درمان انگشت چکشی پا چگونه است؟ [هر آنچه که باید بدانید ]
درمان انگشت چکشی پا، یکی از سوالات و ابهامات بزرگ برای کسانی است که دچار این عارضه شده اند. اگر این مشکل برای شما نیز به وجود آمده است ادامه این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار را مطالعه کنید.
انگشت چکشی چیست؟
انگشت چکشی چیست، اولین سوالی است که در اینجا می خواهیم به آن پاسخ دهیم. انگشت چکشی، حالتی در انگشت های پا است که در آن، انگشت های دوم، سوم، چهارم یا حتی پنجم از ناحیه مفصلی که دارند خم می شوند. وقتی که شما از ناحیه پهلو به این انگشت ها نگاه می کنید عدد 8 را مشاهده خواهید کرد. این مشکل بین خانم ها بیشتر از آقایان رواج دارد.
موضوعی که خوب است در مورد این عارضه بدانید آن است که ما دو نوع انگشت چکشی داریم:
- انگشت چکشی سخت: کسانی که به بیماری آرتروز شدید مبتلا هستند، بیش از بقیه گروه ها این نوع انگشت چکشی را مشاهده می کنند. تاندون های انگشت در این گروه، سخت و سفت شده و بی حرکت باقی می مانند. در اغلب موارد، برای درمان می بایست که فرد تحت عمل جراحی قرار گیرد.
- انگشت چکشی انعطاف پذیر: این نوع انگشت چکشی، مشکلات و عوارض کمتری را برای فرد ایجاد می کند و روش های درمانی آن نیز ساده تر خواهد بود.
موضوع دیگری که شاید لازم باشد در مورد آن نیز نکاتی را بدانید، علت و دلائل ایجاد این عارضه است. از جمله دلایلی که باعث می شود انگشت پا در فرد حالت چکشی بگیرد به این شرح است:
- ژنتیک
- ضربه
- آرتروز
- پوشیدن کفش های خیلی تنگ
- ناهنجاری های ماهیچه ای
- کشیده شدن تاندون ها یا رباط های پا
- آسیب های نخاعی یا اعصاب
- زیاد بودن قوس کف پا
برای درمان انگشت چکشی پا، در صورتی که علت مشخص باشد می توان راهی را برای درمان انتخاب کرد. به همین جهت است که توصیه می کنیم در صورت چکشی شدن انگشتان پا، به پزشکان خود مراجعه کنید. پزشکان با روش های درمانی مختلف، که یکی از آنها اقدام برای ساخت کفش و کفی طبی است به درمان این عارضه کمک می کنند.
نکته ای که شاید لازم باشد در اینجا به آن اشاره کنیم این است که عارضه ای همچون چکشی شدن انگشتان پا باعث نمی شود که فرد در معرض خطر قطع عضو قرار گیرد. اگر به دلیل دیابت و یا یک حادثه انگشت پای شما قطع شده است به صفحه قیمت ساخت پروتز انگشت پا بروید و در صورت داشتن هر گونه سوال با کارشناسان کلینیک پایار تماس بگیرید.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ساخت کفش و کفی طبی و قیمت ارتز انگشت پا با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
مدت زمان ترمیم رباط صلیبی چقدر است؟
ایا با رباط صلیبی پاره میتوان راه رفت؟
عوارض انگشت چکشی چیست؟
اینکه بدانید عوارض انگشت چکشی چیست به ما کمک می کند تا اقدامات موثرتری برای درمان انگشت چکشی پا انجام دهیم. عوارضی که این اتفاق برای فرد به دنبال خواهد داشت را در ادامه بیان کرده ایم:
- ایجاد مزاحمت برای سایر انگشتان در زمان راه رفتن
- احساس درد در زمان راه رفتن
- ناتوانی در پیدا کردن کفش مناسب
- فرسوده شدن مفصل انگشت ها
- ناتوانی در خم و راست کردن انگشتان
- پیشرفت بیماری
- افزایش بد شکلی انگشتان پا
موضوعی که فرد درگیر به انگشتان چکشی باید به آن توجه کند این است که هر قدر، درمان را به تعویق بیندازد، روش درمان انگشت چکشی پا نیز شکل پیچیده تری به خود خواهد گرفت. اگر در ابتدایی که انگشتان، کم کم حالت چکشی به خودشان می گیرند فرد برای درمان اقدام کند با برخی روش های ساده می توان این عارضه را در کوتاه ترین زمان ممکن درمان کرد. اما، در مواقعی که روش های ساده نمی توانند این عارضه را درمان کند، شاید پزشک مجبور شود عمل جراحی را انتخاب کند که آن نیز عوارض و مخاطرات خاص خود را دارد.
با توجه به مواردی که در اینجا بیان کردیم، اولا سعی کنید کاری کنید که انگشتان شما درگیر این عارضه نشوند و دوما، اگر انگشتان شما حالت چکشی به خود گرفتند حتما برای درمان سریع و زودهنگام اقدام کنید.
درمان انگشت چکشی پا به چه شکل است؟
در مورد یکی از روش های درمان انگشت چکشی پا که همان اقدام برای ساخت و پرداخت قیمت کفش و کفی طبی بود، به صورت خلاصه و مختصر صحبت کردیم و حال می خواهیم در مورد این روش و دیگر روش های درمان، کامل تر توضیح دهیم:
1- پوشیدن کفش های طبی و استاندارد
در بالاتر اشاره کردیم که یکی از علت های اصلی که باعث می شود انگشت های پا درگیر عارضه انگشت چکشی شوند، پوشیدن کفش های نامناسب است. وقتی که فرد کفش های خیلی تنگ می پوشد و یا کسانی که دوست دارند کفش های شان نوک تیز باشد، باید منتظر بروز چنین عاضه در انگشت های پای خود باشند. کفش های استاندارد و طبی، پنجه های پهنی دارند و همین موضوع باعث می شود که انگشت های پا خم نشده و حالت چکشی به خود نگیرند.
2- استفاده از پد های مخصوص
دیگر روشی که می توان برای درمان عارضه انگشت چکشی بیان کرد، استفاده از پدهای مخصوص است. با مراجعه به داروخانه ها و یا فروشگاه های که لوازم پزشکی می فروشند می توانید برای تهیه این پدها اقدام کنید. این پدها به شکلی طراحی شده اند که می توانند از انگشت های پا حمایت کرده و درد را کاهش دهند.
3- استفاده از ارتز
ارتزها، وسایل کمک پزشکی هستند که با فشار آوردن به مفصل و یا برداشتن فشار از آن، شرایط را برای درمان و اصلاح به وجود می آورند. انواع و اقسام ارتز وجود دارد که پزشکان با توجه به شرایطی که بیمار در آن قرار دارد یکی از آنها را انتخاب کرده، و به بیمار توصیه می کند تا تهیه و نصب کند. از انواع ارتز می توان به سخت، نیمه سخت و نرم اشاره کرد. برای تهیه ارتزهای آماده می توانید به تجهیزات پزشکی، و برای تهیه ارتزهای اختصاصی می توانید به کلینیک های ارتوپدی فنی مانند پایار مراجعه کنید.
درمان انگشت چکشی با ورزش چگونه است؟
بعد از معرفی روش های درمان انگشت چکشی پا می خواهیم در مورد درمان انگشت چکشی با ورزش نیز صحبت کنیم. تمرین های زیر می تواند به درمان انگشت چکشی کمک کند:
1-جمع کردن انگشتهای پا
یکی از بهترین تمرین ها برای آنکه حالت چکشی انگشت های درمان شود، جمع کردن انگشت های پا است. برای انجام این تمرین می بایست روی صندلی قرار بگیرید. جوراب های خود را خارج کرده و یک حوله و یا پارچه روی زمین پهن کنید. سعی کنید با کمک انگشت های پا، حوله یا پارچه را جمع کرده و سپس آن را رها کنید. انجام این تمرین 10 تا 12 بار به صورت روزانه توصیه می شود. در صورت تداوم در انجام تمرین می توانید شاهد بهبود انگشت چکشی باشید.
2- کشیدن انگشت ها
از دیگر تمرین های مناسب برای درمان انگشت چکشی پا می توان به کشیدن انگشت ها اشاره کرد. برای این تمرین نیاز است که شما روی زمین بنشینید و پاهای خود را دراز کنید. یک حوله برداشته و زیر انگشت های پای خود قرار دهید. دو طرف حوله را با دست گرفته و آن را به سمت خود بکشید و 20 تا 30 ثانیه در این حالت باقی بمانید. در این حالت، انگشت های پا نیز باید به سمت شما کشیده شوند. برای کشیدن و متمایل شدن انگشت ها می توانید از دست های تان نیز کمک بگیرید.
درمان انگشت چکشی پا بهتر است یا پیشگیری از آن؟
نه تنها در مورد چکشی شدن انگشتان پا بلکه در مورد دیگر عوارض و بیماری های جسمانی، همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده است. پیشگیری با عوارض، هزینه و مشکلات کمتری همراه است و به همین دلیل است که به افراد توصیه می شود به جای آنکه به دنبال درمان انگشت چکشی پا باشند، از وقوع و بروز آن پیشگیری کنند. از جمله بهترین کارهایی که می توان برای پیشگیری از ایجاد چکشی شدن انگشتان پا انجام داد، این موارد هستند:
- کسانی که کفش های طبی می پوشند، فضای زیادی برای صاف قرار گرفتن انگشت های پا فراهم کرده و به این ترتیب باعث می شوند که فرد به عارضه چکشی شدن انگشت های پا دچار نشود. برای ساخت کفش های طبی، می بایست به مراکزی مراجعه کرد که در آنها از پا اسکن گرفته می شود. کارشناسان باتفسیر اسکن کف پا می توانند یک کفش متناسب با ساختار و الگوی پا در فرد قرار دهند.
- نپوشیدن کفش های باریک نیز می تواند جلوی چکشی شدن انگشت های پا را بگیرد. کفش هایی که پنجه آنها پهن است بهترین ابزار برای کاهش فشار به انگشتان پا به شمار می روند.
- درمان کردن میخچه نیز می تواند از بروز چکشی شدن انگشت ها پا جلوگیری کند.
کلام آخر
درمان انگشت چکشی پا موضوعی بود که ما در این مقاله در مورد آن صحبت کردیم. ما سعی کردیم بهترین روش های درمان را معرفی کرده و در مورد آن توضیحاتی را ارائه دهیم. امیدواریم نکات ارائه شده در افزایش اطلاعات شما کمک کننده بوده باشد.