علت خم شدن انگشتان دست چیست؟ [هر آنچه که باید بدانید]

در مورد علت خم شدن انگشتان دست چه میدانید؟

علت خم شدن انگشتان دست، موضوعی است که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. اگر اطلاعات زیادی در این رابطه ندارید در ادامه با ما همراه باشید.

به بیماری جمع شدن انگشتان دست چه می گویند؟ علائم آن چیست؟

جمع شدن انگشتان دست را با نام های متفاوتی می خوانند. از جمله نام هایی که به بیماری جمع شدن انگشتان دست نسبت می دهند می توان به چکشی شدن انگشتان دست، انگشت ماشه ای، تریگر فینگر و قفل شدن انگشتان دست اشاره کرد. در این حالت، انگشت های دست، خم شده و به سمت پایین متمایل می شوند. کسانی که با این عارضه درگیر هستند همیشه شکایت می کنند که این عارضه بیشتر در صبح آنها را اذیت می کند. حتی برخی ها می گویند که با انگشتان خم شده از خواب بیدار می شوند.

نکته ای که خوب است در مورد این عارضه به یاد داشته باشید این است که ماشه ای شدن یا خم شدن انگشتان دست، باعث قطع عضو از ناحیه انگشت دست نمی شود. برخی حوادث در حین کار و یا عوامل ژنتیکی باعث می شوند که فرد انگشت دست نداشته باشد؛ تنها در این شرایط است که ممکن است فرد به نصب انگشت های مصنوعی نیاز پیدا کند. اگر در این شرایط هستید صفحه ساخت پروتز انگشت دست را مطالعه کنید.

از جمله علائم این بیماری می توان به اینها اشاره داشت:

  • متورم شدن انگشتان دست
  • شنیدن صدای تق تق از انگشت ها در زمان خم و راست کردن شان
  • خم و راست کردنِ همراه با درد
  • به وجود آمدن یک برآمدگی در بند انتهایی انگشتان
  • ناتوانی فرد برای صاف کردن انگشت

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز دست با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

علت خم شدن انگشتان دست چیست؟

در مورد اینکه علت خم شدن انگشتان دست چیست، در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد و حتی روش هایی را نیز برای درمان به شما پیشنهاد خواهیم کرد. روش هایی که برای درمان انگشت چکشی دست توصیه می کنند در مراحل اولیه می تواند بیماری را کاملا درمان کند. در مراحل پیشرفته بیماری، انگشت دست به راحتی صاف نشده و فرد مجبور است از دست دیگرش کمک بگیرد تا بتواند انگشت خم شده را صاف کند که این صاف کردن نیز در برخی ها با درد همراه خواهد بود.

علت خم شدن انگشتان دست چیست؟

موضوعی که می تواند کمک کند تا افراد، خود را در معرض خطر خم شدن انگشتان دست قرار ندهند، آگاهی پیدا کردن نسبت به علت خم شدن انگشتان دست است. عللی که باعث می شود فرد به این عارضه مبتلا شود به این شرح است:

1- بیماری دیابت

یکی از علت های خم شدن انگشتان دست، ابتلا به بیماری دیابت است. نه در همه بیماران دیابتی، اما در برخی از آنها وقتی که میزان قند خون زیاد می شود، شرایط نیز برای خم شدن انگشت ها به وجود می آید.

2- داشتن سابقه آسیب

فردی که در گذشته، انگشت دستش آسیب دیده است بیش از بقیه در معرض مبتلا شدن به انگشت ماشه ای شدن انگشتان دست قرار دارد.

3- وارد آمدن ضربه

در ورزش هایی که با توپ انجام می شود، وقتی که ضربه ای ناگهانی به انگشت دست برخورد می کند، انگشت، دچار آسیب شده و خمیده می شود.

4- داشتن نقرس

یکی از بیماری هایی که باعث تورم و التهاب در اطراف مفاصل می شود، بیماری نقرس است. در این بیماری، کریستال های سدیم اورات، اطراف مفصل ها، مانند مفصل انگشت های دست جمع می شوند و تورم، التهاب و به دنبال آن، خم شدن انگشت های دست را باعث می شوند.

5-بیماری دکرون

در این بیماری، تاندون هایی که در اطراف انگشت ها قرار گرفته اند متورم می شوند و به دنبال این اتفاق، انگشت ها خمیده شده و بیماری انگشت ماشه ای بروز پیدا می کند.

6- کم کار شدن غده تیروئید

وقتی که غده تیروئید، کم کار می شود برخی هورمون هایی که باید در بدن تولید شوند، وارد خون نشده و در پی آن، عوارضی مانند خم شدن انگشت های دست بروز پیدا می کند.

علت خم شدن انگشتان دست

عوارض درمان نکردن انگشت ماشه ای یا انگشت خم شده چیست؟

دانستن علت خم شدن انگشتان دست، به تنهایی کافی نیست و فردی که به این عارضه دچار شده است می بایست در جریان عوارض درمان نکردن انگشت ماشه ای نیز قرار بگیرد. با دانستن این عوارض، انگیزه برای درمان افزایش پیدا خواهد کرد. برخی از مهم ترین عوارض ناشی از خمیده شدن انگشت های دست به شرح زیر است:

  • گاهی اوقات، خمیده شدن انگشتان منجر به قفل شدن آنها می شود و در این حالت، فرد اصلا قادر نیست انگشت های خود را صاف کند.
  • دیگر عارضه ناشی از خمیده شدن انگشت های دست می توان به احساس درد در مفصل انگشت های درگیر اشاره کرد.
  • متورم و ملتهب شدن انگشت های دست از دیگر عوارض ناشی از خمیده شدن و بی توجهی به درمان علت خم شدن انگشتان دست است.
  • شنیدن صدا از انگشت ها در زمان خم و راست کردن را نیز می توان یکی از عوارض این بیماری دانست.
  • گاهی اوقات، فرد نمی تواند انگشت های دست خود را صاف کند و او مجبور است برای صاف کردن انگشت های دست خود از سایر انگشتان کمک بگیرد.
  • مختل شدن روند عادی زندگی نیز برای برخی کسانی که در طی روز مجبورند از انگشت های دست خود زیاد استفاده کنند، می تواند به یک عارضه بد و ناراحت کننده تبدیل شود.
علت خم شدن انگشتان دست چیست؟ [هر آنچه که باید بدانید]

درمان قفل شدن انگشتان دست چیست؟

حال که می دانید علت خم شدن انگشتان دست چیست، خوب است در مورد روش های درمان قفل شدن انگشتان دست نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم. این روش های درمانی به شرح زیر هستند:

1- بستن آتل

یکی از کارهایی که می توان برای درمان خمیدگی انگشت های دست انجام داد، بستن آتل است. آتل، مانند یک کمربند اطراف انگشت خمیده را احاطه کرده و به آن کمک می کند تا صاف قرار بگیرد. اکثر متخصصان توصیه می کنند که این آتل چیزی در حدود 6 ماه اطراف انگشت گذاشته شود. آتل مخصوص انگشت خمیده شده، از اینکه این عارضه شدت پیدا کرده و وضعیت آن بدتر شود، جلوگیری به عمل می آورد. شما می توانید این آتل را در روز از دست خود خارج کرده و به جای برخی تمرین های مناسب را انجام دهید.

2- انجام فیزیوتراپی

از دیگر روش هایی که می تواند به درمان علت خم شدن انگشتان دست کمک قابل توجهی کند، فیزیوتراپی است. فیزیوتراپ ها با انجام کارهایی مانند ماساژ، کشش و آموزش برخی حرکات می توانند به فرد کمک کنند تا خمیدگی انگشتان دستش را درمان کند.

3- استفاده از کمپرس یخ

یکی از روش های درمانی برای کسانی که انگشت آنها خم شده است و در این ناحیه، احساس تورم و دردی می کنند، استفاده از کمپرس یخ است. شما می توانید چند تکه یخ را داخل یک پلاستیک قرار دهید و سپس، آن را روی قسمت های متورم شده بگذارید. در صورتی که سرمای اذیتتان کرد می توانید آن را داخل یک حوله یا پارچه قرار دهید و سپس، به این شکل، سرمادرمانی را انجام دهید. برخی ها توصیه می کنند که این کیسه به مدت 10 تا 15 دقیقه در هر ساعت، روی انگشت دستی که درد می کند قرار داده شود. وقتی که ورم کمتر شد می توان تعداد دفعات سرمادرمانی را کاهش داد.

کلام آخر

علت خم شدن انگشتان دست، علائم و روش های درمان از جمله مواردی بود که در این مقاله در مورد آن صحبت کردیم. هر چند که خمیدگی انگشت های دست باعث نمی شود که فرد در معرض خطر قطع عضو قرار گیرد، اما اگر شما یا یکی از اطرافیانتان به ساخت انگشت های مصنوعی نیاز پیدا کردید با کارشاسنان کلینیک ارتوپدی فنی پایار تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *