ارتوپد دست چیست؟ ⭐ از ارتوپد دست چه می دانید؟
ارتوپد دست چیست؟ در چه مواقعی باید به یک ارتوپد دست مراجعه کرد؟ آیا با وظایفی که این فرد به عهده دارد، آشنا هستید؟ آیا می خواهید با مجموعه وظایف یک ارتوپد دست آشنا شوید؟ اگر این سوالات، برای شما نیز پیش آمده و دوست دارید در مورد این حوزه، اطلاعات کاملی به دست آورید در ادامه با ما همراه باشید و مقاله “ارتوپد چیست” را نیز مطالعه کنید.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از انواع پروتز دست و ارتز با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
مراکز ساخت کفی طبی در غرب تهران
ارتوپد دست؛ هر آنچه لازم است در مورد این زیر شاخه پزشکی بدانید
بدن انسان از فولاد هم اگر ساخته شده بود، بعد از مدتی نیاز به ترمیم داشت؛ حال که ما بدن فولادی نداریم، اگر از بدنمان و خصوصا از دست ها کار سنگین بکشیم، مجبوریم در صورت بروز درد و یا هر عارضه ناخوشایند دیگر به یک ارتوپد دست مراجعه کنیم.
برای آنکه بدانیم ارتوپد دست چیست، لازم است مختصرا در مورد ارتوپدی نکاتی بگوییم. ارتوپدی، یکی از تخصص های زیر شاخه پزشکی است که در آن، آسیب های سیستم اسکلتی و عضلانی، مورد بررسی و درمان قرار می گیرد. فردی که در رشته ارتوپدی دست تحصیل کرده است، استخوان ها، ماهیچه، رباط، اعصاب و تاندون های دست را بررسی کرده و در صورت بروز مشکل در این ناحیه، برای درمان آن وارد عمل می شود.
پزشکانی که تصمیم می گیرند به عنوان یک ارتوپد فعالیت کنند، باید در دوره های تخصص و فوق تخصص شرکت کنند. بعد از گذراندن این دوره ها است که یک پزشک، صلاحیت تشخیص و درمان مشکلات دست را پیدا می کند. برای مثال، اگر آرنج دستتان درد می کند و مفصل آن با مشکل مواجه شده است، می بایست به یک ارتوپد مراجعه کنید و تحت عمل جراحی تعویض مفصل آرنج دست قرار گیرید.
آیا می دانید وظایف ارتوپد دست چیست؟
به نظر شما وظایف یک ارتوپد دست چیست؟ این پزشک در درمان چه مشکلات و یا عارضه های جسمانی می تواند به ما کمک کند؟ مواردی که در ادامه ذکر شده است، پاسخ های خوبی در جواب این دو سوال است:
1- درمان در رفتگی
اگر مچ دست یا شانه شما در رفته است، تنها کسی که می تواند به شما کمک کند تا این عارضه را درمان کنید، پزشک ارتوپد است. این افراد تخصص و تجربه لازم برای حل این مشکل را دارند.
2- درمان رگ به رگ شدن
رگ به رگ شدن از دیگر مشکلاتی است که یک ارتوپد آن را درمان می کند. رباط هایی که دو نوار استخوان را به هم متصل می کنند، اگر بی از حد دچار کشش شوند، دست، رگ به رگ می شود. این مساله در ناحیه مچ دست ممکن است زیاد اتفاق افتد.
3- درمان شکستگی استخوان
شکستگی استخوان دست ممکن است از خیلی کم تا خیلی زیاد باشد. در مواقعی که شکستگی به راحتی درمان می شود، مشکل خاصی به وجود نمی آید، اما اگر شکستگی در ناحیه مچ دست اتفاق افتاد و راهی برای درمان آن وجود نداشت، پزشک مجبور است مچ دست را قطع کند. در چنین شرایطی، فرد می بایست برای ساخت پروتز مچ دست اقدام کند.
4- آسیب به تاندون ها
در ادامه پاسخ به سوال وظایف ارتوپد دست چیست، خوب است بگوییم که آسیب به تاندون ها نیز از دیگر مشکلات و عوارضی است که پزشکان ارتوپدی دست می بایست آن را درمان کنند. تاندون ها، بافت های فیبری بدن ما هستند و وظیفه آنها اتصال استخوان به ماهیچه ها است. تاندون ها می توانند تا 5 برابر وزن بدن انسان را تحمل کنند، اما گاهی اوقات بنا به دلایل مختلف دچار کشیدگی و یا پارگی می شوند. هر چند که در زندگی عادی، این مشکل کمتر ایجاد می شود اما در صورتی که تاندون ها آسیب ببینند، می بایست هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام جدی انجام داد و اجازه نداد که این مشکل، درگیری های زیادی برای فرد به وجود آورد.
5- درد مچ دست
یکی از دردهایی که به فرد اجازه نمی دهد خیلی راحت زندگی کند، درد مچ دست است. از آنجایی که ما در انجام همه کارها از دست های خود کمک می گیریم، درد مچ دست دست می تواند مشکلات زیادی در زندگی عادی ما به وجود آورد. در صورتی که در این قسمت از دست خود احساس درد کردید، با توجه به اینکه الان می دانید ارتوپد دست چیست، خوب است به پزشکانی که در این حوزه مهارت و تخصص دارند، مراجعه کنید. اگر برای تحمل و درمان این درد نیاز به ارتز اختصاصی داشتید، به مراکز ساخت پروتز چشم و سایر انواع پروتز نیز می توانید مراجعه کنید.
6- بیماری های التهابی
در ادامه معرفی وظایف ارتوپد دست چیست، لازم می دانیم در خصوص بیماری هایی که مفاصل دست را به خود درگیر می کند نیز نکاتی را بیان کنیم. یکی از این بیماری ها که مفصل مچ دست و آرنج نیز ممکن است از آن در امان نباشد، بیماری های روماتیسمی است. این بیماری استخوان و مفصل ها را دچار عارضه می کند. برای آنکه این بیماری ها درمان شود می بایست به پزشکان متخصص و کسانی که در این حوزه تجربه و مهارت کافی دارند مراجعه کرد. این پزشکان روش های درمانی متفاوتی، همچون درمان دارویی، رفتن به جلسات فیزیوتراپی و تقویت عضلات و گاهی نیز جراحی را پیشنهاد می کنند. پزشکان می توانند با ارزیابی و بررسی دقیقی که انجام می دهند، این بیماری ها را تشخیص داده و یک روش مناسب برای درمان آن پیشنهاد کنند.
7- آسیب به عضلات و مفاصل شانه
وقتی به عضلات و مفاصل شانه فشار وارد شده و آنها دچار آسیب می شوند می بایست به پزشکانی مراجعه کرد که در حوزه ارتوپدی دست فعالیت می کنند. این گروه از پزشکان نیز سعی می کنند بهترین راه را برای درمان انتخاب کرده و آن را به بیمار خود توصیه کنند. از جلمه روش های درمان می توان به مصرف دارو، جراحی و تقویت عضلات اشاره کرد. امیدواریم با توجه به توضیحاتی که اشاره کردیم متوجه شده باشید که مهم ترین وظایف ارتوپد دست چیست.
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
بهترین کفی طبی برای درمان پا و دیسک کمر
مهم ترین وظیفه یک ارتوپد دست چیست؟
اگر بدانید مهم ترین وظیفه یک ارتوپد دست چیست، می توانید قدم های موثرتری برای درمان درد و ناراحتی که در قسمت دست حس می کنید، بردارید. یکی از مهم ترین وظایفی که یک ارتوپد دست به عهده دارد، تشخیص بیماری است. بیماران، وقتی به یک پزشک مراجعه می کنند که در دست خود، احساس ناراحتی یا درد دارند. موضوعی که افراد بیمار باید به آن توجه داشته باشند این است که درد، فقط یک نشانه و علامت است و بیماری های زیادی وجود دارند که بروز آنها باعث درد می شود.
پزشک ارتوپد دست، وقتی یک بیمار به او مراجعه می کند، با او صحبت کرده و اطلاعات لازم را از او دریافت می کند. بعد از دریافت اطلاعات و معاینه هایی که انجام می شود، پزشک قادر خواهد بود بیماری را تشخیص دهد و برای درمان آن نسخه ای را تجویز کند.
گاهی اوقات، پزشک برای آنکه بهتر بتواند بیماری را تشخیص دهد، از بیمار می خواهد که آزمایشات و تصویربرداری های مورد نیاز را انجام دهد. این آزمایش های تکمیلی به پزشک کمک می کنند تا بتواند بیماری را به صورت دقیق تشخیص دهد. تشخیص درست بیماری، منجر به درمان آن خواهد شد.
آیا از بهترین زمان مراجعه به ارتوپد دست اطلاع دارید؟
در ادامه صحبت در خصوص ارتوپد و پاسخ به سوال “ارتوپد دست چیست” خوب است در مورد زمان های مناسب مراجعه به این پزشکان نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم. اگر به یکی از مشکلات و عارضه های جسمانی زیر مبتلا شدید، حتما به یک ارتوپد مراجعه کرده و مشکلات جسمانی تان را به همان حالتی که هست، رها نکنید. عارضه هایی که برای درمان آن باید به نزد پزشک ارتوپد بروید، به شرح زیرند:
1- درد در ناحیه آرنج
یکی از قسمت های دست که ممکن است در صورت فشار بیش از حد کار، دچار آسیب شود و فرد دردی را در این ناحیه حس کند، ناحیه آرنج است. ارتوپد با توجه به مشکلی که در این قسمت ایجاد شده است، یک روش درمانی را پیشنهاد می کند.
2- کشیدگی عضلات
از دیگر مشکلاتی که ممکن است در ناحیه عضلات ایجاد شود، کشیدگی عضلات است. این عارضه معمولا با درد همراه است و به شما اجازه نمی دهد به مانند سابق به کارهای خود رسیدگی کنید. اجازه ندهید این مشکل، طولانی شود و سعی کنید هر چه سریع تر به ارتوپد مراجعه کنید.
3- درد ناحیه مچ دست
دردی که در مچ دست حس می شود، دلایل مختلف دارد. اگر به این درد مبتلا شُدید و درد به مرور زمان فروکش نکرد، با یک ارتوپد مشورت کنید؛ البته اگر نمی خواهید در آینده برای پرداخت قیمت پروتز مچ دست اقدام کنید.
ارتوپد دست این مجموعه، در کارش حرفه ای و زبانزد است!؟
ارتوپد دست چیست؛ موضوعی بود که ما در این متن در مورد آن صحبت کردیم. اگر می خواهید از خدمات بهترین کلینیک های ارتوپدی در کشور بهره ببرد، بهتر است به بهترین های این حوزه، یعنی کلینیک ارتوپد فنی پایار مراجعه کنید. در این کلینیک، پزشکانی مجرب و کارآزموده در حوزه ساخت انواع پروتز، فعالیت می کنند و این خبر خوبی برای کسانی است که با مشکل قطع عضو دست به گریبانند.
مطمئن ترین راه برای شناسایی بهترین دکتر ارتوپد دست چیست؟
ما به سوال ارتوپد دست چیست، وظایفی که این پزشکان به عهده دارند و تفاوت آن با فوق تخصص ارتوپد پرداختیم و سعی کردیم اطلاعاتی را در این رابطه به شما بدهیم. حال، لازم می بینیم در مورد شناسایی بهترین دکتر ارتوپد نیز با شما صحبت کرده و کمکتان کنیم تا وقتی دست درد به سراغتان می آید، بدانید که چگونه می بایست بهترین پزشک را شناسایی کرده و به او مراجعه کنید.
یکی از بهترین راه هایی که می توانید به کمک آن، پزشکی با تجربه برای درمان بیماری بیابید، صحبت کردن با کسانی است که قبلا دردی مانند درد شما را تجربه کرده و در حال حاضر نیز مشکلی ندارند و درمان شده اند. این افراد می توانند بهترین راهنمایی ها را در اختیار شما قرار دهند و کمکتان کنند به پزشکی مراجعه کنید که مهارت و تجربه لازم برای تشخیص علت بیماری و درمان آن را دارد. این روش، بهترین راه است و خیال شما را راحت می کند که خیلی زود درمان شوید. پزشکان با تجربه خیلی سریع علت را تشخیص می دهند و یک روش درمان قطعی نیز برای درمان آن پیشنهاد می کنند.
درمان های محافظه کارانه توصیه شده توسط بهترین دکتر ارتوپد دست چیست؟
به سوال ارتوپد دست چیست، پاسخ دادیم و حال، به خوبی می دانید این پزشک چه وظایفی دارد. سوال دیگری که ممکن است پیش آید این است که این گروه از پزشکان چگونه بیماری ها را درمان می کنند. پزشکان قبل از رفتن به سراغ های روش های درمانی پیچیده، برخی روش های محافظه کارانه را توصیه می کنند تا شاید به کمک آنها از میزان درد بیمار کاسته شود. این روش ها که معمولا توسط بهترین دکتر ارتوپد دست توصیه می شود به شرح زیر است:
- یکی از برنامه های درمانی پزشکان، برنامه های فیزیکی و کاربردی است. در این روش، پزشک با تابش جریان های مستقیم و متناوب نور لیزر و اولتراسوند به قسمت های دردناک، به بیمار کمک می کند تا از شدت درد او کاسته شود. این روش علاوه بر کاهش درد، به افزایش جریان خون و گردش مواد مغذی در ناحیه کمک می کند.
- استفاده از برخی داروها نیز ممکن است به فرد کمک کند تا دردی که در ناحیه دست حس می کند، کاهش پیدا کند. استفاده از داروها حتما باید زیر نظر پزشک باشد و افراد به هیچ عنوان نباید خودسرانه این داروها را مصرف کنند.
- شوک درمان و یا احیا پزشکی و برخی دیگر از روش های مدرن از جمله راهکارهای محافظه کارانه ای هستند که پزشکان ارتوپد انجام آنها را به بیماران توصیه می کنند.
فوق تخصص ارتوپد کیست؟ تفاوت آن با ارتوپد دست چیست؟
پزشکانی که به عنوان فوق تخصص ارتوپد فعالیت می کنند، وظایف متفاوتی به عهده آنها قرار دارد. آنها به دلیل دانش و اطلاعات زیادی که دارند، می توانند مشکلات جسمانی عارض شده در قسمت های متفاوت بدن را درمان کنند. اگر به یکی از مشکلات زیر مبتلا شُدید، در قدم اول به فوق تخصص های ارتوپدی مراجعه کنید:
- آرتروز
- بورسیت
- درد در ناحیه مفاصل
- شکستگی هایی که در اثر زمین خوردن ایجاد شده است
- بروز ناهنجاری ها در استخوان
- پاره شدن رباط ها
- کیست گانگلیون
- ناهنجاری های مچ و کف پا
- عفونت در ناحیه ستون فقرات
- آسیب های ستون فقرات
- و غیره
اگر بخواهیم به سوال “تفاوت بین فوق تخصصان ارتوپدی و ارتوپد دست چیست” پاسخ دهیم، باید بگوییم، کسانی که در حوزه ارتوپدی، فوق تخصص دارند، می توانند طیف وسیعی از مشکلات جسمانی را حل کنند. شما در هر قسمتی از بدن، از جمله شانه، زانو، مچ پا به پایین، ستون فقرات، آرنج دست و مچ دست نیاز به درمان داشتید، می توانید به پزشکان فوق تخصص ارتوپدی مراجعه کنید؛ اما پزشکانی که تخصص آنها ارتوپدی دست است، تنها می توانند مشکلاتی که در ناحیه دست وجود دارد، درمان کنند؛ این بزرگ ترین و مهم ترین تفاوت این دو گروه از پزشکان است.
فرق ارتوپد و فیزیوتراپ دست چیست؟
برای کسانی که به دنبال پاسخ سوال ارتوپد دست چیست هستند ممکن است این سوال پیش آید که فرق ارتوپد و فیزیوتراپ دست چیست. یکی از تفاوت هایی که بین این دو زیرشاخه پزشکی وجود دارد، هدف از انجام آنهاست. کسانی که به فیزیوتراپ ها مراجعه می کنند تمرین هایی را انجام داده و آموزش می بینند تا بتوانند به کمک آنها، دردهایشان را تسکین دهند و از بازگشت آن جلوگیری کنند. افراد با مراجعه به مراکزی که در آنها خدمات فیزیوتراپی صورت می گیرد، می توانند کیفیت زندگی شان را افزایش دهند. مراجعه به فیزیوتراپ ها با افزایش قدرت استقامت عضله های دست فرد همراه است و باعث می شود که دامنه حرکتی بیماران افزایش پیدا کند.
مواقعی که مراجعه کردن به فیزیوتراپ ها کارساز نبوده و آسیب دیدگی بافت ها و ماهیچه های دست زیاد بوده باشد، ارتوپد ها وارد عمل شده و با کمک روش های موثر در علم پزشکی به درمان و حل کردن مشکلات بیمار می پردازند. یکی از کارهایی که این گروه برای حل مشکلات فرد انجام می دهند جراحی است. در برخی شرایط مانند شکستگی، جراحی کردن بدن بیمار، تنها راه کاهش درد است. امیدواریم با توجه به توضیحاتی که بیان کردیم متوجه شده باشید که تفاوت فیزیوتراپ دست و ارتوپد دست چیست.