نشستن کودک به صورت قورباغه ای یا نشستن به شکل W، عوارض زیادی دارد. در این مدل، کودک وقتی روی زمین می نشیند، پاهای خود را به سمت عقب خم می کند. حالت پاهای کودک در این مدل به مانند حرف W در زبان انگلیسی است.
والدینی که نمی خواهند فرزندشان در آینده با عوارض نشستن به شکل W درگیر باشد و مشکلات زیادی را تجربه کند، خوب است این متن را مطالعه کنند. مشکلات این مدل نشستن و روش های درمان آن موضوع صحبت ما در این متن است. اگر سلامت فرزند یا فرزندانتان برایتان در اولویت است، ما را در ادامه همراهی کنید.
نشستن کودک به صورت قورباغه ای، عوارض بلند مدت و جبران ناپذیر زیادی دارد که برخی از آنها به شرح زیر هستند:
کودکانی که ساختار استخوانی ضعیفی دارند، اگر به مدت طولانی در وضعیت قورباغه ای و یا W قرار گیرند، فشار زیادی را به ناحیه ران، زانو و مچ پا وارد می کنند. این فشار مازاد، باعث در رفتگی لگن شده و فرد در آینده ای نه چندان دور، ملزم است از وسایل کمکی مانند ارتز زانو، ارتز ستون فقرات و ارتز لگن استفاده کند.
از دیگر عوارض نشستن به شکل قورباغه ای، قفل شدن عضلات پا است. کودکانی که مدام به این صورت می نشینند، خود را در معرض سفت شدن عضلات پا قرار می دهند. گرفتگی ناحیه زانو، باسن و مچ پا عوارضی است که در پی این قفل کردن مدام پا ایجاد می شود.
وقتی کودک در حالت W قرار می گیرد و در حال انجام بازی است، حرکت های تنه محدود می شود و تنها یکی از دست های فرد کار می کند. اگر این مدل نشستن به یک عادت تبدیل شود، فرد در آینده قادر نیست با دست دیگر خود، کاری انجام دهد.
از دیگر عوارض نشستن کودک به صورت قورباغه ای، از بین رفتن تعادل در بدن است. در کودکانی که همیشه و به صورت مدام، به این شکل می نشینند و بازی می کنند، عضلات اصلی به کار گرفته نشده و تعادل بدن به هم می خورد.
در ادامه صحبت در خصوص عوارض نشستن کودک به صورت قورباغه ای، خوب است در مورد دیگر عارضه بد نشستن کودکان نیز صحبت کنیم. وقتی کودکی به صورت دبلیو روی زمین می نشیند، اگر به این مدل نشستن ادامه داده و به آن عادت کند، عضلات مرکزی بدن او ضعیف می شود. کودکان وقتی به این صورت روی زمین قرار می گیرند، از آنجایی که باعث می شوند شکم و کمر آنها به چالش کشیده نشود، در نتیجه به ضعف و آتروفی دچار می شوند. این عضلات از جمله عضلات بسیار مهم برای ایجاد تعادل در بدن به شمار می روند.
دیگر عارضه ای که در اثر نشستن کودک به صورت قورباغه ای ایجاد می شود، چرخیدن استخوان کشکک است. کودکی که به صورت دبلیو روی زمین قرار می گیرد، بعد از مدتی، استخوان کشکک او به سمت داخل می چرخد. اتفاقی که در نهایت می افتد ضربدری شدن زانو در کودک و تغییر الگوی راه رفتن و تغییر الگوی ایستادن کودک است. اگر تا سن 10 سالگی اقدام شود می توان چرخش کشکک را درمان کرد، اما بعد از آن، تنها با عمل جراحی است که می توان این عارضه را درمان کرد.
بهتر است اگر پزشک به شما توصیه کرد که برای ساخت کفش ها و یا ارتزهای اختصاصی اقدام کنید، به کلینیک های ارتوپدی فنی، مانند پایار که در حوزه ساخت پروتز پا بالای زانو نیز فعالیت می کنند، مراجعه کنید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
فواید کفش طبی / فواید پوشیدن کفش طبی چیست؟
عفونت پروتز زانو چیست؟ درمان عفونت پروتز زانو
نشستن کودک به صورت قورباغه ای برای کودکانی که به فلج مغزی مبتلا هستند، می تواند خطرناک باشد. کودکان از سن 2 تا 6 سالگی تمایل زیادی دارند تا به این شکل روی زمین بنشینند. اگر این مدل نشستن، به یک عادت برای کودک تبدیل نشود و تنها در برخی مواقع خاص از او مشاهده شود، جای هیچ نگرانی وجود ندارد؛ زیرا با بزرگ شدن کودک، او نیز این مدل نشستن را فراموش می کند و بعدها جوری می نشیند که راحت تر است.
در مورد کودکانی که به فلج مغزی مبتلا هستند، باید به مدل نشستن آنها توجه بیشتری کرد. کودک فلج مغزی نمی تواند حرکت بدن خود را به خوبی کنترل کند؛ دست و پای او تحت کنترلش نیست؛ وضعیت بدن او نرمال و عادی نیست و در ضمن، عضلات قوی هم ندارد. اگر این کودکان به شکل قورباغه ای روی زمین بنشینند، ممکن است رشد آنها با اختلالات زیادی همراه شود.
برخی عوارض نشستن کودک به صورت قورباغه ای را در فوق بیان کردیم. خوب است بدانید، هر چه والدین کودک زودتر مداخله کرده و کاری کنند که کودک این مدل نشستن را زودتر فراموش کند، درمان زودتر جواب می دهد و کودک مجبور نیست با برخی عوارض آزاردهنده نشستن به شکل W دست و پنجه نرم کند. برای حل این مشکل، به نکات زیر توجه و دقت داشته باشید:
جمع بندی
ما در این متن در خصوص نشستن کودک به صورت قورباغه ای، عوارض آن و برخی روش های درمانی صحبت کردیم. اگر کودک شما خیلی وقت است که به این حالت می نشیند، باید برای درمانش وقت گذاشته و او را به یک پزشک متخصص نشان بدهید.
گاهی اوقات کودک نیاز دارد از روش های درمانی مانند ارتز استفاده کند. موضوعی که در کنار استفاده از پروتز، بسیار مهم جلوه می کند، کیفیت ساخت پروتز است. یکی از کلینیک های ارتوپدی فنی در کشور که تجربه و سابقه خوبی در حوزه تولید انواع پروتز و ارتز دارد، کلینیک ارتوپد فنی پایار است. اگر نیاز داشتید برای فرزند دلبندتان ارتزهای سفارشی بسازید، با کارشناسان ما در این مجموعه تماس گرفته و در این خصوص با آنها صحبت کنید.