قطع عضو، یکی از بدترین حوادثی است که ممکن است برای هر فرد اتفاق بیفتد و در این بین، قطع عضو هر قدر گسترده شود مشکلات و دردسرهای بیشتری برای فرد به وجود می آورد. ما امروز و در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در خصوص قطع پا از قسمت لگن اطلاعاتی را به شما بدهیم؛ پس با ما همراه باشید.
یکی از دشوارترین انواع قطع عضو در فرد، زمانی است که پای فرد از ناحیه لگن قطع می شود. این نوع قطع عضو خیلی کم اتفاق می افتد، اما به دلیل گستردگی زیادی که دارد و به دلیل مشکلاتی که برای نصب و ساخت پروتز لگن ایجاد می کند، از جمله بدترین انواع قطع عضو به شمار می رود. موضوعی که شاید از اهمیت زیادی برخوردار باشد، عللی است که باعث می شود فرد دچار این حادثه تلخ شود. آنچه که موجب قطع پا از ناحیه لگن می شود به شرح زیر است:
جراحی قطع پا از ناحیه لگن یکی از جراحی های نادر است و به دلیل کاستی هایی که در علم پزشکی در گذشته وجود داشت، میزان مرگ و میر در کسانی که قرار بود تحت این عمل جراحی قرار بگیرند، 50 درصد بود اما امروزه با پیشرفت هایی که در حوزه پزشکی روی داده، میزان مرگ و میر نیز کاهش یافته و به زیر 25 درصد رسیده است.
کسانی که درگیر قطع پا از لگن هستند، بعد از انجام عمل جراحی با اتفاقاتی چون نکروز و فلپ و عفونت زخم نیز درگیر شده و عملیات توانبخشی در آنها اندکی سخت تر و دشوارتر به نظر می رسد. از آنجایی که گاهی اوقات پزشکان مجبورند قسمتی از استخوان لگن را هم بردارند، مشکلاتی که این گروه با آنها دست و پنجه نرم می کنند بیش از سایرین است. به هر صورت، بهترین کاری که آنها می توانند انجام دهند اقدام برای ساخت پروتز مصنوعی است که برای ساخت آن نیز می توان به کلینیک های مطرح و معتبر در کشور، همچون پایار مراجعه کرد. این مجموعه در حوزه ساخت اندام های مصنوعی متفاوت فعالیت می کند. برای دریافت قیمت پروتز لگن نیز این مجموعه می تواند به شما کمک کند.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
یکی از مواردی که در ادامه بحث پیرامون قطع پا از لگن باید به صحبت در مورد آن بپردازیم، عوارضی است که بعد از قطع پا برای فرد ایجاد می شود. از جمله عوارض بعد از قطع پا از ناحیه لگن می توان به این موارد اشاره داشت:
1- ورم کردن
در برخی افرادی که تحت عمل جراحی قطع پا از ناحیه لگن قرار می گیرند، عوارضی همچون ورم ممکن است به چشم بخورد. این ورم به دلیل ناهماهنگی بافت ها و تروما ایجاد می شود. از آنجایی که قسمت های باقیمانده نمی توانند به مانند قبل فعالیت داشته باشند، ورم ایجاد می شود. در این گروه، می توان با انجام برخی تمرین ها ورم را به مرور زمان کاهش داد تا هیچ مشکلی برای نصب پروتز ایجاد نکند.
2- زخم و ایجاد عفونت
از دیگر عوارضی که ممکن است بعد از قطع پا ایجاد شود، می توان به ایجاد زخم و عفونت اشاره کرد. این عارضه، یکی از شایع ترین عوارض بین کسانی است که تحت عمل جراحی قطع عضو قرار گرفته اند. معمولا، کسانی که سن شان بالاست، سیگار می کشند و یا افرادی که دیابت دارند بیش از بقیه این عارضه را نشان می دهند. قرمز شدن پوست، درد و متورم شدن از جمله علائم ناشی از عفونت و ایجاد زخم است.
3-سخت راه رفتن
یکی از بدترین عوارض ناشی از قطع پا از لگن، سخت راه رفتن است. کسانی که پای شان از قسمت لگن قطع شده است، به دلیل اینکه بیش از 95 درصد از پای شان از دست رفته است، اصلا نمی توانند راه بروند و این یکی از بدترین عوارض و مشکلات بعد از قطع پا از ناحیه لگن است که این گروه با آن درگیر هستند. البته، این پایان نیست و افرادی که پای شان از قسمت لگن قطع شده است می توانند با ساخت پروتز و یا اندام مصنوعی راه بروند و سختی این عارضه را به مقدار زیادی کاهش دهند. با ساخت پروتز، امید به زندگی در وجود این افراد بیشتر شده و آنها می توانند با انگیزه بالاتری زندگی را ادامه دهند.
4- احساس درد
نه تنها کسانی که درگیر قطع پا از لگن هستند، بلکه همه کسانی که عمل آمپوتاسیون را انجام داده اند این عارضه را تجربه یم کنند. احساس درد، یکی از عوارض ناشی از آمپوتاسیون بوده و غیر قابل اجتناب است و پزشکان برای درمان آن معمولا داروهای مسکن تجویز می کنند. البته، برخی ها این درد را با شدت زیاد و برخی دیگر با شدت های کمتر تجربه می کنند. با مراجعه به فیزیوتراپیست ها نیز می توان قدمی موثر برای کاهش درد بیمار برداشت. زمانی که کاهش عضو به دلیل تصادف رانندگی رخ داده، فرد در دیگر نقاط بدن نیز درد را حس می کند که این به خاطر عمل حراحی قطع عضو نیست.
با توجه به دلایلی که برای قطع پا از لگن بیان کردیم، لازم است یک جایگزین مناسب برای این افراد نیز معرفی کنیم. پروتز کانادین، پروتزی است که برای افراد آمپوتاسیونی از ناحیه لگن ساخته می شود. این پروتز با توجه به عواملی چون، وضعیت قسمت های باقی مانده بدن، تعادل و میزان انحنای لگن ساخته می شود و برای ساخت آن می بایست به کلینیک هایی مراجعه کرد که در این حوره، تجربه و مهارت کافی دارند.
از جمله قسمت های تشکیل دهنده این پروتز می توان به این موارد اشاره داشت:
یکی از مزیت هایی که خوب است در خصوص لگن مصنوعی کانادین بدانید این است که فرد می تواند آن را از ناحیه مفصل لگن و زانو خم و راست کند. برخی از پیشرفته ترین انواع آن، امکان چرخش زانو و ساق پا را نیز به فرد می دهند و فرد می تواند به راحتی چهار زنو بزند و کفش های خود را بپوشد.
از آنجایی که میزان و گستردگی قطع عضو در متقاضیان دریافت پروتزهای لگن زیاد است، این افراد برای آنکه بتوانند بایستند و راه بروند می بایست به حتما برای ساخت این نوع اقدام کنند؛ بدون داشتن پروتز از نوع کانادین انجام ساده ترین کارها نیز امکان پذیر نخواهد بود.
از آنجایی که فرد در قطع پا از لگن بیشترین قسمت پا را از دست داده است، بیشترین مشکلات را دارد. این افراد برای آنکه بتوانند با کمک پاهای مصنوعی خود راه بروند، با مشکلات زیادی مواجه شده و مجبورند زمان زیادی برای راه رفتن به کمک پروتز اختصاص دهند. البته، کسانی که درگیر قطع پا از بالای زانو هستند نیز وضعیت بهتری نداشته و آنها هم با سختی های زیادی دست و پنجه نرم می کنند. این گروه، به دلیل از دست دادن زانو، مجبورند پروتزهایی را نصب کنند که زانوی مصنوعی دارد. راه رفتن در این شرایط و با وجود این زانوهای مصنوعی، کار سختی است و چالش های زیادی را برای افراد به وجود می آورد.
با این حال، هم افراد درگیر با قطع پا از قسمت لگن و هم کسانی که پای آنها از بالای زانو قطع شده است، چنانچه برای ساخت پاهای مصنوعی، مانند ساخت پروتز پا بالای زانو که به آن نیاز دارند به کلینیک های ساخت اندام های مصنوعی در کشور مراجعه کنند می توانند با نصب پروتزهایی کاملا کاربردی به مشکلاتی که با آنها درگیرند پایان دهند. از جمله کلینیک های مطرح و معتبر در کشور می توان به پایار اشاره کرد که در کار خود بسیار حرفه ای ظاهر شده است.
کسانی که تحت عمل جراحی قطع پا از لگن قرار می گیرند برای آنکه از مشکلات و دردسرهای بعدی پیشگیری کنند، می بایست برخی کارهای مهم را که از آنها به عنوان مهم ترین نکات مراقبت از پای قطع شده یاد می کنند، انجام دهند. این کارهای مهم به این شرح اند:
1-مراقبت از پوست اندام باقیمانده؛
روزهای بعد از عمل جراحی قطع عضو از جمله سرنوشت سازترین روزها هستند. بیماران در این روزها باید از پوست اندام باقیمانده خود به درستی محافظت کنند. در همین راستا، توصیه می شود بیماران، عضو باقیمانده خود را هر روز با آب و صابون بشوند و سپس آن را به خوبی خشک کنند و دقت شود که هیچ مقداری از صابون روی پوست باقی نماند. بهتر است کسانی که می خواهند اندام خود را خشک کنند آن را به صورت ضربه ای و نه به صورت مالشی خشک کنند.
2-ماساژ دادن؛
دیگر کار مهمی که بهتر است افراد درگیر با قطع عضو انجام دهند، ماساژ دادن پا است. ماساژ دادن به پاها، فرد را برای ساخت و نصب پروتز ها آماده می کند. برای مثال، کسی که قصد دارد برای ساخت پروتز پا زیر زانو اقدام کند، باید به طور مرتب قسمت باقیمانده را ماساژ دهد تا پاها سفت و برای نصب پروتز آماده شوند.
3- کنترل کردن درد
از دیگر کارهایی که در دوران بعد از قطع پا از لگن می بایست انجام داد کنترل کردن میزان درد است. اینکه فرد بعد از قطع عضو احساس درد می کند یک موضوع کاملا طبیعی است و معمولا درد به وجود آمده نیز بعد از مدتی بهبود پیدا می کند. البته برخی کارها می تواند باعث شود که این درد هر چه زودتر درمان شود. از جمله اقدامات کاهنده درد می توانیم به اینها اشاره کنیم:
این ها کارهایی است که می توان برای کاهش درد قطع پا از لگن انجام داد. البته، بهتر است برای مصرف داروها حتما مطابق با نظر و مشورت پزشک عمل کرده و به صورت خودسرانه هیچ دارویی را مصرف نکنید تا هر چه زودتر بهبودی حاصل شده و بتوانید برای ساخت و نصب اندام های مصنوعی اقدام کنید.
4- جلوگیری از ایجاد انقباض در عضلات
از دیگر نکاتی که در زمان مراقبت بعد از قطع پا از لگن باید انجام داد، جلوگیری کردن از ایجاد انقباض در عضله ها است. وقتی که عضله ها دچار انقباض می شوند، عضله هایی که اطراف مفاصل قرار گرفته اند ممکن است خیلی سفت شوند. این سفت شدن عضلات به قسمت های باقیمانده بدن اجازه نمی دهد که به صورت آزاد حرکت کنند و با این اتفاق، مشکلاتی برای فرد به وجود می آید.
از آنجایی که بروز این انقباض ممکن است سخت بوده و با درد همراه باشد به همین دلیل، متخصصان توصیه می کنند که افراد حتما اقداماتی برای جلوگیری از بروز این اتفاق انجام دهند. نکته ای که افراد درگیر با قطع پا از لگن باید به آن توجه و دقت داشته باشند این است که این وجود انقباض در عضله ها در استفاده از پروتز مخصوص لگن، محدودیت ها و مشکلاتی را به وجود می آورد.
افرادی که نمی خواهند در عضله های پای آنها این انقباض ها ایجاد شود بهتر است به صورت طولانی مدت در یک حالت قرار نگیرند و مرتبا مدل نشستن خود را عوض کنند. خوب است این افراد به توصیه هایی که پزشکان ارائه می کنند، دقت کرده و آنها را مو به مو اجرا کنند.
بعد از معرفی پروتز کانادین، به عنوان یک جایگزین مناسب برای قطع پا از لگن، خوب است در مورد قیمت آن نیز اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. اولین حقیقتی که در مورد این پروتز باید در جریان باشید این است که قیمت ساخت پروتزها به دلیل وجود برخی پارامترهای تغییر دهنده قیمت، ثابت نیست و کسانی که برای دریافت قیمت آن اقدام می کنند نباید انتظار داشته باشند که این اندام مصنوعی با قیمت ثابتی برای آنها ساخته شود.
با توجه به این توضیح، حال می خواهیم به معرفی عواملی بپردازیم که روی قیمت پروتز لگن 1402 تاثیر زیادی دارند؛ این عوامل به شرح زیرند:
همان طوری که گفتیم، پروتز لگن برای کسانی ساخته می شود که درگیر قطع پا از لگن هستند. این گروه، می بایست به مجموعه هایی مراجعه کنند که در حوزه ساخت اندام های مصنوعی فعالیت دارند. در این مجموعه ها که به آنها کلینیک های ارتوپدی فنی گفته می شود، انواع و اقسام اندام های مصنوعی، از جمله ساخت پروتز پا بالای زانو صورت می گیرد.
کارشناسانی که در این مجموعه های فعالیت می کنند می توانند بهترین و کاربردی ترین نوع پروتز را بسازند و در اختیار متقاضیان قرار دهند. مراجعه به این مجموعه های حرفه ای، که پایار نیز یکی از آنهاست به افراد درگیر با قطع عضو کمک می کند تا بتوانند راحت تر با مشکلات ناشی از قطع پا کنار آیند و به انجام کارهای روزانه خود بپردازند.
کلام آخر
قطع پا از لگن، علت های آن و معرفی یک جایگزین مناسب برای آن، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم نکاتی که بیان کردیم توانسته باشد اطلاعات شما را در این باره افزایش داده باشد.