پروتز قوزک پا⭐(قیمت ساخت پروتز قوزک پا)
پروتز قوزک پا که به آن پروتز مچ پا نیز می گویند، یکی از مهم ترین انواع پروتز است. این نوع پروتز، به کمک فرد آمده است تا راحت تر راه برود و لطمه ای به زندگی شخصی و اجتماعی اش وارد نشود. اگر می خواهید در خصوص این نوع پروتز، اطلاعات بیشتری به دست آورید، در ادامه با ما همراه باشید و در کنار آن، مقاله علت ورم پا بعد از عمل جراحی پروتز زانو را مطالعه کنید؛ ممکن است در آینده به دردتان بخورد.
پروتز مخصوص قوزک پا چیست؟ برای چه افرادی ساخته می شود؟
همان طوری که در بالاتر نیز توضیح دادیم، یکی از مهم ترین پروتزهایی که ممکن است افراد درگیر با قطع عضو به آن نیاز داشته باشند، پروتز مخصوص قوزک پا است. این پروتز، برای کسانی ساخته می شود که پایشان از ناحیه مچ پا قطع شده است.
از آنجا که نبود مچ پا به افراد اجازه نمی دهد به راحتی راه بروند، کسانی که از این ناحیه دچار قطع عضو شده اند، حتما می بایست برای ساخت یکی از انواع پروتزهای قوزک پا اقدام کنند. به یاد داشته باشید، قیمت پروتز مخصوص قوزک پا با قیمت پروتز مچ پا هیچ تفاوتی نداشته و برای ساخت هر دو، یک هزینه دریافت می شود.
نکته ی مهم دیگری که خوب است آن را به یاد داشته باشید، این است که کسانی که علاوه بر انگشتان پا، پاشنه پای خود را از دست می دهند، باید برای ساخت پروتز مخصوص قوزک پا اقدام کنند. این پروتز، تحمل وزن را برای فرد امکان پذیر می کند و به مانند یک اهرم در زمان راه رفتن عمل می کند.
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
علت ورم پا (مچ پا) بعد از عمل جراحی پروتز زانو (مفصل زانو) چیست؟
مزیت های ساخت پروتز قوزک پا چیست؟ در مورد این موضوع چه می دانید؟
مزیت های ساخت پروتز قوزک پا یا ساخت پروتز مچ پا، یکی از مواردی است که شک و تردید افراد برای ساخت این نوع پروتز را از بین خواهد برد. برخی از مهم ترین و قابل توجه ترین مزیت های این اندام مصنوعی به شرح زیر است:
1- طبیعی راه رفتن
وقتی مچ پا یا همان قوزک پا قطع می شود، یک پا از پای دیگر کوتاه تر شده و همین موضوع باعث می شود که فرد نتواند به درستی راه برود. وقتی این پروتز نصب می شود، مشکل کوتاهی پا حل شده و به واسطه آن، فرد به شکل طبیعی تری راه می رود. به بیان دیگر، یکی از مهم ترین مزیت ها و اهداف اصلی ساخت این پروتز، طبیعی راه رفتن فرد است.
2- بلند کردن اجسام
از دیگر مزیت های مهم و اساسی ساخت پروتز مخصوص قوزک پا، بلند کردن اجسام است. کسانی که این نوع پروتز را نصب می کنند، می توانند به راحتی اجسام را از روی زمین بلند کنند و در حین این عمل، تعادلشان بهم نخورد.
3- انجام فعالیت های ورزشی
وقتی نبود پروتز قوزک پا، به فرد اجازه راه رفتن نمی دهد، قطعا فرصتی برای انجام فعالیت های ورزشی مورد علاقه نیز وجود نخواهد داشت. کسانی که به صورت حرفه ای ورزش می کنند، و یا کسانی که ورزش یک قسمتی از زندگی آنها به شمار می رود، می بایست برای ساخت و تهیه پروتز مخصوص قوزک اقدام کنند. انجام ورزش هایی چون، اسکی، دوی آهسته، پیاده روی و دوچرخه سواری از فعالیت هایی است که انجام آنها به واسطه حضور این پروتز امکان پذیر شده است.
4- طبیعی راه رفتن
کسانی که پای آنها از ناحیه قوزک قطع شده است، نمی توانند به صورت طبیعی و عادی راه بروند. اگر پای دیگر این افراد، سالم باشد به این دلیل که پا کوتاه شده است، فرد در زمان راه رفتن می لنگد. از آنجایی که راه رفتن در این حالت نمی تواند خیلی عادی و طبیعی باشد افراد نیاز دارند که برای ساخت پروتز قوزک پا اقدام کنند. وقتی که این نوع پروتز نصب می شود مشکل کوتاهی پا نیز از بین رفته و فرد می تواند به شکل طبیعی تری راه برود و در زمان راه رفتن لنگ نزند.
5- حذف مراقبت ها
از دیگر مزیت هایی که می توان در خصوص نصب پروتز قوزک پا بیان کرد، حذف نکات مراقبتی است. زمانی که عمل های جراحی ترمیمی متفاوت انجام می شود، فرد می بایست به نکات مراقبتی که پزشک توصیه کرده است، عمل کند؛ حتی برخی از این مراقبت ها تا آخر عمر ادامه دارند. چنین مشکلی در مورد نصب این نوع پروتز وجود ندارد و افراد بعد از آنکه این اندام مصنوعی را نصب کرده و راه رفتن با آن را یاد گرفتند نیازی نیست که مراقبت خاصی در روز های بعد از نصب پروتز انجام دهند. نصب پروتز، با عوارض و مشکلاتی همچون عفونت و یا آسیب به بافت های قرار گرفته اطراف پروتز همراه نیست.
پروتز مچ پا چیست؟ چه تفاوتی با پروتز قوزک پا دارد؟
یکی از انواع پروتزهایی که برای بدن ساخته می شود، پروتز مچ پا است. در مورد اینکه پروتز مچ پا چیست، باید بگوییم که این نوع پروتز، یک اندام مصنوعی است و برای جبران قطع عضو از مچ پا به پایین ساخته می شود. کسانی که پای خود را از ناحیه مچ و یا همان قوزک پا از دست داده اند، می توانند برای ساخت این نوع پروتز اقدام کنند. با توجه به تعریفی که در مورد این اندام مصنوعی بیان کردیم، به خوبی مشخص شد که پروتز قوزک پا همان پروتز مچ پا است و از نظر عملکرد و شکل ظاهری هیچ تفاوتی با هم ندارند.
خاطر نشان می کنیم، برای ساخت پروتز مچ پا و یا همان پروتز مخصوص قوزک پا، از مواد و متریال های مختلف استفاده می شود. از آنجایی که این پروتز در راحت راه رفتن نقش اساسی دارد، به همین علت، می بایست از مواد اولیه ی با کیفیت در ساخت آن استفاده شود. به کمک مچ مصنوعی یا قوزک مصنوعی پا، کیفیت زندگی افراد افزایش پیدا کرده و افراد، حتی با وجود قطع عضو از ناحیه پا نیز می توانند به زندگی خود ادامه دهند.
تفاوت پروتز مفصل مچ پا با پروتز قوزک پا چیست؟
در مورد پروتز قوزک پا صحبت کردیم و حالا لازم می دانیم در خصوص تفاوت این پروتز با پروتز مفصل مچ پا نیز صحبت کنیم. ما برای حرکت کردن به حضور مفاصل نیاز داریم و گاهی اوقات که خیلی از آنها کار می کشیم و یا زمان هایی که به شکل نادرست از آنها استفاده می کنیم، باعث ایجاد آسیب در آنها می شویم.
از بین مفاصل بدن، مفاصل مچ پا به این دلیل که وزن ما را نیز تحمل می کنند بیش از بقیه مفاصل در معرض خطر و آسیب قرار دارند. وقتی که مفاصل این قسمت آسیب می بیند، اگر پزشک نتواند با سایر روش ها، از جمله دارو درمانی و یا فیزیوتراپی، آسیب به وجود آمده را درمان کند، ناچارا به بیمار خود توصیه می کند که مفصل قوزک پا را تعویض کند. به این مفصل مصنوعی، پروتز مفصل مچ پا گفته می شود.
کسی که مفصل مصنوعی پای خود را تعویض می کند با پدیده ی تلخ قطع عضو درگیر نشده است، اما کسی که برای ساخت قوزک مصنوعی پا اقدام می کند، به دلیل قطع عضو شدن است که مجبور می شود برای نصب پروتز قوزک پا اقدام کند. برای ساخت این نوع پروتز باید به مراکزی مراجعه کرد که در حوزه ساخت اندام های مصنوعی، همچون ساخت پروتز چشم و ساخت پای مصنوعی زیر زانو فعالیت می کنند.
عمر مفصل مصنوعی مچ پا (پروتز قوزک پا) چقدر است؟
مطالعات زیادی روی عمر مفصل مصنوعی مچ پا انجام شده است، با وجود این، هیچ یک از آنها به صورت مشخص و قطعی اعلام نکرده اند که پروتز قوزک پا چقدر دوام دارد. در این مقاله ها از عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروتز که به شرح زیر است، نام برده شده است:
1- فعالیت بیمار
یکی از عوامل تاثیر گذار بر میزان دوام پروتز، فعالیت بیمار است. هر قدر فعالیت های یک فرد در طی روز، بیشتر باشد، دوام پروتز کمتر خواهد بود. البته، کسی که نمی خواهد بعد از یک فاصله زمانی کوتاه مدت، برای ساخت مجدد پروتز اقدام کند، خوب است کارشناس ساخت پروتز را در جریان گذاشته، و از او بخواهد از بهترین و با کیفیت ترین متریال ها استفاده کرده و پروتزی بسازد که متناسب با فعالیت های فرد است.
2- وزن بیمار
اندام های تحتانی ما، وزن بدن ما را تحمل می کنند. پروتز مخصوص قوزک پا نیز بعد از آنکه نصب شد، می بایست بتواند وزن فرد را تحمل کند. کسانی که وزن بیشتری دارند، فشار بالاتری به پروتز وارد می کنند و این مورد، باعث کاهش دوام و ماندگاری پروتز خواهد شد. اگر وزنتان از محدوده نرمال، بیشتر است، توصیه می کنیم وزن خود را کاهش دهید تا دوام پروتز نیز افزایش پیدا کند.
قیمت ساخت پروتز قوزک پا چقدر است؟
برای دریافت قیمت پروتز قوزک پا، اولین کاری که می بایست انجام دهید، مراجعه به کلینیک هایی است که در حوزه ساخت انواع پروتز اقدام می کنند. در این کلینیک ها با توجه به فعالیت هایی که در طی روز دارید و با توجه به نوع پروتزی که برای شما ساخته می شود، قیمتی را به شما بیان می کنند.
شاید برای برخی افراد این سوال پیش آید که نحوه فعالیت های من به چه شکل روی قیمت پروتز اثر دارد و این دو مقوله چه ارتباطی با هم دارند. در پاسخ به این سوال باید بگوییم، فرص کنیم که شما یک فعالیت خاص در طول روز انجام می دهد، مثلا ورزشکار حرفه ای هستید و مجبورید در طی روز، چندین ساعت تمرین کنید. در این شرایط، شما مجبورید برای ساخت یک نوع پروتز قوزک با قابلیت های خاص اقدام کنید. پروتزهایی که این امتیاز را دارند، با قیمت بالایی ساخته می شوند و این گونه است که فعالیت های شما، روی قیمت انواع پروتز تاثیر می گذارد.
قیمت پروتز پا با بیمه چقدر است؟ آیا بیمه، هزینه پروتز قوزک پا را میپردازد؟
قیمت پروتز پا با بیمه چقدر است، مهم ترین سوالی است که برای افراد درگیر با مساله قطع عضو از ناحیه قوزک پا پیش می آید. برخی کسانی که از نظر مالی توان پرداخت هزینه ساخت پروتز قوزک پا را ندارند، می خواهند با استفاده از خدمات بیمه، این هزینه را کاهش دهند.
اغلب افراد در ایران، خود را تحت حمایت و پوشش بیمه های دولتی می برند؛ اما متاسفانه، مشکلی که با این بیمه ها وجود دارد آن است که برخی هزینه ها توسط آنها پرداخت نمی شود که هزینه ساخت قوزک مصنوعی پا نیز یکی از آنهاست.
بیمه های تکمیلی در کشورمان، خدمات کامل تری نسبت به بیمه های دولتی ارائه می کنند و کسانی که بابت هزینه اندام های مصنوعی و هزینه برخی خدمات درمانی دیگر نگران هستند، می توانند به شرکت های بیمه خصوصی در کشور مراجعه کرده و با پرداخت حق بیمه ای که این بیمه ها تعیین کرده اند خود را زیر پوشش این بیمه ها ببرند. معمولا با توجه به سقف تعهداتی که بیمه ها دارند، هزینه ای به عنوان هزینه ساخت اندام های مصنوعی پرداخت می شود و می توان به این شکل، قیمت ساخت پروتزها را کاهش داد.
قیمت پروتز پا زیر زانو بیشتر است یا قیمت پروتز قوزک پا؟
یکی از سوالاتی که برای برخی ها ممکن است به وجود آید این است که قیمت پروتز پا زیر زانو بیشتر است یا قیمت پروتز مخصوص قوزک پا. ممکن است فکر کنید، از آنجایی که میزان قطع عضو از زیر زانو، بیش از قطع عضو از ناحیه قوزک پا است، به همین دلیل هزینه ای که می بایست برای ساخت پروتزهای مخصوص زیر زانو پرداخت شود از هزینه ی ساخت پروتزهای قوزک پا بیشتر است. گاهی ممکن است این تصور درست باشد، اما همیشه به این شکل نیست و با وجود کم بودن گستردگی در قطع عضو از ناحیه قوزک پا، ممکن است قیمت پروتزی که برای این قسمت ساخته می شود از قیمت ساخت پروتز مخصوص زیر زانو بیشتر باشد.
علتی که باعث این تناقض می شود، امکانات و شرایط ساخت پروتز است. اگر از بهترین و با کیفیت ترین متریال ها و مواد اولیه، همچون الیاف فیبر کربن برای ساخت پروتز استفاده شود، قیمت پروتز به چندین برابر افزایش پیدا می کند. پروتزهایی که هوشمند هستند نیز از سایر انواع پروتز گران قیمت تر به نظر می رسند. اینکه پروتز برای قابلیت های خاص ساخته شده باشد یا خیر نیز از دیگر موضوعاتی است که باعث می شود قیمت پروتزها افزایش پیدا کند.
برای ساخت پروتز پاشنه پا (پروتز قوزک پا) چه باید کرد؟
افرادی که پای آنها از ناحیه قوزک قطع می شود با محدودیت های زیادی در زمان راه رفتن مواجه می شوند. این افراد به جای آنکه ناامید شده و خود را از زندگی و اجتماع جدا کنند می بایست به فکر راه حل باشند تا بتوانند از دام مشکلاتی که قطع عضو برای شان ایجاد کرده رهایی پیدا کنند. یکی از بهترین کارها برای جبران قطع عضو از ناحیه پاشنه پا اقدام برای ساخت پروتز پاشنه پا است. این پروتز را به جای قسمت قطع شده قرار می دهند و بیمار با نصب این پروتز می تواند به راحتی راه برود.
سوالی که در اینجا ممکن است برای برخی ها ایجاد شود این است که اگر ما بخواهیم پروتز قوزک پا را نصب کنیم، چه کاری باید انجام دهید. اولین و مهم ترین کار برای ساخت پروتز، فرصت دادن به خود برای بهبود تمامی زخم های ایجاد شده است. کسانی که در اثر بیماری و یا در اثر یک حادثه، پای شان قطع شده است می بایست صبر کنند تا همه زخم ها بهبود پیدا کند. بعد از بهبود زخم ها می توان به کلینیک های ارتوپدی فنی معتبر در کشور، همچون پایار مراجعه کرد. با مراجعه به این کلینیک، از قسمت باقیمانده فرد قالب گیری شده و سپس با استفاده از بهترین متریال ها، یک نوع پا مصنوعی کاربردی برای فرد ساخته و در اختیار او قرار داده می شود.
کلام آخر
پروتز قوزک پا، نقش بسیار مهمی در زندگی افرادی بازی می کند که پایشان از ناحیه مچ قطع شده است. این افراد برای ساخت این پروتز باید به کلینیک های معتبر و حرفه ای در کشور، همچون کلینیک ارتوپدی فنی پایار مراجعه کنند. پایار، یکی از معتبرترین و با سابقه ترین مجموعه های ساخت انواع پروتز، از جمله پروتز زیر زانو، پروتز بالای زانو، پروتز لگن و کفش و کفی طبی است.