، پروتز چشم ، ارتز مچ پا ، ارتز زانو ، ارتز لگن ، ارتز دست ، ارتز شانه ، ارتز آرنج ، ارتز ستون فقرات ، ارتز گردن (سر و گردن) ، کفی طبی و کفش طبی و …