خطرناک ترین بیماری چشم چیست؟ [ سلامت چشم خود را جدی بگیرید ]
یکی از مهم ترین اعضای بدن ما چشم ها هستند و بدون آنها کیفیت زندگی به شدت کاهش پیدا کرده و مشکلات عدیده ای برای افراد به وجود می آید. اگر نمی دانید کدام یک از بیماری های چشمی، خطرناک ترین هستند در ادامه این مقاله از مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.
خطرناک ترین بیماری چشم که پزشکان در مورد آن هشدار می دهند؟
چشم، حساس ترین عضو بدن است و به همین دلیل است که پروردگار، لایه های متفاوتی را در آن تعبیه کرده تا هیچ آسیبی به آن وارد نشود. با این حال، برخی از انواع اختلالات بینایی هستند که این قسمت از بدن ما را به خود درگیر می کنند و باعث ایجاد اختلال در آن می شوند. بیماری های خطرناک در چشم به این شرح است:
1- تباهی لکه زرد
یکی از قسمت های چشم ما ماکولا یا لکه زرد نام دارد. تباهی لکه زرد، از جمله بیماری هایی است که این قسمت را به خود درگیر می کند. این عارضه و بیماری در افراد مسن بیش از بقیه افراد دیده می شود. ما با ماکولای چشم می توانیم دیدی مستقیم و واضح داشته باشیم و در انجام برخی از فعالیت هایی که نیاز به تمرکز و دقت دارد، مانند رانندگی و مطالعه، از آن کمک بگیریم. این قسمت از جمله قسمت های حساس به نور است. اگر با توجه به علائمی که در اثر تباهی لکه زرد مشاهده می شود، فرد هیچ اقدامی برای درمان آن انجام ندهد به مرور زمان بینایی اش را از دست می دهد. شاید به همین دلیل باشد که این بیماری را نیز خطرناک ترین بیماری چشم می دانند.
اگر در اثر این بیماری، پزشک مجبور شود که چشم فرد را تخلیه کند، ظاهر او تغییرات ناخوشایند زیادی پیدا خواهد کرد. برای کاهش نقص ظاهری به وجود آمده، ساخت چشم مصنوعی بهترین کار است که ما در صفحه قیمت ساخت پروتز چشم، اطلاعات کاملی را در خصوص آن بیان کرده ایم.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز چشم با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
علت موج دار شدن دید چشم چیست؟ [ آن را جدی بگیرید ]
اختلال بینایی چیست؟ هر آنچه که باید بدانید
2- بیرون زدگی چشم
بیرون زدگی چشم نیز از دیگر عوارض شدید چشمی است. این عارضه ممکن است به دلیل ابتلا به بیماری ها و بروز برخی اختلالات چشمی از جمله، متورم شدن عضلات چربی و یا متورم شدن بافت های قرار گرفته در پشت چشم ها ایجاد شود. در بیرون زدگی چشم، قسمت زیادی از قرنیه در معرض هوا قرار دارد و به همین دلیل، حفظ رطوبت چشم به کار سختی تبدیل می شود. زمانی که این عارضه در شدیدترین حالت خود قرار دارد، فشار زیادی به عصب های بینایی وارد شده و فرد بینایی خود را از دست می دهد. با در نظر گرفتن نتیجه ای که این بیماری به دنبال دارد، شاید بتوان بیرون زدگی را نیز خطرناک ترین بیماری چشم دانست.
3- آب سیاه
آب سیاه که به آن گلوکوم نیز گفته می شود از دیگر بیماری هایی است که حتما می بایست برای درمان آن کاری انجام داد. در این بیماری، فشار در داخل چشم ها افزایش پیدا می کند و به دنبال آن، عصب های چشم نیز دچار آسیب می شوند. با وارد آمدن آسیب به عصب های چشم، بینایی فرد کاهش پیدا می کند. هر قدر اقدام برای درمان آب سیاه، بیشتر به تعویق بیفتد احتمال آنکه فرد بینایی اش را از دست دهد نیز بیشتر می شود. این بیماری انواع و اقسام متفاوت دارد که خطرناک آن، گلوکوم با زاویه بسته است. در این عارضه، فشار داخل چشم به شدت افزایش پیدا کرده، عصب بینایی آسیب می بیند و نابینایی اتفاق می افتد.
آیا خطرناک ترین بیماری چشم، درمان دارد؟
هر کدام از بیماری هایی که از آنها به عنوان خطرناک ترین بیماری چشم یاد می شود در صورتی که اقدام سریعی جهت درمان شان صورت گیرد قابل درمان هستند؛ در غیر این صورت، بیماری شکل گسترده تری به خود گرفته و همان طوری که اشاره کردیم نیز حتی ممکن است فرد بینایی اش را از دست بدهد.
هر کدام از بیماری های ذکر شده در فوق، با توجه به اینکه چه چیزی باعث آسیب بروزشان شده است، قطعا روش های متفاوتی برای درمان آنها پیشنهاد می شود و تنها کسی که می تواند تشخیص دهد کدام روش با اثربخشی بالاتری به درمان بیماری به وجود آمده کمک می کند، پزشکان هستند. هر زمان که حس کردید بینایی تان به مانند گذشته نیست و اختلالی در آن ایجاد شده است بدون فوت وقت، به پزشکان و متخصصان مراجعه کنید. هر قدر اقدام برای درمان به تعویض بیفتد قطعا مراحل درمان نیز سخت و پیچیده تر خواهد شد.
با شایع ترین بیماری های چشمی آشنا شوید؟
به غیر از خطرناک ترین بیماری چشم، شاید لازم باشد که با شایع ترین بیماری های چشمی نیز آشنا باشید. نام این بیماری ها به این شرح است:
1-پیرچشمی
پیرچشمی را نمی توان خطرناک ترین بیماری چشم دانست،د اما بی توجهی به آن می تواند باعث کاهش کیفیت زندگی انسان شود. این بیماری، بیماری اوقات میانسالی و پیری انسان است و از 50 سال به بعد بروز پیدا می کند. کسی که دچار پیرچشمی شده است نمی توان اجسامی که در نزدیکش قرار گرفته است به درستی مشاهده کند. لنزهای تماسی، لیزیک و برخی روش ها می توانند این عارضه را درمان کنند. خوب است بدانید، زمانی که عدسی چشم، انعطاف پذیرش اش را از دست می دهد، قدرت تطابق چشم کم شده و پیرچشمی بروز پیدا می کند.
2- مگس پران
از دیگر بیماری های شایع در چشم که آن را نیز نمی توان خطرناک ترین بیماری چشم نامید، مگس پران است. در این بیماری، وقتی که فرد به آسمان آبی، برف و یک فضای روشن نگاه می کند حس می کند که چیزی در مقابل چشم های او قرار گرفته است. مگس پران انواع و اقسام مختلف دارد و در واقع، علت اصلی بروز آن شکستگی های کوچکی است که در زجاجیه اتفاق افتاده است. با مراجعه زودهنگام به پزشک می توان برای درمان آن اقدام کرد.
3- کور رنگی
کور رنگی را نمی توان خطرناک ترین بیماری چشم دانست، اما وقتی که فرد به آن مبتلا می شود مشکلات و دردسرهایی برای او به وجود می آید. در این بیماری، فرد نمی تواند رنگ هایی که در اطراف او هستند به راحتی مشاهده کند. در کور رنگی، فرد دچار جهش ژنتیکی شده و برخی سلول های شبکیه که مسئول تشخیص رنگ ها هستند دچار مشکل شده اند. کسانی که دیابت دارند باید خیلی مواظب چشم های خود باشند؛ چرا که یکی از عوامل به وجود آورنده این بیماری، دیابت است. کسانی که دیابت دارند باید مرتب قند خون خود را چک کنند تا خدای نکرده دچار و درگیر کور رنگی نشوند. این بیماری از جمله بیماری های ارثی است و تا به حال، درمان قطعی و خاصی برای آن گزارش نشده است.
4-شب کوری
شب کوری نیز از جمله بیماری های ارثی است و در اثر تغییراتی که در ژن ها ایجاد شده سلول هایی که وظیفه داشتند نور را دریافت کنند دچار مشکل شده اند. اگر این بیماری شدت پیدا کند باعث می شود که فرد به صورت کامل نابینا شود. هر چند که هیچ راه درمانی برای آن گزارش نشده است، اما طبق تحقیقاتی که کارشناسان انجام داده اند متوجه شده اند که مصرف ویتامین هایی مانند آ و ای می تواند جلوی پیشروی آن را بگیرد.
با بیماری های چشمی که درمان آنها نیاز به عمل دارد آشنا شوید!؟
با خطرناک ترین بیماری چشم آشنا شدیم و حال قصد داریم در مورد بیماری های چشمی که نیاز به عمل دارند نیز نکاتی را بگوییم، شاید این آشنایی بتواند باعث شود ما از جزء جزء بدنمان به بهترین شکل ممکن محافظت کنیم. نام این بیماری ها به این شرح است:
- آب مرواید یا کاتاراکت یکی از بیماری های چشم است که در آن عدسی چشم کدر می شود. عدسی چشم در پشت عنبیه قرار گرفته، ساختار شفافی دارد و نور را متمرکز می کند. این تمرکز نور باعث می شود که فرد تصویر واضحی روی شبکیه چشم داشته باشد. زمانی که نور به درستی متمرکز نمی شود، بینایی فرد نیز کاهش پیدا می کند. بهترین راه برای درمان این عارضه، عمل جراحی است.
- عفونت چشم از دیگر بیماری هایی است که در برخی مواقع ممکن است پزشک برای درمان آن چاره ای به جز انجام عمل جراحی نداشته باشند. البته گاهی اوقات نیز، قطره های چشمی و یا داروهای خوراکی می توانند این عارضه را درمان کنند.
- فردی که به بیماری قوز قرنیه دچار شده است در مراحل شدیدتر بیماری ممکن است نیاز به عمل جراحی پیدا کند. در این بیماری، قرنیه که در قسمت بیرونی چشم قرار گرفته، نازک و مخروطی می شود. با این تغییر شکل، اشعه هایی که به چشم وارد می شوند به صورت متمرکز روی شبکیه قرار نگرفته و تاریِ دید ایجاد می شود.
کلام آخر
خطرناک ترین بیماری چشم، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم با نکاتی که بیان کردیم متوجه بیماری هایی که سلامت چشم ما را تهدید می کنند شده باشید. اگر در اثر بیماری چشمی، چشم شما تخلیه شد با کارشناسان پایار صحبت کرده و از آنها بخواهید تا چشم مصنوعی برای شما بسازند.