تنگی کانال نخاعی چه عوارضی دارد؟🌟عوارض تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال نخاعی چه عوارضی دارد، قطعا سوال و یکی از نگرانی های افرادی است که تنگی کانال نخاع دارند. اگر شما نیز به این مشکل مبتلا هستید و نمی دانید که عوارض ناشی از آن چیست در ادامه این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.
تنگی کانال چیست؟ چگونه بفهمیم تنگی کانال نخاع داریم؟
برای آنکه بتوانیم در مورد عوارض ناشی از تنگی کانال صحبت کنیم ابتدا باید به این موضوع بپردازیم که تنگی کانال چگونه عارضه ای است. به عارضه ای که در آن، کانال اطراف نخاع تنگ می شود تنگی کانال گفته می شود. مهره های ستون فقرات، با کنار هم قرارگیری شان، یک تونل ایجاد کرده اند که نخاع از این کانال عبور می کند. وقتی که این کانال به مرور زمان، و به دلایلی که در ادامه خواهیم گفت، تنگ می شود عارضه تنگی کانال نخاع نیز بروز پیدا می کند.
1- دلایل ایجاد کننده تنگی کانال
- ارث
- ایجاد تومور در ستون فقرات
- ایجاد آسیب در ستون فقرات
- برخی از بیماری های استخوان
- جراحی کردن ستون فقرات
- روماتیسم مفصلی
- پارگی یا فتق دیسک
بعد از آنکه دلیل تنگی کانال نخاع مشخص شود فرد می بایست برای درمان آن نیز قدمی بردارد. یکی از بهترین کارهایی که می توان برای درمان این عارضه انجام داد اقدام برای بستن ارتز ستون فقرات (بریس ستون فقرات) است. این بریس ها به درمان این عارضه کمک زیادی می کنند.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز ستون فقرات با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
بهترین روش خوابیدن برای گودی کمرآن را جدی بگیرید
عوارض لوردوز کمری چیست؟ عوارض گودی کمر
2- علائم تنگی کانال
- بی حسی در پاها
- کمردرد
- بی حس شدن، گزگز و یا ضعف در پاها
- درد یا سوزشی که به سمت پایین پاها و باسن حرکت می کند
- ناتوانی جنسی
3- تشخیص تنگی کانال
اگر علائمی که در بالا اشاره کردیم در خود مشاهده کرده اید بهتر است هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. پزشکان بهترین افراد برای تشخیص تنگی کانال نخاع هستند. برای تشخیص تنگی کانال نخاع از روش های زیر استفاده می شود:
- یکی از کارهایی که پزشکان به بیماران خود توصیه می کنند تا آن را انجام دهند، عکس برداری از ستون فقرات با اشعه ایکس است. این عکس می تواند تنگی کانال نخاع را به خوبی نشان دهد.
- سی تی اسکن نیز از دیگر روش هایی است که پزشک می تواند با مشاهده آن متوجه شود که آیا کانال نخاعی دچار تنگی شده است یا خیر.
- اسکن استخوان، مطالعه هدایت عصبی، الکترومیوگرافی و میلوگرام نیز از دیگر روش هایی است که پزشکان برای بررسی کانال نخاع فرد به کار می گیرند.
اگر پزشک تشخیص دهد که شما به تنگی کانال نخاع دچار شده اید ممکن است از شما بخواهد که بریس تهیه کرده و نصب کنید. اگر می خواهید بستن بریس نتیجه داده و تنگی کانال نخاع شما درمان شود به کلینیک هایی همچون کلینیک پایار مراجعه کرده و در جهت تهیه با کیفیت ترین انواع بریس اقدام کنید. این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند. چنانچه یکی از عزیزان شما پای خود را از ناحیه زیر زانو از دست داده می تواند با شماره های این کلینیک تماس گرفته و در جریان قیمت ساخت پروتز پا زیر زانو قرار بگیرد.
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
درمان شکستگی مهره های کمر بدون جراحی
روماتیسم ستون فقرات چیست؟ علائم و روش های درمانی
آرتروز کمر چیست؟ (درمان ساییدگی مهره کمر)
تنگی کانال نخاعی چیست؟و چگونه ایجاد میشود؟
تنگی کانال نخاعی چه عوارضی دارد؟
حال که متوجه شده اید تنگی کنانال دقیقا چیست، خوب است در مورد عوارض ناشی از آن نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم. این عوارض به این شرح اند:
1- آسیب های عصبی
درد در ناحیه باسن، ران و ساق پا از جمله عوارض تنگی کانال نخاع هستند. در کسانی که درگیر این عارضه هستند، به عصب ها آسیب وارد شده و علائمی که بیان کردیم در فرد مشاهده می شود. این علائم با راه رفتن فرد و با خم شدن او به سمت جلو تسکین پیدا می کنند. راه رفتن، شدت این دردها را افزایش می دهد.
آسیب های عصبی که به دلیل تنگی کانال نخاع ایجاد شده است، باعث بی حس شدن و سوزن سوزن شدن پا و می شود. حتی برخی افراد حس لامسه و حس درک گرما و سرما را نیز ممکن است از دست دهند.
آغاز درد سیاتیک از جمله دردهایی است که به خاطر آسیب عصبی ناشی از تنگی کانال نخاع ظاهر می شود. درد سیاتیک از پشت ساق پا و داخل پا حرکت کرده و باعث اذیت فرد می شود. دردی که به خاطر سیاتیک است از انواع دردهایی است که با سوزش و ابهام همراه است. برخی ها با احساس این درد، ممکن است علائم دیگری همچون بی حسی و سوزن سوزن شدن نیز داشته باشند.
2- ضعف و از دست دادن قدرت عضلات
وقتی که اعصاب قرار گرفته در کانال نخاع تحت فشار قرار می گیرند، عضلات قرار گرفته در پاها و باسن فرد ضعیف می شوند. این مشکل، فرد را در موقع بالا رفتن از پله ها، بلند کردن و جا به جا کردن اشیاء و ایستادن های طولانی مدت خسته و ناراحت می کند.
به دنبال ضعیف شدن عضلات همین طور از دست دادن حس در پاها، فرد نمی تواند تعادل خود را به خوبی حفظ کند. افزایش احتمال شکستگی به خاطر عدم تعادل به وجود آمده یکی از خطراتی است که مبتلایان به تنگی کانال نخاع را تهدید می کند.
از دیگر عوارض تنگی کانال نخاعی می توانیم به اختلال در زمان راه رفتن اشاره کنیم. با وجود این عارضه، فرد با تغییر الگوی راه رفتن مواجه می شود و نمی تواند به درستی قدم بردارد. لنگ زدن و کوتاه گام برداشتن و یا داشتن مشکل در زمان شروع حرکت از جمله عوارض ناشی از تنگی نخاع به شمار می رود.
کلام آخر
تنگی کانال نخاعی چه عوارضی دارد، معرفی آن و بیان عللی که باعث می شوند این عارضه به وجود آید، از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات خوبی به شما بدهیم. در صورتی که علائم تنگی کانال نخاع را مشاهده کردید نسبت به درمان آن بی تفاوت نباشید. در ضمن، توصیه می کنیم اگر شما یا یکی از کسانی که در اطراف شما زندگی می کند به دیابت مبتلا شده و به خاطر این بیماری انگشت پای او قطع شده، بهتر است که برای ساخت پروتز اقدام کند. جهت دریافت قیمت ساخت پروتز انگشت پا با کلینیک های مطرح در کشور همچون کلینیک پایار تماس بگیرید.