علائم پارگی رباط صلیبی چیست؟ معرفی انواع آن

در مورد علائم پارگی رباط صلیبی چه میدانید؟

علائم پارگی در رباط صلیبی، موضوعی است که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. اگر در این رابطه اطلاعات زیادی ندارید در ادامه با ما همراه باشید.

علائم پارگی رباط صلیبی چیست؟

با شناختن علائم پاره شدن رباط صلیبی می توان برای درمان هر چه سریع تر اقدام کرد. نکته ای که باید اینجا به آن اشاره داشته باشیم این است که پاره شدن رباط صلیبی زانو باعث قطع عضو پا از ناحیه بالای زانو نخواهد شد. کسانی که به دلیل تصادف و یا حادثه در حین کار، پای شان از ناحیه بالای زانو قطع شده است می توانند به صفحه قیمت ساخت پروتز پا بالای زانو بروند و اطلاعات بیشتری در این رابطه به دست آورند.

توصیه می کنیم، اگر یکی از علائم زیر را مشاهده کردید، هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید:

1- متورم شدن زانو

یکی از علامت هایی که افراد درگیر با پاره شدن رباط صلیبی زانو آن را مشاهده می کنند متورم شدن زانو است. این علامت، در 24 ساعت اول آسیب مشاهده شده و فرد با کمک روش های متفاوت می تواند آن را درمان کند. یکی از کارهایی که می توان برای فروکش کردن تورم بیان کرد، قرار دادن یک کیسه یخ روی زانوی آسیب دیده است.

2- احساس درد

یکی از علائمی که بین اغلب بیماری های زانو، مانند مینیسک زانو مشترک به نظر می رسد درد است. وقتی که افراد وزن خود را روی پای آسیب دیده می اندازند این درد را بیشتر از سایر مواقع حس می کنند. اگر در مورد مینیسک زانو و ارتباط آن با پیاده روی سوال دارید، مقاله ایا پیاده روی برای پارگی مینیسک زانو ضرر دارد را بخوانید.

3-کاهش دامنه حرکتی

از دیگر علائم پارگی رباط صلیبی می توان به کاهش دامنه حرکتی فرد اشاره کرد. کسانی که رباط صلیبی پای آنها دچار آسیب شده است نمی توانند خیلی راحت و به مانند گذشته، زانوی خود را خم راست کرده و یا بچرخانند. به همین جهت است که می گوییم این گروه، دامنه حرکتی زانوی آنها کاهش پیدا می کند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت کفش و کفی طبی و قیمت ارتز زانو  با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

علائم پارگی رباط صلیبی

برای درمان پارگی رباط صلیبی بدون جراحی چه کنیم؟

بعد از آنکه متوجه شدید علائم پارگی رباط صلیبی چیست، خوب است در مورد روش های درمان این عارضه نیز نکاتی را آموزش ببینید. برای درمان پارگی رباط صلیبی می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

1-انجام کمک های اولیه درمان

زمانی که آسیب دیدگی رباط صلیبی زانو، زیاد نیست برخی روش های ساده مانند قرار دادن کیسه یخ روی محل آسیب، می تواند کمک کننده باشد. بهتر است تکه های یخ را به صورت مستقیم روی زانو قرار ندهید و آنها را در یک کیسه بگذارید. این به کاهش تورم زانو کمک قابل توجهی می کند. از دیگر کارهایی که می توان برای درمان و کاهش مشکلات ناشی از پارگی رباط صلیبی انجام داد، راه رفتن با کمک عصا است. عصا به فرد کمک می کند تا فشار کمتری روی زانو ها وارد آید. نصب ارتز زانو نیز می تواند به کاهش درد و تورم کمک کند. کسانی که رباط صلیبی پای آنها پاره شده است می بایست استراحت نیز کنند. استراحت کردن می تواند از آسیب های بیشتر جلوگیری کند.

2-مصرف دارو

برخی داروها هستند که به کاهش علائم پارگی رباط صلیبی کمک می کنند. این داروها تورم و درد ناشی از پاره شدن رباط صلیبی را کاهش می دهند. اگر به پزشک مراجعه کنید و از شرایطی که در آن هستید به او بگویید، حتما داروهای مناسبی را برای کاهش علائم به شما توصیه می کند. گاهی اوقات نیز او صلاح می بیند که یک داروی استروئیدی تزریق کند.

3- رفتن به جلسات فیزیوتراپی

از دیگر کارهایی که می توان برای درمان رباط صلبی آسیب دیده بیان کرد، رفتن به جلسات فیزیوتراپی است. طی جلسات فیزیوتراپی، می توان زانو را به روزهای اول خود بازگرداند. در این جلسات، متخصصان و کارشناسان، تمرین هایی را برای تقویت کردن عضلات قرار گرفته اطراف زانو پیشنهاد می کنند و کمک می کنند تا زانو دامنه حرکتی خود را به دست آورد. علاوه بر حرکت هایی که در مطب فیزیوتراپیست انجام می شود، ممکن است برخی ورزش ها نیز برای خانه آموزش داده شوند تا فرد آنها را در خانه انجام دهد.

علائم پارگی رباط صلیبی چیست؟

آیا راه رفتن با رباط صلیبی پاره امکان دارد؟

با مشاهده علائم پارگی رباط صلیبی، یکی از سوالاتی که برای افراد درگیر با این عارضه ممکن است به وجود آید این است که آیا راه رفتن با رباط صلیبی پاره امکان دارد یا خیر. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که افراد می توانند با وجود پارگی رباط صلیبی راه بروند، اما گر در زمان راه رفتن احساس درد شدیدی را حس می کنند، به هیچ عنوان نباید خود را مجبور به راه رفتن کمک کنند. اجبار برای راه رفتن در کسی که رباط صلیبی زانوی او پاره شده است، عواقب بد و جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.

نکته ای که در خصوص این عارضه باید بدانید این است که گاهی اوقات، بدون آنکه نیاز باشد اقدام خاصی برای درمان صورت گیرد، پارگی رباط صلیبی به خودی خود درمان می شود. البته، این موضوع به شرطی اتفاق خواهد افتاد که آسیب دیدگی، جزئی بوده و خیلی زیاد نباشد.

توصیه می کنیم، در روزهای اول بعد از پارگی رباط صلیبی، به هیچ عنوان با انجام برخی کارها مانند راه رفتن شرایطی که در آن هستید را وخیم تر نکرده و سعی کنید بعد از این اتفاق، بیشتر استراحت کنید و در صورت نیاز، با وسایل کمکی مانند عصا راه بروید. توجه به این نکات، به درمان و افزایش سرعت بهبود این عارضه کمک قابل توجهی خواهد کرد. به خاطر داشته باشید، اگر روش های درمان ساده که در بالاتر اشاره کردیم، موفقیت آمیز واقع نشود پزشک مجبور می شود بیمار را تحت عمل جراحی قرار دهد.

علائم پارگی رباط صلیبی و مدت زمان ترمیم آن

مدت زمان ترمیم رباط صلیبی چقدر است؟

بعد از آنکه با علائم پارگی رباط صلیبی آشنا شدید خوب است در مورد یکی از مهم ترین سوالاتی که در این رابطه مطرح می کنند نیز نکاتی را بیان کنیم. مدت زمان ترمیم رباط صلیبی پاره چقدر است، از جمله مهم ترین سوالاتی است که برای افراد درگیر با قطع عضو ایجاد می شود. در پاسخ به این سوال باید به چند پارامتر مهم اشاره کنیم که یکی از آنها میزان آسیب دیدگی رباط صلیبی است. در مواردی که میزان آسیب دیدگی زیاد است، دوره درمان بین 6 تا 8 هفته طول می کشد اما زمانی که میزان آسیب دیدگی زیاد نیست، رباط صلیبی پاره شده در مدت زمان 2 تا 3 هفته ترمیم می شود.

اگر فردی که در مورد علائم پارگی رباط صلیبی اطلاعات کاملی دارد، به محض اینکه آنها را ملاحظه کرد برای درمان اقدام کند، قطعا دوره درمان کوتاه تر خواهد بود و پزشکان با توجه شدت پارگی بهترین راه را برای درمان توصیه و پیشنهاد می کنند. کسانی که برای ترمیم، به توصیه های پزشک خود عمل می کنند باعث کوتاه تر شدن دوره درمان نیز خواهند شد. مصرف برخی مواد غذایی نیز در کاهش دوره درمان، مفید و موثر خواهد بود.

کلام آخر

علائم پارگی رباط صلیبی، روش های درمان بدون جراحی رباط صلیبی و برخی مسائل دیگر از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. امیدواریم که نکات ذکر شده در افزایش اطلاعات شما نسبت به این موضوع کمک کننده بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *