انواع اختلالات بینایی چیست؟ هر آنچه که باید بدانید

انواع اختلالات بینایی

انواع اختلالات بینایی، موضوعی است که در این سری از مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. اگر در این رابطه اطلاعات زیادی ندارید ادامه این مقاله را حتما مطالعه کنید.

اختلال بینایی چیست؟

قبل از آنکه در مورد انواع اختلال های بینایی صحبت کنیم لازم می دانیم اول از همه به شما بگوییم که اختلال بینایی چیست. اختلال بینایی یا نقص در بینایی، به شرایطی گفته می شود که به دلیل عملکرد ناقصی که عصب چشم از خود نشان می دهد، فرد نمی تواند دید صحیح و درستی داشته باشد. وقتی که یک فرد نمی تواند به درستی ببیند، گفته می شود او به اختلال در بینایی دچار شده است. گاهی اوقات که اختلالات چشم منجر به تخلیه چشم می شود، پزشکان چاره ای به جز تخلیه چشم نخواهند داشت. در این مواقع، داشتن چشم مصنوعی می تواند عوارضی که تخلیه چشم روی ظاهر فرد از خود به جای می گذارد، کاهش دهد. به این منظور توصیه می کنیم به صفحه قیمت ساخت پروتز چشم بروید تا اطلاعات کاملی در این خصوص به دست آورید.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز چشم با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

انواع اختلالات بینایی چیست

نکته ای که در مورد اختلال های بینایی، نگران کننده به نظر می رسد این است که نکند که این اختلالات نشان از یک بیماری جدی در بدن باشند. به همین دلیل است که توصیه می کنیم نسبت به هر یک از انواع اختلال هایی که در چشم خود حس می کنید، بی تفاوت نبوده و به پزشکان مراجعه کنید. ما در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که چه زمان، بهترین زمان برای مراجعه به پزشک و درمان انواع اختلالات بینایی است.

در کنار این مقاله، توصیه می کنیم مقاله علت موج دار شدن دید چشم را نیز مطالعه کنید. این نیز یکی از اختلال های بینایی به شمار می رود و فرد نمی تواند تصویر واضحی در مورد محیط اطراف داشته باشد. ما در این مقاله اطلاعات خوبی در خصوص دید موج دار و روش های درمان آن بیان کرده ایم.

انواع اختلالات بینایی چیست؟ خطرناک ترین بیماری چشم یا اختلال در چشم کدام است؟

بعد از آشنایی با اختلال بینایی، لازم است در خصوص انواع اختلالات بینایی نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم و در ضمن بگوییم که خطرناک ترین بیماری چشم یا اختلال چیست و چه نام دارد. اختلال های بینایی به این شرح است:

1- آب سیاه

خطرناک ترین اختلال یا بیماری در چشم، آب سیاه است که به آن گلوکوم نیز گفته می شود. وقتی که فشار داخل چشمی زیاد می شود اعصاب چشم، آسیب دیده و در نهایت نیز بینایی فرد کاهش پیدا می کند. در صورتی که هیچ اقدامی برای این مورد صورت نگیرد، فرد بینایی خود را به صورت کامل از دست می دهد.

بیماری آب سیاه که از آن به عنوان خطرناک ترین انواع اختلالات بینایی یاد می کنند، دومین عامل نابینا شدن افراد در دنیا به شمار می رود. خبر بدی که در مورد این بیماری باید بدهیم این است که در روزهای اول که فرد به آن مبتلا می شود، فرد هیچ علامت خاصی را مشاهده نمی کند و به همین جهت ممکن است که دیر برای درمان آن اقدام کند. از آنجایی که در آب سیاه به عصب چشم آسیب وارد می شود و این آسیب نیز غیر قابل جبران است، اگر بیماری به موقع تشخیص داده شود می توان جلوی پیشرفت و گسترش آن را گرفت و از اینکه فرد به سرعت بینایی خود را از دست بدهند جلوگیری کرد.

موضوع دیگری که خوب است در مورد آن هم صحبت کنیم، روشی است که با کمک آن این بیماری را درمان می کنند. با توجه به شدت و نوع آب سیاه، روش های متفاوتی را برای درمان پیشنهاد می کنند. با در نظر گرفتن اینکه فشار وارد شده به چشم چقدر است از قطره چشم، جراحی، لیزر و یا داروهای خوراکی برای درمان استفاده می کنند. کسانی که بیماری آب سیاه آنها تشخیص داده شده است باید به صورت مرتب و منظم، چشم شان را معاینه کنند. این کار از بروز آسیب به عصب بینایی آنها جلوگیری می کند. اگر درمان به موقع اتفاق نیفتد پزشکان مجبورند که چشم را تخلیه کنند.

در مورد انواع اختلالات بینایی چه میدانید

2- آب مروارید

از دیگر بیماری های چشم که آن نیز باعث اختلال در بینایی می شود، آب مروارید است. عامل مهمی که در این بیماری دخیل است کدری عدسی است. عدسی چشم از رشته های پروتئینی و آب تشکیل شده است. وقتی که رشته های پروتئینی به هم می چسبند عدسی، کدر شده و فرد نمی تواند دید واضح و شفافی نسبت به اطراف داشته باشد. اگر نسبت به درمان آب مروارید بی توجهی شود فرد بینایی خود را از دست می دهد. کاهش بینایی و تار شدن دید از جمله نشانه ها و علائم آب مروارید به شمار می رود.

3- تخریب لکه زرد

یکی دیگر از بیماری هایی که آن را نیز می توان از انواع اختلالات بینایی به شمار آورد، تخریب لکه زرد است. این بیماری در افراد مسن بیشتر بوده و در آن، ماکولا یا لکه زرد تخریب شده و آسیب جدی می بیند. ماکولا یکی از حساس ترین قسمت های چشم به نور بوده و زمانی که ما می خواهیم یک عمل همراه با توجه و دقت انجام دهیم، این قسمت کاربرد زیادی دارد. از جمله علائم و نشانه های تخریب لکه زرد می توان به کدر شدن و یا از دست رفتن بینایی اشاره کرد. ابتدای تخریب لکه زرد هیچ نشانه ای به چشم نمی خورد، اما به تدریج دید چشم ها کاهش پیدا می کند. اگر اقدام جدی برای درمان این بیمار صورت نگیرد دید فرد به صورت کامل از دست می رود.

انواع اختلالات بینایی چیست؟ هر آنچه که باید بدانید

4- قوز قرنیه

از دیگر انواع اختلالات بینایی می توان به قوز قرنیه اشاره کرد. این بیماری که به مرور زمان بدتر می شود، باعث تار شدن دید و ایجاد اعوجاج در بینایی خواهد شد. گاهی، شدت بیماری به حدی است که فرد نیاز دارد برای پیوند قرنیه اقدام کند. در حالت عادی، قرنیه به صورت گرد است اما زمانی که فرد به قوز قرنیه مبتلا می شود، بخش بیرونی قرنیه، حالت خود را از دست می دهد، به سمت بیرون خم شده و حالت طبیعی خودش را از دست می دهد.

5- مگس پران

از دیگر انواع اختلالات بینایی، می توانیم به مگس پران اشاره کنیم. کسانی که به این عارضه مبتلا هستند، همیشه شکایت از آن دارند که یک چیزی در جلوی چشم های آنها قرار دارد. این بیماری انواع متفاوت دارد و زمانی که فرد به یک مکان روشن، آسمان آبی و یا برف نگاه می کند متوجه این حالت می شود. اگر مگس پران زیاد شود، موجب تار شدن دید فرد و فلش زدن نور در چشم ها می شود. گرچه این بیماری، خطرناک نیست اما اگر از آن رنج می برید خوب است به پزشک مراجعه کنید تا او به شما کمک کند این بیماری را هر چه زودتر درمان کنید.

مگس پران، یکی از انواع اختلالات بینایی چیست؟

درمان موج دار دیدن چشم چیست؟

بعد از شناسایی علت موج دار شدن دید چشم، لازم می دانیم در خصوص روش های درمان نیز صحبت کنیم. موضوع مهمی که می بایست بدانید این است که انتخاب بهترین روش درمان موج دار دیدن چشم، به نوع و مرحله ای که بیمار در آن قرار گرفته است، بستگی دارد. متاسفانه در حال حاضر روش درمانی مشخصی برای این بیماری وجود ندارد، اما برخی پزشکان در صورتی که بیمار به صورت مرتب و منظم به او مراجعه کند، با بررسی وضعیت چشم ها می توانند بیماری را وارد فاز کنترل شده کنند. در کنار این مورد، ترک سیگار، داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش کردن می تواند باعث کاهش سرعت رشد این بیماری شود.

برخی مکمل ها نیز می توانند به عنوان تقویت کننده چشم وارد عمل شده و نقش درمانی داشته باشند. این تقویت کننده ها از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و اجازه نمی دهند که شرایط بیمار، وارد وضعیت کنترل نشده و خطرناک شود. برای آنکه بدانید کدام یک از تقویت کننده ها می توانند برای این گروه از بیماران مفید و موثر واقع شوند خوب است با پزشک خود مشورت کنید.

در کنار تقویت کننده های چشم، برخی داروها نیز می توانند کمک کنند تا موج دار شدن دید در چشم ها کاهش پیدا کند. در این مواقع، پزشکان داروهای خاصی را به داخل چشم بیمار تزریق می کنند و به این شکل از کاهش بینایی فرد جلوگیری به عمل می آورند. به غیر از داروها، لیزردرمانی در کنار تزریق نیز می تواند یک روش درمانی مفید و موثر برای این بیماری به شمار رود. بهتر است برای اطلاع از جدیدترین روش های درمان این عارضه با پزشکان و متخصصان صحبت کنید.

کلام آخر

علت موج دار شدن دید چشم و معرفی روش های درمان از جمله موضوعات بیان شده در این مقاله بود. امیدواریم که با خواندن آن توانسته باشید اطلاعات کافی در خصوص این بیماری به دست آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *