7 عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) ⚠ در کودکان؟!

عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودک

عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان، بسیار زیاد است. نمی دانیم که تا چه اندازه از این عوارض اطلاع دارید. پر واضح است که کسب آگاهی در این باره بسیار مفید است و به شما کمک می کند تا در صورت مواجه با این عارضه، به شکل بهتری با آن رو به رو شوید. پیشنهاد می کنیم که این مقاله را تا انتها بخوانید.

چرا کودکان به حالت W (دبلیو) می نشینند؟

حتماً شما نیز کودکانی را دیده اید که وقتی می خواهند بنشینند، زانوهایشان را خم می کنند، با باسن روی زمین می نشینند و پاهایشان را خارج از لگن به طرف بیرون قرار می دهند. فرم نشستن آن ها، شکل W انگلیسی است.

اگر دقت کرده باشید، بسیاری از کودکان، در زمان یادگیری سینه خیز راه رفتن، به سادگی در موقعیت W قرار می گیرند و ساده هم از آن خارج می شوند. کم نیستند کودکانی که به نشستن دبلیو عادت کرده اند و آن را موقعیت مطلوبی برای نشستن می دانند.

اینکه چرا کودکان ترجیح می دهند به شکل W بنشینند، دلایل مختلفی دارد. اما مهم ترین علت، آسان بودن این وضعیت برای نشستن می باشد. می دانیم که در دوران کودکی، باسن چرخش بیشتری دارد و این یعنی تغییر وضعیت به حالت دبلیو، بسیار ساده است. برخی کودکان که از ضعف عضلات مرکزی رنج می برند، این نوع نشستن را می پسندند و با آن راحت ترند.

فارغ از عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان، آن ها در حین بازی کردن به شکل W می نشینند. حالت نشستن دبلیو، این امکان را برای کودک فراهم می کند که در وضعیت قائم بازی کند و بدون ترس از افتادن تعادل خود را حفظ نماید. به نظر می رسد که دیگر دلیل دیگر نشستن کودکان به شکل W، ثابت بودن آن است. این فرم نشستن، وضعیت آن ها را برای بازی پایدار می کند و حمایت گسترده ای به آن ها خواهد داد. وقتی کودکان به شکل دبلیو می نشینند، دستشان برای بازی کردن و کشف نمودن کاملاً باز است.

این وضعیت نگران کننده نیست. البته به شرط آنکه کودک، از حالت نشسته W به عنوان یک موقعیت انتقالی استفاده کند. منظورمان از موقعیت انتقالی، وضعیتی است بین نشستن و سینه خیز رفتن که اکثر کودکان از آن استفاده می کنند.

درمان دبلیو نشستن کودک

از عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان چه می دانید؟

حتماً شما نیز بارها و بارها با این صحنه رو به رو شده اید که کودک تان در حین بازی، به صورت دبلیو نشسته و به مدت طولانی در این وضعیت قرار گرفته است. در چنین مواقعی، وظیفه شما است که کودک را تشویق کنید تا در حالت دیگری بنشیند و موقعیت دیگری را جایگزین نماید. قبل از خواندن عوارض این بیماری ، می خواهیم خیالتان را راحت کنیم و بگوییم برای درمان این بیماری اصلا نگران نباشید، و ما برایتان مقاله جامع درمان دبلیو نشستن کودک را تهیه کرده ایم تا شما به راحتی بتوانید کودکتان را درمان کنید.

اما نشستن به شکل دبلیو چه پیامدهایی دارد:

  • با این وضعیت، کودک تمایلی به استفاده از دست مخالف خود نخواهد داشت: گفتیم که وضعیت نشستن W، چرخش تنه را محدود می کند. وقتی کودک در این وضعیت می نشیند، مایل است که با دست راست، امورات سمت راست بدن را انجام دهد و با دست چپ، وظائف سمت چپ را. این در حالی است که می دانیم استفاده از دست برای انجام امورات سمت مخالف بدن، مهارت حرکتی کودکان را تقویت کرده و توانایی نوشتن را در او تقویت خواهد نمود.

  • کودک مهارت خط متقاطع را نخواهد آموخت: یکی از مهم ترین عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان، عدم توفیق در کسب مهارت های هماهنگی است. در واقع واکنش های تعادل در کودک، با آسیب جدی رو به رو خواهد شد؛ چرا که وضعیت نشسته W چرخش بدن را محدود می کند و اجازه نمی دهد که کودک به سراسر بدن دسترسی داشته باشد.
  • مفاصل ران ضعیف شده و احتمال دررفتگی ران و لگن افزایش می یابد: چنانچه کودک به بیماری دیسپلازی مفصل ران مبتلا باشد، نشستن در وضعیت W برای او آسیب زننده است؛ چرا که به مچ پا، زانوها و ران ها فشار زیادی وارد می کند و موجب رشد غیر طبیعی مفاصل ران خواهد شد.
  • عضلات پای کودک سفت خواهد شد: زمانی که کودک در حالت W می نشیند، عضلات پاها به اندازه کافی حرکت داده نشده و پاها قفل خواهند شد. این موجب گرفتگی در مچ پا، زانو و باسن شده و مهارت حرکتی او را تضعیف خواهد کرد.
  • هسته اصلی بدن ضعیف می شود: چنانچه کودک، در فرایند بازی به صورت پیوسته به شکل W بنشیند، عضلات اصلی بدن درگیر نخواهد شد و این در طولانی مدت، تاثیرات نامطلوبی بر وضعیت بدن او و تعادل کودک دارد.
  • کمر درد و یا لگن درد: از دیگر عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) می توانیم به درد در لگن و یا کمر در بزرگسالی اشاره داشته باشیم. وقتی که کودکان عادت می کنند به این وضعیت بنشینند، عضلات پشت تنه ضعیف می شود و به برخی از قسمت های خاص از ستون فقرات فرد فشار وارد می آید. در مواقعی که این مدل نشستن به یک عادت چندین ساله برای کودک تبدیل می شود، فرد در بزرگسالی به کمر درد مبتلا می شود. برای آنکه این صدمات و عوارض کاهش پیدا کند و به منظور جلوگیری از کاهش و اصطکاک پیدا کردن سطوح مفصلی، بهتر است با انجام تمرین و ورزش های درمانی این مدل نشستن کودک درمان شود.
  • تحت فشار قرار گرفتن مفاصل: از دیگر عوارض نشستن به شکل W (دبلیو)، وارد آمدن استرس به مفصل ها، مانند استخوان لگن و ران است. در این حالت، اصطکاک به حداکثر خود می رسد و این باعث می شود که فرد در بازه زمانی طولانی مدت و وقتی به سن بزرگسالی می رسد با بیماری هایی چون آرتروز، دست و پنجه نرم کند. به همین جهت است که بسیاری از پزشکان و متخصصان توصیه می کنند این مدل نشستن در کودکی درمان شود.
نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان

مشکل نشستن کودک به صورت دبلیو از کجا نشات می گیرد؟

عوارض نشستن به شکل W (دبلیو)، موضوعی نیست که بخواهیم از کنار آن، خیلی ساده و راحت گذر کنیم و بگوییم که کودک من خیلی زود آن را فراموش می کند. برخی از کودکان، بنا به دلایلی که در ادامه می گوییم، به هیچ وجه حاضر نیستند مدل نشستن خود را تغییر دهند و تمایل زیادی دارند که به این صورت روی زمین بنشینند.

عوارض نشستن به شکل دبلیو، از راحتی کودک در زمان نشستن به این مدل نشات می گیرد. کودکان، بالا تنه ضعیفی دارند و وقتی به این صورت روی زمین قرار می گیرند، می توانند به راحتی به اطراف چرخش کرده و بازی کنند.

درست است که دبلیو نشستن، باعث افزایش لذت کودکان می شود، اما باید به عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در آینده نیز توجه داشت و اجازه نداد به دلیل شادی های زودگذر، کودک دچار عوارضی شود که درمانشان در آینده با مشکلات زیادی همراه است.

به عنوان والدینی که از عوارض نشستن به شکل W آگاهی دارد، خوب است هر زمان که مشاهده کردید کودکتان به این شکل روی زمین می نشیند، با مهربانی به او یادآوری کنید که مدل نشستنش را تغییر دهد.

بدترین عوارض نشستن به شکل W (دبلیو)، چیست

چگونه W نشستن کودک را اصلاح کنیم؟

با توجه به آنچه از عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان گفتیم، احتمالاً این سوال در ذهن شما نیز ایجاد شده که چگونه می توان این وضعیت را اصلاح کرد و عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودک را کاهش داد.

همیشه قرار نیست دنبال راه حلی باشید تا مشکل W نشستن کودکان را حل کنید؛ چرا که در بسیاری مواقع این عارضه به تدریج حل می شود و کودک خود، موقعیت های تازه ای را برای نشستن تجربه خواهد کرد.

ولی اگر متوجه شدید که کودکتان همواره و به مدت طولانی به صورت W می نشیند، حتماً به فکر چاره باشید و روش هایی را برای کاهش عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان بررسی کنید. به این شکل مجبور نخواهید بود به دنبال دریافت قیمت پروتز لگن باشید.

با چه اقداماتی می توان عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان را کاهش داد؟

با چه اقداماتی می توان عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان را کاهش داد؟

  • مدام به کودک یادآوری کنید که پاهایش را در وضعیت درستی قرار دهد: کافیست از کودک بخواهید (او را تشویق کنید) به گونه ای بنشیند که بتواند انگشتان پای خود را ببیند. بدین ترتیب کودک به سراغ حالت هایی برای نشستن می رود که چاها پشت سرش قرار نگیرد.
  • نوع و محل بازی را به گونه ای تعیین کنید که کودک مجبور باشد مرتباً موقعیت خود را تغییر دهد: بدین ترتیب فرصت زیادی برای نشستن به حالت W نخواهد داشت.
  • مهم ترین اقدامی که باید انجام دهید، آموختن موقعیت های نشستن جایگزین به آن ها است. در واقع اشکال دیگر از نوع نشستن را به کودک بیاموزید.

چه موقعیت هایی جایگزین نشستن به صورت W است؟

  • نشستن روی چهارپایه و صندلی: برای اصلاح وضعیت کودکانی که عادت کرده اند همیشه به صورت W بنشینند، می توانید از این تکنیک عالی استفاده کنید و از آن ها بخواهید که روی صندلی یا چهارپایه بنشینند.
  • حلقه ای نشستن: کودک با پاها در جلو می نشیند و این در حالی است که هر دو زانو، به صورت حلقه خم شده اند.
  • چهارزانو: در این وضعیت، زانوها خم می شود و پاها زیر آن جمع خواهد شد.
  • پاها در کنار هم به یک سمت قرار می گیرد: در این شیوه از نشستن، هر دو زانوی کودک خم شده و در یک سمت طرف قرار خواهد گرفت.
  • دراز کردن پا: در این حالت کودک می نشیند و پاهای خود را به صورت صاف به سمت جلو می کشد.

تجربه چنین موقعیت های تازه ای برای کودکان، آن هم در روزهای ابتدایی، چندان خوشایند نیست اما به مرور زمان، کودکان به وضعیت جدید عادت می کنند؛ چرا که عضلات اصلی آن ها به مرور تقویت خواهد شد.

برای کسب نتیجه بهتر، می توانید از ترکیب حالت های نشسته استفاده کنید و از کودک بخواهید که هر بار فرم جدیدی از نشستن را تجربه کند. با این کار، کشش عضلات کودک و تعادل او بهبود خواهد یافت.

اگر این روش ها اثر بخش نبود، حتماً با پزشک متخصص اطفال در این باره مشورت کنید و راهنمایی های لازم را از او دریافت نمایید. یادتان باشد که درمان های زودهنگام برای بهبود وضعیت کودکانی که زیر 3 سال سن دارند، بسیار اثربخش است. پس فرصت را از دست ندهید.

آیا می دانستید برای کاهش عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) مراقبت های روانی هم، نیاز است؟

نشستن به صورت دبلیو تنها زمانی خطرناک است که کودک به آن عادت کند. معمولا وقتی فرزند شما به یک سن خاص می رسد، این مدل نشستن را فراموش کرده و از آن به بعد نیازی نیست در مورد آن نگرانی خاصی به خود راه بدهید.

با اینکه این نکته را بارها تکرار کرده ایم، اما هنوز هم برخی والدین و مربیان برای آنکه کودک را مجبور کنند نشستن به صورت دبلیو را فراموش کند، با ذکر برخی عوارض نشستن به شکل W (دبلیو)، مانند بد هیکل شدن، بد فرم شدن، فلج شدن و غیره، کودک را می ترسانند و فکر می کنند که به این شکل می توانند از کودک محافظت کنند. متاسفانه، این روش، کودک را در معرض آسیب های روانی فراوانی قرار می دهد.

بهتر است اگر دلتان به حال فرزندتان می سوزد و دوست دارید روح کودک، تنها به خاطر این مدل نشستن دچار آزردگی نشود، در نهایت محبت و آرامش به او یاد دهید به صورت صحیح روی زمین بنشیند. صبوری شما کودک را کمک می کند تا در آینده مجبور نشود برای ساخت یکی از انواع پروتز، مانند پروتز مچ پا اقدام کند.

 

عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان

چند اقدام موثر برای پیشگیری از عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) که حتما به دردتان می خورد!؟

ما، در این متن در خصوص عوارض نشستن به شکل دبلیو با شما صحبت، و برخی روش های درمانی این مدل نشستن را نیز به شما گوشزد کردیم. امیدواریم که با کمک راهکارهایی که ارائه دادیم، توانسته باشیم از حجم عوارض نشستن به شکل دبلیو در کودک شما کم کنیم.
موضوع دیگری که علاوه بر درمان این مدل نشستن باید به آن توجه داشته باشید، پیشگیری کردن است. کسانی که نمی خواهند فرزندشان در آینده، دچار عوارض نشستن به شکل W شود، باید اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند. یکی از کارهایی که می توانید برای جلوگیری از نشستن کودک به صورت دبلیو انجام دهید، تشویق کردن کودک است. وقتی کودک شما در حالتی به غیر از حالت W می نشیند، از او تعریف کرده و سعی کنید او را مورد دلجویی و مهربانی قرار دهید.
از دیگر کارهایی که می توانید در راستای پیشگیری و جلوگیری از بروز عوارض نشستن به شکل W (دبلیو)، انجام دهید، تهیه کردن یک صندلی است. وقتی کودک شما عادت کند روی صندلی بنشیند، آن موقع است که دیگر هیچ گاه به صورت W روی زمین نخواهد نشست.

روشهای پیشگیری از عوارض نشستن به شکل W (دبلیو)

عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان مبتلا به فلج مغزی

نشستن به شکل W، معمولاً کودکان 2 تا 6 سال را درگیر می کند و در اغلب موارد مسئله چندان بزرگی نیست و به مرور زمان، با بزرگتر شدن کودک، مشکل حل می شود. اما این عارضه در کودکان مبتلا به فلج مغزی، بسیار جدی تر است.

کودکانی که از فلج مغزی رنج می برند، تون عضلانی طبیعی ندارند و نمی توان از آن ها انتظار هماهنگی و تعادل داشت. وضعیت بدن این کودکان مناسب نیست و حرکات غیر قابل کنترلی را از آن ها می بینیم. عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان مبتلا به فلج مغزی نسبت به دیگر کودکان بیشتر است. اختلال در رشد، مهمترین پیامد این عارضه است که والدین را بر آن می دارد که هرچه سریع تر برای درمان کودک چاره اندیشی کنند.

مداخله زودهنگام در راستای درمان، بهترین راهکاری است که با بهره مندی از آن می توان عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان درگیر با فلج مغزی را به حداقل رساند. این عادت بد هر چه سریع تر اصلاح شود بهتر است و درمان ساده تری دارد.

عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) شایعه ای بیش نیست؛ نگران نباشید!؟

عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) شایعه ای بیش نیست، نگران نباشید؛ این جمله، جمله مشترک بین تمامی والدینی است که به فرزند خود هیچ توجهی ندارند و تصور می کنند که کودکشان این مدل نشستن را فراموش می کند. موضوعی که باید خاطرنشان کنیم این است که دبلیو نشستن کودک، واقعا امر خطرناکی است. این مدل نشستن به عنوان یک هشدار عمل کرده و به ما می گوید که فرزندمان توان عضلانی خوبی ندارد و ضعیف است. معمولا کودکانی که دارای چنین مشخصه هایی هستند، به شکل دبلیو می نشینند.

اگر کودک هر زمان که می خواهد روی زمین بنشیند، این مدل نشستن را انتخاب می کند و جور دیگری نمی تواند بنشیند، حتما برای او وقت گذاشته و به او یاد بدهید که درست روی زمین قرار بگیرد و بازی کند. عوارض نشستن به شکل دبلیو را جدی گرفته و سعی کنید روش های درمانی را که در مورد آنها صحبت کردیم، به کار بگیرید. تنها در این صورت که می توانید کودک خود را از گرفتار شدن به عوارض این مدل نشستن نجات دهید. اگر قلبتان برای آینده کودکتان می تپد و دوست ندارید که در آینده برای ساخت پروتز لگن اقدام کنید، از همین حالا شروع کرده و درست نشستن را به او بیاموزید.

 

بدترین عوارض نشستن به شکل W (دبلیو)

آیا نشستن قورباغه ای برای پای پرانتزی بد است؟

یکی از مشکلات که برخی از کودکان با آن دست و پنجه نرم می کنند، پای پرانتزی است که لازم است در ادامه بررسی عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در مورد آن نیز صحبت کنیم. در پای پرانتزی، وقتی فرد به صورت سر پا می ایستد و مچ پاهایش را به هم می چسباند زانوها از هم فاصله دارند؛ اما در افراد معمولی و کسانی که پای آنها پرانتزی نیست، وقتی پاشنه ها به هم چسبیده اند هیچ فاصله ای بین زانو ها وجود ندارد. پرانتزی شدن پا عوارض زیادی دارد که از آن جمله می توانیم به نامناسب جلوه کردن وضعیت پاها و آسیب به زانوها اشاره کرد.

نکته بسیار مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که منشا ابتلای فرد به پای پرانتزی، نشستن کودک به حالت قورباغه ای است. به بیان دیگر، نشستن قورباغه ای برای پای پرانتزی بد است و وقتی کودک به مت زمان طولانی به صورت دبلیو روی زمین می نشیند، به پای پرانتزی مبتلا می شود.

پس، می توانیم بگوییم که یکی از بدترین عوارض نشستن به شکل W (دبلیو)، پرانتزی شدن پا است. این عارضه در بزرگسالی مشکلات زیادی را به وجود می آورد و حتی ممکن است کار به جایی بکشد که فرد دیگر نتواند روی پاهای خود بایستد و راه برود. به همین جهت است که ما تاکید زیادی کردیم سعی کنید طرز دست نشستن را حتما به کودکان خود آموزش دهید.

طرز صحیح نشستن کودک

به عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) توجه کنیم، یا فواید نشستن به شکل قورباغه ای را مد نظر قرار دهیم؟

موضوعی که خوب است در همین ابتدا تکلیف آن را مشخص کنیم، این است که ممکن است نشستن به صورت قورباغه ای فوایدی داشته باشد، اما نه برای کودکان.

در برخی رشته های ورزشی، برای آنکه کشش داخل عضلات ران و پشت پا را افزایش دهند و انعطاف پذیری این قسمت ها را تحت تاثیر قرار دهند، به ورزشکاران توصیه می کنند به صورت قورباغه ای بنشینند. البته، لازم به ذکر است که نحوه نشستن قورباغه ای در بزرگسالان با کودکان متفاوت است و هر دو به یک شکل نیستند. پس اگر جایی شنیدید که می گویند نشستن به شکل قورباغه ای فوایدی دارد، اصلا تعجب نکنید.

از هر بُعدی که نگاه کنیم عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان غیر قابل انکار است و تا جایی که امکان دارد، نباید اجازه دهید که کودک شما به این شکل روی زمین بنشنید؛ زیرا همان طوری که در همین متن نیز اشاره کردیم، ممکن است آینده فرزند شما تحت تاثیر این اتفاق قرار گیرد. پای پرانتزی که در اثر همین مدل نشستن ایجاد می شود، خطرناک بوده و باعث تغییر شکل پای کودک می شود.

چگونه طرز صحیح نشستن کودک را به کودک خود آموزش دهیم؟

چگونه طرز صحیح نشستن کودک را به کودک خود آموزش دهیم؟

برای آنکه کودک شما به عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) دچار نشود باید شکل صحیح نشستن را به او آموزش دهید. به این منظور بهتر است کارهایی که در ادامه نام می بریم، انجام دهید:

  • یکی از بهترین کارهایی که می توان برای آموزش طرز صحیح نشستن کودک از آن استفاده کرد، یادآوری کردن است. وقتی می بینید که کودک شما به صورت دبیلو روی زمین نشسته است، به او یادآوری کنید که مدل نشستن خود را تغییر دهد.
  • وقتی کودک شما به سنی رسید که می توانست برخی ورزش ها را انجام دهد، او را برای شرکت در ورزش های مختلف تشویق کنید. از جمله ورزش های مفید برای آموزش درست نشستن به کودکان، دوچرخه سواری و شنا کردن است.
  • بهتر است عضلات کمر و پای کودک خود را ماساژ دهید تا این قسمت ها به مرور زمان تقویت شوند.
  • بهتر است به کودک خود بیاموزید که می تواند دیگر مدل های نشستن را نیز امتحان کند.
  • سعی کنید برای آنکه کودکتان برای این مدل نشستن ترغیب شود به او جایزه بدهید و صبر کنید تا به مرور نشستن به صورت دبلیو را فراموش کرده و از عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در امان بماند.

در برخی رشته های ورزشی، برای آنکه کشش داخل عضلات ران و پشت پا را افزایش دهند و انعطاف پذیری این قسمت ها را تحت تاثیر قرار دهند، به ورزشکاران توصیه می کنند به صورت قورباغه ای بنشینند. البته، لازم به ذکر است که نحوه نشستن قورباغه ای در بزرگسالان با کودکان متفاوت است و هر دو به یک شکل نیستند. پس اگر جایی شنیدید که می گویند نشستن به شکل قورباغه ای فوایدی دارد، اصلا تعجب نکنید.

از هر بُعدی که نگاه کنیم عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان غیر قابل انکار است و تا جایی که امکان دارد، نباید اجازه دهید که کودک شما به این شکل روی زمین بنشنید؛ زیرا همان طوری که در همین متن نیز اشاره کردیم، ممکن است آینده فرزند شما تحت تاثیر این اتفاق قرار گیرد. پای پرانتزی که در اثر همین مدل نشستن ایجاد می شود، خطرناک بوده و باعث تغییر شکل پای کودک می شود.

عوارض نشستن به شکل-W (دبلیو)یا فواید آن ؟ کدام درست است
جمع بندی

با توجه به آنچه در این مقاله بیان شد، دانستیم که عوارض نشستن به شکل W (دبلیو) در کودکان چیست و چگونه می توان با آن مقابله کرد. شما می توانید با مراجعه به کلینیک پایار ، ارتز مناسب طبق معاینه پزشک با تجربه کلینیک پایار از خدمات اتزی ما بهره مند شوید. توجه داشته باشید شما می توانید بعضی از ارتز ها سفارشی و اختصاصی برای خودتان سفارش دهید.

کلینیک ارتوپد فنی پایار توسط دکتر محمد کفیلی لاریمی تاسیس گردیده است. مرکز ارتوپد فنی پایار با بیش از ۲۰ سال سابقه و همکاری با ارگان های خصوصی و دولتی از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران در عرصه ساخت و طراحی انواع پروتز و ارتز در کشور عزیزمان ایران و کشور های حاشیه خلیج همیشه فارس مشغول فعالیت است. از جمله خدمات ارتز و پروتز کلینیک پایار که ارائه می دهد، عبارتند از : پروتز انگشت پا ، پروتز زیر زانو و روی زانو ، پروتز بالای زانو ، پروتز لگن ، پروتز مچ پا ، پروتز مچ دست ، پروتز آرنج (زیر آرنج و روی آرنج و بالای آرنج) ، پروتز انگشت دست ، پروتز چشم ، ارتز مچ پا ، ارتز زانو ، ارتز لگن ، ارتز دست ، ارتز شانه ، ارتز آرنج ، ارتز ستون فقرات ، ارتز  گردن (سر و گردن) ، کفی طبی و کفش طبی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *