آیا سندرم تونل کارپال خطرناک است؟🌟آن را جدی بگیرید!
آیا سندرم تونل کارپال خطرناک است، سوال اغلب کسانی است که به این سندرم مبتلا شده اند. اگر این سوال برای شما نیز پیش آمده توصیه می کنیم این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار را مطالعه کنید.
سندرم تونل کارپال چیست؟ علائم سندرم تونل کارپال چیست؟
در بدن ما عصب های زیادی وجود دارد که اگر تحت فشار قرار گیرند مشکلات وعوارضی را برای ما به وجود می آورند. یکی از عصب های بدن، عصب مدیان است که در تونل کارپال دست قرار گرفته است. از جمله وظایف این عصب می توان به حرکت در انگشتان دست اشاره کرد. وقتی که این عصب تحت فشار قرار می گیرد علائم آزار دهنده ای به شرح زیر ظاهر می شود:
- بی حسی و کاهش حساسیت؛ برخی ها این بی حسی را در انگشتان دست خود تجربه می کنند و همین موضوع باعث می شود که فرد در انجام کارهایی که به دقت نیاز دارند با کاهش عملکرد رو به رو شود.
- ضعف در دست؛ ایجاد ضعف در دست و انگشتان دست از دیگر نشانه ها و علائم سندرم تونل کارپال است. این افراد برای نگه داشتن اجساس و یا انجام برخی کارهای روزانه با مشکل مواجه هستند.
- احساس درد؛ احساس درد نیز از دیگر علائم و نشانه های ناشی از این سندرم است. این درد، ممکن است از قسمت مچ دست شروع شده و به ساعد و شانه های فرد نیز گسترش پیدا کند.
موضوعی که خوب است برخی خانم ها به آن توجه داشته باشند این است که احتمال ابتلا به این سندرم در دوران بارداری زیاد است. برخی آمارها نشان می دهند که بین 20 تا 60 درصد از خانم های باردار، این سندرم را در طی دوران بارداری خود تجربه می کنند. در دوران بارداری، مایعات در بدن خانم های حبس شده و همین مساله باعث می شود که بافت های اطراف عصب مدیان، متورم شدن و به این عصب فشار وارد آید. معمولا بعد از وضع حمل و برگشت سطح مایعات به حالت نرمال این بیماری نیز خود به خود درمان می شود. این افراد برای کاهش درد می توانند ارتز دست استفاده کنند.
برای آنکه بستن ارتز یا بریس مخصوص دست بتواند به افراد و خانم های باردار کمک کند تا دردی که در دستشان حس می کنند کاهش پیدا کند، می بایست برای تهیه با کیفیت ترین ارتزها و بریس ها اقدام کرد. برای آنکه این هدف نیز محقق شود خوب است که برای تهیه بریس به کلینیک هایی همچون کلینیک پایار مراجعه شود. توجه داشته باشید که قبل از مراجعه به این کلینیک، با شماره های آن تماس گرفته و در مورد موجود بودن ارتز مخصوص دست اطمینان حاصل کنید. خاطر نشان می کنیم، این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعال است و در صورت نیاز به نصب قیمت ساخت پروتز آرنج دست با کارشناسان آن تماس گرفته و اطلاعات لازم را از آنها دریافت کنید.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز دست با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
بهترین قوزبند طبی خارجی چیست؟معرفی و بررسی انواع قوزبند طبی
درمان قطعی قوز کمربدون جراحی و تضمینی
آیا سندرم تونل کارپال خطرناک است؟
حال که متوجه شده اید سندرم کارپال چیست، خوب است در مورد خطرات این بیماری نیز نکاتی را بیان کنیم. موضوع مهمی که مبتلایان به این عارضه باید به آن توجه داشته باشند این است که در صورتی که این سندرم درمان نشود، اختلالاتی همچون ضعف و بی حسی در انگشت های دست به وجود می آید. کسانی که این علائم را مشاهده می کنند با کاهش کیفیت زندگی مواجه شده و نمی توانند به زندگی عادی و نرمال خود ادامه دهند. پس، اگر تشخیص و درمان این بیماری به موقع صورت گیرد این سندرم خطرات زیادی نمی تواند داشته باشد.
در صورت بی توجهی به درمان سندرم کارپال، عوارض و خطراتی به شرح زیر بروز پیدا خواهد کرد:
- علائمی همچون، درد، بی حسی، سوزن سوزن شدن در دست ها بیشتر خواهد شد و فرد از این ناحیه احساس آزار و ناراحتی بیشتری را تجربه خواهد کرد.
- اگر عصب قرار گرفته در تونل کارپال به مدت طولانی تر تحت فشار قرار گیرد ضعف عضلانی و آتروفی در دست ظاهر خواهد شد.
- کاهش قدرت و مهارت فرد برای گرفتن و چنگ زدن به اشیاء و اختلال در انجام کارهای روزانه از جمله مشکلاتی است که برای فرد به وجود می آید.
- بی حسی و آسیب دائمی به عصب میانی از دیگر مشکلات و خطرات ناشی از درمان نکردن سندرم تونل کارپال است.
درمان قطعی سندرم تونل کارپال چیست؟
با دانستن پاسخ سوال آیا سندرم تونل کارپال خطرناک است، لازم می دانیم در خصوص روش های درمان نیز نکاتی را بیان کنیم. اگر به این سندرم مبتلا شده اید می توانید با استفاده از روش های زیر این عارضه را درمان کنید:
1- استراحت کردن
یکی از بهترین روش های درمان سندرم تونل کارپال، استراحت کردن است. استراحت کردن، فشاری که روی دست ها وارد می شود کم کرده و باعث می شود فرد درد کمتری را حس کند.
2- بستن ارتز یا آتل
یکی از بهترین روش ها برای درمان این سندرم، بستن ارتز یا آتل است. آتل، مچ دست را در وضعیت مناسب قرار می دهد و به این ترتیب به کاهش فشار از روی عصب قرار گرفته در تونل کارپال کمک می کند. این روش در کنار سایر روش های درمان از جمله کمک کننده ترین روش ها برای درمان این سندرم به شمار می روند.
3- مصرف دارو
مصرف داروهای مسکن به کاهش دردی که فرد حس می کند کمک قابل توجهی خواهد کرد. از جمله داروهای مناسب برای درمان این سندرم می توانیم به داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی اشاره کنیم. این داروها درد و التهاب ناشی از سندرم تونل کارپال را کاهش خواهد داد.
کلام آخر
آیا سندرم تونل کارپال خطرناک است، معرفی این سندرم و معرفی روش های درمان آن بخشی از مواردی هستند که ما در این مقاله به صحبت در مورد آنها پرداختیم. امیدواریم نکاتی که بیان کردیم در افزایش اطلاعات شما نسبت به این موضوع کمک کرده باشد.
در این مقاله اشاره کردیم که برای دریافت و خرید ارتزهای مخصوص دست می توانید به کلینیک هایی همچون پایار اشاره کنیم. همان طوری که گفتیم، این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند. اگر به خاطر حادثه و یا بیماری دست تان قطع شده می توانید برای دریافت قیمت ساخت دست مصنوعی با شماره این کلینیک تماس گرفته و هر سوالی که دارید از کارشناسان بپرسید.