علت قفل شدن ناگهانی انگشتان دست چیست؟ (جامع و کاربردی)

بهترین روش برای درمان علت قفل شدن ناگهانی انگشتان دست

اینکه انگشتان دست ما به صورت ناگهانی قفل شوند اتفاق ناخوشایندی است که برای برخی از ما ممکن است بیفتد. اگر در مورد علت های این اتفاق، اطلاعات زیادی ندارید در ادامه با این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار ما همراه باشید.

علت قفل شدن ناگهانی انگشتان دست چیست؟

اولین موضوعی که خوب است در همین جا به آن اشاره کنیم، این است که قفل شدن ناگهانی انگشت ها باعث قطع عضو نمی شود و به همین سبب نیازی نیست که افراد درگیر با این اتفاق، از جهت ساخت پروتز انگشت دست نگرانی خاصی به خود راه بدهند.

مورد بعدی که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم دلایلی است که باعث می شوند انگشت های دست ما به صورت ناگهانی، قفل شدن و حالت خمیده به خودشان بگیرند. برخی از دلایلی که باعث بروز این اتفاق می شود به شرح زیر است:

1-زیاد کار کردن با انگشت های دست

کشاورزان، نوازندگان، کسانی که کار تایپ می کنند و به صورت کلی، هر گروهی که از انگشت های دست خود خیلی کار می کشد، همواره در معرض خطر خمیده شدن انگشت های دست قرار دارد. قفل شدگی انگشت های دست در خانم ها نسبت به آقایان شایع تر است و معمولا، افراد در سن 40 تا 60 سالگی بیشترین درگیری را با این عارضه دارند.

2- برخورد توپ به دست

علاوه بر همه گروه هایی که در بالا نام بردیم، ورزشکاران نیز ممکن است دچار خمیدگی انگشتان دست شوند. وقتی که توپی با شتاب به انگشت دست برخورد می کند، یکی از عوارضی که ممکن است مشاهده شود، خمیده شدن یا قفل شدن انگشت دست است. در ورزش هایی که توپ به صورت مستقیم به دست برخورد می کند این عارضه شایع تر است.

3- داشتن سابقه قبلی آسیب

دیگر علت قفل شدن ناگهانی انگشتان دست، داشتن سابقه قبلی آسیب است. کسانی که دستشان یا انگشت دستشان در گذشته دچار آسیب شده است، بیش از بقیه در معرض قفل شدن یا خمیده شدن انگشت های دست قرار دارند. گرچه ممکن است درمان انگشت چکشی دست به خوبی انجام شده باشد، اما باز هم احتمال دارد که فرد به این حالت مبتلا شود.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز دست با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

علت قفل شدن ناگهانی انگشتان دست چیست

بهترین روش درمان قفل شدن ناگهانی انگشتان دست چیست؟

حال که می دانید علت قفل شدن ناگهانی انگشتان دست چیست، لازم می دانیم در مورد روش های درمان این عارضه نیز صحبت کنیم. از جمله روش های درمان قفل شدن انگشتان دست می توان به این ها اشاره کرد:

1- قرار دادن کیسه یخ روی انگشت خم شده

یکی از کارهای ابتدایی برای درمان انگشت هم شده دست، قرار دادن یک کیسه یخ روی آن است. برای این کار، لازم است که مقداری یخ آماده کرده و سپس آن را داخل یک پلاستیک قرار دهید. پلاستیک را داخل یک حوله نازک گذاشته و آن را روی قسمت های متورم شده قرار دهید تا ورم و دردی که دارد از بین برود. هر ساعت یک بار، به مدت 10 تا 15 دقیقه می توانید این کار را انجام دهید. بعد از چند روز که میزان درد و ورم کاهش پیدا کرد می توانید تعداد دفعات انجام این کار را کم کنید.

2- استراحت کردن

از دیگر کارهایی که می توان در جهت درمان علت قفل شدن ناگهانی دست انجام داد، استراحت کردن است. کسانی که به دلیل کار کردن زیاد با انگشت دست خود، دچار این عارضه شده اند لازم است که به انگشتان دست خود استراحت دهند. استراحت و قرار دادن انگشت ها در آب ولرم می تواند قفل شدگی انگشتان دست را درمان کند.

3- تقویت انگشت های دست

برای آنکه از بروز خمیدگی انگشت های دست پیشگیری کنید، بهتر است حرکت هایی در جهت تقویت انگشتان انجام دهید. این حرکت ها به افرادی مانند تایپیست ها و یا نوازندگان کمک قابل توجهی می کند. یکی از بهترین کارها برای تقویت انگشت های دست، خم کردن انگشتان است. دست خود را مشت کرده و انگشت ها را جوری خم کنید که انگشت شست روی سایر انگشتان قرار گیرد. دست را به مدت 30 تا 60 ثانیه در همین حالت قرار دهید. بهتر است این تمرین به مدت 4 بار برای هر دو دست انجام شود.

علت قفل شدن ناگهانی انگشتان دست

با چند ورزش برای قفل شدن انگشتان دست آشنا شوید!؟

ورزش و حرکت های ورزشی، وسیله خوبی برای درمان و از بین بردن علت قفل شدن ناگهانی انگشتان دست هستند. در ادامه، چند ورزش برای قفل شدن انگشتان دست را توضیح داده ایم:

1- کشیدن انگشت های دست

یکی از کارهایی که می توان برای درمان قفل شدن انگشت دست انجام داد، کشیدن انگشتان است. برای این کار، دست خود را روی یک میز قرار داده و همه انگشت ها را صاف کنید. اگر نمی توانید، از دست دیگر خود برای صاف کردن دست آسیب دیده تان استفاده کنید. انگشتی که قفل شده را خیلی آرام صاف کنید، در حالی که بقیه انگشت های شما بی حرکت هستند. برای چند ثانیه، انگشت خود را در همین حال نگه داشته و سپس آن را رها کنید. 3 بار در روز و در هر بار، 5 ست این تمرین را انجام دهید. شما می توانید این تمرین را برای سایر انگشتان دست و انگشتان پا نیز انجام دهید.

2- فشار دادن اجسام

دیگر تمرینی که باعث درمان و از بین بردن علت قفل شدن ناگهانی انگشتان دست می شود، فشار دادن اجسام در کف دست است. اجسام کوچک، مانند توپ تنیس، اسلایم و اشیائی از این دست را برداشته، کف دست خود قرار دهید. انگشتان را خم کرده و روی جسم گذاشته و چند ثانیه آن را فشار دهید و سپس، جسم را رها کنید. این تمرین، به مرور زمان آسیب دیدگی و ماشه ای شدن انگشت های دست را درمان کرده و از بین می بد. نکته ای که خوب است در مورد این تمرین و سایر تمرین های به یاد داشته باشید، جلوگیری از وارد آوردن فشار در صورت احساس درد است. انگشتان را تا جایی تحت فشار قرار دهید که دردی را حس نمی کنید.

کلام آخر

علت قفل شدن ناگهانی انگشتان دست، معرفی روش های درمان و ارائه چند ورزش برای درمان از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. هر چند که این عارضه باعث قطع عضو نمی شود، اما توصیه می کنیم چنانچه نیاز داشتید برای ساخت انگشت مصنوعی اقدام کنید، با کارشناسان ارتوپد فنی پایار تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *