درمان زانوی ضربدری با حرکات اصلاحی⭐و زانو بند طبی

درمان زانوی ضربدری

درمان زانوی ضربدری و آشنایی با روش های آن، از جمله حیاتی ترین موضوعات برای کسانی است که با این عارضه دست و پنجه نرم می کنند. اگر شما نیز با این مساله درگیر هستید، این مقاله کلینیک ارتوپدی فنی پایار را با دقت مطالعه کنید تا دانش و آگاهی تان در خصوص روش های درمان افزایش پیدا کند.

علت زانوی ضربدری چیست؟

قبل از آنکه در مورد روش های درمانی زانوی ضربدری نکاتی را با شما به اشتراک بگذاریم می خواهیم در مورد علت به وجود آمدن این عارضه صحبت کنیم. زانوی ضربدری به حالتی گفته می شود که در آن به دلیل کج شدن پاها، زانوها به سمت هم متمایل می شوند. در این حالت، وقتی که فرد به حالت ایستاده قرار می گیرد زانوها در کمترین فاصله از هم قرار دارند. به این عارضه زانوی ایکس نیز گفته می شود.

علت زانوی ضربدری را می توانیم در موارد زیر خلاصه کنیم:

  • بیماری های زمینه ای یا ارثی
  • وارد آمدن آسیب به زانو
  • ایجاد عفونت در زانو
  • چاقی و داشتن اضافه وزن ( این مورد باعث افزایش فشار به زانوها می شود)
  • شکستگی هایی که بعد از بهبود آنها تغییر شکل اتفاق می افتد
  • تومورهای خوش خیم در استخوان ها
  • بیماری های استخوانی، مانند راشیتیسم که ناشی از کمبود ویتامین دی و کلسیم در بدن است

درست است که کشف علت باعث می شود درمان زانوی ضربدری با حداکثر راندمان و بازدهی صورت گیرد، اما باید به سنی که بیمار در آن قرار دارد نیز توجه داشت. کودکانی که این عارضه در آنها تشخیص داده شده است خیلی راحت تر از بزرگسالانی که متوجه زانوی ایکس در خود شده اند درمان می شوند. روش های درمان زانوی ضربدری کودک، خیلی راحت تر بوده و پیچیدگی های کمتری دارد؛ بزرگسالان ممکن است برای درمان به عمل جراحی نیاز پیدا کنند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از  قیمت ارتز زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

بهترین روش درمان زانوی ضربدری

با روش های درمان زانوی ضربدری اشنا شوید؟

با توجه به شرایطی که بیمار دارد، روش های متفاوتی برای درمان زانوی ضربدری پیشنهاد می کنند. از جمله این روش های می توانیم به این ها اشاره داشته باشیم:

1- بستن ارتز زانو (زانوبند مخصوص زانوی ضربدری)

یکی از بهترین روش ها برای درمان زانوی ضربدری، هم در کودکان و هم در بزرگسالان، بستن ارتز یا بریس زانو است. فردی که زانوی او ضربدری شده است این بریس را نصب می کند و ارتز با اعمال فشار به استخوان کج شده، آن را به جای درست و اصلی خود باز می گرداند. این روش می تواند یکی از بهترین روش های درمان زانوی ضربدری کودک نیز باشد. خاطر نشان می کنیم، به ارتزهای مخصوص زانوی ضربدری، زانو بند برای زانوی ضربدری نیز گفته می شود. این دو از نظر عملکرد، یکی هستند و هیچ تفاوتی با هم ندارند.

موضوعی که برای تهیه ارتز و بریس باید مورد توجه قرار دهید، محلی است که آن را از آنجا تهیه می کنید. پیشنهاد ما به شما مراجعه کردن به ارتوپد فنی پایار است. این مجموعه، هم ارتزهای آماده دارد و هم در صورت صلاحدید پزشک می تواند ارتزهای آماده برای شما بسازد. پایار در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعال است و شما برای ساخت پروتز انگشت پا نیز می توانید این کلینیک مراجعه کنید.

2-  انجام حرکت های اصلاحی

از دیگر کارهایی که می توان برای درمان زانوی ضربدری انجام داد انجام حرکت های اصلاحی است. از جمله حرکت های اصلاحی درمان این عارضه می توان به اینها اشاره کرد:

  • حرکت لانگ به کنار، یکی از حرکت های درمانی ضربدری شدن زانوها است. برای انجام درست این حرکت می بایست پاها را باز کرده، دست ها را در جلوی سینه قرار دهید. سپس، یکی از پاها را در پهلو قرار داده، زانو را خم کرده و باسن را به عقب هل دهید و بعد به حالت اولیه بازگردید. انجام این حرکت 10 تا 12 بار توصیه می شود.
  • از دیگر حرکت هایی که به درمان زانوی ضربدری کمک می کند حرکتی است که در آن می بایست به پهلو دراز بکشید و در یک خط صاف قرار بگیرد. پایی که در رو قرار گرفته است بلند کرده در زاویه 45 درجه نگه دارید و چند ثانیه در این حالت باقی بمانید و سپس پا را پایین آورید. این حرکت را برای هر دو پا و برای هر کدام 10 تا 12 بار انجام دهید.
درمان زانوی ضربدری با جراحی

3- درمان زانوی ضربدری با جراحی

یکی دیگر از روش هایی که برای درمان زانوهای ضربدری توسط پزشکان توصیه می شود، جراحی است. معمولا جراحی، اولین راه برای درمان این عارضه نیست و پزشکان سعی می کنند در مواردی که هیچ راه دیگری وجود ندارد از این روش استفاده کنند. کسانی که زانوی ضربدری آنها با درد همراه است و یا افرادی که بستن زانوبند، انجام حرکت های کششی و کاهش وزن نتوانسته درد آنها را کاهش دهد مجبورند تحت عمل جراحی قرار بگیرند.

عمل جراحی که در کودکان برای درمان زانوی ضربدری پیشنهاد می شود با بزرگسالان تفاوت دارد. در مورد عمل جراحی که در کودکان انجام می شود توضیحاتی را بیان خواهیم کرد. اما عمل جراحی بزرگسالان برای درمان کردن زانوی ضربدری، به عمل استئوتومی شهرت دارد. در این عمل جراحی، یک قطعه فلزی را به صورت دائم در پای فرد قرار می دهد تا این قطعه، زانوها را در راستای درست و صحیح خود هدایت کند.

گاهی اوقات، شاید نیاز باشد که مفصل زانوی فرد تعویض شود. در این شرایط، طی عمل جراحی انجام شده مفصل زانو تعویض می شود و بخشی از مشکلاتی که برای فرد به وجود آمده است کاهش پیدا می کند. تنها توصیه ای که به شما داریم این است که برای انجام این عمل های جراحی به پزشکان مجرب و با سابقه مراجعه کنید.

بریس و درمان زانوی ضربدری

بهترین راه برای درمان زانوی ضربدری کودک چیست؟

در بالاتر اشاره کردیم که اگر درمان زانوی ضربدری در سنین پایین صورت گیرد، اثر بخشی بیشتر خواهد بود و به همین دلیل تصمیم گرفتیم برخی از بهترین روش هایی که می توان به کمک آنها زانوی ضربدری را در کودکان درمان کرد، معرفی کنیم. این روش ها به این شرح هستند:

1- گچ گرفتن

یکی از روش هایی که می توان برای درمان زانوی ضربدری پیشنهاد کرد، گچ گرفتن پا است. این روش، بیشتر در کودکان انجام می شود و به این شکل و با اعمال فشار مداوم، زانوی ضربدری به جای درست خود باز می گردد. از آنجایی که کودکان دائما در حال رشد هستند والدین می بایست هر چند وقت یک بار برای تعویض گچ پای کودک خود  اقدام کنند. این روش، یکی از بهترین روش ها برای درمان زانوی ضربدری کودک است.

2-عمل جراحی هدایت شده

یکی دیگر از روش هایی که برای درمان پای ضربدری کودکان استفاده می کنند، عمل جراحی هدایت شده است. در این عمل جراحی، یک فلز کوچک را به قسمت زانو وارد می کنند. این قطعه فلزی کوچک باعث می شود که استخوان در راستای درست و صحیح خود رشد کند. وقتی که استخوان به درستی رشد کرد و تراز شد، عمل جراحی دیگری انجام شده و این قطعه فلزی را بر می دارند.

کلام آخر

درمان زانوی ضربدری در کودکان و بزرگسالان موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم اگر با این عارضه درگیر هستید این روش ها و راهکارها بتوانند در درمان شما کمک کننده باشند. همانطوری که اشاره کردیم، پایار در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعال است. نه تنها اندام های تحتانی بلکه برای ساخت اندام های فوقانی از جمله ساخت دست مصنوعی می توانید به پایار مراجعه کرده و بهترین و کاربردی ترین نوع اندام مصنوعی را تهیه کرده و نصب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *