مدت زمان ترمیم رباط صلیبی چقدر است؟

در مورد مدت زمان ترمیم رباط صلیبی چه میدانید؟

بررسی مدت زمان ترمیم رباط صلیبی، روش های درمان و بررسی این موضوع که آیا پارگی رباط صلیبی درمان می شود یا خیر، از جمله موضوعاتی است که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم.

آیا رباط صلیبی ترمیم میشود؟

رباط صلیبی، مانند یک نوار سفت در وسط زانو قرار گرفته و توسط تاندون ها احاطه شده است. این قسمت وظیفه تثبیت زانو را داشته و از داشتن حرکات بیش از حد در زانو جلوگیری می کند. ما دو نوع رباط صلیبی قدامی و خلفی داریم که هر کدام از آنها با توجه به محل قرار گیری شان، وظیفه خاصی را بر عهده دارند. فشار و ضربه، ویژگی های وراثتی، هورمون ها و عوامل آناتومیکی از جمله عواملی هستند که باعث می شوند فرد در معرض پارگی رباط صلیبی قرار گیرد. اگر در مورد علائم، اطلاعاتی ندارید توصیه می کنیم مقاله علائم پارگی رباط صلیبی را مطالعه کنید.

سوالی که برای افراد درگیر با این عارضه ممکن است به وجود آید، این است که آیا رباط صلیبی ترمیم میشود یا خیر. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله، امکان آنکه این رباط ترمیم شود وجود دارد و اگر افراد برای درمان این عارضه به همراه سایر روش های درمانی، برای نصب ارتز زانو اقدام کنند بعد از چند ماه می توانند به روال عادی زندگی خود بازگردند.

مدت زمان ترمیم رباط صلیبی موضوع دیگری است که در خصوص ترمیم این رباط باید مورد توجه قرار داده شود. ما در ادامه، به صورت مفصل در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد. کسانی که درگیر عارضه پارگی رباط صلیبی هستند، باید بدانند که پارگی این قسمت منجر به اقدام برای ساخت پروتز پا زیر زانو نخواهد شد و نیازی نیست که افراد از این بابت نگرانی داشته باشند. افرادی که مبتلا به بیماری هستند و یا کسانی که پای شان در اثر یک حادثه قطع می شود از جمله کسانی اند که می بایست جهت ساخت پروتز اقدام کنند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از  قیمت ارتز زانو  با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

علائم پارگی رباط زانو چیست؟

قبل از آنکه در مورد مدت زمان ترمیم رباط صلیبی نکاتی را بیان کنیم لازم می دانیم در خصوص علائم پارگی رباط زانو نکاتی را با شما در میان بگذاریم. دانستن این نکات باعث می شوند تا در صورت مشاهده، متوجه شوید که رباط صلیبی زانوی شما پاره شده است و هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. این علائم به این شرح هستند:

  • متورم شدن زانو 24 ساعت بعد از آنکه زانو دچار آسیب شد
  • لنگ زدن در زمان راه رفتن
  • شل شدن زانو یا احساس بی ثباتی در زانو
  • کاهش دامنه حرکتی زانوها
  • احساس درد بلافاصله بعد از آنکه آسیبی به زانوها وارد شد
  • احساس درد در زمان ایستادن و یا در زمان فشار دادن زانوها به هم
  • شنیدن صدا در زمان پارگی رباط صلیبی زانو

نکته ای که نباید آن را از خاطر ببرید این است که مدت زمان ترمیم رباط صلیبی، به توجه شما به این علائم بستگی دارد. اگر به این علائم بی توجه باشید و فکر کنید که مشکل پیش آمده به خودی خود حل می شود، مدت زمان ترمیم را بیشتر خواهید کرد. درست است که در برخی مواقع، پارگی رباط صلیبی بدون نیاز به درمان انجام خواهد شد اما همیشه هم این طور نیست و گاهی لازم است که شما درمان های جدی تری برای آن انجام دهید.

مدت زمان ترمیم رباط صلیبی و علائم پارگی رباط زانو

مدت زمان ترمیم رباط صلیبی چه قدر است؟

با توجه به اینکه مشخص شد رباط صلیبی قابلیت ترمیم دارد، خوب است در مورد مدت زمان ترمیم رباط صلیبی نیز نکاتی را بیان کنیم. مدت زمان ترمیم این عارضه به نوع پارگی بستگی دارد. کسانی که پارگی رباط صلیبی آنها زیاد نیست، بدون نیاز به روی آوردن به روش های درمان، پارگی رباط صلیبی شان در مدت زمان 9 ماه ترمیم می شود.

در کسانی که رباط صلیبی پای آنها به صورت کامل پاره شده است، هیچ چاره ای به جر مراجعه به پزشکان وجود ندارد. آخرین کاری که برای درمان پارگی این گروه انجام می شود، جراحی است. کسانی که عمل جراحی انجام می دهند بعد از 3 هفته، دامنه حرکتی شان افزایش پیدا می کند. فرد بعد از عمل جراحی می بایست در جلسات فیزیوتراپی شرکت کرده و تمریناتی فیزیوتراپ صلاح می داند را انجام دهد.

موضوعی که لازم می دانیم حتما در مورد آن صحبت کنیم این است که نباید اجازه داد وضعیت پارگی رباط صلیبی بدتر شود. اگر در حین ورزش کردن یک حرکت ناگهانی انجام دادید و علائم پارگی رباط صلیبی را مشاهده کردید، حتما به پزشکان مراجعه کنید و برای درمان از آنها کمک بخواهید. بهتر است در ساعات اولیه ی آسیب، از انجام فعالیت های بدنی شدید بپرهیزید و استراحت کنید. ما در ادامه خواهیم گفت کدام یک از روش های درمان به بهبود شما کمک خواهد کرد.

مدت زمان ترمیم رباط صلیبی چقدر است؟

برای درمان پارگی رباط صلیبی بدون جراحی چه باید کرد؟

حال که می دانید مدت زمان ترمیم رباط صلیبی به انتخاب نوع روش درمان بستگی دارد بد نیست که در مورد روش های درمان پارگی رباط صلیبی بدون جراحی نیز صحبت کرده و آنها را به شما معرفی کنیم. کسانی که درگیر پارگی رباط صلیبی زانو هستند می توانند از یکی از روش های زیر برای درمان بهره ببرند:

1- مصرف دارو

یکی از راه هایی که به افراد کمک می کند تا بتوانند به مرور زمان، پارگی رباط صلیبی را درمان کنند، مصرف دارو است. داروهایی که این گروه مصرف می کنند داروهای مسکن بوده که باعث کاهش درد می شوند. برخی دیگر از داروهایی که این گروه می توانند مصرف کنند داروهایی با خاصیت ضد التهابی هستند. این داروها نیز در کاهش ورم و درد ناشی از پارگی رباط صلیبی کمک قابل توجهی خواهند کرد. با مصرف این داروها می توان امیدوار بود که آسیب دیدگی کاهش پیدا کند. برخی پزشکان به بیماران خود توصیه می کنند که داروهای حاوی مواد مخدر مصرف کنند. این داروها تنها برای یک دوره زمانی کوتاه باید مصرف شود تا بعد از اتمام دوره درمان، مشکلی را برای بیمار به وجود نیاورد.

2-شرکت در جلسه های فیزیوتراپی

از دیگر کارهایی که برای درمان می توان انجام داد، رفتن به فیزیوتراپی است. این روش می تواند در درمان برخی آسیب دیدگی های جزئی رباط صلیبی زانو، مفید و موثر باشد. بهبود دامنه حرکت های زانویی که دچار اسیب شده است از جمله مهم ترین اتفاقاتی است که طی رفتن به فیزیوتراپی می توان شاهد بود. تمرین های حرکتی زیادی در این جلسات به فرد آسیب دیده آموزش داده می شود تا بتواند با انجام آنها قدم موثری جهت درمان پارگی رباط صلیبی زانو بردارد.

3-انجام برخی کمک های اولیه

برای آنکه مدت زمان ترمیم رباط صلیبی، کوتاه تر شود ساعت های اولیه ای که به زانو آسیب وارد شده است از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. کسانی که زانوی شان آسیب دیده و در اثر این آسیب، رباط صلیبی پای آنها پاره شده است یکی از بهترین کارهایی که می توانند انجام دهند قرار دادن یخ روی زانو است. از دیگر کارهایی که می توان انجام داد، بستن زانو است. با بستن زانو می توان تورم به وجود آمده را کاهش داد. استفاده از عصا در زمان راه رفتن نیز از دیگر کارهایی است که در روزهای اول بعد از پارگی رباط صلیبی، بهتر است انجام داد.

کلام آخر

مدت زمان ترمیم رباط صلیبی و عواملی که روی آن تاثیر دارند و همچنین معرفی برخی روش ها برای درمان این پارگی از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. امیدواریم نکات ارائه شده در افزایش اطلاعات شما نسبت به این موضوع، کمک کننده بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *