بورسیت شانه چیست؟ روش درمان بورسیت شانه چگونه است؟

بورسیت شانه چیست

بورسیت شانه، موضوعی است که امروز قصد داریم درباره آن صحبت کنیم. اگر کنجکاو هستید که بدانید بورسیت شانه چیست و علائم آن کدام است، یا اینکه اصلا چرا به وجود می آید و چگونه می توان این عارضه را درمان کرد، تا انتها با ما همراه باشید.

بورسیت شانه چیست و علت ابتلا به آن

بورس ها شبیه به کیسه های کوچکی هستند که درون آن ها مایعی وجود دارد. آنها مانند بالش های کوچکی، بین تاندون ها و استخوان ها قرار گرفته اند. به التهاب بورس های شانه، اصطلاحاً بورسیت شانه گفته می شود.

بورسیت شانه، غالباً افراد بالای 40 سال را درگیر می کند. علت بروز آن، گاه آسیب دیدگی ای است که در ناحیه شانه ایجاد شده است. البته ابتلا به بیماری هایی مانند روماتیسم مفصلی نیز می تواند زمینه ساز بروز بورسیت شانه باشد.

دلیل دیگر ابتلا به بورسیت شانه، فشار بیش از اندازه به این بخش از بدن است. شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که اکثر مبتلایان به بورسیت شانه، به حرفه نقاشی مشغول بوده و یا همواره شنا می کرده اند. همچنین ابتلا به عفونت های باکتریایی، ممکن است به بروز بورسیت شانه بیانجامد. در کنار همه این ها، رشد غیر معمول و بیش از اندازه استخوان ها نیز ریسک بروز بورسیت شانه را بالا می برد؛ چرا که باعث سایش و تحریک تاندون ها و بورس ها خواهد شد. در ادامه با ما باشید تا در مورد درمان بورسیت شانه نیز نکاتی را بیان کنیم.

از علائم بورسیت شانه چه می دانید؟

همانطور که می دانید بورس شانه، از تاندون روتاتورکاف محافظت می کند. این، همان تاندونی است که استخوان ها را به یکدیگر پیوند می دهد. آسیب دیدگی بورس شانه، با درد و ناراحتی شدیدی همراه است. البته شدت درد، بستگی به نوع آسیب دیدگی بورس شانه دارد.

پاسخ هایی که می توانیم در جواب سوال بورسیت شانه چیست به شرح زیر است

  • در شانه یا بازو احساس ضعف دارند.
  • درد آن ها موقع حرکت دادن بازو، افزایش می یابد.
  • مفصل شانه دچار خشکی، تورم و قرمزی می شود.
  • وقتی روی شانه می خوابند، احساس ناراحتی می کنند.
  • درد به بخش پایینی بازو (آرنج و مچ) گسترش می یابد.
  • در قسمت فوقانی شانه به سمت بیرون، احساس درد دارند.
  • وقتی بازو را در کنار بدن قرار می دهند، درد تسکین می یابد.
  • ممکن است در ناحیه درگیر، حساسیت های پوستی پدیدار شود.
  • زمانی که شانه را حرکت می دهند، صدا خاصی به گوش می رسد.
  • وقتی بازوی خود را به طرفین حرکت می دهند، درد تشدید می شود.
  • با بازکردن درب و یا هل دادن اجسام، درد بیشتری به سراغشان می آید.
  • هنگامی که قسمت بالایی شانه را فشار می دهند، احساس درد شدیدی دارند.

نشانه های ابتلا به بورسیت شانه، به تدریج نمایان می شود. ممکن است شما به هنگام بلند کردن دست برای برداشتن شی ای از بالای کمد، احساس درد کنید و یا حتی وقتی موهای خود را شانه می زنید، مفصل شانه و زانو، دردناک و ملتهب شود.

چنانچه با علائمی که گفتیم مواجه شدید، به پزشک خانواده مراجعه کنید. احتمالاً او شما را به متخصص روماتولوژی که در زمینه درمان اختلالات مفصلی مهارت دارد، ارجاع خواهد داد.

قبل از مراجعه به پزشک متخصص، لازم است فهرستی آماده کنید و اطلاعات مربوط به این عارضه را در آن درج نمایید. مهمترین موضوعی که باید به آن توجه کنید، علائم و زمان شروع نشانه های بورسیت شانه است. یادتان باشد که سابقه پزشکی خودتان و خانواده، داروها و مکمل هایی که مصرف می کنید و نیز سوالاتی که لازم است از پزشک بپرسید، باید در این فهرست گنجانده شود. با توجه به علائمی گفتیم، در صورتی که به این عارضه مبتلا هستید، هر چه سریع تر برای درمان بورسیت شانه اقدام کنید.

بورسیت شانه چیست؟ روش درمان بورسیت شانه چگونه است

تشخیص بورسیت شانه

حال که می دانید بورسیت شانه چیست، خوب است در مورد تشخیص آن نیز صحبت کنیم. اولین قدم درمان بورسیت شانه، تشخیص صحیح و به موقع آن است. وقتی به پزشک مراجعه می کنید، در ابتدا به معاینه بخش آسیب دیده خواهد پرداخت. او با فشار دادن قسمت های مختلف دور شانه، می خواهد بداند که آیا یک یا چند بورس شانه، منشاء درد است یا نه؟

پزشک برای تکمیل اطلاعات خود، سوالاتی می پرسد؛ مثلاً اینکه آیا ناگهان درد به سراغتان آمده یا تدریجاً؟ یا اینکه چه فعالیت هایی در طول روز انجام می دهید و چه شغلی دارید. آیا اخیراً از زمین خوردن صدمه دیده اید؟ درد چه زمان هایی آغاز شده و چگونه تشدید می یابد؟ آیا تاکنون اقدام به درمان این عارضه نموده اید یا نه؟ این روش های درمانی چه بوده اند و چه تاثیری در بهبود وضعیت شما داشته اند؟

پاسخ دقیق و صحیح شما به سوالاتی که پزشک می پرسد، او را یک گام به تشخیص صحیح بیماری نزدیک می کند. البته پزشک متخصص به دانستن این موارد بسنده نخواهد کرد. احتمالاً او از شما می خواهد که چندین تست مختلف را انجام دهید تا مشخص شود که تشخیص درست بوده است یا نه. در صورت تشخیص درست، می توان برای بهترین روش ها را برای درمان بورسیت شانه تجویز کرد.

این آزمایشات عبارت اند:

  • ام آر آی: در این آزمایش که از امواج رادیویی و میدان مغناطیسی بسیار قوی استفاده می شود، تصاویری با جزئیات کامل از بافت های درون بدن ثبت می گردد. در نتیجه هر گونه آسیبی که به عضلات شانه و بافت های پیرامون آن وارد شده باشد، قابل تشخیص خواهد شد.
  • اسکن اولتراسوند: در این آزمایش نیز از امواج صوتی که فرکانس قدرتمندی دارند، به منظور ثبت تصاویر از قسمت های داخلی بدن استفاده می شود. به گفته متخصصان، اسکن اولتراسوند، مطمئن ترین روش برای تشخیص بورسیت شانه است.

آزمایش خون، رادیولوژی و نیز نمونه گیری از بورس آسیب دیده و فرستادن آن به آزمایشگاه از دیگر روش هایی است که تشخیص بیماری بورسیت شانه را ساده تر خواهد کرد.

روش درمان بورسیت شانه چگونه است؟

درمان هر نوع بورسیت به ویژه بورسیت شانه، با هدف کنترل و مدیریت التهابات بورسا انجام می شود. مسلماً پزشک در ابتدا روش های درمانی غیر جراحی را برای بهبود وضعیت بیمار توصیه می کند و اگر نتیجه بخش نبود، به سراغ جراحی می رود. در صورتی که بورسیت شانه، به دلیل استفاده مکرر از آن و یا آسیب دیدگی به وجود آمده باشد، استراحت کردن بهترین تسکین دهنده است. اما اگر بورسیت دچار عفونت شود، استفاده از آنتی بیوتیک لازم خواهد شد.

بهترین روش های درمان بورسیت شانه چیست؟

  • استراحت کردن: وقتی پزشک از شما می خواهد که استراحت کنید، یعنی از فعالیت هایی مانند بلند کردن وسایل مختلف، هل دادن اجسام سنگین و پرتاب کردن یک شی که التهاب بورسا را تشدید می کند، خودداری نمایید.
  • تزریق کورتیکواسترونید: برخی نشانه های بورسیت شانه، با تزریق کورتیکواسترونیدها رفع می گردد. از آنجایی که با این تزریقات، تاندون های اطراف را ضعیف می کند، بهتر است به صورت محدود مورد استفاده قرار گیرد.
  • یخ درمانی: اگر یک کیسه یخ را بر روی شانه قرار دهید، ورم آن کاهش پیدا می کند. سعی کنید یک روز در میان، هر بار به مدت 10 الی 15 دقیقه یخ درمانی کنید.
  • تخلیه بورسا: همانطور که می دانید بورسا ساب اکرومیال، به ندرت دچار ورم می شود؛ حتی زمانی که ملتهب گردد، باز هم ورم زیادی را از آن نمی بینیم. با این وجود، گاه پزشک تخلیه بورسا با سوزن را روش موثری برای درمان بورسیت شانه می داند. البته برخی مواقع، تخلیه بورسا با تزریق کورتون همراه می شود.
  • فیزیوتراپی: گاه پزشک، از بیمار می خواهد که تمرینات کششی و حرکات استقامتی بر روی عضلات شانه انجام دهد و بدین ترتیب وضعیت بدن را بهبود بخشد. فیزیوتراپی، به رفع التهابات کمک کرده و از مشکلاتی که ممکن است در آینده پدید آید، جلوگیری خواهد کرد. یادتان باشد که شما به عنوان یک بیمار مبتلا به بورسیت شانه، با انجام برخی تمرینات فیزیوتراپی، می توانید محدوده حرکتی طبیعی خودتان را بازگردانید.
  • استفاده از بریس: در درمان بورسیت، حمایت مناسب، حرف اول را می زند. اگر عضله شانه گردان به خوبی حمایت شده و مفصل ثابت نگه داشته شود، موضع آسیب دیده، بهبود پیدا می کند. در واقع این فرصت در اختیار بافت قرار می گیرد، که خود را ترمیم نماید. بریس، یک وسیله حمایت کننده بسیار کاربردی است که استفاده از آن رنج بیماری بورسیت شانه را از بین می برد و شما را به زندگی عادی بازمی گرداند. این ابزار می تواند پاسخ خوبی به سوال روش درمان بورسیت شانه چیست، باشد.
  • جراحی: جراحی برای درمان بورسیت شانه، آخرین گزینه است. در واقع اگر این عارضه با روش های درمانی مختلفی که بدان ها اشاره کردیم، درمان نشد، بیمار باید تحت عمل جراحی قرار گیرد. هدف از جراحی بورسیت شانه، خارج کردن بورسا است که به جای آن، بورسیت سالم و تازه رشد خواهد کرد. در فرایند جراحی، اگر لازم به ایجاد فضای بیشتر برای تاندون شانه گردان باشد، استخوان نیز برداشته خواهد شد.
روش درمان بورسیت شانه چگونه است

داروهای مورد استفاده در درمان بورسیت شانه

یکی از بهترین روش های درمان بورسیت شانه، استفاده از داروهایی است که پزشک متخصص تجویز کرده است. این داروها علائم بورسیت شانه را کاهش می دهند و به درمان این عارضه کمک خواهند کرد.

اگر می خواهید بدانید داروهای درمان بورسیت شانه چیست، ادامه را بخوانید:

  • آنتی بیوتیک ها: پزشک با بررسی نوع میکروارگانیسم هایی که موجب عفونت شده اند، مناسب ترین داروهای آنتی بیوتیک را برای بهبود وضعیت بیمار تجویز خواهد کرد. آنتی بیوتیک های خوراکی گزینه موثری برای درمان اند ولی در موارد شدید، گاه لازم است بیمار بستری شده و آنتی بیوتیک، به صورت درون رگی تزریق شود.
  • داروهای ضد التهاب خوراکی غیر استروئیدی: منظورمان داروهایی نظیر ایپوپروفن ها، ناپروکسن و آسپرین است. این داروها درد بورسیت شانه و التهابات ناشی از آنها را کاهش می دهند.
  • داروهای ضد التهاب موضعی غیر استروئیدی: این داروها، حاوی دیکلوفناک هستند و نقش آن ها در درمان دردهای عضلانی اسکلتی، غیر قابل انکار است. این داروها، مواردی نظیر سولاراز، ولتارن، پن سد و فلکتور را شامل می شود که تنها با نسخه پزشک می توان آن ها را خریداری کرد. اگر می خواهید از این داروها استفاده کنید، باید آن را به صورت مستقیم، روی پوست شانه ماساژ دهید.
  • استفاده از داروهای موضعی: داروهای موضعی مواردی مانند انواع ژل، نوارچسب، کرم، اسپری و… را شامل می شود که گاه مستقیماً روی پوست قرار می گیرد.
  • داروهای مسکن موضعی: کرم هایی که حاوی کانترایریتانت هستند، پایانه های عصبی را تحریک می کنند. بدین ترتیب مغز، درد مفصل را فراموش می کند. کرم های مسکن موضعی در اغلب داروخانه ها یافت می شود و گاه بدون نسخه به فروش می رسد. شما می توانید آن را به همراه داروهای مسکن خوراکی مورد استفاده قرار دهید.
  • نوار چسب لیدوکانین: لیدوکانین، عامل بی حس کننده است که به صورت موضعی استفاده می شود. وقتی آن را روی پوست شانه ماساژ می دهید، در واقع در مسیر ارسال سیگنال های درد به مغز، اختلال ایجاد می کنید و درد را تسکین می دهید. این داروها تنها با نسخه پزشک به فروش می رسد.

درمان خانگی بورسیت شانه؛ آیا می توان بورسیت شانه را در خانه درمان کرد؟

درمان خانگی بورسیت شانه در کنار سایر روش ها می تواند به درمان این بیماری سرعت بیشتری ببخشد. برخی از کارهایی که می توان برای درمان بورسیت قسمت شانه در خانه انجام داد، به شرح زیر است:

1- استفاده از روغن کرچک

یکی از روغن هایی که خواص درمانی زیادی دارد، روغن کرچک است. این روغن به کاهش تورم ایجاد شده در ناحیه مفاصل و همین طور کاهش درد کمک می کند. در این روغن یک ماده ضد التهاب وجود دارد و باعث می شود که التهاب کاهش پیدا کند. مالیدن روغن کرچک به مفاصل کمک می کند تا راحت تر حرکت کنند.

2- زرد چوبه

دیگر درمان خانگی که می توان برای درمان بورسیت شانه عنوان کرد، استفاده از زردچوبه است. در این پودر، رنگدانه ای به نام کورکومین وجود دارد. کورکومین خواص ضد التهابی از خود نشان می دهد و می تواند یکی از بهترین درمان ها و پاسخ ها برای سوال روش درمان بورسیت شانه چیست به روش خانگی، باشد.

3- ماساژ دادن

برای درمان بورسیت شانه، ماساژ نیز می تواند مفید و موثر باشد. ماساژ دادن، ناراحتی ناشی از درد مفاصل را کم می کند، تورم را کاهش می دهد و به بهبود گردش خون کمک می کند.

با انواع بوریست شانه آشنا شوید؟

با انواع بوریست شانه آشنا شوید؟

بورسیت شانه را از نظر زمان و مکانیسم به انواع و اقسام متفاوت تقسیم بندی می کنند که در ادامه اشاراتی به آنها شده است:

1- بوریست مزمن؛

یک نوع بوریست در شانه، از نوع مزمن آن است. در این نوع، علامت هایی مانند ضعف عضلانی در شانه و بازوها مشاهده می شود. گرچه ممکن است در دوره هایی، هیچ درد و یا علامتی در فرد وجود نداشته باشد، اما در آینده، مجددا فرد دردی را حس می کند.

2- بوریست حاد؛

دیگر نوع بوریست در شانه ها، نوع حاد آن است. این نوع به دلیل یک حادثه ناگهانی مانند تصادف، تروما و یا ضربه ایجاد می شود و زمانی که فرد می خواهد دست خود را حرکت دهد، درد زیادی در ناحیه بازو و شانه ها حس خواهد کرد.

3- بورسیت عفونی؛

از دیگر انواع بوریست در شانه ها، بورسیت عفونی شانه است. احتمال آنکه فردی به این نوع بوریست مبتلا شود خیلی کم است، اما گاهی در اثر عفونت های باکتریایی، قسمت شانه ملتهب می شود. یکی از علائم این نوع، قرمز شدن و گرم شدن مفصل است. برخی دیگر از بیماران ممکن است تب نیز داشته باشند.

بوریست مربوط به شانه را از نظر آناتومی به انواع زیر نیز تقسیم می کنند:

  • بورسیت ساب اسکاپولاریس
  • بورسیت سوپراآکرومیال
  • بورسیت ساب آکرومیال یا ساب دلتوئید
  • بورسیت ساب کوراکوئید
مناسب ترین ورزش بورسیت شانه چیست

مناسب ترین ورزش بورسیت شانه چیست؟

در این مقاله، به سوال بورسیت شانه چیست، پرداختیم و حال می خواهیم در مورد ورزش بورسیت شانه، نکاتی را بیان کنیم. برخی از بهترین حرکات ورزشی برای درمان بورسیت شانه به شرح زیر است:

1- تمرین با میله

یک عدد میله را بردارید و آن را با دو دست بگیرید. کف دست های شما باید رو به زمین و کاملا صاف باشد. دست ها را بالا برده و به بالای سر برسانید، 5 ثانیه صبر کنید و بعد از آن، دو مرتبه دست را به سمت پایین آورید. بهتر است برای آنکه بهترین نتیجه را از این تمرین بگیرید، آن را روزی 10 بار انجام دهید.

2- ایجاد کشش در شانه

از دیگر تمرینات و ورزش هایی که می توان برای درمان عارضه بورسیت شانه انجام داد، ایجاد کشش است. برای انجام درست این تمرین، می بایست به سمت قسمتی که آسیب دیده است، دراز بکشید و پاها را از قسمت زانو به عقب خم کنید. بازوی دست آسیب دیده شما باید در جلوی بدن قرار گیرد و  به حالت قائمه باشد؛ در این حالت، انگشتان باید به سمت سقف اتاق باشند. در قدم بعدی، با دست سالم خود، دست خم شده را خیلی آرام به سمت زمین نزدیک کنید. این تمرین را 3 مرتبه و در هر مرتبه، دست را به مدت 30 ثانیه در کشش نگه دارید.

3-نگه داشتن دست در پشت با کمک میله

از دیگر تمرین هایی که به شما کمک می کند تا بورسیت شانه را درمان کنید، نگه داشتن دست ها در پشت کمر، در حالی است که شما یک میله نیز در دست گرفته اید. بهتر است دست ها از هم فاصله داشته باشند و سپس، در همان حالت، دست ها را به سمت عقب برده و از کمر دور کنید. وقتی میله از کمر دور شد، 5 ثاینه در همان حال باقی بمانید و سپس دست ها را به جای اولیه خود اول بگردانید. انجام این حرکت را برای 10 بار در روز توصیه می کنند. سعی کنید حرکت را تا جایی انجام دهید که فشار زیادی به شما وارد نمی شود.

4- چرخش خارجی دست با کمک میله

چرخش خارجی دست با کمک میله نیز می تواند در درمان بورسیت شانه مفید و موثر باشد. برای این کار، بهتر است روی زمین به پشت دراز کشیده و یک میله و یا هر جسم دیگری که می تواند به عنوان یک میله استفاده شود، در دستان خود بگیرید. آرنج ها را به صورت 90 درجه روی زمین قرار دهید، پاها را دراز کنید و کف دست ها را به سمت سقف بگیرید. با کمک دست آسیب دیده، سرِ میله ی نزدیک به همان دست را به صورت دایره وار بچرخانید. سعی کنید عمل چرخاندن را در طی 5 ثانیه انجام دهید. انجام این تمرین نیز 10 بار در روز توصیه می شود.

درمان خانگی بورسیت شانه؛ آیا می توان بورسیت شانه را در خانه درمان کرد؟

جمع بندی

بورسیت شانه، عارضه ای است که اگر درباره آن شناخت کافی داشته باشید، بدون شک در مواجه با آن عملکرد بهتری خواهید داشت. ما تلاش کردیم مطالب مفید در این باره را در قالب مقاله ای که پیش روی خود می بینید، گردآوری نماییم. در بخش اول گفتیم که بورسیت شانه چیست، چرا به وجود می آید، علائم آن کدام است و در انتها به روش های درمان آن اشاره نمودیم. شما می توانید با مجموعه اینترنتی ما (کلینیک ارتوپدی فنی پایار) ارتباط برقرار کنید و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نمایید. منتظرتان هستیم.

کلینیک ارتوپد فنی پایار توسط دکتر محمد کفیلی لاریمی تاسیس گردیده است. مرکز ارتوپد فنی پایار با بیش از ۲۰ سال سابقه و همکاری با ارگان های خصوصی و دولتی از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران در عرصه ساخت و طراحی انواع پروتز و ارتز در کشور عزیزمان ایران و کشور های حاشیه خلیج همیشه فارس مشغول فعالیت است. از جمله خدمات ارتز و پروتز کلینیک پایار که ارائه می دهد، عبارتند از : پروتز انگشت پا ، پروتز زیر زانو و روی زانو ، پروتز بالای زانو ، پروتز لگن ، پروتز مچ پا ، پروتز مچ دست ، پروتز آرنج (زیر آرنج و روی آرنج و بالای آرنج) ، پروتز انگشت دست ، پروتز چشم ، ارتز مچ پا ، ارتز زانو ، ارتز لگن ، ارتز دست ، ارتز شانه ، ارتز آرنج ، ارتز ستون فقرات ، ارتز  گردن (سر و گردن) ، کفی طبی و کفش طبی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *