دلایل قطع پا از مچ چیست؟⭐و چگونه صورت میگیرد؟

قطع پا از مچ

علل متفاوتی را می توان برای قطع پا از ناحیه مچ بیان کرد که ما در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم به صحبت در مورد آنها بپردازیم؛ پس با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

علت  قطع پا از مچ چیست؟

علت هایی که باعث می شوند یک فرد در معرض قطعی پا از مچ قرار بگیرد به شرح زیر است:

1- تصادف؛

تصادف، چه در حین کار و چه در حین رانندگی، یکی علت هایی است که ممکن است باعث قطع پا از ناحیه مچ شود. هر چند که احتمال بروز قطع عضو در اثر این مورد کاهش زیادی پیدا کرده، اما هنوز هم هستند افرادی که در زمان کار با دستگاه و یا به دلیل یک حادثه شدید رانندگی، این پدیده و اتفاق تلخ را تجربه می کنند. پیشرفت هایی که در حوزه پزشکی روی داده، به پزشکان این امکان را داده تا بتوانند به قطع عضو به عنوان آخرین راه حل نگاه کنند. در چنین مواقعی، اقدام برای ساخت پروتز مچ پا یکی از الزامات خواهد بود تا فرد بتواند زندگی عادی خود را از سر بگیرد.

2- تومور؛

تومور ها نیز از دیگر دلایلی هستند که باعث می شوند یک فرد، درگیر قطع عضو از ناحیه مچ پا شود. البته، بیشتر تومورها در محدوده زانو یا مفصل ران قرار داشته و معمولا قطع عضو این نواحی به دلیل وجود تومور است. پزشکان برای آنکه بتوانند جان بیمار را از مرگ نجات دهند، به قطع عضو روی می آورند. کسانی که چنین اتفاقی را تجربه می کنند برای جبران این نقص عضو چاره ای جز اقدام برای ساخت و پرداخت قیمت پروتز مچ پا ندارند.

3- دیابت؛

قطع پای دیابتی در اثر ابتلا به سندروم پای دیابتی اتفاق می افتد. متاسفانه تعداد کسانی که به دیابت مبتلا هستند، روز به روز در حال افزایش بوده و به همین دلیل، آمار قطع پا از مچ نیز در این گروه نیز بالاتر رفته است. این بیماری، به دلیل اختلالات زیر باعث فراهم آمدن شرایط جهت ساخت پروتز پا زیر زانو می شود:

  • کاهش روند بهبود زخم ها از جمله مشکلات و عوارض ناشی از دیابت است.
  • دیابت باعث کاهش تعریق، خشک شدن و ترک خوردن پاها می شود.
  • آسیب رسیدن به اعصاب قرار گرفته در ناحیه پا باعث می شود که فرد، متوجه زخم در پای خود نشود.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز مچ پا با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

قطع پا از مچ به چه شکل انجام می شود؟

قطع پا از مچ  به چه شکل انجام می شود؟

عمل قطع پا از مچ، یکی از عمل های جراحی حساسی است که باید توسط پزشکان و جراحان مجرب و حرفه ای انجام شود. ما در ادامه، مراحل انجام این عمل را به ترتیب بیان خواهیم کرد:

1- اولین مرحله از انجام این عمل جراحی، مراجعه به بیمارستان و بستری شدن در آنجاست.

2- در قدم بعدی، همه جواهرات و اشیائی که باعث ایجاد اختلال در روند عمل می شود، باید خارج شود.

3- آماده شدن برای عمل جراحی و پوشیدن لباس مخصوص نیز بعد از انجام کارهای بالا باید صورت گیرد.

4- وقتی بیمار لباس پوشید، آنژیوکت در دست یا بازوی او قرار داده شده و او می بایست روی میز جراحی دراز بکشد.

5-متخصصان بیهوشی، سطح اکسیژن خون، تنفس، ضربان قلب و فشار خون را بررسی می کنند.

6- برای تخلیه ادرار، سوند به بیمار وصل می شود.

7- پوست محلی که قرار است تحت عمل جراحی قرار گیرد، ضد عفونی خواهد شد.

8- پزشک برای آنکه بداند کدام محل را نگه دارد و کدام محل را قطع کند، دمای پوست، رنگ و احساس دردِ بخش آسیب دیده را با قسمت سالم مقایسه می کند. معمولا پزشکان سعی می کنند تا حد امکان، قسمت بیشتری از بدن فرد را نگه داشته و قسمت کمتری از آن را بردارند.

9- در صورتی که آسیب دیدگی در اثر یک حادثه باشد، پزشک استخوان له شده را خارج می کند تا فرد بتواند در آینده جهت ساخت پای مصنوعی اقدام کند.

10- در قدم بعدی، پوست بخیه زده می شود. گاهی اوقات، پزشک برای آنکه همه بافت های آلوده خارج شوند، بخیه کردن را به تعویق می اندازد. در نهایت نیز محل زخم با یک بانداژ بسته می شود.

عوارض بعد از قطع پا (قطع پا از مچ) چیست؟

عوارض بعد از قطع پا (قطع پا از مچ) چیست؟

عوارض بعد از قطع پا، موضوع مهم دیگری است که افراد می بایست در مورد آن اطلاعاتی داشته باشند. برخی از عوارض قطع پا از مچ به شرحی است که در ادامه بیان می کنیم:

1- ورم کردن پا؛

گاهی اوقات، وقتی که فرد عمل جراحی قطع عضو را انجام می دهد شاهد بروز ورم در محل جراحی شده خواهد بود. این ورم ممکن است در اثر تروما و یا به وجود آمدن ناهماهنگی بافت ها باشد.

در اثر انجام عمل جراحی قطع عضو، در انتقال مایع بین غشای مویرگی و جذب آن توسط غده های لنفاوی اختلال ایجاد می شود. این اختلال وقتی که ماهیچه های بدن فرد، آسیب ببیند و دیگر به مانند گذشته فعالیت نکند، باعث می شود که ورم در محل جراحی شده به وجود آید. ممکن است این ورم با درد نیز همراه باشد.

اگر شما برای انجام این عمل جراحی به پزشکان جراح ماهر و با تجربه مراجعه کنید، در کنار اینکه تکنیک های ورزشی را نیز انجام می دهید از ایجاد ورم در پا پیشگیری خواهید کرد. گاهی نیز لازم است از صندلی های چرخ دار استفاده کنید که این نیز از بروز ورم جلوگیری می کند.

2- عفونت؛

از دیگر عوارض قطع پا از مچ، عفونت است. بعد از آنکه عمل جراحی قطع عضو اتفاق افتاد ممکن است عفونت هم ایجاد شود. در برخی افراد، این عفونت سطحی بوده و با تجویز برخی داروهای آنتی بیوتیک درمان می شود. اما، گاهی اوقات همه چیز با داروها حل نشده و ممکن است قسمتی از اندام باقی مانده، عفونی و سیاه بود. البته، گاهی اوقات نیز وقتی که خون رسانی به محل کاهش پیدا می کند، سیاه شدن قسمت باقیمانده اتفاق می افتد که در این مواقع باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرد تا خطر ناشی از عفونت کاهش پیدا کند.

3- هماتوم؛

وقتی که خون در یک فضای بسته جمع می شود، اصطلاحا به آن هماتوم گفته می شود. در صورتی که هماتوم ایجاد شد، باید هر چه سریع تر برای خروج آن اقدام کرد تا خونریزی مجدد صورت نگیرد. اگر این اتفاق، ادامه دار باشد عفونت، ایجاد شده و مشکلات و دردسرهای بیشتری بیمار را به خود درگیر می کند.

4- دیگر عوارض قطع پا از مچ؛

از دیگر عوارض قطع پا می توان به مرگ بافت ها، لخته شدن خون، بدشکلی مفصلی و باز شدن زخم ها اشاره کرد. برای کسانی که دچار قطع عضو از ناحیه بالای زانو هستند و مجبورند برای ساخت پروتز پا بالای زانو اقدام کنند نیز ممکن است با این عوارض درگیر باشند.

دلایل قطع پا از مچ چیست

مراقبت از پای قطع شده چگونه صورت می گیرد؟

برای آنکه عوارض ناشی از قطع پا از مچ باعث درگیری فرد نشود، می بایست نکات مراقبتی زیادی را انجام داد. ما در اینجا به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:

  • اگر پزشک شما صلاح می داند بهتر است فعالیت کردن و تحرک داشتن را به برنامه های روزانه خود اضافه کنید.
  • دیگر کاری که می بایست آن را نیز به توصیه پزشک انجام دهید، دوش گرفتن است. بهتر است قسمت باقیمانده را با صابون و آب بشویید. حتما بعد از شستشو، اندام خود را به خوبی خشک کنید.
  • اگر از نظر پزشکی منعی برای شما وجود ندارد، می توانید به سراغ همان رژیم طبیعی و عادی زندگی خود بروید. چنانچه معده شما مشکل دارد، بهتر است با توصیه پزشک غذاهایی را میل کنید که برای شرایط شما مناسب است.
  • برخی افرادی که تحت عمل قطع پا از مچ قرار گرفته اند، نیاز دارند دارو نیز مصرف کنند. این داروها توسط پزشک تجویز شده و بهتر است مطابق با نسخه مصرف شوند.
  • از دیگر نکات بسیار مهم در خصوص مراقبت از پای قطع شده، بررسی آن است. گروهی که تحت عمل جراحی قطع پا قرار گرفته اند بهتر است به صورت روزانه، اندام باقی مانده را از نظر قرمزی، ترک خوردگی و تورم بررسی کنند.
  • اگر پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز کرده است، می بایست آن را مطابق با دستور مصرف کرده و تا زمانی که پزشک اجازه نداده خوردن آن را قطع نکنید.
  • توصیه می کنیم، اگر پای مصنوعی موقت دارید آن را شب ها قبل از خواب بردارید و بدون این پای مصنوعی به رختخواب بروید.

اگر درد ناگهانی حس کردید، سرفه خونی دارید و یا به تنگی نفس مبتلا شده اید حتما به پزشک مراجعه کنید. این شرایط، شرایطی نیست که بگوییم خود به خود درمان می شود. این نشانه ها ممکن است حاوی خبر بدی باشند.

عوارض قطع پا از مچ چیست

کلام آخر

 قطع پا از مچ، نحوه انجام عمل قطع پا و برخی نکات مراقبتی، از جمله موارد ذکر شده در این مقاله بود. برای آنکه زندگی تان به دلیل این اتفاق، تحت تاثیر قرار نگیرد بهتر است به کلینیک های ارتوپدی فنی مطرح و معتبر در کشور همچون پایار مراجعه کنید. این مجموعه در حوزه ساخت اندام های مصنوعی فعالیت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *