درمان انگشت چکشی دست با روش های مختلف (فیزیوتراپی و…)
درمان انگشت چکشی دست، موضوعی است که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. اگر در این رابطه اطلاعات زیادی ندارید در ادامه با ما همراه باشید.
انگشت چکشی دست چیست؟ برای درمان خمیدگی انگشت دست چه راه هایی وجود دارد؟
یکی از شایع ترین اتفاقاتی که برای هر کسی ممکن است پیش آید، چکشی شدن انگشتان دست است. در عارضه چکشی شدن انگشت دست، تاندون باز کننده انگشت پاره شده و بند انگشت خمیده می شود. در این حالت، فرد نمی تواند انگشت دستش را صاف کند و در قسمت پشتی انگشتش درد و تورم حس می کند. این عارضه باعث ایجاد اختلال در عملکرد انگشت دست نشده و تنها مشکل آزار دهنده، خارج شدن ظاهر انگشت از شکل نرمال و طبیعی است.
معمولا، برخورد توپ به بند انگشت باعث می شود که این پارگی اتفاق افتاده و انگشت دست خم شود. اغلب ورزشکارانی که مجبورند توپی را با دست خود دریافت کنند با این عارضه دست و پنجه نرم می کنند. وقتی بازیکن به جای آنکه توپ را با کف دست خود بگیرد توپ به نوک انگشتش برخورد می کند، بند انتهایی انگشت به صورت ناگهانی خم شده و چکشی شدن انگشت دست اتفاق می افتد. نکته ای که باید آن را به خاطر داشته باشید این است که این عارضه با قطع انگشت و یا آمپوتاسیون تفاوت های بسیاری دارد. برای دانستن اینکه آمپوتاسیون چیست، مقاله آمپوتاسیون انگشتان دست را مطالعه کنید.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز دست با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
درمان انگشت چکشی پا چگونه است؟ [هر آنچه که باید بدانید ]
انگشت چکشی پا چیست؟ و فرم انگشت چکشی پا چگونه است؟
موضوع دیگری که لازم می دانیم در خصوص آن صحبت کنیم، روش های درمان انگشت چکشی دست است. یکی از روش هایی که برای درمان توصیه می کنند، استفاده از آتل و فیزویوتراپی است که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت. از دیگر روش های درمان می توان به جراحی اشاره کرد. اگر در اثر برخورد یک جسم تیز با تاندون ها، پاره شده و انگشت ها حالت خمیدگی پیدا کنند عمل جراحی تنها کاری است که در این مواقع می توان انجام داد. اگر اوضاع وخیم تر بوده و انگشت کاملا قطع شده باشد که حتی عمل جراحی نیز نمی تواند کمک کند. اگر شما یا یکی از عزیزان تان درگیر حادثه تلخ قطع انگشت دست شده اید حتما صفحه قیمت ساخت پروتز انگشت دست را مطالعه کنید.
آتل مالت فینگر چیست؟ آیا آن نیز یک روش درمان انگشت چکشی دست است؟
اولین کاری که برای درمان انگشت چکشی دست انجام می دهند بستن آتل است. اولین موضوعی که خوب است در اینجا بیان کنیم این است که به عارضه چکشی شدن انگشت دست، مالت فینگر نیز گفته می شود. از آتل، برای درمان مالت فینگر استفاده می شود و به همین دلیل است که به آن آتل مالت فینگر گفته می شود. این آتل، شیب و زاویه مناسبی را برای بند آسیب دیده انگشت ایجاد می کند و آن را به سمت بالا نگه می دارد. برای آنکه نصب این آتل بتواند اثر درمانی اش را نشان دهد بیمار می بایست بین 3 تا 4 هفته صبر کند. بعد از گذشت این مدت زمان، انگشت به حالت طبیعی و عادی خود باز می گردد.
برای تهیه و خرید آتل مالت فینگر می بایست به فروشگاه هایی که تجهیزات و لوازم پزشکی ارائه می کنند مراجعه کنید. البته برخی فروشگاه های آنلاین نیز این آتل را می فروشند و شما با مراجعه به آنها می توانید آتل را تهیه کنید. بهتر است برای خرید آتل هایی اقدام کنید که برای پوست شما هیچ گونه حساسیتی را ایجاد نمی کنند و باعث عرق کردن پوست انگشت دستتان نمی شوند. از دیگر ویژگی هایی که این آتل باید داشته باشید مقاومت و استحکام بالاست. این مقاومت و استحکام بالا باعث می شود که انگشت به صورت سفت و محکم در جای خود نگه داشته شود.
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
انگشت ماشه ای چیست؟ و چگونه درمان می شود؟
ارتز چیست؟ هر آنچه که باید بدانید
برای درمان خانگی انگشت چکشی دست چه باید کرد؟
روش هایی که برای درمان انگشت چکشی دست پیشنهاد می کنند در خانه نیز قابل اجرا هستند و گاهی مواقع، در صورتی که بیمار با دقت آنها را در خانه انجام دهد، روند درمان را سرعت می بخشد. از جمله روش های درمان خانگی انگشت چکشی دست می توان به این ها اشاره کرد:
1- قرار دادن یخ روی انگشت چکشی
برای آنکه التهاب ایجاد شده در انگشت چکشی دست کاهش پیدا کند یکی از روش هایی که توصیه می کنند قرار دادن غیر مستقیم یخ روی انگشت است. به این منظور، می توان چند تکه یخ را داخل یک پلاستیک گذاشت و سپس آن را روی قسمت آسیب دیده قرار داد. علاوه بر کاهش التهاب، کاهش حساسیت به لمس نیز از دیگر اثرات درمانی استفاده از یخ، روی قسمت آسیب دیده است. به جای یخ می توانید از مواد غذایی یخ زده نیز استفاده کنید؛ البته این شرط که آنها را در داخل یک حوله پیچیده و روی انگشت بگذارید.
2- مصرف دارو
از دیگر روش های درمان انگشت چکشی دست در خانه می توان به مصرف داروهای مسکن اشاره کرد. این دارو ها در صورتی که درد شدیدی داشتید می توانند به کمک شما آیند. از جمله این داروها می توانیم به ناپروکسن، موترین و ادویل اشاره کنیم. این داروها در کاهش التهاب نقش موثری دارند.
درمان انگشت چکشی دست با فیزیوتراپی به چه شکل صورت می گیرد؟
درمان انگشت چکشی دست با کمک فیزیوتراپی دیگر روش درمانی برای این عارضه است. درمان انگشت چکشی دست با فیزیوتراپی پیش نیازهایی دارد که یکی از آنها استفاده از آتل است. یعنی، بیماری که می خواهد برای درمان چکشی شدن انگشت دست خود به یک فیزیوتراپ مراجعه کند می بایست از قبل، برای خرید و نصب آتل اقدام کرده و سپس برای شرکت در جلسه های فیزیوتراپی اعلام آمادگی کند.
وقتی که در اثر استفاده از آتل، تاندون آسیب دیده به اندازه کافی قوی شد و نوک انگشت توانست صاف بایستد، می توان تمرین های ورزشی را به صورت تدریجی انجام داد. البته، در برخی بیماران انجام این تمرینات در حالی صورت می گیرد که هنوز هم نوک انگشت به وسیله آتل بسته شده است. در این مواقع، فیزیوتراپ به بیمار خود آموزش های لازم را می دهد که بتواند تمرینات را به درستی انجام دهند تا آتل نیز از جای خود حرکت نکرده و تکان نخورد.
اینکه چه تمرین هایی در جلسه های فیزیوتراپی انجام می شود، مواردی است که پزشک فیزیوتراپ باید تشخیص دهد. تنها نکته ای که ما می توانیم به آن اشاره داشته باشیم این است که وقتی فرد برای شرکت در جلسه های فیزیوتراپی شرکت می کند، مدت زمان استفاده از آتل به مرور زمان کمتر شده و تمریناتی برای افزایش تحرک و افزایش قدرت انگشتان انجام می شود.
گاهی اوقات، بعد از انجام عمل جراحی نیز ممکن است هنوز مشکل به صورت کامل برطرف نشده باشد. در این جا نیز باز هم فرد می بایست در جلسه های فیزیوتراپی شرکت کند و همه تمرین هایی که پزشک توصیه می کند انجام دهد. این روش، یک روش تکمیل کننده به شمار رفته و آثار و نتایج خوبی در پی دارد. در طی 3 تا 4 هفته بعد از فیزیوتراپی، علائم بهبودی ظاهر شده، فرد می تواند انگشت دست خود را صاف کند و به روال عادی زندگی خود باز گردد.
کلام آخر
درمان انگشت چکشی دست با کمک آتل، فیزیوتراپی از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. اگر شما نیز درگیر چنین مساله ای شده اید بهتر است با متخصصان مشورت کنید. خاطر نشان می کنیم، فردی که نیاز به ساخت انگشت مصنوعی دست دارد، بهتر است از کمک کلینیک های ارتوپدی فنی مطرح در کشور، همچون پایار بهره ببرد.