علت زانوی ضربدری چیست؟⭐آن را جدی بگیرید

علت زانوی ضربدری چیست

علت زانوی ضربدری، موضوعی است که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم. اگر در این رابطه اطلاعات زیادی ندارید در ادامه با ما همراه باشید.

زانوی ضربدری چیست؟ پای ضربدری تا چه سنی قابل درمان است؟

در زانوی ضربدری، مچ پای از هم فاصله دارد اما زانوها در تماس با هم قرار می گیرند. برخی کسانی که پاهای شان حالت ضربدری پیدا می کند با چرخش پا به سمت داخل نیز درگیر می شوند که این نیز عوارض متفاوتی برای آنها به دنبال دارد. کسانی که زانوهای آنها به صورت خیلی خفیف و سطحی درگیر ضربدری شدن شده با جراحت زیادی مواجه نیستند، اما هر قدر که وضعیت، وخیم تر شده و ضربدری شدن زانو ها شدت بیشتری پیدا می کند ممکن است دویدن فرد با سختی و مشکلات بیشتری همراه شود.  

حال که می دانید ضربدری شدن زانو به چه حالتی گفته می شود، خوب است به سوال پای ضربدری تا چه سنی قابل درمان است، نیز پاسخ دهیم. ضربدری شدن زانو ها در بسیاری کودکان دیده می شود و معمولا تا سن 7 و یا 8 سالگی به خودی خود درمان می شود. اگر سن کودک به بیش از 8 و 9 رسیده، اما ضربدی شدن زانوها هنوز درمان نشده و وضعیت در حال بدتر شدن است، می بایست هر چه سریع تر برای درمان علت زانوی ضربدری اقدام کرد. یکی از روش های درمان این عارضه، بستن ارتز زانو است. ارتزها از جمله ابزارهای کمک درمانی به شمار می روند و با اعمال فشار کاری می کنند که ضربدری شدن زانوها درمان شود.

اگر تا سنین 7 و 8 سالگی، ضربدری شدن زانوها به حدی رسیده باشد که کودک نتواند به درستی راه برود، بازی کند و یا بایستد باید هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کرد. بی توجهی به درمان این عارضه، کودک را با بروز مشکلات و بیماری هایی همچون آرتریت درگیر خواهد کرد.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از  قیمت ارتز زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

علت زانوی ضربدری

علت زانوی ضربدری چیست؟

اولین موضوعی که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم، علت ضربدری شدن زانوها است. اینکه چرا زانوها ضربدری می شوند علل متفاوتی دارد که در اینجا به بحث در مورد آنها خواهیم پرداخت:

1- سوء تغذیه

یکی از اتفاقاتی که مشکلات جدی برای سلامت انسان ایجاد می کند، سوء تغذیه است. سوء تغذیه، مانع از رسیدن مواد مورد نیاز به بدن شده و همین، باعث ایجاد بیماری های مختلف و از جمله ضربدری شدن زانوها می شود. سوالی که در اینجا ممکن است ایجاد شود این است که سوء تغذیه چطور باعث می تواند علت زانوی ضربدری باشد. بیماری به نام بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان در بین برخی افراد شایع است که علت اصلی و اساسی آن، کم بودن میزان کلسیم، ویتامین دی و فسفر است. وقتی که فرد سوء تغذیه دارد این ویتامین ها و مواردی که گفتیم به اندازه کافی به بدن او نرسیده و زانوها حالت ضربدری پیدا خواهند کرد.

2-تخریب شدن مفصل زانو

برخی بیماری ها هستند که باعث می شوند مفصل زانو تخریب شود. از جمله این بیماری ها می توانیم به آرتروز، روماتیسم و ساییدگی زانو اشاره کنیم. بیماری روماتیسم به علت حمله های سیستم ایمن بدن ایجاد می شود و بیماری آرتروز نیز به دلیل آنکه فرد کارهای سنگین انجام داده است ظاهر می شود.

برای آنکه بتوان جلوی گسترش ضربدری شدن زانوها را گرفت، بهتر است که فرد برای نصب ارتز یا بریس زانو اقدام کند. برای تهیه این بریس ها می توان به کلینیک هایی چون پایار مراجعه کنید. این کلینیک، علاوه بر ارتزهای آماده می تواند بریس های اختصاصی نیز بسازد و در اختیار شما قرار دهید. در ضمن، پایار در حوزه ساخت اندام های مصنوعی، از جمله پروتز مچ دست نیز فعال است و در این حوزه نیز سابقه و تجربه بالایی دارد.

3- به وجود آمدن اختلال در رشد صفحه های استخوانی

دیگر علت زانوی ضربدری، به وجود آمدن اختلال در رشد صفحه های استخوانی است. گاهی اوقات، صفحات قرار گرفته در قسمت بالای استخوان ساق پا یا همان درشت نی، دچار اختلال می شود. ضربه و یا بیماری هایی مثل بلانت باعث بروز این اختلال می شود. با به وجود آمدن اختلال در رشد صفحه های استخوانی احتمال آنکه زانوها حالت ضربدری پیدا کنند به چندین برابر افزایش پیدا می کند.

در مورد علت زانوی ضربدری چه میدانید

عوارض زانوی ضربدری چیست؟

حال که متوجه شده اید علت زانوی ضربدری چیست، خوب است در مورد عوارضی که ضربدری شدن زانوها به دنبال دارد نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم. از جمله عوارض زانوی ضربدری می توان به این موارد اشاره داشت:

  • کشیده شدن و متمایل شدن زانوها به سمت هم
  • افزایش فشار لبه داخلی پا
  • کوتاه شدن تاندون آشیل
  • افزایش تمایل فرد برای نشستن به حالت قورباغه ای
  • کوتاه شدن پایین تنه
  • احساس در زانو و پا
  • آتروز
  • بد شدن وضعیت بدن
  • ایجاد مشکل در زمان راه رفتن و دویدن
  • تغییر پیدا کردن شکل استخوان ها
  • افزایش فشار به عضلات قرار گرفته در اطراف زانو
  • افزایش احتمال ساییدگی و پارگی تاندون
  • از بین رفتن تعادل فرد در حالت ایستاده
  • لنگ زدن در زمان راه رفتن
  • احساس درد در باسن و مچ پا
  • سفت شدن مفصل ها

هر یک از عوارضی که در بالا بیان کردیم به شیوه خود سعی می کنند کیفیت زندگی فرد را کاهش دهند. به همین دلیل است که متخصصان توصیه می کنند در صورت بروز علائم و نشانه های ضربدری زانو ها هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کرد و اجازه نداد که پیشروی این عارضه سرعت بگیرد و مشکلات زیادی را برای ما درست کند.

حرکات اصلاحی برای درمان علت زانوی ضربدری

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری، چگونه علت زانوی ضربدری را درمان می کند؟

حالا که می دانید علت زانوی ضربدری چیست، خوب است در مورد روش های درمان آن نیز اطلاعاتی داشته باشید. یکی از بهترین کارهایی که می توان برای درمان زانوی ضربدری انجام داد، حرکت های اصلاحی است. این حرکت ها اگر به مرور زمان انجام شوند می توانند تاثیر بسیار خوبی روی درمان از خود نشان دهند.

انجام این حرکت ها تاثیر خود را با تقویت عضله ها نشان می دهند. اغلب حرکت های اصلاحی که برای درمان زانوی ضربدری پیشنهاد می کنند به صورت مستقیم روی عضله های ران و ساق پا تاثیر گذاشته و این عضله ها را تقویت می کنند. با افزایش قدرت این عضله ها، درمان نیز با سرعت هر چه سریع تر انجام می شود. البته، بهتر است که انجام این حرکت ها با دیگر روش های درمان، مانند مراجعه به فیزیوتراپ ها و بستن زانوبند یا بریس های مخصوص ضربدری شدن زانوها ترکیب شود تا افراد شاهد درمان زودهنگام خود باشند.

اگر با حرکت های اصلاحی مناسب برای درمان زانوی پرانتزی آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنیم مقاله حرکات اصلاحی زانوی ضربدری ⭐7 حرکت اصلاحی زانوی ضربدری را مطالعه کنید. ما در این مقاله، بهترین و موثرترین حرکت های اصلاحی ضربدری شدن زانوها را معرفی کرده ایم.

کلام آخر

بیان علت زانوی ضربدری، عوارض آن و اینکه زانوی ضربدری تا چه سنی درمان می شود، از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. امیدواریم اطلاعاتی که کارشناسان ما در پایار به شما ارائه کردند در افزایش اطلاعاتتان نسبت به این بیماری، کمک کننده بوده باشد. نکته ای که لازم می دانیم در اینجا یادآوری کنیم این است که پایار، علاوه بر ساخت پروتزهای کاربردی، پروتزهای زیبایی نیز می سازد و شما برای دریافت قیمت ساخت پروتز چشم که یک نوع پروتز زیبایی است می توانید با کارشناسان ما در این مجموعه در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *