درد دنبالچه در بارداری⭐ (کوکسینی) درمان و عوارض و علت

درد دنبالچه در بارداری

درد دنبالچه در بارداری (عوارض درد دنبالچه در بارداری) را بسیاری از بانوان تجربه کرده اند. این عارضه به دلایل مختلفی ایجاد می شود و روش های متعددی برای درمان آن وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، تا آخر با ما همراه باشید.

درد دنبالچه در بارداری (کوکسینی) و علت بروز آن

درد دنبالچه در بارداری (علت درد دنبالچه در بارداری) در مقایسه با کمردردهای معمولی که بسیاری از بانوان آن را تجربه می کنند، چندان رایج نیست. آمارها نشان می دهد که تنها یک درصد از زنان باردار، دچار درد دنبالچه در بارداری شده اند و برای درمان درد دنبالچه در بارداری اقدام کرده اند.

اولین دلیل ابتلا به کوکسینی و درد دنبالچه در بارداری، تغییرات هورمونی است. می دانیم که در سه ماهه نخست بارداری، هورمون های استروژن و ریلکسین در بدن ترشح می شود. به دنبال آن، برخی رباط ها در قسمت های مختلف از بدن، شل شده و انعطاف می یابند. با شل شدن رباط ها، بویژه رباط های لگن، فضای بهتری برای رشد جنین ایجاد می شود و زایمان میسر خواهد شد. اگرچه این تغییرات، کاملاً لازم و ضروری است اما در این بین، مادران باردار رنج زیادی را متحمل می شوند. متاسفانه شل شدن رباط ها، مساوی است با تکان خوردن لگن و دنبالچه. این دو، در حالت معمول، ثابت اند و مفصل آن ها چندان تحرکی ندارد. اما وقتی رباط ها منعطف شود، لگن و دنبالچه از تعادل خارج شده و درد ایجاد خواهد شد.

در دوران بارداری، هرچه زمان میگذرد، جنین بزرگتر شده و وزن او افزایش می یابد. متعاقب با آن، ستون فقرات، فشار بیشتری را متحمل شده و این فشار به دنبالچه انتقال می یابد. در بیانی ساده تر، با توجه به اینکه دنبالچه و ستون فقرات دقیقاً پشت رحم قرار دارند، فشار اعمال شده از سمت رحم، دیسک های ستون فقرات را با مشکل روبرو می کند. با فشار آمدن بر عصب سیاتیک، دردهای بسیار شدید و تیرکشیدن در قسمت پاها، ران، باسن و لگن احساس می شود.

شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که علت درد دنبالچه در بارداری (کوکسینی)، گاه یک سرفه یا عطسه کردن ساده است. در واقع هر عاملی که موجب فشار به ناحیه دنبالچه شود، جزو پارامترهای موثر در بروز کوکسینی به شمار خواهد آمد.

بانوان بارداری که با درد دنبالچه (عوارض درد دنبالچه در بارداری) مواجه شده اند، اصلاً لازم نیست نگران باشند. خوشبختانه روش های مختلفی برای تسکین درد دنبالچه در بارداری وجود دارد. با این روش ها، می توان درد را به طرز قابل توجهی کاهش داد و یا حتی آن را به صورت کامل از بین برد.

آیا درد دنبالچه در اوایل بارداری یک نشانه از بیماری جدی در بارداری است؟

یکی از نگرانی هایی که در مورد درد دنبالچه در بارداری وجود دارد، این است که نکند این عارضه به دلیل یک مشکل جدی در خانم های باردار باشد. درست است که درد دنبالچه در اوایل بارداری، دردناک است و خانم ها را با مشکلات زیادی مواجه می کند، اما خبر خوبی که برای خانم های باردار داریم این است که در اغلب موارد، از این عارضه نمی توان به عنوان یک مشکل جدی برای خانم های باردار یاد کرد، و این اتفاق نیز به دلیل تغییرات هورمونی و فیزیکی است که در این دوران اتفاق می افتد.

نکته ای که نباید آن را از خاطر ببرید این است که اگر درد دنبالچه در بارداری با برخی علائم همراه باشد، ممکن است به معنای یک بیماری در فرد باشد. از جمله بیماری هایی که ممکن است نشانه آن درد دنبالچه باشد، می توان به التهاب لگن و عفونت لگن اشاره کرد. اگر باردار هستید و در ناحیه دنبالچه، دردی را حس می کنید، اولین کاری که بهتر است انجام دهید مراجعه به یک پزشک متخصص است. پزشک با بررسی علائمی که دارید متوجه خواهد شد که آیا این درد می تواند علت جدی داشته باشد یا خیر.

درد دنبالچه در بارداری (کوکسینی)

نشانه های درد دنبالچه در بارداری (کوکسینی)

برخی افراد، درد دنبالچه (عوارض درد دنبالچه در بارداری) را با درد ساکروایلیاک اشتباه می گیرند. درد مفصل ساکروایلیاک یا همان مفصل خاجی خاصره ای، یکی از عوامل زمینه ساز کمردرد دوران بارداری است. این درد، در قسمت فوقانی کمر و درست در جایی که استخوان لگن به ستون فقرات وصل شده، ایجاد می گردد؛ درست برخلاف درد دنبالچه که بیشتر در بخش پایینی کمر احساس شده و به سمت مرکز ستون فقرات کشیده می شود.

علائم درد دنبالچه در بارداری عبارت اند از:

  • به محض برخاستن از تخت، تاب دادن بدن، راه رفتن و یا بالا آمدن از پله، درد شروع می شود.
  • احساس درد، به تدریج در اطراف قسمت انتهایی مهره های کمر افزایش می یابد.
  • با تغییر وضعیت بدن، شاهد کاهش یا افزایش احساس درد هستیم.
  • با انجام برخی فعالیت ها، احساس ناراحتی نیز تسکین می یابد.
  • درد در زیر کمر و لگن به صورت پیوسته ادامه پیدا می کند. 
  • ابتلا به یبوست، درد دنبالچه در بارداری را شدت می بخشد.
  • درد خفیف یا شدید در قسمت فوقانی باسن بروز می یابد

در صورت مشاهده هر یک از علائم بالا، می بایست برای درمان درد دنبالچه در بارداری اقدام کرد.

روش های درمانی برای درد دنبالچه در بارداری

اما برخی عوامل، در افزایش درد استخوان نشیمنگاه یا همان درد دنبالچه ( علت درد دنبالچه در بارداری) تاثیرگذارند. زنان باردار برای حفاظت از سلامت خود و نوزادشان، لازم است که از عوامل زمینه ساز تشدید درد کوکسینی دور بمانند. اگر این درد خیلی اذیتتان می کند، بهتر است هر چه سریع تر برای ساخت کفش طبی و کفی طبی و درمان درد دنبالچه در بارداری اقدام کنید.

عوامل افزاینده عوارض درد دنبالچه در بارداری عبارت اند از:

  • فعالیت بیش از اندازه: استراحت کافی در دوران بارداری، اهمیت زیادی در سلامت مادر و جنین دارد. اگر بانوان باردار، بدون توجه به استراحت، همواره در تحرک باشند، تنش در قسمت دنبالچه پیشرفت می کند و درد تشدید می گردد.
  • بی تحرکی: همان اندازه که جنب و جوش بیش از حد در دوران بارداری، مضر و آسیب زننده است، بی تحرک ماندن به مدت طولانی نیز پیامدهای خاص خود را دارد. معمولاً زنانی که در این دوران، اصلاً از جای خود تکان نمی خورند، بیشتر در معرض ابتلا به کوکسینی قرار می گیرند؛ چرا که با نشستن و خوابیدن مداوم، فشار بر استخوان نشیمنگاه افزایش می یابد.
  • اضافه وزن: گزارش ها حاکی از آن است که زنان باردار مبتلا به چاقی و اضافه وزن، با ریسک بیشتری از ابتلا به کوکسینی مواجه هستند. آنطور که به نظر می رسد چربی های انباشته شده، استخوان ها در قسمت لگن و دنبالچه را تحت فشار قرار می دهد و موجب بروز درد و ناراحتی خواهد شد.
  • فشار: چنانچه پیش از بارداری، استخوان دنبالچه آسیب دیده باشد، با کوچکترین فشاری، دچار درد می شود.
  • عفونت: دیگر علت درد دنبالچه در بارداری، عفونت است. عفونتی که استخوان دنبالچه را تحت فشار قرار دهد، احساس درد را تشدید می کند.

درد دنبالچه و زایمان طبیعی؛ آیا درد دنبالچه در بارداری مانع زایمان طبیعی میشود؟

یکی از نگرانی هایی که خانم های باردار در مورد درد دنبالچه در بارداری دارند این است که نکند این درد، مانع زایمان طبیعی در آنها شود. پاسخ به این سوال که آیا این درد، مانع زایمان طبیعی می شود یا خیر، بستگی به علت بروز آن دارد.

پزشکان متخصص اعتقاد دارند اگر علت درد دنبالچه، لگن در حال رشد و یا کشیدگی بدن مادر باشد، از آنجایی که راحت تر می تواند زایمان کند، او می تواند به صورت طبیعی فرزند خود را به دنیا آورد، اما اگر دلیل بروز این درد موارد زیر باشد، امکان زایمان طبیعی برای فرد وجود ندارد. این دلایل به شرح زیرند:

  • مادرانی که در دوران بارداری خود اضافه وزن زیادی پیدا می کنند، درد دنبالچه داشته و این گروه نمی توانند به صورت طبیعی زایمان کنند.
  • وارد آمدن ضربه به ناحیه کمر و ستون فقرات مادر باردار از دیگر دلایل درد دنبالچه است که نمی گذارد زن به صورت طبیعی زایمان کند.
  • بلند کردن اجسام سنگین دیگر علتی است که می تواند درد دنبالچه و زایمان طبیعی را به هم ربط دهد. زنانی که در دوران بارداری خود اجسام سنگین بلند می کنند، ممکن است به این درد مبتلا شوند.
نکاتی برای درمان درد دنبالچه در بارداری

از روش های درمان درد دنبالچه در بارداری (کوکسینی) چه می دانید؟

دوران بارداری، دورانی حساس است که کوچکترین تغییرات در شیوه زندگی، می تواند تاثیرات مثبت و منفی بر سلامت مادر و جنین داشته باشد. تا بدین جای مقاله از درد دنبالچه و علت درد دنبالچه در بارداری برایتان گفتیم و اشاره کردیم که کوکسینی، به مرور زمان شدت می یابد و برای برخی غیر قابل تحمل می شود. زنان باردار، با برخی اقدامات منظم می توانند از بروز درد دنبالچه جلوگیری نمایند و یا آن را مدیریت نمایند. اما آیا می دانید این اقدامات کدامند؟

روش های درمان درد دنبالچه در بارداری و از بین بردن علت درد دنبالچه در بارداری

روش های درمان درد دنبالچه در بارداری و از بین بردن علت درد دنبالچه در بارداری :

  • استفاده از کمربند طبی در آخرین مراحل بارداری: استفاده از کمربند طبی، برای جلوگیری از فشار به استخوان دنبالچه، اقدامی کاملاً موثر است. با بستن این کمربندها، فشاری که در اثر وزن نوزاد در شکم مادر به دنبالچه وارد می شود، کاهش می یابد. مادران باردار، معمولاً تمایل بیشتری به غذا خوردن دارند که این خود موجب افزایش وزن و فشار بر استخوان نشیمنگاه و بروز عوارض درد دنبالچه در بارداری می شود. خوشبختانه کمربند طبی می تواند این فشار را به کمترین میزان برساند.
  • درست خوابیدن: ساعات طولانی از شبانه روز یک خانم باردار، به خوابیدن اختصاص می یابد. بنابراین لازم است که آن ها به وضعیت خواب خود توجه داشته باشند. برخی خانم ها، عادت دارند که در حین خواب تغییر وضعیت بدهند و غلت بزنند که این امر درد دنبالچه را تشدید می کند. بهترین وضعیت خواب برای زنان باردار، خوابیدن به سمت چپ است. در این حالت گردش خون بهبود می یابد و درد کم می شود.
  • استفاده از بالشتک مخصوص: زنان در دوران پرفراز و نشیب بارداری، باید مواظب باشند که در هنگام نشستن و خوابیدن، استخوان نشیمنگاه تحت فشار نباشد. خوشبختانه بالشتک های مخصوصی به این منظور طراحی شده و در دسترس خریداران است. این بالشتک ها، از فشار بر استخوان دنبالچه و ایجاد عوارض درد دنبالچه در بارداری ممانعت می کنند.
  • پرهیز از داشتن وضعیت ثابت به مدت طولانی: بی تحرک نشستن به مدت طولانی برای زنان باردار، اصلاً خوب نیست. معمولاً پزشکان، نرمش های سبک و راه رفتن را برای پیشگیری و درمان کوکسینی توصیه می کنند.
  • مصرف مسکن های ضعیف: گاه عارضه کوکسینی برای زنان باردار، غیرقابل تحمل شده و با درد بسیار شدیدی همراه می شود. در این مواقع، می توانند با مشورت پزشک از داروهای مسکن بسیار ضعیف استفاده کنند. (خوددرمانی در دوران حاملگی برای از بین بردن علت درد دنبالچه در بارداری بسیار خطرناک است)
  • استفاده از پد حرارتی: تجربه نشان داده که استفاده از پدهای حرارتی می تواند تاثیر مثبتی بر درمان درد دنبالچه در بارداری داشته باشد. این پدها، با تنظیم جریان خون در ناحیه ای که تحت فشار است، از لخته شدن خون ممانعت می کنند و به دنبال آن، درد کاهش می یابد.
  • ایستاده کار کردن: برای خانم هایی که درد دنبالچه در بارداری را تجربه می کنند یکی از بهترین حالت ها، ایستاده کار کردن است. خانم هایی که شاغل هستند بهتر از نشستن، مخصوص نشستن های طولانی مدت اجتناب کنند. امروزه، میزهایی با قابلیت تنظیم ارتفاع به بازار آمده است که گزینه بسیار مناسبی برای خانم های بارداری به شمار می رود که درد دنبالچه دارند. آنها می توانند متناسب با قد خود، ارتفاع این میزها را تنظیم کرده و به وظایفی که به عهده آنها قرار داده شده است، عمل کنند.
روش های درمان درد دنبالچه در بارداری چیست
  • جلوگیری از بالا رفتن وزن: دیگر موضوعی که باعث می شود درد دنبالچه در بارداری، به وجود نیاید جلوگیری از افزایش وزن است. درست است که افزایش وزن در دوران بارداری، طبیعی است اما این اتفاق نیز باید در محدوده نرمال اتفاق افتد. خانم های بارداری که تحت نظر پزشک هستند خوب است به توصیه های پزشک خود برای داشتن وزن مناسب دقت کرده و اجازه ندهند که وزن آنها خیلی افزایش پیدا کند. وقتی وزن یک خانم باردار زیاد می شود، تنش و فشار زیادی به بافت ها و کمر وارد شده و موجب خارج شدن بدن از شکل صحیح خود می شود. این می تواند مشکلات زیادی را برای خانم هایی که در این دوران حساس از زندگی خود هستند، به وجود آورد.
  • پیشگیری از یبوست: استفاده از مواد غذایی مناسب، راهکاری دیگری برای درمان درد دنبالچه است. استفاده از مواد غذایی که گوارش را بهبود بخشد و مانع از بروز یبوست گردد، روشی موثر برای درمان کوکسینی می باشد.
  • اجتناب از پوشیدن کفش های پاشنه بلند: برای تسکین درد دنبالچه بارداری، خانم های باردار باید از کفش های تخت و بدون پاشنه استفاده کنند. جهت کاهش این درد، کفشی طبی بخرید و از مراکز ارتوپدی در مورد قیمت کفی طبی اطلاعات کامل را کسب کنید.
  • پرهیز از خم شدن: دیگر علت درد دنبالچه در بارداری، خم و راست شدن زیاد است. خم شدن زیاد برای بلند کردن اجسام، واقعاً آسیب زننده است. در این حالت، استخوان دنبالچه، فشار شدیدی را تحمل می کند.
  • پرهیز از حرکات سریع و ناگهانی: اگر زنان باردار، فعالیت های سریع و تندی را انجام دهند، درد دنبالچه به سراغشان می آید.
نکاتی برای درمان درد دنبالچه در بارداری
درد دنبالچه در بارداری (کوکسینی) درمان و عوارض و علت

ورزش چه تاثیری در درمان درد دنبالچه در بارداری دارد؟

ورزش درمانی، از موثرترین روش های بهبود درد دنبالچه بارداری (عوارض درد دنبالچه در بارداری) است. این روش آنقدر مهم و موثر است که ترجیح دادیم به صورت اختصاصی درباره آن صحبت کنیم. معمولاً اگر زنان باردار، برای درمان کوکسینی به متخصص طب فیزیکی مراجعه کنند، دستورالعمل های لازم برای انجام ورزش های مناسب در این دوران را دریافت خواهند کرد. این ورزش ها در درمان کوکسینی و از بین بردن علت درد دنبالچه در بارداری نقش مهمی دارند.

آیا عفونت دنبالچه در بارداری باعث درد در دنبالچه می شود؟

ما در این متن در مورد درد دنبالچه در بارداری (عوارض درد دنبالچه در بارداری) صحبت کرده و در مورد دلایلی که باعث ایجاد این درد می شود، و همین طور درمان درد دنبالچه در بارداری نکاتی را بیان کردیم. درد در ناحیه دنبالچه، یکی از اتفاقاتی است که برخی خانم ها ممکن است آن را تجربه کنند. استخوان دنبالچه، یکی از قسمت های بدن ماست و معمولا ما هیچ توجهی به آن نمی کنیم و تنها، زمانی که دچار درد و ناراحتی می شود، توجه ما را به خود جلب می کند. این استخوان، وظایف زیادی از جمله ایجاد ثبات درکمر، حفظ موقعیت قرار گرفتن ستون فقرات، تقویت تاندون ها و غیره را دارد.

دلایلی که باعث درد دنبالچه در بارداری (علت درد دنبالچه در بارداری) می شود، زیاد است، اما یکی از مهم ترین دلایلی که می تواند این درد را باعث شود، عفونت دنبالچه است. در عفونت هایی از جمله، کیست پایلونیدال، دنبالچه درد می گیرد. وقتی به پزشک مراجعه می کنید، یکی از کارهایی که پزشک شما انجام می دهد، بررسی دنبالچه از نظر وجود این کیست است. این مشکل ممکن است در آقایان نیز به وجود آید و تنها به خانم ها و یا خانم های باردار اختصاص ندارد. در آقایان به دلیل پر مویی در ناحیه لگن، وقتی که مو به دلیل نشستن های طولانی مدت دچار شکست می شود، این عارضه به وجود می آید.

رابطه عفونت و درد دنبالچه در بارداری

ورزش های مفید در درمان درد دنبالچه در بارداری کدام اند؟

  • شنا کردن: شنا، ورزش پرطرفداری است که توجه به آن در دوران بارداری از اهمیت قابل توجهی برخوردار است؛ چرا که با اهتمام به انجام آن، می توان از بروز درد استخوان دنبالچه جلوگیری کرد. البته برای کسب نتیجه بهتر، می توان در کنار شنا، حرکات یوگا را نیز انجام داد. یوگا، ذهن و جسم را آرام می کند و انرژی متفاوتی را برای زنان باردار به ارمغان می آورد. شنا و یوگا، گردش خون در بدن را بهبود می بخشند و سلامت مادر و نوزاد را تضمین خواهند کرد.
  • ایستادن و خم کردن استخوان نشیمنگاه: برای انجام این نوع ورزش، در مقابل دیواری صاف بیاستید و اجازه دهید که ران ها به سمت دیوار باشد. پاها را به عرض شانه باز کنید و آرام آرام بالاتنه را خم کنید. با این کار، بخش تحتانی بدن شما به دیوار فشار وارد خواهد کرد. اگر این تمرین را 10 تا 15 بار در روز تکرار کنید، نتایج مثبتی را خواهید دید و علت درد دنبالچه در بارداری به راحتی از بین خواهد رفت.
  • چرخاندن بالاتنه: سطح صافی (مثل یک تشک) بیابید و به صورت چهار زانو روی آن بنشینید. حالا پای راست تان را با دست چپ بگیرید و در حالی که دست چپ تان را روی زمین قرار داده اید بالاتنه را بچرخانید. 5 دقیقه در این وضعیت باشید و پس از آن، حرکت را با پای مخالف انجام دهید. این نرمش نیز باید 10 الی 15 بار تکرار شود. این، یکی از بهترین تمرین ها برای کاهش عوارض درد دنبالچه در بارداری است. 
  • وضعیت گربه گاو: یکی از حرکت هایی که به زنان باردار کمک می کند تا لگن و پایین کمر خود را تقویت کنند، وضعیت گربه گاو است. این حرکت، فشاری که به دنبالچه وارد می شود کم کرده و باعث می شود که ستون فقرات تحرک بیشتری پیدا کند. برای انجام درست این حرکت می بایست روی دست و پا قرار گرفت به نحوی که بدن، شکل میز به خود بگیرد. برای آنکه این تمرین بتواند در کاهش درد دنبالچه در بارداری موثر واقع شود، دست ها باید زیر شانه و زانو ها نیز زیر باسن قرار گیرند. در این حالت باید، نفس را به داخل کشید، سر را بالا برد، شکم را پایین برد، چانه و سینه را بالا برد و شانه ها را از گوش دور کرد. بعد از آن، باید چانه را به سمت سینه برد و پشت را کاملا گرد کرد. خانم های باردار در صورتی که با انجام این تمرین احساس اذیت نمی کنند، می توانند تا 10 بار آن را انجام دهند.
  • گربه گاو ایستاده: این حالت نیز دقیقا به مانند حرکت بالایی انجام می شود با این تفاوت که فرد در این موقعیت می بایست در حالت ایستاده قرار گرفته، پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کرده و زانو ها را خم کند. بهتر است دست ها روی ران قرار گیرد و سپس هر یک از کارهایی که در بالاتر اشاره کردیم در این حالت انجام شود. این نیز حرکت خوبی برای کاهش درد دنبالچه در بارداری است. انجام این تمرین برای 10 بار خوب است.
آیا درد دنبالچه از علائم بارداری است؟

آیا درد دنبالچه از علائم بارداری است؟

در مورد اینکه درد دنبالچه از چه موضوعاتی ناشی می شود، صحبت کردیم و حال، لازم می دانیم در مورد یکی از تصوراتی که در مورد درد این قسمت بیان می کنند، حرف بزنیم. برخی افراد ممکن است تصور کنند که درد دنبالچه از علائم بارداری است. این گروه به خصوص اگر خانم باشند، بعد از آنکه دردی در این قسمت حس کردند، فکر می کنند باردار هستند.

اعتقادی که در بالا اشاره کردیم، اصلا صحیح نیست و معمولا افراد بعد از آنکه متوجه شدند باردار هستند، درد دنبالچه در بارداری را حس می کنند. این درد در ماه های چهارم تا ششم بروز پیدا می کند و در طی این مدت به دلیل تغییراتی که در داخل بدن و ظاهر زن ایجاد شده، او به راحتی می تواند متوجه شود که باردار شده است.

موضوعی که در مورد درمان درد دنبالچه در بارداری باید به خاطر داشته باشید، این است که این عارضه اصلا خطرناک نیست و در واقع یکی از عادی ترین و طبیعی ترین اتفاقاتی است که به دلیل رشد جنین ایجاد می شود. اگر بدانید که علت درد دنبالچه در بارداری چیست، به هیچ عنوان در مورد آن نگرانی به خود راه نمی دهد.

برای کاهش عوارض درد دنبالچه در بارداری بهتر است راهکارهایی که در بالاتر اشاره کردیم، به کار بگیرید تا بتوانید دوران حاملگی بدون مشکل و دردی را پشت سر بگذارید.

جمع بندی

درد دنبالچه در بارداری (کوکسینی)، با روش هایی که گفته شد قابل درمان است. البته که استفاده از برخی ارتزها روند درمان این عارضه را تسریع خواهد کرد. کلینیک ارتوپد فنی پایار، با ارائه خدمات ارتز و پروتز در خدمت شما بوده و آماده است تا خدمات خود را با کمترین قیمت به شما عزیزان ارائه نماید. با ما در تماس باشید.

کلینیک ارتوپد فنی پایار توسط دکتر محمد کفیلی لاریمی تاسیس گردیده است. مرکز ارتوپد فنی پایار با بیش از ۲۰ سال سابقه و همکاری با ارگان های خصوصی و دولتی از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران در عرصه ساخت و طراحی انواع پروتز و ارتز در کشور عزیزمان ایران و کشور های حاشیه خلیج همیشه فارس مشغول فعالیت است. از جمله خدمات ارتز و پروتز کلینیک پایار که ارائه می دهد، عبارتند از : پروتز انگشت پا ، پروتز زیر زانو و روی زانو ، پروتز بالای زانو ، پروتز لگن ، پروتز مچ پا ، پروتز مچ دست ، پروتز آرنج (زیر آرنج و روی آرنج و بالای آرنج) ، پروتز انگشت دست ، پروتز چشم ، ارتز مچ پا ، ارتز زانو ، ارتز لگن ، ارتز دست ، ارتز شانه ، ارتز آرنج ، ارتز ستون فقرات ، ارتز  گردن (سر و گردن) ، کفی طبی و کفش طبی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *