قطع پا در اثر عفونت چیست؟ ⭐ و چگونه اتفاق می افتد؟

قطع پا در اثر عفونت

قطع پا به علت های متفاوت روی می دهد که یکی از آنها عفونت است. اگر در خصوص این مساله و برخی موارد مرتبط با آن اطلاعات زیادی ندارید در ادامه این مقاله از کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.

قطع پا در اثر عفونت چگونه اتفاق می افتد؟

یکی از دلایلی که باعث می شود فردی مجبور شود تحت عمل جراحی قطع  عضو قرار گیرد، کاهش جریان خون در بدن است. وقتی عروق خونی در بدن انسان دچار آسیب می شوند، جریان خون کاهش پیدا می کند. یکی از مهم ترین دلایلی که باعث می شود اندام ها به حیات خود ادامه دهند، مناسب و صحیح بودن میزان گردش خون است. زمانی که گردش خون در اندام های بدن کاهش پیدا می کند اندام ها اکسیژن و مواد غذایی مورد نیاز را دریافت نمی کنند. این اتفاق، منجر به عفونت و از بین رفتن عضو می شود. در این شرایط، بهترین کاری که فرد می تواند انجام دهد، اقدام برای ساخت انواع پروتز، همچون ساخت پروتز پا بالای زانو است.

اگر عضوی که دچار عفونت شده قطع نشود، احتمال آنکه به سایر اعضا نیز آسیب وارد شود افزایش پیدا می کند. به همین دلیل، پزشکان اگر نتوانند عفونت ایجاد شده را با دارو درمان کنند، آن عضو را قطع کرده و به این شکل از سایر اندام ها در برابر این اتفاق محافظت به عمل می آورند. به این شکل، جان بیمار نیز از هر گونه اتفاقی، در امان خواهد ماند. گرچه، بعد از عمل قطع عضو نیز نگرانی هایی مانند عوارض بعد از قطع پای دیابتی وجود دارد که نمی توان از کنار آنها به راحتی عبور کرد.

قطع پا در اثر عفونت، به راحتی که در بالا اشاره کردیم نیست و پزشکان می بایست قبل از آنکه برای قطع عضو اقدام کنند، اندام های سالم و آلوده را شناسایی کنند. این کار اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل، پزشکان از روش های متفاوتی به شرح زیر استفاده می کنند تا نواحی آلوده از سالم تشخیص داده شود:

  • یکی از بهترین کارهایی که توسط پزشکان انجام می شود تا متوجه شوند کدام قسمت از اندام عفونی بوده و کدام قسمت نیست، نبض بیمار است.
  • مقایسه کردن دما نیز به تشخیص نقاطی که باید نگهداری شود و نقاطی که باید قطع شود، کمک می کند.
  • قرمز شدن اعضای عفونی شده نیز از دیگر نشانه هایی است که به تشخیص پزشکان برای شناسایی نقاط آسیب دیده و نیازمند به قطع عضو، کمک می کند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز پا زیر زانو و پروتز پا بالای زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

قطع پا در اثر عفونت چیست

مدت زمان عمل قطع پا در اثر عفونت چقدر است و این عمل چگونه انجام می شود؟

یکی از مواردی که خوب است در مورد قطع پا در اثر عفونت به آن اشاره کنیم مدت زمان انجام این عمل است. مدت زمان عمل به شرایط بیمار بستگی دارد. هر قدر پیچیدگی هایی که این عمل دارد بیشتر باشد، قطعا مدت زمان آن نیز بیشتر خواهد بود و به همین دلیل، نمی توان در مورد این مساله اظهار نظر قطعی داشت.

پزشکان برای آنکه این عمل را با بالاترین موفقیت به انجام برسانند، همه قسمت های عفونی را بر می دارند و در عین حال نیز سعی می کنند کمترین آسیب به بافت های سالم و غیر آلوده وارد شود. پزشکان با توجه به موارد زیر برای برداشتن قسمت های آسیب دیده اقدام می کنند:

  • بررسی دمای بدن در قسمت های آسیب دیده و سالم
  • بررسی قسمت هایی که قرمز شده اند
  • بررسی نبض بیمار

بعد از آنکه عمل جراحی قطع پا به پایان رسید و همه بافت های آسیب دیده برداشته شدند، پزشک عصب های خونی و رگ ها را می بندد. یکی دیگر از کارهایی مهمی که قبل از بستن رگ ها و عصب های خونی باید انجام شود، فرم دهی قسمت باقیمانده است. این کار به منظور سهولت در نصب پا مصنوعی در آینده انجام می شود.

مدت زمان عمل قطع پا در اثر عفونت چقدر است و این عمل چگونه انجام می شود؟

عوارض بعد از قطع پا چیست؟

درست است که قطع پا در اثر عفونت می تواند درصد نجات جان بیماران را افزایش دهد، اما باید به عوارضی که این اتفاق تلخ در زندگی انسان ایجاد می کند نیز اشاره کرد که برخی از آنها در ادامه آورده شده است:

1- تحمیل بار مالی؛

فردی که پای او در اثر عفونت قطع می شود، با عوارض گوناگونی درگیر شده که یکی از آنها بار مالی است. ما انسان ها برای آنکه بتوانیم راه برویم و به صورت کاملا مستقل به کارهای خود در زندگی رسیدگی کنیم به پاهایمان نیاز داریم؛ حال، کسی که پای او قطع شده است با مشکلات عدیده ای مواجه شده و برای رفع آنها می بایست اقدام جدی انجام دهد. یکی از بهترین کارها اقدام برای ساخت و پرداخت قیمت پاهای مصنوعی، از جمله قیمت پروتز پا بالای زانو است. این پروتزها به فرد کمک می کنند تا فرد بتواند راه برود تا از حجم مشکلاتی که قطع پا برای او فراهم کرده بود کاسته شود.

2- عوارض جسمانی؛

از دیگر عوارضی که می توان در خصوص قطع پا در اثر عفونت بیان کرد، عوارض جسمانی است که موارد زیر را شامل می شود:

  • قرمز شدن محل جراحی؛
  • تورم؛
  • خونریزی؛
  • ترشح مایع از محل جراحی شده؛
  • افزایش درد؛
  • بی حس شدن و یا سوزن سوزن شدن در قسمت باقی مانده.
قطع پا در اثر عفونت چیست

3- قطع عضو مجدد؛

از دیگر عوارض قطع عضو در اثر عفونت می توان به قطع عضو مجدد اشاره کرد. متاسفانه یکی از اتفاقاتی که بعد از قطع پا برای اولین بار، درصد بروز مجدد آن از کم نمی شود، قطع مجدد اندام است. بیمارانی که نسبت به بهبود زخم ناشی از قطع عضو توجه و دقت کافی به خرج نمی دهند و به توصیه های پزشک مبنی بر ترمیم زخم ها عمل نمی کنند، ممکن است در سال های بعد از قطع عضو، مجبور شوند مجددا تحت این عمل جراحی قرار گرفته و مقدار بیشتری از اندام خود را از دست بدهند.

4- احساس درد

از دیگر عوارض ناشی از قطع پا در اثر عفونت، احساس درد است. درد یکی از عوارضی است که از آن هیچ راه فراری نیست و افراد با شدت های مختلف آن را تجربه می کنند. برخی از بیماران، این عارضه را با شدت بیشتر برخی دیگر با شدت کمتر احساس درد می کنند. البته برخی مواقع نیز این درد به دلیل قطع عضو نیست و مثلا کسانی که تصادف کرده اند ممکن است در دیگر قسمت های بدن خود احساس درد کنند. معمولا در کسانی که به خاطر جلوگیری از گسترش عفونت، پزشک صلاح دیده است پای آنها را قطع کند در دیگر نواحی بدن خود این عارضه را کمتر تجربه کرده و بیشترین دردی که ممکن است فرد حس کند درد ناشی از قطع عضو است.

این عارضه یکی از چالش هایی است که پزشکان نیز در بیمارستان ها در تلاش هستند تا کاری کنند که بیمار آن را کمتر حس کند. پزشکان در بیمارستان تا جایی که می توانند برای بیمار خود داروهای مسکن تجویز می کنند. بیمارهای قطع عضوی می بایست بدانند که این درد ممکن است به دیگر قسمت های بدن مانند کمر نیز سرایت کند که این مساله نباید باعث نگرانی آنها شود.

به غیر از قطع پا در اثر عفونت، چه موارد دیگری باعث قطع پا از زیر زانو می شود؟

به غیر از قطع پا در اثر عفونت، چه موارد دیگری باعث قطع پا از زیر زانو می شود؟

قطع پا در اثر عفونت، تنها یکی از مواردی است که باعث قطع پا از زیر زانو می شود. قطع پا علل دیگری نیز دارد که در ادامه آنها را شرح داده ایم:

1- قطع پا به دلیل اختلال در گردش خون؛

یکی از شایع ترین دلایل قطع پا، بیماری انسداد شریانی و ضعیف شدن جریان خون در بدن است. هم دیابتی ها و هم کسانی که سیگار و سایر مواد دخانی را زیاد مصرف می کنند، در معرض اختلال در گردش خون هستند. وقتی که خون به اندازه کافی به سلول های بدن ما نمی رسد، سلول ها اکسیژن و مواد غذایی کافی را دریافت نکرده و به این شکل، نمی توانند خود را ترمیم کنند. عدم ترمیم در سلول ها فرد را به سمت قطع عضو و اقدام برای ساخت پروتز پا زیر زانو هدایت می کند.

2- سندروم پای دیابتی؛

فردی که دیابت دارد، با اختلالات زیادی مواجه خواهد شد که این اختلالات باعث می شوند او در معرض خطر عضو قرار گیرد. این اختلالات به این شرح اند:

  • کسانی که دیابت دارند، چون خیلی عرق نمی کنند پاهای آن ها خشک شده و ترک می خورد.
  • بیماری دیابت، باعث می شود سرعت و روند بهبود زخم ها کاهش پیدا کند.

3-تومور؛

تومورهای سرطانی را نیز دیگر علت قطع عضو می دانند. درست است که این نوع قطع عضو به اندازه قطع پا در اثر عفونت اتفاق نمی افتد، اما با این حال، برخی تومورهایی که در قسمت زانو یا مفصل ران رشد می کنند باعث می شوند که فرد پای خود را از دست بدهند. در این نوع قطع عضو، پزشک برای آنکه از سرایت و گسترش سلول های سرطانی به سایر قسمت های بدن جلوگیری کند، هیچ چاره ای به جز قطع عضو نخواهد داشت. شاید در برخی موارد، گستردگی قطع عضو زیاد باشد اما چیزی که در نهایت اهمیت دارد نجات جان بیمار است.

4-تصادف؛

به غیر از قطع پا در اثر عفونت، این حادثه تلخ و دردناک ممکن است در اثر حوادثی مانند حادثه رانندگی و یا حادثه در حین کار نیز اتفاق افتد. البته هر چند به دلیل پیشرفتی که در صنعت خودروسازی صورت گرفته و ایمنی افراد نیز در زمانی که مشغول به کارند افزایش پیدا کرده، اما همچنان برخی افراد در زمان کار کردن ممکن است پای خود را از دست دهند. البته حوادث، تنها برای اندام تحتانی به وجود نیامده و برخی ها نیز به مانند کسانی که با دستگاه کمباین کار می کنند، ممکن است دستشان با این دستگاه قطع شده و مجبور شوند برای ساخت پروتز مچ دست اقدام کنند.

آشنایی با قطع پا در اثر عفونت

5 نکته بسیار مهم در خصوص مراقبت از پای قطع شده!

برای آنکه عوارض ناشی از قطع پا در اثر عفونت، فرد را به خود درگیر نکند، می بایست برخی نکات مهم را رعایت کرد. از جمله این نکات می توان به این موارد اشاره داشت:

1- مراقبت کردن از پوست قسمت قطع شده؛

یکی از مهم ترین کارهایی که در روزهای بعد قطع عضو در اثر عفونت باید انجام داد، مراقبت کردن از پوست است که شامل موارد زیر می شود:

  • شستن محل جراحی شده با آب و صابون از جمله کارهای مهمی است که می بایست در روزهای بعد از قطع عضو پا انجام داد. بهتر است بعد از آغشته کردن پوست با صابون، هیچ مقداری از آن روی محل باقی نماند.
  • خیس نگه نداشتن پوست به مدت طولانی مدت باعث ایجاد تورم و یا حساسیت روی پوست می شود.
  • وقتی اندام خود را می شویید و می خواهید آن را خشک کنید، بهتر است از خشک کردن اندام به صورت مالشی پرهیز کرده و پوست را با حرکات ضربه ای خشک کنید.

2- کنترل کردن فشار؛

افرادی که با قطع پا در اثر عفونت درگیر هستند، نباید فشار زیادی به پای قطع شده خود وارد کنند. این افراد باید مدیریت فشار بر قسمت باقی مانده را به خوبی یاد بگیرند تا زخم و درد، خیلی زیاد نشود. سعی کنید به مدت زمانی طولانی روی صندلی ننشینید و یا اگر مجبور هستید، مرتبا حالات خود را عوض کنید تا کمترین فشار به پا وارد شود.

قطع پا در اثر عفونت یا تصادف

3- ایجاد فرم در عضو باقیمانده

وقتی که قطع پا در اثر عفونت اتفاق می افتد فرد درد زیادی را حس می کند. در این مواقع، بهترین کاری که می بایست انجام داد فرم دهی به عضو باقیمانده است. وقتی که پا قطع می شود، دچار تورم شده و درد حس می شود. برای از بین رفتن تورم باید حدود 3 تا 6 هفته صبر کرد. در این مدت زمان می توان از وسایل کمکی مانند بانداژهای الاستیک، شرینکر و استاکینت الاستیک بهره گرفت و به کاهش تورم، سرعت بخشید. نکته ای که در مورد پیچیدن این ابزارها به دور پا از اهمیت زیادی برخوردار است، یکدست و محکم بستن پوشش ها به دور عضو باقیمانده است. در زمان بستن پا و کاهش تورم به نکات مهم زیر توجه و دقت داشته باشید:

  • اگر می خواهید از بانداژهای الاستیک استفاده کنید، بهتر است بیشترین فشار را روی انتهای عضو باقیمانده یا استامپ بیاورید.
  • از آنجایی که در اثر فعالیت ممکن است بانداژِ بسته شده به دور پا شل شود، هر زمان که لازم دیدید می توانید آن را مجددا سفت کنید.
  • بانداژ کردن و بستن نباید به گونه ای باشد که در جریان خون اختلال ایجاد شود. بی توجهی به این موضوع، مسائل و مشکلاتی را در روزهای بعد از قطع پا در اثر عفونت به وجود می آورد.

 

در مورد مراقبت های بعد از قطع پا در اثر عفونت چه میدانید؟

4- جلوگیری از منقبض شدن عضله ها

از دیگر کارهایی که بعد از قطع پا در اثر عفونت می بایست انجام داد، جلوگیری از منقبض شدن عضله ها است. منقبض شدن عضله ها به حالتی گفته می شود که در آن، عضله های قرار گرفته در اطراف محل قطع عضو، سفت می شوند و به قسمت باقیمانده اجازه نمی دهند که به راحتی حرکت کند. در صورتی که هیچ اقدامی جهت کاهش انقباض عضله ها انجام نشود این انقباضات عضلاتی در قسمت لگن و زانو بیشتر خواهد بود. موضوعی که باید به آن اشاره داشته باشیم این است که اصلاح کردن این انقباض عضله ها ممکن است دردناک و سخت به نظر برسد و کسانی که می خواهند پروتز پا نصب کنند حتما می بایست برای از بین بردن انقباض عضله ها اقدام کنند. در ادامه، چند راهکار موثر برای جلوگیری از انقباض عضله ها در روزهای بعد از قطع پا در اثر عفونت معرفی کرده ایم:

  • فرد در حین نشستن می بایست به صورت پیوسته وضعیت لگن خود را عوض کند.
  • فردی که درگیر قطع پا شده بهتر است قسمت باقیمانده پا را از تخت و یا صندلی آویزان نکند.
  • این گروه نباید به مدت طولانی در یک وضعیت بمانند؛ بهتر است مدام وضعیت نشستن شان را تغییر دهند.
  • افراد درگیر با قطع پا به دلیل عفونت نباید در موقع نشستن، یک بالش زیر پای خود قرار دهند.
  • برای جلوگیری از انقباض عضله ها بهتر است که فرد به صورت روزانه، دقایقی را به شکم دراز بکشد.
عوارض ناشی قطع پا در اثر عفونت

باید و نبایدهای بعد قطع پا در اثر عفونت؟

کسانی که پای آنها در اثر عفونت قطع شده است می بایست به برخی نکات مهم در روزهای بعد از قطع پا در اثر عفونت توجه و دقت داشته باشند. این نکات مهم به این شرح اند:

  • افرادی که سیگار می کشند باید آن را ترک کنند. سیگار کشیدن باعث اختلال در گردش خون در پاها شده و این، موجب کاهش سرعت بهبود زخم در فرد می شود.
  • دیگر کاری که افراد درگیر با قطع عضو به خاطر عفونت باید به آن توجه و دقت داشته باشند، حفظ کردن وزن در محدوده نرمال است. این مورد برای کسانی که مجبورند از صندلی های چرخدار استفاده کرده و یا کسانی که می خواهند برای نصب پروتز اقدام کنند، یکی مساله بسیار حیاتی و مهم به شمار می رود.
  • افرادی که دیابت دارند نیز می بایست نسبت به کنترل قند خون و فشار خون خود بی توجهی نکنند. کنترل کردن فشار و قند خون، باعث افزایش سرعت بهبود زخم ها می شود و به همین دلیل است که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. داشتن دستگاه های فشار خون و دستگاه قند خون خانگی می تواند به افراد کمک کند تا به صورت مرتب، فشار و قند خون خود را کنترل کنند.
باید و نبایدهای بعد قطع پا در اثر عفونت؟

کلام آخر

قطع پا در اثر عفونت، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. اگر درگیر این اتفاق تلخ شده اید، برای آنکه بتوانید به زندگی عادی خود بازگردید چاره ای به جز اقدام برای ساخت پروتز ندارید. توصیه می کنیم برای ساخت اندام های مصنوعی به کلینیک های معتبر در کشور همچون پایار مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *