انواع زخم پای دیابتی چیست؟ [ انواع زخم پای دیابتی را بهتر بشناسیم ]

بهترین روش درمان انواع زخم پای دیابتی

یکی از مشکلاتی که برای دیابتی ها ایجاد می شود، زخم شدن پا است. دیابتی ها باید هر چه سریع تر برای درمان زخم پای خود اقدام کنند وگرنه اتفاقات خیلی بدی برای آنها خواهد افتاد. اگر در مورد انواع زخم های دیابتی چیزی نمی دانید در ادامه این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.

در کنار این مقاله، مقاله آمپوتاسیون پای دیابتی را نیز مطالعه کنید. با مطالعه این مقاله در مورد سایر دلائل قطع پای افراد دیابتی اطلاعات زیادی به دست خواهید آورد.

انواع زخم پای دیابتی چیست و چگونه ایجاد می شود؟

یکی از عوارض بیماری دیابت، به وجود آمدن زخم در پا است. شاید بروز زخم در پا چیز چندان عجیبی نباشد، اما مساله و نگرانی که این زخم ها در مورد دیابتی ها ایجاد می کند این است که در شرایطی که قند فرد کنترل نشده است، متوجه این زخم ها نمی شود. زخم پا در کسانی که دیابت دارند در قسمت هایی از پا ایجاد می شود که فشار وزن و یا اصطکاک روی آنها زیاد  است.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پای مصنوعی و پروتز پا بالای زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

انواع زخم پای دیابتی

سوالی که برای برخی ها ممکن است ایجاد شود این است که چرا دیابت باعث ایجاد زخم می شود. ما در عناوین زیر به این سوال پاسخ داده ایم:

1- کاهش جریان خونرسانی به زخم ها

یکی از مواردی که باعث می شود زخم در پای افراد دیابتی ایجاد شود کاهش جریان خونرسانی به پاها است. وقتی که جریان خون کاهش پیدا می کند، زخم ها خیلی دیر بهبود پیدا می کنند. زخم هایی که مدت زمان زیادی از بروز آنها گذشته و قابل ترمیم و درمان نیستند، فرد را در معرض خطر قطع عضو قرار می دهند. چنین کسانی چاره ای به جز اقدام برای ساخت پروتز ندارند. اگر در این شرایط هستید توصیه می کنیم صفحه قیمت ساخت پروتز پا زیر زانو را مطالعه کنید. ما در این جا اطلاعات زیادی در خصوص این نوع پروتز بیان کرده ایم.

2- افزایش قند خون

از دیگر عواملی که باعث ایجاد انواع زخم پای دیابتی می شود می توان به افزایش میزان قند خون اشاره کرد. وقتی که قند خون افزایش پیدا می کند، حتی زخم های بسیار کوچک و سطحی نیز خیلی دیر بهبود پیدا می کنند. عدم بهبود زودهنگام زخم ها باعث به وجود آمدن مشکلات جدی تری می شود.

3- آسیب های عصبی

دیابت یکی از بیماری هایی است که به اعصاب بدن نیز آسیب وارد می کند. با آسیب به اعصاب، حساسیت فرد به بروز زخم ها کاهش پیدا کرده و او خیلی دیر متوجه می شود که زخمی در پای او ایجاد شده است.

حالا که متوجه شده اید انواع زخم پای دیابتی به چه علت ایجاد می شود، خوب است در مورد انواع مختلف این زخم ها نیز نکاتی را بدانید. انواع زخم در  افراد دیابتی در این گروه ها قرار می گیرد:

  • زخم درجه صفر: در این نوع زخم هیچ جراحت بازی مشاهده نمی شود.
  • زخم درجه 1: زخم ها و جراحت ها در این نوع، سطحی هستند.
  • زخم درجه 2: زخم های این درجه، عمیق اند.
  • زخم درجه 3: زخم های این درجه، عمیق بوده و عفونی نیز شده اند.
  • زخم درجه 4: زخم های این درجه قانقاریای جزئی دارند.
  • زخم درجه 5 : زخم ها به صورت کاملا قانقاریایی شده اند.

علائم زخم پای دیابتی چیست؟ انواع زخم پای دیابتی چه علائمی دارد؟

برای آنکه بتوانیم به موقع، انواع زخم پای دیابتی را تشخیص دهیم و برای درمان آن اقدام کنیم، لازم است که در مورد علائمی که دارند اطلاعات مان را تکمیل کنیم. مواردی که در زیر بیان کرده ایم از جمله علائم زخم پای دیابتی است:

  • زخم های بدون درد
  • تاول های بدون درد
  • تغییر پیدا کردن رنگ پوست
  • تغییر کردن دمای پوست پا
  • از دست رفتن حس در پاها
  • بی حس شدن و سوزن سوزن شدن پاها
  • به وجود آمدن رگه های قرمز در پا
  • بروز زخم هایی که یا خشک اند و یا ترشحات دارند
  • تغییر شکل پاها
  • سوزش داشتن
  • عفونت

این علائم را بیان کردیم تا به محض آنکه آنها را مشاهده کردید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و در جهت درمان برآیید. به خاطر داشته باشید، در صورتی که به این علامت ها بی توجه باشید خود را در معرض خطر قطع پا قرار خواهید داد. پس، اگر دوست ندارید چنین اتفاقاتی برای شما بیفتد و چنانچه دیابت هم دارید، به صورت روزانه پاهای خود را بررسی کنید و در صورت وجود هر گونه زخم با پزشکتان مشورت کنید. این بهترین راه برای پیشگیری از قطع پا است.

علائم زخم پای دیابتی چیست؟ انواع زخم پای دیابتی چه علائمی دارد؟

درمان قطعی زخم پای دیابتی (انواع زخم پای دیابتی) چیست؟

حال که با انواع زخم پای دیابتی آشنا شده اید خوب است در مورد روش های درمان نیز نکاتی را بدانید. اولین و مهم ترین کاری که در خصوص زخم های دیابتی باید انجام داد، انجام کارهای پیشگیرانه است. از جمله کارهای پیشگیرانه، می توان به کنترل قند خون اشاره کرد. وقتی که قند خون در فاز مدیریت شده قرار گیرد، عوارضی که دیابت با خود به همراه دارد، فرد را کمتر به خود درگیر می کند.

اگر به هر علتی زخم ها ایجاد شدند و فرد دیابتی متوجه آنها شد باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کند. پزشکان با مشاهده وضعیتی که بیمار دارد یکی از روش های درمانی زیر را انتخاب می کنند:

  • یکی از روش های درمان زخم دیابتی، جراحی است. در طی عمل جراحی، بافت های آلوده و یا بافت هایی که زنده نیستند برداشته می شوند.
  • از دیگر روش هایی که با توجه به شرایط می توانید یک درمان قطعی زخم پای دیابتی باشد، تجویز آنتی بیوتیک است. آنتی بیوتیک ها را را برای کسانی تجویز می کنند که زخم پای آنها آلوده و عفونی است.
  • قطع عضو، یکی از راه های درمان زخم های بدن دیابتی نیست و معمولا زمانی که درمان زخم ها غیر ممکن بوده و جان بیمار در خطر باشد این راه را پیشنهاد می کنند. زخم هایی که عفونت شدید دارند ممکن است منجر به قطع عضو فرد شوند.
برای درمان انواع زخم پای دیابتی در خانه چه کنیم؟

برای درمان زخم دیابتی در منزل چه باید کرد؟

درمان زخم دیابتی در منزل، به بهبود هر چه سریع تر زخم ها کمک قابل توجهی می کند. خوب است یکی از کارهای زیر را در جهت افزایش سرعت ترمیم زخم ها در خانه انجام دهید:

1- داشتن تغذیه سالم

یک دیابتی باید همه مواد غذایی که بدنش به آن نیاز دارد در طی روز مصرف کند. از جمله این مواد غذایی می توانیم به مواد معدنی، ویتامین ها و پروتئین ها اشاره کنیم. هر چه تغذیه، سالم تر باشد بهبود زخم ها نیز با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.

2- عوض کردن بانداژ

از دیگر کارهای مهمی که برای ترمیم انواع زخم پای دیابتی باید انجام شود، عوض کردن بانداژ است. بهتر است بانداژ، روزانه عوض شده و از باند جدید، تمیز و خشک استفاده شود. در ضمن، خوب است ضمن تغییر بانداژ، محیط زخم نیز تمیز شود.

3-استفاده از آلوئه ورا

از دیگر روش هایی که می توان برای درمان انواع زخم پای دیابتی در منزل معرفی کرد، استفاده از آلوئه ورا است. این گیاه یکی از انواع کاکتوس ها به شمار می رود و در آن، انواع مواد مغذی از جمله گلوکومان و ویتامین ها یافت می شود. گلوکومان از جمله ترکیباتی است که به تولید کلاژن و بازسازی و ترمیم سلول ها در بدن ما کمک می کند. کسانی که می خواهند زخم های آنها هر چه سریع تر بهبود پیدا کند می بایست این گیاه را تهیه کرده و از آن استفاده کنند. کاهش التهاب زخم، حفظ رطوبت و یکپارچه شدن پوست از جمله مزیت های استفاده از این گیاه درمانی به شمار می رود. به این منظور، می توانید مقداری از گیاه آلوئه ورا را روی زخم قرار دهید و یک عدد بانداژ روی آن بگذارید.

4- استفاده از عسل

از دیگر روش های موثر جهت درمان انواع زخم پای دیابتی، استفاده از عسل است. عسل خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی داشته و به درمان زخم ها و بیماری کمک می کند. همچنین این ماده، از رشد باکتری ها و تشکیل اسکار زخم جلوگیری می کند و باعث افزایش سرعت بهبود زخم می شود. به این منظور، بهتر است مقداری عسل را روی زخم گذاشت و یک بانداژ را روی آن قرار داد.

 

یکی از بهترین راه ها برای پیشگیری از بروز انواع زخم پای دیابتی چیست؟

بهترین پماد برای درمان زخم پای دیابتی چیست؟

برای درمان انواع زخم پای دیابتی، پمادهای زیادی را می توان معرفی کرد. این پماد ها به درمان هر چه زودتر زخم ها کمک قابل توجهی می کنند. از جمله پمادهای مناسب برای درمان این زخم ها می توانیم به این ها اشاره داشته باشیم:

1- پماد آلفا

یکی از پمادهایی که برای درمان زخم های دیابتی پیشنهاد می کنند، پماد آلفا نام دارد. در ساخت این پماد از مواد و ترکیبات طبیعی استفاده شده و هیچ گونه ماده شیمیایی در آن وجود ندارد. از جمله ترکیبات موجود در این پماد می توان به عصاره برگ گیاه حنا، عصاره ریزوم گیاه زردچوبه و ویتامین های ای و سی اشاره کرد. این پماد از جمله ترمیم کننده های قوی برای درمان زخم های دیابتی است. این پماد، زخم ها را ترمیم کرده و التهاب ناشی از آنها را کاهش می دهد.

2- پماد شنجار

یکی دیگر از انواع پمادهایی که برای درمان زخم پا در افراد دیابتی استفاده می شود، پماد شنجار است. این پماد، عصاره ریشه گیاه ابوخلسا را دارد. عصاره این گیاه روند بهبود زخم های دیابتی را افزایش داده و باعث گلیکولیزه شدن بافت های عروق و اعصاب می شود. در نهایت نیز با بهود خونرسانی به زخم ها، این پماد به درمان کمک می کند. از ترکیبات و مواد اولیه طبیعی در ساخت این پماد استفاده شده است و افراد کمی نسبت به آن حساسیت نشان می دهند.

بهترین پماد برای درمان انواع زخم پای دیابتی

یکی از بهترین راه ها برای پیشگیری از بروز انواع زخم پای دیابتی چیست؟

افرادی که دیابت دارند برای آنکه به انواع زخم پای دیابتی مبتلا نشوند بهتر است در جهت پیشگیری از این عارضه انجام دهند. از جمله کارهایی که این گروه می بایست انجام دهند  کنترل کردن قند خون است. کسانی که دیابت دارند نباید اجازه دهند که قند خون آنها به شکل کنترل نشده ای افزایش پیدا کند. افزایش قند خون موجب ایجاد زخم شده و به دلیل عوارضی که بیماری دیابت منشا آن است، زخم ها دیر بهبود پیدا کرده و به دنبال آن ممکن که خطر قطع پا پیش آید.

از دیگر کارهایی که دیابتی ها می توانند برای پیشگیری از ایجاد زخم در بدن خود انجام دهند، اقدام برای ساخت کفش و کفی طبی است. این کفش ها که برای تهیه و ساخت آنها می بایست به کلینیک های ارتوپدی فنی معتبر در کشور، همچون پایار مراجعه کنید، همچون یک دژ محکم از پاها محافظت کرده و اجازه ایجاد زخم در پاها را نمی دهند. شاید برای عده ای این سوال پیش آید که قیمت کفش و کفی طبی مخصوص افراد دیابتی چقدر است. برای کسب اطلاعات در این خصوص می توانید با شماره هایی که در سایت پایار گذاشته شده تماس بگیرید و هر سوالی در این خصوص دارید از کارشناسان بپرسید.

انواع زخم پای دیابتی را بهتر بشناسیم

از دیگر کارهایی که برای پیشگیری کردن از انواع زخم پای دیابتی می توان انجام داد، مواردی است که به صورت خلاصه در ادامه به آنها اشاره کرده ایم:

  • یک دیابتی باید صورت روزانه و مرتب قند خون خود را اندازه گیری کرده و آن را تحت کنترل و مدیریت داشته باشد.
  • شستن مرتب و روزانه پاها نیز از دیگر کارهای مهمی است که یک دیابتی باید انجام دهد.
  • دیابتی ها نباید اجازه دهند که ناخن های پای آنها خیلی بلند شود. ناخن بلند به پوست اطراف ناخن آسیب وارد کرده و به این ترتیب باعث ایجاد زخم می شود.
  • دیابتی ها نباید جوراب کثیف به پا کنند و آنها باید به اینکه جورابشان کاملا تمیز و نخی است بی تفاوت و بی توجه نباشند.
  • اگر زخمی در پای فرد دیابتی به وجود آمده است به بهانه اینکه این زخم گسترده نیست، نباید به راحتی از کنار درمان آن گذشت. یک دیابتی می بایست زخم ایجاد شده را درمان کرده و محل اطراف زخم را نیز کاملا ضدعفونی کند.
  • یک دیابتی، می بایست کفش مخصوص افراد دیابتی را تهیه کرده و بپوشد.
  • دیابتی ها برای برداشتن میخچه و پینه پای شان می بایست به پزشک مراجعه کنند. برداشتن میخچه و پینه با اجسام تیز، مانند قاچو و ناخن گیر کار بسیار خطرناکی است.

کلام آخر

انواع زخم پای دیابتی موضوع صحبت ما در این مقاله بود. هر چند که آرزوی قلبی ما سلامت تمام و کمال شماست، اما چنانچه به دلیل بیماری دیابت، پزشکان تشخیص دهند که زخم های پای تان عفونی شده و امکان نگهداری آن وجود ندارد بهتر است به فکر یافتن جایگزین برای پای قطع شده، مانند پا مصنوعی باشید. برای آنکه در جریان قیمت ساخت انواع پاهای مصنوعی قرار بگیرید با کارشناسان ما در پایار در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *