پا چنبری چیست؟ علت پا چنبری

ساخت کفش برای عارضه پا چنبری یا کلاب فوت

علت پا چنبری، موضوعی است که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. اگر نمی دانید پاچنبری چیست، در ادامه با ما همراه باشید.

کلاب فوت یا پا چنبری چیست؟

یکی از عوارض شایع میان کودکان، پاچنبری است. در این عارضه که به آن کلاب فوت نیز گفته می شود، یک پای نوزاد یا هر دو پای او به یک سمت متمایل شده و یا می چرخد. خبر خوبی که در مورد این بیماری وجود دارد این است که علت آن باعث الزام فرد به ساخت پروتز مچ پا نخواهد داشت و ضمنا، قابل درمان نیز هست و در صورتی که تصمیم جدی برای درمان این عارضه گرفته شود، پاها به حالت نرمال و طبیعی خود باز خواهند گشت.

نکته ای که در مورد کلاب فوت یا پا چنبری باید به خاطر داشت، تفاوت بین آن و چکشی شدن انگشتان پا است. در چکشی شدن انگشت ها، این انگشت های پای فرد هستند که حالت چکشی و خمیده به خود می گیرند و در پا چنبری، ناحیه مچ به پایین پا درگیر شده و این پای فرد است که به یک سمت می چرخد. با توجه به توضیحی که در این جا اشاره کردیم، توصیه می کنیم اگر هنوز هم در مورد چکشی شدن انگشت های پا و روش های درمان سوالی دارید، مقاله درمان انگشت چکشی پا را مطالعه کنید.

کلاب فوت، از جمله بیماری هایی نیست که بعدا علائم خود را نشان دهد. علت پا چنبری هر چه که هست از همان زمانی که نوزاد به دنیا می آید، وجود داشته و مشخص است که پای او به سمت داخل یا پایین چرخیده است. کلاب فوت، در پسران بیشتر از دختران دیده می شود. برخی آمارها نشان می دهد که پسرها، دو برابر بیشتر از دخترها احتمال دارند به کلاب فوت مبتلا شوند. امیدواریم با توضیحاتی که دادیم متوجه شده باشید که پا چنبری چیست.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز پا با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

علت پا چنبری چیست

علت پا چنبری یا علت کج شدن پای جنین در شکم مادر چیست؟

بعد از آشنایی با عارضه پا چنبری قصد داریم در مورد علت های آن نیز صحبت کنیم. از جمله دلایلی که باعث می شوند این عارضه بروز پیدا کند می توان به این ها اشاره کرد:

1- وضعیت جنین در داخل شکم مادر

یکی از مواردی که می توان در خصوص علت پا چنبری بیان کرد، وضعیت قرارگیری نوزاد در داخل شکم مادر است. اگر جنین به شکل نامناسبی در داخل شکم مادر قرار گرفته و فشار رحم زیاد باشد، پاها دچار انحراف و تغییر شده و پا چنبری به وجود می آید. پا چنبری ناشی از این علت، با موفقیت بیشتری درمان می شود.

2-ژنتیک

در 25 درصد از نوزادانی که پا چنبری دارند، ژنتیک و داشتن سابقه خانوادگی تاثیر مستقیم داشته است. شاید جالب باشد که بدانید، در برخی اقوام، مانند آسیایی ها و یا بومی های اصلی در کشور آمریکا این عارضه بیشتر مشاهده می شود. بیماری هایی مانند سندروم داون و دوارفیسم که به دلیل اختلال در ژن هستند، در ایجاد این بیماری تاثیر می گذارند. این، یکی از بهترین پاسخ هایی است که می توانیم به سوال علت بروز چا چنبری چیست بدهیم.

3- عارضه های زمینه ای

دیگر پاسخی که می توانیم به سوال علت کج شدن پای جنین در شکم مادر چیست، بدهیم عارضه های زمینه ای است. از جمله این عوارض می توانیم به اختلال در رشد استخوان ها و کوتاه بودن تاندون آشیل اشاره کنیم.

4- اختلال های عصبی عضلانی

علت به وجود آمدن پا چنبری، تنها شامل مواردی که بالا نام بردیم نخواهد بود و اختلال ها و عارضه های عصبی-عضلانی نیز ممکن در بروز این اتفاق نقش دارند. از جمله این اختلال ها می توانیم به فلج مغزی با اسپینا بیفیدا اشاره کنیم. قطعا با این توضیحات، متوجه شده اید که مهم ترین دلایل ایجاد پا چنبری چیست.

درمان پا چنبری چیست

بهترین راه برای جلوگیری و پیشگیری از پا چنبری چیست؟

در مورد اینکه پا چنبری چیست، توضیحاتی را بیان کردیم و حال، لازم می دانیم در خصوص روش های پیشگیری از این عارضه نیز، نکاتی را با شما در میان بگذاریم. کلاب فوت یا پا چنبری در حالتی اتفاق می افتد که در آن، ماهیچه های داخل و اطراف پا و همین طور تاندون ها از آنچه که باید باشند کوتاه تر هستند. با وجود پیشرفت های زیادی که در حوزه پزشکی روی داده است، اما هنوز هم پزشکان در مورد اینکه چه چیزی باعث این اتفاق می شود اطلاعات دقیقی ندارند و به همین دلیل نمی توان برای جلوگیری و پیشگیری از آن راه حلی بیان کرد. با این حال، برخی شرایط هستند که باعث می شوند برخی نوزادان بیش از بقیه معرض ابتلا به این عارضه باشند؛ این شرایط به شرح زیرند:

  • پا چنبری در پسران بیشتر از دختران رخ می دهد.
  • در خانواده هایی که کودکی با پای چنبری وجود دارد احتمال آنکه فرزند دیگری با این عارضه به دنیا آید دو برابر خواهد بود.
  • ابتلا به برخی نقایص مادرزادی، همچون اسپینا بیفیدا باعث افزایش احتمال ابتلا به پا چنبری می شود.
  • کسانی که در دوران بارداری شان سیگار می کشند و یا از داروهای غیر قانونی استفاه می کنند، احتمال بیشتری دارند که فرزندی با پا چنبری به دنیا آورند.
  • کم بودن مایع اطراف جنین نیز بروز چنین عارضه ای را افزایش می دهد.
بهترین راه برای جلوگیری و پیشگیری از پا چنبری چیست؟

برای درمان پا چنبری نوزاد چه باید کرد؟ بهترین روش درمان پا چنبری چیست؟

بعد از مشخص شدن علت پا چنبری، لازم است که در مورد روش های درمان این عارضه نیز نکاتی ذکر شود. بهرحال، والدینی که نوزادشان درگیر پا چنبری هستند مجبورند برای آنکه کودکشان به درستی راه برود فکری برای درمان نیز کنند. از جمله روش های درمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- عمل جراحی آزادسازی تاندون آشیل

یکی از روش هایی که می توان در خصوص درمان پا چنبری بیان کرد، عمل جراحی آزادسازی تاندون آشیل است. این جراحی، یک جراحی نیمه تهاجمی تنوتومی است که در آن با کمک یک وسیله یا ابزار بسیار نارک، تاندون آشیل را برش می دهند تا آزاد شود. معمولا، این عمل جراحی با کوچک ترین برش ها انجام می شود و نیازی نیست که بعد از آن، محل برش را بخیه کنند. دوره نقاهت نیز بسیار کوتاه است و تاندون بریده شده بعد از گذشت مدتی به صورت خود به خود افزایش طول پیدا کرده و رشد می کند.

2- بستن پا

از دیگر روش هایی که می توان در خصوص درمان پا چنبری نوزاد بیان کرد، بستن پا است. گاهی اوقات، برخی روش های درمانی که برای این عارضه به کار می برند، حالت موقتی داشته و ممکن است پا چنبری نوزاد، دو مرتبه عود کند. در این شرایط و برای جلوگیری از بروز مجدد آن باید پای نوزاد با کفش مخصوص و بریس بسته شود.

بریس ها انواع و اقسام متفاوت داشته و اوایلی که والدین متوجه این اختلال در کودک خود می شوند، بهتر است 23 ساعت در طی روز، پای کودک با آن بسته شود. بعد از معاینه و صلاحدید پزشک می توان ساعات استفاده از بریس را به 14 ساعت در روز کاهش داد. نکته ای که والدین باید به آن توجه داشته باشند این است این برنامه باید تا زمانی که کودک به سن 4 و 5 سالگی خود می رسد ادامه پیدا کند. در صورتی که این موضوع رعایت نشود، احتمال آنکه پا چنبری دو مرتبه بروز پیدا کند، افزایش می یابد.

کلام آخر

پا چنبری چیست، دلایل بروز و روش های درمان از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. گرچه این عارضه موجب قطع عضو نمی شود، اما اگر یکی از کسانی که می شناسید در اثر دیابت و یا یک حادثه، مچ پای شان قطع شده است، می توانید با کارشناسان کلینیک ارتوپدی فنی پایار تماس گرفته و در مورد ساخت و قیمت پروتز مچ پا با آنها مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *