عوارض زانوی ضربدری چیست؟⭐آن را جدی بگیرید
عوارض زانوی ضربدری، موضوعی است که دانستن آن به ما کمک می کند تا در صورت ابتلا، زودتر برای درمان آن اقدام کنیم. اگر شما یا یکی از عزیزان تان با این مساله درگیر است در ادامه این مقاله از مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.
زانوی ضربدری چیست؟ علت زانوی ضربدری چیست؟
قبل از آنکه در مورد عوارض ناشی از زانوی ضربدری نکاتی را بیان کنیم، می خواهیم به این مساله بپردازیم که زانوی ضربدری چیست و چرا افراد به این عارضه مبتلا می شوند. در زانوی ضربدری که به آن زانوی ایکس هم گفته می شود، زانوها به سمت هم متمایل شده و در تماس با هم قرار می گیرند. در این حالت، مچ های پا از هم فاصله داشته و تنها زانو ها هستند که به هم می چسبند. این حالت، در کودکان بیشتر به چشم می خورد که با مشاهده آن والدین نگران شده و تصمیم می گیرند که برای درمان اقدام کنند.
سوالی که برای برخی ها ممکن است ایجاد شود این است که علت زانوی ضربدری چیست. دلایل ایجاد این عارضه را می توان به شکل زیر بیان کرد:
- بیماری های زمینه
- بیماری های مادرزادی
- عفونت
- آسیب تروماتیک
- عفونت در زانو
- آسیب به زانو
- آسیب به صفحه رشد
- تومورهای خوش خیم رشد یافته در استخوان
- چاقی و اضافه وزن بالا
- شکستگی ها
- برخی بیماری ها، مانند راشیتیسم که ناشی از کمبود ویتامین دی و کلسیم است
دانستن علت های بروز این بیماری، ممکن است به درمان کمک کند، اما اگر ما اطلاعات کاملی در مورد عوارض زانوی ضربدری داشته باشیم آن موقع است که انگیزه مان برای این نوع اصلاح انحراف زانو بیشتر خواهد شد.
یکی از موثرترین روش های درمان، بریس زانو است که به آن بریس هم گفته می شود. ما در صفحه ارتز زانو (بریس زانو) اطلاعات جامع و کاملی در خصوص ارتز یا بریس جمع آوری کرده ایم و خواندن آن را به شما توصیه می کنیم.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز زانو با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
عوارض زانوی ضربدری چیست؟
کسانی که پاهای آنها سالم بوده و زانوهای شان ضربدری نیست، از قسمت مچ پا تا لگن در یک راستا قرار دارد و پاها کاملا صاف هستند اما در کسانی که زانوی ضربدری دارند، زانوها منحرف شده و به سمت هم تمایل پیدا کرده اند. این از بین رفتن هم ترازی باعث بروز بسیاری مشکلات در افراد می شود که از جمله آنها می توانیم به این موارد اشاره داشته باشیم:
- یکی از مهم ترین عوارضی که می توان در خصوص زانوی ضربدری بیان کرد، تحت تاثیر قرار گرفتن ظاهر فرد است.
- دردهای جسمانی که به خاطر فشار به تاندون ها حس می شود از دیگر عوارض ناشی از زانوی ضربدری است.
- کسانی که زانوی ضربدری دارند باعث افزایش فشار به لبه های خارجی پای شان خواهند شد.
- لبه داخلی کفش های کسانی که به عارضه زانوی ضربدری مبتلا شده اند، ساییده خواهد شد.
- در رفتگی کشکک زانو، کف پای صاف و درد به دلیل انتقال وزن و انتقال فشار نابرابر از دیگر عوارض ناشی از ضربدری شدن زانوها است.
- کسانی که زانوی ضربدری دارند بیش از بقیه در معرض ابتلا به آرتروز قرار دارند.
- کشیده شدن زانو ها به سمت هم از دیگر عوارض زانوی ضربدری است.
- کسانی که نمی خواهند پایین تنه آنها دچار کوتاهی شود، در صورتی که زانوی ضربدری دارند، باید نسبت به درمان آن اقدام جدی انجام دهند.
- در کودکانی که زانوی شان ضربدری است تمایل به حالت قورباغه ای نشستن افزایش پیدا می کند.
- پیاده روی کسانی که زانوی شان ضربدری است با خستگی زیادی همراه است.
- محدودیت در انجام برخی فعالیت های ورزشی از دیگر عوارضی است که ضربدری بودن زانو ها با خود به دنبال دارد.
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
عوارض درمان نکردن مینیسک زانو چیست؟ [ آن را جدی بگیرید]
علت و درمان زانو درد هنگام بالا رفتن از پله ها
روش های درمان و حرکات اصلاحی زانوی ضربدری چیست؟
حال که می دانید عوارض زانوی ضربدری چیست، خوب است در مورد مورد روش های درمان آن نکاتی را با شما در میان بگذاریم. از جمله این روش ها می توان به اینها اشاره کرد:
1- کاهش وزن
همان طوری که اشاره کردیم، یکی از علت هایی که باعث می شود فرد به زانوی ضربدری مبتلا شود، چاقی و داشتن اضافه وزن است. وقتی که اضافه وزن و چاقی فرد از بین می رود ضربدری بودن زانوها نیز درمان خواهد شد.
2- حرکات اصلاحی زانوی ضربدری
وقتی که عضله های ساق و ران پا ضعیف هستند، زانوها به هم نزدیک شده و زانوی ضربدری ظاهر می شود. در این مواقع، می توان با کمک تمرین هایی که فیزیوتراپیست ها آموزش می دهند عضله های قرار گرفته در این قسمت ها را تقویت کرد. از جمله این حرکت ها می توان به اینها اشاره کرد:
- تمرین لانگ به پهلو
یکی از تمرین های مناسب برای درمان زانوی ضربدری تمرین لانگ به پهلو است. برای انجام درست این حرکت باید بایستید و زانوها را به اندازه عرض شانه باز کنید. سپس، یکی از پاها را بیشتر باز کرده، در پهلو قرار دهید، باسن را به سمت عقب هل داده و زانو را خم کنید به شکلی که انگار می خواهید بنشنید و بعد، دو مرتبه به حالت اولیه بازگردید. دقت داشته باشید که پای دیگر شما باید کاملا صاف شود. 3 ست 12 تایی این حرکت برای هر پا توصیه می شود.
- اسکات
تمرین اسکات نیز می تواند به درمان زانوی ضربدری کمک کرده و آن را درمان کند. برای کاهش عوارض زانوی ضربدری با این تمرین، می بایست در حالت ایستاده قرار گرفته، پاها را به اندازه عرض شانه باز کرده، دست های خود را دراز کنید و رو به روی سینه قرار دهید. باسن را به سمت عقب هل داده، و زانوها را خم کنید. در این حالت، زانوها نباید از نوک پنجه ها جلو بزنند. دو ثانیه مکث کرده و دوباره به حالت اولیه باز گردید. 3 ست 12 تایی این تمرین خوب است انجام شود.
با دیگر روش های اصلاح زانوی ضربدری بدون جراحی آشنا شوید؟
دانستن عوارض زانوی ضربدری، به ما کمک می کند تا برای درمان آن اقدام کنیم. علاوه بر همه کارهایی که در بالا اشاره کردیم، برخی روش های دیگر را برای درمان زانوی ضربدری پیشنهاد می کنند. این روش ها به این شرح اند:
1-بستن ارتز زانو یا بریس
یکی از بهترین روش های درمان زانوی ضربدری، بستن ارتز یا بریس است. بریس ها یا ارتزها را وسایل کمک درمانی می دانند و از آنها کمک می گیرند تا به مرور زمان، ضربدری شدن زانوها درمان شود. برای تهیه ارتزها، می توانید به کلینیک های ارتوپدی فنی معتبر همچون پایار مراجعه کنید که علاوه بر ارائه ارتزهای آماده می تواند ارتزهای اختصاصی نیز برای فرد بیمار بسازد.
2- ورزش کردن
ورزش کردن، یکی از بهترین روش ها برای درمان زانوی ضربدری و پیشگیری از بروز آن است. کسانی که نگران این هستند که نکند زانوهای آنها ضربدری شود با ورزش کردن می توانند از بروز آن جلوگیری کنند.
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در رابطه با روش های درمان زانوی ضربدری بدون عمل جراحی به دست آورید توصیه می کنیم مقاله اصلاح زانوی ضربدری بدون جراحی را حتما مطالعه کنید. با عمل به روش هایی که در این مقاله معرفی کرده ایم می توانید عوارض زانوی ضربدری را کاهش داده و به مرور زمان درمان شوید.
کلام آخر
عوارض زانوی ضربدری، روش های درمان و دلایلی که باعث بروز آن می شوند از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. همان طوری که گفتیم، یکی از روش های بسیار موثر در درمان زانوی ضربدری، بستن ارتز یا بریس است که برای تهیه آن می توانید به پایار مراجه کنید. پزشک این کلینیک در صورتی که صلاح بداند ساخت ارتزهای اختصاصی را به شما پیشنهاد می دهد. خاطر نشان می کنیم این مجموعه در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعال است و شما برای دریافت قیمت ساخت پروتز پا بالای زانو می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.