تنگی کانال نخاعی چیست؟🌟و چگونه ایجاد میشود؟

آنچه که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار به بحث در مورد آن خواهیم پرداخت تنگی کانال است. اگر نمی دانید این عارضه چیست و چگونه درمان می شود در ادامه با ما همراه باشید؛ قرار است اطلاعات خوبی در این باره به شما بدهیم.
تنگی کانال نخاعی چیست؟ علت به وجود آمدن آن چیست؟
یکی از مشکلات ستون فقرات که ممکن است برای همه افراد بیفتد، تنگی کانال است. این بیماری را یکی از بیماری های سیستم عصبی محیطی می دانند و در آن، فضای بین ستون فقرات، باریک می شود. از آنجایی که این عارضه، مشکلاتی را برای نخاع و اعصاب رد شده از نخاع ایجاد می شود به از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار بوده و بهتر است که هر چه زودتر با کمک روش های متفاوت، از جمله بستن بریس ستون فقرات (ارتز ستون فقرات) برای درمان آن اقدام کرد.
موضوع مهم دیگری که می بایست در مورد آن نیز اطلاعاتی داشته باشید علت پیدایش تنگی کانال است. اینکه چرا این عارضه به وجود می آید دلایلی به شرح زیر دارد:
1- ژنتیک و وراثت
قطر کانال نخاع برخی ها وقتی که به دنیا می آیند به صورت مادرزادی کم است و بروز تنگی کانال در این گروه، فقط و فقط به خاطر ژنتیک است. وراثت نیز روی بروز تنگی کانال نخاع بی تاثیر نیست. در هر خانواده، فرم ستون فقرات بسیار به هم شبیه بوده و اگر یکی از افراد به این مشکل دچار شده باشد احتمال آنکه بقیه نیز درگیر آن شوند وجود دارد.
2- بالا رفتن سن
وقتی که سن ما افزایش پیدا می کند، مفصل هایی که در پشت ستون فقرات ما قرار گرفته اند ساییده شده، از شکل طبیعی خود خارج می شوند و باعث می شوند که مفصل های ستون فقرات یا فاست ها نیز بزرگ شوند. با افزایش سن، عضلات نیز تحلیل رفته و فاست ها تحت فشار قرار می گیرند و این موجب ناپایداری فاست ها می شود. برای آنکه فاست ها بتوانند فشارهای وارده را تحمل کنند، بزرگ تر می شوند و همین بزرگ شدن باعث تنگ شدن فضای کانال می شود.
در پی افزایش سن و در صورت داشتن نگرانی در خصوص این عارضه می توان با بستن ارتزهای مخصوص، جلوی بروز و پیشروی آن را گرفت. در همین راستا توصیه می کنیم که بریس را از جاهای معتبر همچون کلینیک پایار تهیه کنید. این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند و شما در صورتی که نیاز دارید بدانید که قیمت ساخت پروتز مچ پا چند است می توانید با شماره های آن تماس گرفته و با کارشناسان صحبت و مشورت کنید.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز ستون فقرات با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
بهترین روش خوابیدن برای گودی کمرآن را جدی بگیرید
عوارض لوردوز کمری چیست؟ عوارض گودی کمر

3- دیسک کمر و گردن
وقتی که دیسک کمر و یا دیسک گردن حالت بیرون زدگی پیدا می کند، به اعصابی که در قسمت نخاع قرار گرفته اند فشار وارد می شود. به دنبال وارد آمدن فشار، فضای بین مهره های ستون فقرات تنگ می شود و تنگی کانال بروز پیدا می کند. کسانی که دیسک گردن دارند و نمی خواهند که به تنگی کانال نیز دچار شوند خوب است که هر چه سریع تر برای درمان دیسک گردن بدون جراحی اقدام کنند و از بروز تنگی کانال جلوگیری به عمل آورند.
4- بیماری های مادرزادی
از جمله بیماری های مادرزادی که احتمال ابتلا به تنگی کانال نخاع را افزایش می دهد می توان به بیماری آکندروپلازی اشاره کرد. در این گروه، دست و پا کوتاه و سر بزرگ است. قطر کانال نخاع این گروه از بیماران به خودی خود تنگ هست.
چگونه بفهمیم تنگی کانال داریم؟
حال که متوجه شدید تنگی کانال نخاعی چیست و چه مسائلی باعث بروز آن می شود خوب است در مورد روش های تشخیص آن نیز صحبت کنیم و به این سوال پاسخ دهیم که ما از کجا باید متوجه شویم که تنگی کانال داریم یا خیر.
اگر به پزشک مراجعه کنید و شرح حالی از وضعیت خود به او بدهید با توجه به اطلاعاتی که ارائه می کنید او به خوبی متوجه می شود که آیا تنگی کانال نخاع دارید یا نه. یکی از علامت هایی که این گروه از بیماران دارند لنگ زدن آنها در هنگام راه رفتن است. کسانی که تنگی کانال نخاع دارند بعد از مدتی راه رفتن و پیاده روی کردن علائمی همچون درد در قسمت های پایینی بدن، خستگی، گزگز و خواب رفتگی را مشاهده می کنند. این افراد بعد از نشستن و خستگی گرفتن می توانند به مسیر خود ادامه دهند.
یکی از بهترین راه های تشخیص بیماری، انجام ام آر آی است. در کنار انجام این آزمایش ممکن است که برخی از پزشکان از بیماران خود بخواهند که نوار عصبی و عضلانی یا EMG نیز بگیرند. این نوار، درگیری مزمن ریشه های عصبی را در نخاع نشان می دهد و به تشخیص عارضه کمک فراوانی می کند.
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
درمان شکستگی مهره های کمر بدون جراحی
روماتیسم ستون فقرات چیست؟ علائم و روش های درمانی
آرتروز کمر چیست؟ (درمان ساییدگی مهره کمر)
سرخوردگی مهره های کمر (اسپوندیلولیستزی)

بهترین درمان خانگی برای تنگی کانال کمر چیست؟
اینکه تنها بدانیم تنگی کانال نخاعی چیست و چگونه تشخیص داده می شود کافی نیست؛ کسانی که درگیر این مشکل هستند می بایست در مورد روش های درمان نیز اطلاعات خوبی داشته باشند. از جمله روش های درمان تنگی کانال نخاع می توان به اینها اشاره کرد:
1- انجام تمرین های ورزشی
یکی از بهترین کارهایی که می توان برای درمان تنگی کانال در خانه انجام داد حرکت های مناسب این ورزش است. قبل از آنکه به سراغ توضیح این روش ها برویم لازم می دانیم که بگوییم، ما در تهیه این مقاله سعی کردیم از منابع معتبر استفاده کنیم اما برای آنکه بتوانید به شکل موثرتری تنگی کانال را درمان کنید حتما با پزشکان و متخصصان مشورت کنید و در صورتی که صلاح دانستند تمرین های ارائه شده در این مقاله را انجام دهید. ورزش های مناسب برای درمان تنگی کانال نخاع به این شرح اند:
- کشیدن دست و پای مخالف از بالا و پایین
روی زمین دراز بکشید و دست راست و پای چپ و یا دست چپ و پای راست خود را دراز کنید و بکشید. بهتر است زانوی دیگر به حالت 90 درجه روی زمین قرار داده شود. دست و پای صاف را تا جایی که فکر می کنید به کمر شما فشار نمی آید بکشید و تحت کشش قرار دهید. چند ثانیه در همین حالت باقی بمانید و سپس با دست و پای مخالف نیز همین تمرین را انجام دهید.
- جمع کردن پا به سمت سینه
روی زمین دراز بکشید، هر دو پا را خم کرده و کف پا را روی زمین قرار دهید. سپس، یکی از پاها را در همان حالت خمیده، بلند کرده و به سمت سینه بیاورید و در همین حالت، دو دوست خود را زیر زانو قرار دهید. 30 ثانیه در همین وضعیت باقی مانده و سپس همین تمرین را با پای دیگر انجام دهید. بهتر است روزی 10 بار این تمرین را برای هر پا انجام دهید.
کلام آخر
تنگی کانال نخاعی چیست، بیان علت ها و روش های تشخیص این عارضه برخی از موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. امیدواریم با اطلاعاتی که دادیم توانسته باشیم به شما کمک کنیم. همان طوری که در داخل مقاله نیز گفتیم برای تهیه ارتز و بریس مناسب می توانید به پایار مراجعه کنید. این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند و کسانی که به هر علتی نیاز به دانستن قیمت ساخت پای مصنوعی دارند می توانند با کارشناسان آن تماس گرفته و هر اطلاعاتی که نیاز دارند از این طریق دریافت کنند.