سندروم تونل کارپال چیست؟🌟هر آنچه که باید بدانید!

سندروم تونل کارپال چیست

یکی از بیماری هایی که ممکن است برخی افراد را به خود درگیر کند، بیماری سندرول تونل کارپال است. اگر نمی دانید این بیماری چیست، چه مسائلی باعث بروز آن می شود و روش های درمان آن چیست در ادامه این مقاله از مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.

سندروم تونل کارپال چیست؟

یکی از شگفتی های بدن ما انسان ها این است که جزئیات بسیاری در ساخت آن رعایت شده و زمانی که در یکی از این اجزاء، کشش و فشار نادرستی به وجود می آید، یک عارضه بروز پیدا می کند. در قسمت مچ دست هر فردی، تعدادی استخوان به نام استخوان های کارپال وجود دارد. در قسمت جلویی مچ دست، رباطی به نام رتیناکولوم وجود دارد. بین استخوان های کارپال و این رباط، فضایی خالی وجود دارد که به آن تونل کارپال گفته می شود. یکی از عصب های دست ما از این تونل عبور می کند. وقتی که این عصب تحت فشار قرار می گیرد سندروم تونل کارپال به وجود می آید. کسانی که به این عارضه مبتلا می شوند علائمی به شرح زیر را تجربه می کنند:

  • فردی که به این سندروم دچار شده است، علائمی چون مور مور شدن، درد دست و سوزش در انگشت میانی، حلقه، سبابه و شست احساس می کند.
  • احساس درد یا مور مور شدن در انگشتان دست شروع شده و به شانه و ساعد دست نیز کشیده می شود.
  • فرد در انجام برخی کارهای ظریف و ساده ناتوان می شود. از جمله این کارهای ساده می توانیم به بستن دکمه های لباس اشاره کنیم.
  • گاهی اوقات، به دلیل ضعف و ناتوانی که در انگشتان دست فرد وجود دارد او نمی تواند اجسام را در دست خود نگه دارد و از دستش به زمین می افتد.

یکی از روش هایی که می توان برای درمان این سندروم پیشنهاد کرد، بستن ارتز دست (بریس دست) است. در ادامه در خصوص این روش درمانی بیشتر صحبت خواهیم کرد. کسانی که نیاز به این ارتز دارند ممکن است بخواهند برای خرید آن اقدام کنند. یکی از کارهایی که می توان برای خرید و تهیه این ارتز انجام داد، مراجعه به کلینیک هایی همچون کلینیک پایار است. این مجموعه، قادر است ارتزهای اختصاصی نیز بسازد و در اختیار متقاضیان قرار دهد. خاطر نشان می کنیم، پایار در حوزه ساخت کفش و کفی طبی فعال است و کفش های طبی اختصاصی نیز می سازد.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از  قیمت ارتز دست با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

آیا میدانید سندروم تونل کارپال چیست

علت سندروم تونل کارپال چیست؟

همان طوری که در بالاتر اشاره کردیم، وقتی که عصب در تونل کارپال تحت فشار قرار می گیرد سندروم تونل کارپال ظاهر می شود. اما اینکه چرا این اتفاق می افتد موضوعی است که در این جا می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم.

1- ژنتیک

یکی از دلایلی که باعث می شود فردی به سندروم تونل کارپال دچار شود ژنتیک است. 1 نفر از هر 4 نفری که به این سندروم دچار شده اند از جمله افرادی اند که در سابقه خانوادگی آنها مبتلایان به این بیماری دیده می شود. برخی تحقیقات نشان می دهد که فاکتورهای ژنتیکی تاثیر زیادی روی بروز این عارضه دارند.

2- شرایط استخوانی در فرد

از دیگر دلایل ابتلا به سندروم تونل کارپال را می توان شرایط استخوانی مچ دست فرد دانست.

3- ابتلا به بیماری

یکی از بیماری هایی که می تواند باعث شود فردی به سندروم تونل کارپال مبتلا شود، بیماری هایی همچون آرتروز روماتوئید است. البته به غیر این از بیماری، شکستگی استخوان نیز می تواند در بروز این سندرم تاثیر داشته باشد.

4-تشکیل کیست، تومور و ورم

برخی کسانی که به کیست، ورم و تومور مبتلا هستند سندروم تونل کارپال نیز یکی از مسائلی و مشکلاتی است که با آن درگیر می شوند. کیست ها و تومورهای تشکیل شده، روی عملکرد تاندون و رگ های خونی که از تونل کارپال گذر می کنند تاثیر می گذارد و باعث می شود که این سندرم ظاهر شود.

آیا می دانید سندروم تونل کارپال چیست

درمان قطع سندروم تونل کارپال چیست؟

حال که متوجه شده اید سندروم تونل کارپال چه نوع عارضه ای است و چه علائمی دارد، خوب است در مورد روش های درمان آن نیز نکاتی را بیان کنیم. از جمله روش های درمان این عارضه می توان به این موارد اشاره کرد:

1-  مصرف دارو

همان طوری که در بالاتر نیز اشاره کردیم کسانی که به سندروم تونل کارپال مبتلا هستند در قسمت انگشتان دست خود احساس درد می کنند. اگر این گروه به پزشکان مراجعه کنند و این مساله را با پزشک خود در میان بگذارند، یکی از کارهایی که احتمالا پزشک انجام می دهد تجویر داروهای مسکن درد است. این داروها، خاصیت درمان کنندگی ندارند و فقط باعث می شوند که فرد درد زیادی را حس نکند.

2-بستن اسپیلینت

بریس هایی که برای قسمت های مختلف بدن مورد استفاده قرار می گیرند، انواع مختلف دارند و ممکن است به نام های متفاوت خوانده شوند. یکی از انواوع ارتزهای مخصوص دست که در بالاتر اشاره کردیم برای درمان سندروم تونل کارپال به کار برده می شود، اسپیلینت دست است. این وسیله، از ایجاد فشار روی تونل کاپال جلوگیری کرده و علاوه بر آنکه مچ دست را حفظ می کند آن را در موقعیت طبیعی اش نگه می دارد. در ضمن، این بریس اجازه نمی دهد که مچ دست، خم شده و فشار زیادی به عصب میانی دست وارد آید. اگر بیماران مطابق با دستوراتی که پزشک توصیه است، این ارتز را ببندند می توانند در مدت زمان 4 هفته شاهد بهبود وضعیت خود باشند. این روش یکی از بهترین روش ها برای درمان و از بین بردن علائم سندروم تونل کارپال است.

کلام آخر

سندروم تونل کارپال چیست، معرفی همه مواردی که باعث ایجاد این سندروم می شوند و همین طور بیان روش های درمان از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. چنانچه به فکر درمان سندروم تونل کارپال هستید بهتر است برای تهیه با کیفیت ترین ارتز و بریس اقدام موثری انجام داده و برای تهیه آن به کلینیک هایی چون پایار مراجعه کنید. این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند و اگر نیاز به دریافت قیمت ساخت پروتز مچ پا داشتید می توانید با کارشناسان تماس گرفته و هر سوالی که داشتید از آنها بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *