با دست قطع شده چه باید کرد؟ سریع اقدام کنید و آن را جدی بگیرید؟

دست قطع شده

یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است برای افراد بیفتد، قطع عضو و به خصوص قطع دست است. اگر شرایط انجام پیوند وجود داشته باشد که دست را پیوند می زنند، در غیر این صورت می بایست به سراغ دیگر راه حل ها رفت که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم.

شرایط انتقال دست قطع شده چیست؟

اگر امکان پیوند وجود داشته داشته باشد و عضو قطع شده بعد از پیوند بتواند کارایی اش را حفظ کند، به سراغ عمل پیوند می روند. یکی از مهم ترین شرایطی که باعث می شود عمل پیوند با موفقیت به انجام برسد، وضعیت بافت های عضو قطع شده است. با در نظر گرفتن میزان له شدگی و مدت زمانی که از قطع عضو می گذرد در مورد اینکه آیا می توان اندام قطع شده را پیوند زد یا خیر، قضاوت می کنند. وقتی که عضو قطع می شود به دلیل از بین رفتن جریان اکسیژن رسانی به بافت ها، مرگ سلول ها شروع خواهد شد. عضلات در 6 ساعت اول قطع عضو و در 12 ساعت اول نیز استخوان ها و پوست فرد از بین می روند. بنابراین برای آنکه امکان انجام پیوند بیشتر شود می بایست دستی که قطع شده را در بهترین شرایط نگهداری و به بیمارستان انتقال داد.

پس، برای آنکه احتمال موفقیت پیوند دست افزایش پیدا کند، دستی که قطع شده است باید در دمای زیر 4 درجه سانتی گراد قرار گرفته و به بیمارستان انتقال پیدا کند. در صورتی که چنین شرایطی وجود داشته باشد، مچ دست به بالا تا 12 ساعت و انگشتان دست تا 24 ساعت قابلیت پیوند زدن دارند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت دست مصنوعی  و پروتز مچ دست با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

جایگزین دست قطع شده

به جز دمای نگهداری دست قطع شده، باید از ورود آب به داخل بافت ها و سلول های نیز جلوگیری کرد. در صورتی که یخ به کار برده شده برای خنک کردن دست، در تماس مستقیم با عضو قطع شده قرار گیرد، آب به سلول ها و بافت های آن وارد شده و باعث متورم شدن و ترکیدن سلول ها می شود. برای آنکه از چنین مشکلی پیشگیری به عمل آید بهتر است که عضو قطع شده را در داخل یک پارچه یا گاز قرار دارد و سپس آنها را در یک کیسه پلاستیکی گذاشت. به این شکل، هم اندام قطع شده در تماس با یخ است و هم آب وارد سلول های آن نمی شود. در صورت وجود چنین شرایطی می توان برای پیوند اقدام کرد.

پیوند دست قطع شده یا ساخت پروتز؟

با توجه به همه توضیحاتی که در اینجا اشاره کردیم، چنانچه امکان انجام عمل پیوند دست وجود نداشته باشد، افراد می بایست به کلینیک پروتز دست مراجعه کنند. در این کلینیک ها، دست های مصنوعی برای افراد ساخته می شود و افراد درگیر با قطع عضو می توانند استقلال از دست رفته شان را دو مرتبه به دست آورند.

درست است که پیوند دست در شرایطی که عضو قطع شده هنوز هم کارایی خود را حفظ کرده است عاقلانه تر به نظر می رسد، اما زمان هایی که دست به صورت کامل له شده و امکان انجام پیوند وجود ندارد و یا در جاهایی که دست قطع شده به صورت درست و اصولی به بیمارستان انتقال داده نمی شود، نمی توان انتظار داشت که پیوند با یک نتیجه موفقیت آمیز به پایان برسد. در این مواقع، اقدام برای ساخت دست مصنوعی بهترین کاری است که می توان انجام داد.

پس، برای قضاوت بین اقدام جهت پیوند و یا نصب پروتز می بایست شرایطی که فرد در آن قرار دارد سنجیده شود. هر کدام از این روش ها در جای خود، مناسب و کاربردی هستند و به همین دلیل است که نمی توان به صورت قطعی از بین پیوند و ساخت پروتز مچ دست یکی را به عنوان بهترین جایگزین برای دست آمپوته شده انتخاب کرد.

آیا پیوند دست قطع شده از مچ در ایران امکان پذیر است؟

پیوند دست قطع شده از مچ در ایران امکان پذیر است و برخی بیمارستان های کشور هستند که با داشتن متخصصان و جراحان زبر دست می توانند چنین عمل های جراحی را انجام دهند. اما همان طوری که در بالاتر نیز اشاره کردیم در صورت وجود شرایط لازم در دست قطع شده، پیوند با موفقیت بالایی همراه خواهد بود. اگر این شرایط وجود نداشته باشد، چنانچه به بهترین بیمارستان های دنیا هم مراجعه کرد، باز هم امکان انجام پیوند وجود نخواهد داشت و احتمال موفقیت در پیوند، اصلا زیاد نخواهد بود.
در سال 1399، کشاورزی در حال کار کردن با داس بوده که دچار حادثه می شود و دستش از ناحیه مچ قطع می شود. این فرد به یکی از بیمارستان های رشت انتقال پیدا کرده و در آنجا عمل پیوند روی او انجام می شود. در طی این عمل جراحی، استخوان هایی که شکسته بودند ثابت و فیکس شدند، تاندون ها، اعصاب و شریان های نیز ترمیم شدند و بعد از حدود 6 ساعت عمل جراحی به پایان رسید. خوشبختانه بعد از گذشت 2 هفته، بیمار با عمل پیوند موفقیت آمیز و با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد

آیا پیوند دست قطع شده از مچ در ایران امکان پذیر است؟

کدام یک از انواع پروتز ها را می توان به جای دست قطع شده نصب کرد؟

جاهایی که امکان انجام پیوند دست قطع شده وجود ندارد، بهتر است برای ساخت دست های مصنوعی اقدام شود. از جمله پروتزهای مخصوص دست می توان به اینها اشاره داشت:

1- پروتز مایو الکتریک

یکی از انواع دست های مصنوعی که می توان آن را به جای دست آمپوته شده نصب کرد، پروتز مایوالکتریک است. این نوع دست مصنوعی، به کمک اجزایی که دارد سیگنال های الکترونیکی را از دست فرد دریافت کرده و به او کمک می کند تا کنترل بیشتری روی دست داشته باشد و به شکل طبیعی تری آن را حرکت دهد.

2- پروتزهای فعال با کمک نیروی بدن

از دیگر انواع دست های مصنوعی می توان به پروتزهای فعال با کمک نیروی بدن اشاره کرد. در این پروتزها، یک کابل و مهار دیده می شود که در اطراف تنه قرار می گیرد. به کمک این کابل است که فرد می تواند اندام مصنوعی خود را حرکت دهد.

3-پروتزهای زیبایی

نوع دیگری از پروتز ها، پروتزهای زیبایی هستند. همان طور که از نام این نوع بر می آید هدف آن ایجاد شباهت بین پروتز و دست طبیعی انسان است. این پروتزهای زیبایی، شباهت زیادی به دست طبیعی انسان دارند و در زمان ساخت آنها جزئیاتی چون رنگ، لک، خال های پوستی، ساخت ناخن و مو رعایت می شود. به دلیل رعایت همین جزئیات است که باعث شده پروتزهای زیبایی بسیار شبیه دست های انسان باشند.

4- پروتزهای ترانس رادیال

کسانی که دستشان از ناحیه زیر آرنج قطع شده است بهتر است برای ساخت دست های مصنوعی از نوع ترانس رادیال اقدام کنند. این پروتز به زیر آرنج و بازو وصل شده و به همین  دلیل فرد می تواند با نصب آن به کارهای روزانه خود رسیدگی کند.

5- ترانس مورال

ترانس مورال را نیز می توان از گزینه های نصب به جای دست قطع شده دانست. کسانی که دستشان از بالای آرنج قطع شده است بهتر است برای ساخت و نصب پروتز ترانس مورال اقدام کنند. این نوع پروتز را به بالای بازو وصل می کنند.

کلام آخر

شرایط انتقال دست آمپوته شده برای افزایش درصد موفقیت پیوند و معرفی انواع پروتز ها موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم نکاتی که بیان کردیم در افزایش اطلاعات شما کمک کننده بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *