علائم سندروم تونل کارپال چیست؟🌟پیشگیری کنید

علائم سندروم تونل کارپال چیست؟

علائم سندروم تونل کارپال، موضوعی است که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. اگر در مورد این بیماری، علائم و نشانه ها و روش های درمان اطلاعات زیادی ندارید در ادامه با ما همراه باشید.

سندروم تونل کارپال چیست؟ علت سندروم تونل کارپال چیست؟

اولین موضوعی که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم این است که سندروم تونل کارپال چیست. عصب های زیادی در قسمت های مختلف بدن ما وجود دارد که یکی از آنها عصب مدیان نام دارد. این عصب، در تونل کارپال مچ دست قرار گرفته است. در قسمت مچ دست، استخوان های کوچکی به نام استخوان های کارپال قرار گرفته اند. بین این استخوان ها و رباط قرار گرفته در جلوی مچ دست، فضایی تونل مانند وجود دارد که به آن تونل کارپال گفته می شود. عصب مدیان که در بالاتر اشاره کردیم، از این تونل عبور می کند. وقتی که عصب مدیان تحت فشار قرار می گیرد، بیماری و عارضه ای به نام سندروم تونل کارپال به وجود می آید.

موضوع مهمی که می بایست در مورد آن نیز صحبت کنیم بیان عللی است که باعث بروز این عارضه می شوند. از جمله دلایل به وجود آورنده سندروم تونل کارپال می توان به این موارد اشاره کرد:

1- ژنتیک

برخی تحقیقات نشان می دهد، کسانی که سابقه ابتلا به سندروم تونل کارپال در خانواده شان مشاهده شده است بیش از بقیه به این بیماری و عارضه دچار می شوند. ژنتیک و ارث نقش بسیار مهمی در ابتلای افراد به سندروم تونل کارپال دارد.

2- تغییر در تاندن ها

علت آن هنوز به صورت کامل مشخص نشده است، اما برخی اوقات به دلیل تغییراتی که در تاندون و یا ساختار های قرار گرفته در تونل کارپال رخ می دهد، این سندرم بروز پیدا می کند. شرایطی که اشاره کردیم باعث می شوند که فشار وارد شده روی عصب مدیان افزایش پیدا کند و این سندرم ظاهر شود.

3- ابتلا به بیماری

تشکیل تومور، کیست و یا ورم نیز می تواند در ایجاد سندروم تونل کارپال تاثیر مستقیم داشته باشد. کیست، ورم و تومورهای ایجاد شده، عملکرد تاندون ها را تحت تاثیر قرار می دهد و در نتیجه، این سندرم بروز پیدا می کند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از  قیمت ارتز دست با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

علائم سندروم تونل کارپال چیست

موضوعی که می بایست نسبت به آن توجه ویژه و خاصی داشت، اقدام برای درمان است. یکی از بهترین کارهایی که می توان برای درمان این عارضه انجام داد بستن ارتز دست (بریس دست) است. بریس ها وسایل و ابزار کمک درمانی هستند و جلوی وارد آمدن فشار اضافه روی مچ دست و عصب مدیان را می گیرند. اگر این روش درمان با سایر روش درمان غیر جراحی ترکیب شود قطعا سندروم تونل کارپال­ در مدت زمان بسیار کوتاهی درمان خواهد شد. اگر می خواهید بریس تهیه شده تاثیر خوبی در درمان از خود نشان دهد حتما به کلینیک ها و مراکزی همچون کلینیک ارتوپدی فنی پایار مراجعه کنید. خاطر نشان می کنیم، این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعال است و شما در صورتی که نیاز داشتید در جریان قیمت ساخت پروتز مچ پا قرار بگیرید می توانید با شماره های آن تماس بگیرید.

علائم سندروم تونل کارپال چیست؟

حال که فهمیدید چرا برخی افراد به سندروم تونل کارپال مبتلا می شوند خوب است در مورد علائم و نشانه های این سندرم نکاتی را بیان کنیم. از جمله علائم این عارضه می توان به اینها اشاره کرد:

1-احساس سوزن سوزن شدن

کسانی که سندروم تونل کارپال دارند ممکن است در قسمت هایی از دست خود احساس سوزن سوزن شدن داشته باشند. انگشت شست، انگشت اشاره، انگشت میانی و قسمتی از انگشت حلقه از جمله انگشت هایی هستند که فرد مبتلا به این سندرم ممکن است احساس سوزن سوزن شدن در آن ها را داشته باشد. در ابتدای ابتلا به این سندرم، این علامت اولین علامت و نشانه ای است که فرد مشاهده می کند.

2- بی حسی

در انگشت شست، اشاره، انگشت میانی و همین طور انگشت حلقه نیز ممکن است که فرد هیچ احساسی نداشته باشد و به عبارت دیگر، این نواحی از نظر حسی، بی حس هستند.

3- احساس درد

درد نیز یکی دیگر از علائمی است که مبتلایان به سندروم تونل کارپال آن را زیاد تجربه می کنند. درد ناشی از این سندرم، نه تنها در انگشت های یاد شده احساس می شود، بلکه ممکن است با پیشرفت بیماری، به سمت ساعد و شانه ها نیز کشیده شده و فرد در این نواحی نیز احساس درد را تجربه کند.

4- احساس ضعف

از دیگر علائمی که مبتلایان به سندروم تونل کارپال تجربه می کنند احساس ضعف است. مواقعی که این بیماری شدت پیدا می کند، احساس ضعف در عضله های انگشتان نیز به چشم می خورد.

علائم سندروم تونل کارپال

آیا سندروم تونل کارپال خطرناک است؟

حال که می دانید علائم سندروم تونل کارپال چیست خوب است در مورد خطرات ناشی از این سندرم نیز نکاتی را بیان کنیم. نگرانی که برخی افراد دارند این است که نکند این عارضه خطرات زیادی با خود به همراه داشته باشد. در پاسخ به این گروه و برای آنکه نگرانی شان را از بابت خطرات ناشی از این سندرم راحت کنیم باید بگوییم، تا زمانی که فرد برای درمان سندروم تونل کارپال اقدام می کند، این مشکل به خودی خود با عوارض و خطرات زیادی همراه نیست، اما اگر فرد هیچ اقدامی برای درمان انجام ندهد باعث می شود که مشکلات جدی در زندگی برای او به وجود آید.

کسانی که این سندرم را خیلی ساده و پیش افتاده می پندارند باید بدانند که بی توجهی به درمان باعث می شود که آنها با کاهش عملکرد دست، کاهش حساسیت دائمی و به وجود آمدن ضعف در انگشت های دست مواجه شوند.

درمان خانگی علائم سندروم تونل کارپال

درمان خانگی علائم سندروم تونل کارپال چیست؟

برای آنکه علائم سندروم تونل کارپال از بین برود و این سندرم به مرور زمان درمان شود روش های متفاوتی توسط پزشکان توصیه و تجویز می شود. برخی از این روش ها در خانه نیز قابلیت انجام شدن دارند و در صورتی که در انجام آنها نظم و استمرار وجود داشته این سندرم نیز به صورت قطع درمان می شود. از جمله کارهایی که می توان در خانه برای از بین بردن علائم این سندرم انجام داد به این شرح است:

1- استفاده از روغن کرچک

یکی از بهترین کارهایی که می توان برای درمان سندرم تونل کارپال  انجام داد، استفاده و مالیدن روغن کرچک روی محلی است که درد می کند. وقتی که این روغن را روی مچ دست مالیدید، آن را با یک دستمال ببندید و اجازه دهید که یک ساعت زمان بگذرد.

2- حذف کردن فعالیت های تکراری

از دیگر کارهایی که می توان برای درمان سندرم تونل کارپال انجام داد حذف کردن فعالیت های تکراری است. از آنجایی که انجام کارهای تکراری یکی از مهم ترین علت های به وجود آورنده این سندرم است به همین دلیل حذف آن می تواند به درمان این سندرم کمک قابل توجهی کند. اگر از جمله کسانی هستید که زیاد تایپ می کنند و یا کارهای تکراری از این دست، زیاد انجام می دهند بهتر است هر 15 دقیقه که کار کردید به مدت چند دقیقه استراحت کنید و به عضلات نیز اجازه دهید که استراحت کنند.

کلام آخر

علائم سندروم تونل کارپال، خطرات و بیان روش های درمان از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. امیدواریم نکاتی که بیان کردیم در افزایش اطلاعات شما نسبت به این سندرم کمک کننده باشد.

همان طوری که در این مقاله نیز ذکر کردیم، یکی از بهترین روش ها برای درمان، بستن بریس مخصوص دست است که برای تهیه آن می توانید به کلینیک هایی چون کلینیک پایار مراجعه کنید. این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند و متقاضیان برای دریافت قیمت ساخت پروتز مچ دست می توانند با شماره های این کلینیک تماس بگیرند و هر سوالی که دارند از کارشناسان بپرسند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *