زانو ضربدری (ژنووالگوم) چیست؟⭐هر آنچه باید بدانید

درمان زانو ضربدری (ژنووالگوم)

زانو ضربدری (ژنووالگوم)، یکی از عوارض جسمانی است که ممکن است هر کسی به آن دچار شود. از آنجایی که ضربدری شدن زانوها با مشکلات زیادی برای فرد همراه است، توصیه می کنیم با مطالعه این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار، اطلاعات کامل و جامعی در مورد روش تشخیص، درمان و عوارض آن به دست آورید.

پای ضربدری چیست؟ تشخیص پای ضربدری به چه شکل است؟

یکی از انواع انحراف هایی که در قسمت های تحتانی بدن به وجود می آید، پای ضربدری است. منشا این انحراف، انتهای استخوان ران و یا قسمت بالایی درشت نی است که در اثر آن، قسمت داخلی زانوها بسیار به هم نزدیک و حتی در برخی موارد شدید در تماس با هم قرار می گیرند. این عارضه، در کودکان شایع بوده و 75 درصد از کودکان قرار گرفته بین سنین 3 تا 5 سال، درجه های متفاوتی از ضربدری شدن زانوها را نشان می دهند.

خبر خوبی که برای کودکان مبتلا به ضربدری شدن زانو ها داریم این است که بیش از 90 درصد کودکان مبتلا به آن، بدون آنکه نیاز باشد کار خاصی انجام دهند، درمان می شوند. چیزی از کمتر از 10 درصد کودکان هستند که درمان نمی شوند و مجبورند برای نصب ارتز زانو اقدام کنند. ارتزها، تنها یکی از روش های درمان این عارضه به شمار می روند که برای تهیه آن می توانید به کلینیک های ارتوپدی فنی مطرح و معتبر در کشور، همچون پایار مراجعه کنید. این کلینیک، هم ارتزهای آماده برای درمان زانو ضربدری (ژنووالگوم) دارد و هم در صورتی که پزشک صلاح ببیند، ارتز اختصاصی ساخته شده و در اختیار کودک قرار داده می شود. متقاضیان برای دریافت قیمت ساخت پروتز انگشت دست نیز می توانند با پایار تماس بگیرند.

موضوع دیگری که لازم می دانیم در خصوص آن با شما صحبت کنیم، تشخیص پای ضربدری است. هر قدر که تشخیص در سنین پایین تری صورت گیرد، روش های درمانی نیز اثر بخشی بهتری از خود نشان می دهند و کودک خیلی سریع تر درمان می شود. برای تشخیص این عارضه، روش های متفاوتی وجود دارد که یکی از آنها تعیین فاصله قوزک های داخلی پا است.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از  قیمت ارتز زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

زانو ضربدری (ژنووالگوم) چیست

علت زانوی ضربدری (ژنووالگوم) چیست؟

یکی از موضوعات مهمی که لازم می دانیم در مورد آن نیز صحبت کنیم، علت زانو ضربدری (ژنووالگوم) است. علت اینکه می خواهیم در مورد این موضوع صحبت کنیم این است که دانستن علت به ما کمک می کند تا بهترین روش را برای درمان انتخاب کنیم. از جمله دلایلی که باعث می شود یک فرد به زانوی پرانتزی مبتلا می شوند می توان به اینها اشاره کرد:

  • گاهی اوقات، ژنتیک تاثیر زیادی روی بروز این بیماری دارد. برای مثال، برخی ناهنجاری های ژنتیکی که در بدن اتفاق می افتد باعث می شود که استخوان ها نتوانند به صورت عادی رشد کنند و یا رشدشان دچار مشکل می شود.
  • یک بیماری معروف به بیماری راشیتیسم نیز باعث می شود که زانوهای فرد به شکل ضربدری درآید.
  • سابقه خانوادگی نیز روی آنکه زانو ضربدری (ژنووالگوم) ایجاد شود بی تاثیر نیست.

وقتی که علت بروز زانوی ضربدری مشخص شود روش انتخاب شده برای درمان نیز تاثیرگذاری بیشتری از خود نشان خواهد داد. دلایلی که باعث می شود زانوها ضربدری شوند تنها محدود به موارد ذکر شده در بالا نیست و اگر می خواهید در مورد سایر دلایل زانوهای ضربدری اطلاعات بیشتری به دست آورید، توصیه می کنیم مقاله علت زانوی ضربدری چیست؟⭐آن را جدی بگیرید را حتما مطالعه کنید.

علت زانوی ضربدری (ژنووالگوم)

عوارض پای ضربدری یا عوارض زانو ضربدری (ژنووالگوم) چیست؟

با توجه به اینکه متوجه شده اید زانو ضربدری (ژنووالگوم) چیست، لازم می دانیم در خصوص عوارض آن نیز نکاتی را بیان کنیم. قطعا دانستن این عوارض به فرد کمک می کند تا با قدرت بیشتری برای درمان اقدام کند. از جمله عوارض پای ضربدری می توانیم به این ها اشاره داشته باشیم:

  • کوتاه شدن قد به دلیل کوتاه شدن ارتفاع پایین تنه
  • ابتلای فرد به آرتروز زودهنگام؛ مفصل زانوی این گروه، تحت فشار زیادی قرار دارد و همین فشار زیاد باعث می شود که آرتروز در این گروه، زودتر مشاهده شود.
  • درد در ناحیه رباط، تاندون و رشته های عصبی قرار گرفته اطراف زانوها
  • لنگیدن در زمان راه رفتن که با احساس درد همراه است
  • کشکک زانوی این افراد، در معرض در رفتگی قرار دارد
  • به وجود آمدن درد شدید و پایدار در مفصل ها
  • بدن کسانی که زانوی ضربدری دارند، بد فرم است
  • به هم خوردن ساختار پا و ساختار استخوان ها

خوب است به خاطر بسپارید که هر یک از اختلالاتی که در بالا نام بردیم باعث بروز اختلالات و عوارض دیگری در بدن می شوند که از جمله آنها می توانیم به انحراف مچ پا و صافی کف پا نیز اشاره کنیم. این مشکلات، از جمله مشکلات جدی به شمار می روند و نباید به سادگی از کنار آنها عبور کرد.

زانو ضربدری (ژنووالگوم)

با بهترین حرکات اصلاحی زانوی ضربدری یا زانو ضربدری (ژنووالگوم) آشنا شوید!؟

حالا که می دانید زانو ضربدری (ژنووالگوم)، چه عوارض و مشکلاتی با خود به همراه دارد، قطعا مشتاق شده اید تا در مورد روش های درمان نیز اطلاعاتی را به دست آورید. در بالاتر اشاره کردیم که بستن ارتز زانو یکی از روش های درمان این عارضه است. ارتزها، استخوان هایی که از راستای طبیعی و درست خود خارج شده اند به مسیر و راستای اصلی هدایت کرده و با وارد آوردن فشار، کاری می کنند که ضربدری شدن زانوها درمان شود. علاوه بر بستن ارتز، انجام حرکات اصلاحی زانوی ضربدری نیز می تواند به درمان این مشکل کمک کند. از جمله حرکت های اصلاحی زانو ضربدری می توان به این موارد اشاره داشت:

1- حرکت پل

  • برای انجام درست این حرکت، می بایست به پشت دراز بکشید، زانوها را خم کرده و کف پاها را روی زمین قرار دهید.
  • سپس، باسن را خیلی آرام و آهسته از روی زمین بلند کرد و سعی کنید در حین بالا آوردن باسن، شکم را به سمت داخل ببرید و از اینکه قوس در کمر ایجاد کنید به شدت پرهیز کنید. سفت نگه داشتن عضلات باسن نیز نکته مهم دیگری است در حین انجام این حرکت باید رعایت شود.
  • 10 ثانیه باسن را در هوا نگه داشته و سپس، خیلی آرام و آهسته آن را روی زمین قرار دهید.
  • بهتر است این حرکت 20 تا 30 بار انجام شود.

2- باز کردن پاها به پهلو

  • به پهلو قرار گرفته و سپس، زانوهای خود را خم کرده و روی زمین قراردهید.
  • پایی که بالای پای دیگر قرار گرفته است باز کنید، سر زانو را به سمت سقف ببرید، 5 ثانیه در همین حالت باقی بمانید و سپس، زانو را به سمت پایین آورده و آن را روی زانوی پای زیرین قرار دهید.
  • بهتر است در این حرکت، عضلات باسن کاملا سفت نگه داشته شود و مچ پاها نیز به صورت کاملا سفت در کنار هم قرار گیرند.
  • 20 تا 30 بار برای هر پهلو، خوب است که این حرکت انجام شود.

کلام آخر

زانو ضربدری (ژنووالگوم)، چیست، عوارض آن چیست و چه روش هایی برای درمان ارائه می کنند از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. امیدواریم مطالعه این مقاله به افزایش اطلاعات شما کمک کرده باشد. همان طوری که در این جا ذکر کردیم، پایار از جمله ارتوپدی فنی هایی است که علاوه بر ارائه ارتزهای آماده و ساخت ارتزهای اختصاصی، در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند. اگر شما یا یکی از عزیزان تان دستش قطع شده است می توانید برای دریافت قیمت دست مصنوعی با این مجموعه در تماس باشید و با کارشناسان آنها مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *