قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی چیست؟⭐هر آنچه که باید بدانید

قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی

قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی، موضوعی است که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار در مورد آن صحبت خواهیم کرد. اگر در این رابطه اطلاعاتی ندارید در ادامه این مقاله همراهمان باشید.

انواع زخم پای دیابتی آشنا شوید؟

برای آنکه بتوانیم در مورد مرحله های زخم پای دیابتی نکاتی را بیان کنیم، خوب است با انواع زخم پای دیابتی آشنا شوید؛ این آشنایی، بهترین راه برای درمان، پیشگیری از بروز و گسترش آنهاست و به این شکل افراد مجبور نخواهند بود در آینده به دلیل قطع عضو، هزینه ای از بابت قیمت پروتز پا بالای زانو پرداخت کنند. انواع زخم در افرادی که به دیابت مبتلا هستند به این شرح است:

1- زخم درجه صفر؛

زخم درجه صفر، از جمله زخم هایی است که ضایعات باز در آن دیده نمی شود. برخی از این زخم ها ممکن است بهبود پیدا کرده باشند و نیازی نباشد که افراد در مورد آنها نگرانی خاصی به خود راه بدهند.

2- زخم های درجه یک؛

زخم درجه یک نیز از جمله زخم هایی است که سطحی بوده، به لایه های زیرین نفوذ نکرده و گسترش پیدا نکرده است.

3- زخم درجه دو؛

زخم های درجه دو، عمیق تر هستند و به تاندون، کپسول مفصل و یا استخوان رسیده اند. از کنار درمان این زخم ها نباید به راحتی گذشت.

4- زخم درجه سه؛

در زخم درجه سه، لایه های عمیق تر درگیر شده و آبسه، تاندونیت و استئومیلیت تشکیل می شود. بروز این زخم و سایر انواع آن، از جمله علائم قطع پای دیابتی به شمار می رود. پس بر هر دیابتی لازم و واجب است که همیشه و حتی به صورت روزانه، پاهای خود را از نظر وجود زخم بررسی کند.

5- زخم درجه 4؛

زخم درجه 4، یکی از بدترین انواع زخم در افراد دیابتی است و معمولا در این گروه، قانقاریا قسمت هایی از انگشت پا و یا پاشنه را به خود درگیر کرده است.

6- زخم درجه پنج؛

بدترین نوع زخم در افرادی که به دیابت مبتلا شده اند، زخم درجه 5 است. در این نوع، اسکار و قانقاریا همه پا را تحت تاثیر قرار داده است.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت کفش و کفی طبی با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی چیست

موضوعی که لازم می دانیم در تکمیل بحثمان در خصوص قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی به آن نیز بپردازیم، بررسی کردن عواملی است که باعث می شود زخم ها در پای فرد دیابتی به وجود آید و سلامت او را به خطر اندازد. یکی از مهم ترین عواملی که باعث شده زخمی در پای فرد دیابتی ایجاد شود و او را در خطر قطع عضو قرار دهد، افزایش سطح قند خون است. وقتی که قند خون افزایش شدیدی پیدا می کند، به عروق خونی آسیب وارد شده و جریان خون در پاها کاهش پیدا می کند. با این دو اتفاق، اکسیژن رسانی و تغذیه بافت ها کاهش پیدا می کند و زخم هایی در پای دیابتی به وجود می آید که خیلی دیر بهبود پیدا می کنند.

دیابت باعث بروز بیماری هایی همچون نوروپاتی دیابتی نیز می شود. در این بیماری، حس در پاها کاهش پیدا کرده و وقتی که زخمی در پای فرد به وجود می آید، فرد متوجه نشده و هیچ اقدامی برای درمان زخم های خود انجام نمی دهد. باقی ماندن زخم ها و درمان نکردن شان باعث می شود که فرد در معرض خطر عفونت و قطع عضو قرار گیرد. تصلب شرایین و کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن از دیگر عوارض ناشی از دیابت در بدن است.

هر آنچه که باید در مورد قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی بدانید

با راهکارهای موثر جهت پیشگیری از قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی آشنا شوید!؟

هر بیمار دیابتی، باید با راهکارهای مناسب جهت قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی آشنا شود. این راهکارها می توانند به او کمک کنند تا مجبور نشود در آینده برای ساخت پروتز پا بالای زانو اقدام کند. ما در اینجا برخی از راهکارهای موثر برای پیشگیری از بروز زخم در دیابتی ها را معرفی خواهیم کرد:

  • کسانی که دیابت دارند باید پاهای خود را به صورت روزانه بشویند؛
  • دیابتی ها باید ناخن های خود را به شکلی کوتاه کنند که هیچ گونه آسیبی به بافت های اطراف ناخن وارد نشود.
  • دیابتی ها وقتی به حمام می روند باید بلافاصله پاهای خود را خشک کنند و با کمک مرطوبت کننده، طراوت پاها را افزایش دهند.
  • این گروه از بیماران نباید به هیچ عنوان جوراب های کثیف به پا کنند. جوراب کثیف یکی از عوامل ایجاد بیماری و عفونت در دبایتی ها به شمار می رود.
  • اقدام برای ساخت کفش و کفی طبی و پوشیدن آن نیز بهترین راه حل برای حفاظت از پاها به شمار می رود. بهتر است برای ساخت این کفش ها و کفی ها به ارتوپدی فنی های معتبر در کشور، همچون پایار مراجعه کنید. در این مرکز، بهترین و با کیفیت ترین نوع کفش و کفی برای پا ساخته می شود.
  • درمان همه ناهنجاری ها در پا، خصوصا خار پاشنه، فرد را از ابتلا به عفونت و ایجاد زخم در پا محافظت می کند. کسی که دیابت دارد اگر متوجه شود که خار پاشنه دارد باید هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کند.
اولین علائم زخم پای دیابتی چیست؟ هر آنچه باید درباره قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی بدانید

اولین علائم زخم پای دیابتی چیست؟

برای قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی، باید با علائمی که در ناحیه پا مشاهده می شود به خوبی آشنایی داشت. اولین علائم زخم پای دیابتی به شرحی است که در ادامه بیان می کنیم:

  • بی حس شدن پا
  • سوزن سوزن شدن پا
  • ایجاد زخم و تاول
  • عوض شدن شکل پاها
  • زخم های خشک یا به همراه ترشح
  • سوزش
  • تغییر پیدا کردن دمای پوست بدن
  • عوض شدن رنگ پوست

دیابتی ها باید این علائم را به خوبی بشناسند و در صورتی که هر یک از آنها را مشاهده کردند به یک پزشک با تجربه مراجعه کنند. برای آنکه از قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی جلوگیری به عمل آورید شناخت این علائم، ضروری است و بی توجهی به آنها باعث بروز مشکلات و دردسرهای غیر قابل جبرانی برای فرد می شود که از آن جمله می توانیم به قطع پا و ایجاد الزام در فرد برای ساخت پروتز مچ پا اشاره کنیم.

برخی از علائمی که در بالا اشاره کردیم ممکن است با تب و لرز در بدن همراه باشند که اینها به نشانه آن است که عفونت در بدن فرد به وجود آمده است. بیماران دیابتی به دلیل سیستم ایمنی ضعیفی که دارند نباید اجازه دهند که در بدن آنها عفونت ایجاد شود.

بی توجهی به قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی چه عواقبی به دنبال دارد؟

بی توجهی به قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی چه عواقبی به دنبال دارد؟

کسانی که دیابت داشته و نسبت به قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی بی توجه هستند باید منتظر عواقب و عوارض زیر باشند:

1- بروز عفونت و درگیری های پوستی؛

یکی از عوارضی که بی توجهی به زخم های ایجاد شده در پا در افراد دیابتی به دنبال دارد، عفونت پوستی است. اگر این عفونت، درمان نشده باقی بماند مشکلات و عوارض زیادی برای فرد به وجود می آید که بدترین آن، قطع پا و اقدام برای ساخت و پرداخت قیمت پروتز مچ پا است. اگر این علامت، شدت پیدا کند پزشکان مجبورند قسمت بیشتری از پای فرد را قطع کنند.

2- تشکیل آبسه و بروز درد؛

از دیگر عوارضی که می توان آن را نتیجه بی توجهی به زخم های ایجاد شده در پای افراد دیابتی دانست، تشکیل آبسه است. گاهی این آبسه ها عفونی بوده و باعث می شوند که بیماران درد زیادی را حس کنند.

3- قانقاریا؛

به بافت های مرده ای که به دلیل عفونت باکتریایی و کاهش جریان خون ایجاد می شود، قانقاریا می گویند. تغییر رنگ پوست، خارج شدن ترشحات غیر طبیعی، بی حسی در ناحیه مبتلا شده از جمله علامت های این عارضه به شمار می روند.

با راهکارهای موثر جهت پیشگیری از قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی آشنا شوید!؟

بهترین درمان برای علائم زخم پای دیابتی و قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی چیست؟

اگر فرض کنیم، فرد دیابتی نتوانسته برای پیشگیری از قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی کاری انجام دهد، او باید در صورت مشاهده زخم در پا برای درمان آنها اقدام کند. جهت درمان این زخم ها بهتر است به شکل زیر عمل کرد:

1- یافتن یک پزشک متخصص؛

یکی از بهترین کارهایی که می بایست برای درمان زخم های دیابتی انجام داد، یافتن یک پزشک با تجربه است. این پزشکان می توانند بهترین روش را برای درمان زخم های کف پا تجویز کنند. اگر فرد دیابتی به راهکارهای پزشک خود عمل کند، زخم پای او هر چه سریع تر درمان خواهد شد.

2- مصرف دارو؛

برخی از زخم هایی که در پای افراد دیابتی ایجاد می شود منشا عفونی دارند. پزشکان با توجه به وخامت زخم های فرد، یک نوع آنتی بیوتیک تجویز می کنند. بیمار موظف است طبق ساعت هایی که پزشک تعیین کرده است داروها را مصرف کند تا هر چه سریع تر درمان شود.

3- مراجعه به مراکز مراقبت از زخم افراد دیابتی؛

از دیگر کارهایی که افراد دیابتی برای قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی می توانند انجام دهند، مراجعه به مراکز مراقبت از زخم است. در این مراکز، اقدامات خوبی جهت درمان زخم انجام خواهد شد.

4-جراحی؛

چنانچه کار از کار گذشته و پزشک نتواند با هر یک از روش هایی که در بالا اشاره کردیم زخم های فرد دیابتی را درمان کند، او باید تحت عمل جراحی قرار گیرد. در طی عمل جراحی، بافت های مرده و یا آلوده برداشته می شوند تا بافت های سالم فرد درمان شود.

5- قطع عضو؛

در صورتی که حتی عمل جراحی نیز راهگشا نباشد، پزشک چنانچه مشاهده کند که جان بیمار در خطر است مجبور است عضوی که درگیر با زخم شده است، قطع کند. زخم های عفونیِ بسیار شدید هستند که چنین شرایطی را برای دیابتی فراهم می کنند.

بهترین پماد برای درمان زخم پای دیابتی چیست؟

بهترین پماد برای درمان زخم پای دیابتی، پماد شنجار است. این پماد مخصوص زخم افراد دیابتی است و به قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی کمک می کند. کاهش التهاب، کاهش عفونت ناشی از زخم، آنتی بیوتیک بودن به علت داشتن عسل و داشتن خواص آنتی اکسیدانی از جمله خواصی است که این پماد وجود دارد. این پماد گردش خون را در نواحی اطراف زخم افزایش داده و به این شکل باعث بهبود و التیام زخم ها می شود.

قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی در خانه

برای درمان زخم دیابتی در منزل چه کنیم؟

به دنبال قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی، می بایست اقداماتی نیز در منزل انجام داد. برای درمان زخم دیابتی در منزل می توان به شکل زیر عمل کرد:

1- استفاده از گیاه آلوئه ورا

یکی از بهترین کارهایی که می توان در خانه انجام داد و زخم های دیابتی را درمان کرد، گیاه آلوئه ورا است. این گیاه، از نظر داشتن ویتامین و مواد معدنی از جمله منابع غنی گیاهی به شمار می رود. دیگر مساله ای که باعث می شود این گیاه را برای درمان زخم ها پیشنهاد دهند، ماده ای به نام گلوکومانان است. این ماده به بازسازی سلول ها کمک کرده و بدن به واسطه وجود آن مجبور به تولید کلاژن می شود. بهبود پیدا کردن زخم ها از دیگر آثار و نتایج استفاده از این گیاه به شمار می رود.

2- عسل

از دیگر موادی که می تواند به قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی و بهبود زخم ها در خانه کمک قابل توجهی کند، عسل است. عسل خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی دارد و در افزایش سرعت بهبود زخم ها تاثیر خوبی از خود نشان داده است. توصیه می کنیم برای درمان زخم ها به جای عسل هایی که مصارف خوراکی دارند از عسل های پزشکی استفاده کنید.

قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی و درمان های خانگی

3- زردچوبه

در ادامه بحث پیرامون قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی و بیان راه حل برای درمان زخم دیابت در منزل، می بایست به زردچوبه نیز اشاره ای داشته باشیم. خیلی از ما فکر می کنیم که زردچوبه، فقط یک ادویه است و تنها برای اضافه کردن رنگ به غذا استفاده می شود. لازم است بدانید که زردچوبه خواص درمانی زیادی داشته و به درمان و بهبود برخی بیماری ها نیز کمک می کند.

علتی که باعث شده است زردچوبه خواص درمانی داشته باشد، ماده ای به نام کورکومین است. این ماده، خواص ضد قارچی، ضد التهابی و ضد باکتریایی داشته و باعث می شود که زخم های بدن ما هر چه سریع تر بهبود پیدا کند. کورکومین موجود در زردچوبه، فاکتورهایی را که در رشد دخالت دارند تحریک کرده و از این طریق باعث می شود که زخم ها خوب شوند. حتی برخی تحقیقات نشان می دهند که این ماده می تواند تولید کلاژن را در محل زخم افزایش دهد.

برای استفاده از زردچوبه و قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی می توان آن را با مقداری آب گرم مخلوط کرد و یک خمیر به دست آورد. فرد می بایست این خمیر را روی زخم خود قرار دهد و سپس با یک عدد باند، روی آن را کامل بپوشاند. در ضمن، خاطر نشان می کنیم این فرمول برای زخم هایی که جزئی و بسته هستند کاربرد داشته و برای زخم های گسترده و باز بهتر است بعد از مشورت با پزشک از این ماده استفاده کرد.

اقدامات مناسب برای قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی چیست؟

قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی و درمان قطعی زخم پای دیابتی در طب سنتی چیست؟

برخی از روش های که برای قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی نام بردیم در طب سنتی نیز استفاده می شود. اما برای درمان قطعی زخم پای دیابتی در طب سنتی کارهای دیگر نیز انجام می شود که در ادامه به شرح و توضیح آنها پرداخته ایم:

  • یکی از ترکیباتی که در طب سنتی برای درمان زخم های دیابتی پیشنهاد می کنند بذر کتان است. این ماده، آسیب عروق خونی را درمان کرده و به مرور زمان باعث درمان زخم های دیابتی نیز خواهد شد. بذر کتان از جمله بذرهایی است که سرشار از امگا سه بوده و به همین دلیل می تواند به درمان زخم افراد دیابتی کمک قابل توجهی کند.
  • استفاده از برخی گیاهان دارویی نیز می تواند به درمان زخم در بیماران دیابتی کمک کند. از جمله این گیاهان می توانیم به انار، چای سبز و بارهنگ اشاره کنیم. گیاهانی که نام بردیم خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی داشته و باعث ترمیم زخم ها می شوند.
  • عسل نیز از جمله مواد و ترکیباتی است که می تواند به درمان زخم ها کمک قابل توجهی کند.

درست است که استفاده از ترکیبات گیاهی، ضرر و آسیب های چندانی ندارد اما خوب است اگر می خواهید از این ترکیبات استفاده کنید حتما و حتما با متخصصان طب سنتی مشورت کنید و به هیچ عنوان این ترکیبات را خودسرانه مصرف نکنید.

طب سنتی و قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی

مدت زمان درمان زخم دیابتی انگشت پا چقدر است؟

یکی از مهم ترین مسائلی که خوب است در مورد قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی بدانید مدت زمان ترمیم و بهبود زخم ها است. نکته ای که باید به آن توجه و دقت داشته باشید این است که مدت زمان درمان زخم دیابتی انگشت پا به عوامل مختلف، همچون میزان فشار خون فرد، درجه زخم، سن فرد و شرایط تغذیه ای او بستگی دارد. هر یک از این شرایط از این عوامل باعث می شوند که مدت زمان بهبود زخم های دیابتی، کاهش و یا افزایش پیدا کند.

نکته دیگری که در مورد قطع مراحل اولیه زخم پای دیابتی می بایست بدانید این است مدت زمان ترمیم زخم ها در افراد مختلف نیز متفاوت است و نمی توان برای هر شخص تعیین کرد که این مدت زمان چقدر است. به همین دلیل، ما نمی توانیم یک عدد ثابت و مشخص بیان کنیم.

خبر بدی که برای دیابتی ها داریم این است که گاهی ممکن است ترمیم و درمان این زخم ها ماه ها و هفته ها طول بکشد، اما نباید نا امید شد و می بایست با مراجعه به پزشکان و عمل کردن به دستوراتی که آنها می دهند در جهت درمان برآمد. اگر یک بیمار دیابتی کارهای زیر را انجام دهد، باعث می شود که زخم های او هر چه سریع تر درمان شوند:

  • استفاده از پانسمان های پیشرفته
  • انجام اقدامات مراقبتی
  • درمان عفونت و جلوگیری از بروز آن
  • برداشتن بافت های مرده و آلوده اطراف زخم ها
  • شستن محل زخم با کمک محلول های ضد عفونی کننده

کلام آخر

قطع مراحل اولیه زخم پای افراد دیابتی، ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از این عارضه و درمان آن موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم این مقاله در افزایش اطلاعات شما کمک کننده بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *