علت سندروم تونل کارپال چیست؟🌟شرح علت سندروم تونل کارپال

علت سندروم تونل کارپال چیست

علت سندروم تونل کارپال، موضوعی است که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپد فنی پایار می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. اگر در مورد این عارضه و علت بروز آن اطلاعات زیادی ندارید در ادامه با ما همراه باشید.

سندروم تونل کارپال چیست؟

بدن ما از قسمت های متفاوتی تشکیل شده است و یکی از مهم ترین قسمت ها، عصب ها هستند. یکی از عصب های بدن ما عصب مدیان نام دارد که از تونل کارپال مچ دست عبور می کند. وقتی که این عصب تحت فشار قرار می گیرد عارضه سندروم تونل کارپال بروز پیدا می کند. از جمله علائم اولیه عارضه می توان به این موارد اشاره کرد:

  • بی حس شدن
  • درد
  • گزگز انگشتان دست

علائمی که در بالا اشاره کردیم، در انگشت اشاره، انگشت میانی و انگشت شست دست ظاهر شود. گاهی اوقات، دردی که در قسمت انگشتان و مچ دست احساس می شود تا شانه ها و بازو نیز سرایت می کند. هر قدر که درمان و بستن ارتز دست یا بریس دست، بیشتر به تعویق بیفتد علائم ناشی از این عارضه نیز بیشتر و بدتر خواهد شد. ضعف در دست و کاهش پیدا کردن هماهنگی های ظریف حرکتی از جمله علائم پیشرفت این سندرم به شمار می رود.

در روزهای اول و ابتدایی بروز این بیماری، علائم فرد با دراز کشیدن او در شب تشدید می شود، اما در طی روز نیز دردی که گفتیم در برخی انگشتان دست ظاهر می شود، کاهش پیدا می کند. با به تعویق انداختن درمان، علائم در زمان انجام فعالیت ها نیز خود را نشان می دهند. اینجاست که بستن ارتزهای مخصوص دست اهمیت خود را نشان می دهد. کسانی که برای تهیه این ارتزها به کلینیک های ارتوپد فنی معتبر در کشور همچون پایار مراجعه می کنند قدم بسیار موثری در جهت درمان این سندرم بر می دانند. خاطر نشان می کنیم، کلینیک پایار در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعال است و متقاضیان برای دریافت قیمت ساخت پروتز پا زیر زانو می توانند به این کلینیک مراجعه کنند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از  قیمت ارتز دست با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

آیا میدانید علت سندروم تونل کارپال چیست

علت سندروم تونل کارپال چیست؟

حال که اطلاعاتی را در مورد سندرم تونل کارپال به دست آورده اید، لازم است که در مورد علت های بروز آن نیز چیزهایی بدانید. قطعا با دانستن علت ها می توانید جلوی ابتلا به این عارضه را بگیرید. علت هایی که باعث می شوند یک فرد با این سندروم درگیر شود به این شرح است:

1- ژنتیک

یکی از مهم ترین عوامل و علت های بروز سندروم تونل کارپال، ژنتیک است. کسانی که در سابقه خانوادگی آنها ابتلا به این عارضه مشاهده می شود بیش از بقیه در معرض خطر هستند و نباید با انجام برخی کارهای اشتباه کاری کنند که به این سندرم دچار شوند.

2- قرار دادن دست در وضعیت اشتباه

یکی از کارهای اشتباهی که برخی از ما مرتکب می شویم انجام دادن حرکت هایی است که در آنها، مچ دستمان در وضعیت درستی قرار ندارد. برای مثال، فعالیت هایی را در نظر بگیرید که در آنها مچ دست و دست، به شدت خم و راست می شود. اگر این حرکت ها به صورت طولانی مدت انجام شود فرد می بایست در انتظار ابتلا به سندرم تونل کارپال باشد.

3- انجام حرکت های تکراری

دیگر علت سندروم تونل کارپال انجام دادن برخی حرکت های تکراری است. برخی ها به دلیل شرایط شغلی که دارند مجبورند به صورت طولانی مدت، حرکت های تکراری در ناحیه مچ دست انجام دهند. این گروه نیز می بایست بسیار مراقب باشند؛ چرا که به دلیل انجام همین کارهای تکراری، سندرم تونل کارپال در کمین آنهاست. تاندون های قرار گرفته در مچ دست این افراد، به مرور زمان متورم شده و عصب مدیان را تحت فشار قرار می دهد. با تحت فشار قرار گرفتن این عصب بروز سندرم تونل کارپال دور از انتظار نخواهد بود.

4-باردار شدن

از دیگر دلایل ابتلا به تونل کارپال، بارداری است. در دوران بارداری، مایعات در بدن زن حبس شده و باعث می شود که فشار زیادی به عصب مدیان که در تونل کارپال قرار گرفته است، وارد آید. معمولا بعد از آنکه دوران بارداری به اتمام رسید و شرایط جسمانی زن به حالت نرمال برگشت این بیماری نیز به خودی خود درمان شده و علائم و نشانه های آن از بین خواهد رفت.

5- ابتلا به برخی بیماری ها

برخی بیماری ها هستند که شرایط بروز سندرم تونل کارپال را فراهم می کنند. از جمله این بیماری ها می توانیم به بیماری هایی چون آرتریت روماتوئید و یا اختلال در غده تیروئید اشاره کنیم. البته، بیماری دیابت نیز در بروز این سندرم بی تاثیر نخوهد بود و برخی دیابتی ها نیز ممکن است که به این سندرم مبتلا شوند.

علت سندروم تونل کارپال

تشخیص سندرم تونل کارپال به چه شکل انجام می شود؟

تشخیص دقیق بیماری، یکی از مهم ترین وظایف پزشکان است و ما تنها با مشاهده علائم و نشانه ها نمی توانیم در مورد اینکه آیا به سندروم تونل کارپال مبتلا شده ایم یا نشده ایم، به اطمینان برسیم. اگر علائمی را که در بالاتر اشاره کردیم دارید حتما به پزشک مراجعه کنید؛ آنها با کمک روش های زیر می توانند در مورد ابتلا به این بیماری به قطعیت برسند:

1- بررسی هدایت عصبی

یکی از آزمایش هایی که می توان برای تشخیص این سندرم انجام داد بررسی هدایت عصبی است. اینکه عصب مدیان قرار گرفته در تونل کارپال بتواند سیگنال های الکتریکی را به درستی انتقال دهد به پزشک کمک می کند تا بتواند به شکل دقیق تری این بیماری را تشخیص دهد. در کسانی که به این سندرم دچار شده اند هدایت عصبی خیلی ضعیف و یا کند است.

2- معاینه فیزیکی

از دیگر کارهایی که پزشکان برای تشخیص سندرم تونل کارپال دست انجام می دهند معاینه فیزیکی است. در معاینه فیزیکی، قدرت ماهیچه های ریشه انگشت دست و اعصاب حس انگشتان بررسی می شود. پزشک، مچ دست بیمار را خم می کند و روی عصب مدیان نیز فشار وارد کرده و ضربه می زند و مشاهده علائم را نیز بررسی می کند.

شرح علت سندروم تونل کارپال

3- تست الکتروفیزیولوژیک

با انجام تست های الکتروفیزیولوژیک، عملکرد و میزان فشار روی عصب دست بررسی می شود. در ضمن از این تست و نتایج آن برای استفاده می شود تا بیماری هایی که با این سندرم علائم مشابه دارند رد شوند. از جمله بیماری هایی که ممکن است علامت های آن با علائم این سندرم اشتباه گرفته شود نوروپاتی است.

4- عکس برداری با اشعه ایکس

از دیگر کارهایی که می توان برای تشخیص درست این سندرم انجام داد عکس برداری با اشعه ایکس است. برای آنکه پزشک مطمئن شود علائمی که بیمار مشاهده می کند به دلیل آسیب های تاندون و آرتریت نیست، از بیمار خود می خواهد تا با اشعه ایکس از دست خود عکس بگیرد. در کنار روش های بالا، توضیح شرایطی که بیمار تجربه کرده است نیز می تواند به پزشک کمک کند تا علت سندروم تونل کارپال در بیمار را تشخیص دهد.

کلام آخر

علت سندروم تونل کارپال، روش های تشخیص و معرفی علائم و نشانه هایی که این سندرم دارد از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. امیدواریم موارد بیان شده توانسته باشد اطلاعات شما را در این حوزه افزایش دهد.

همانطوری که در این مقاله نیز اشاره شد برای تهیه ارتزهای درمان کننده این سندرم می توانید به کلینیک هایی همچون کلینیک پایار مراجعه کنید. این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند و کسانی که نیاز به دریافت قیمت ساخت پروتز انگشت پا مصنوعی دارند می توانند با کارشناسان آن تماس گرفته و همه اطلاعات لازم را به دست آورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *