ارتز چیست؟ هر آنچه که باید بدانید

انواع ارتز چیست؟

اگر به یک ناهنجاری در دست و پا دچار هستید و پزشک به شما توصیه کرده است که برای نصب ارتز اقدام کنید، این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار برای شما نوشته شده است. ما در این مقاله در مورد ارتز، انواع آن و تفاوت آن با پروتزها صحبت خواهیم کرد؛ پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ارتز چیست؟

ارتز که به صورت Orthese نوشته می شود یک واژه فرانسوی است و در واقع، یک وسیله و ابزار بیرونی برای اصلاح کردن خصوصیات ساختاری و عملکردی عضلات و اسکلت در بدن است. ارتزها انواع و اقسام متفاوت دارند؛ برای مثال، ارتزهایی که در دندانپزشکی استفاده می شوند، ارتودنسی هستند، اما ارتزهایی که ما در اینجا می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم، ارتزهایی هستند که خاصیت درمانی داشته و باعث درمان دفورمیتی ها می شوند. به این نوع ارتزها، ارتزهای ارتوپدی گفته می شود که یکی از انواع آن ارتز لگن است.

اگر بخواهیم خیلی ساده و روان در مورد ارتزهای ارتوپدی صحبت کنیم باید بگوییم که آنها، برای اصلاح کردن وضعیت اندام های بدن به کار برده می شوند. برای مثال، کسانی که گوژپشتی دارند می بایست از ارتزهای مخصوص گوژپشتی استفاده کنند و یا کسانی که می خواهند عملکرد یکی از اعضای بدن خود، مانند شکم را بهبود ببخشند از کمربندهای مخصوص که آنها نیز یک نوع ارتز به شمار می روند، استفاده می کنند.

اگر بخواهیم در مورد دیگر موارد کاربرد ارتز چیست، صحبت کنیم باید بگوییم که آنها برای کمک کردن به بیمارانی که نمی توانند راه بروند نیز مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال، کسانی که در زمان راه رفتن پای آنها روی زمین کشیده می شوند می توانند از ارتزهای مخصوص استفاده کنند. ارتزها برای شکستگی و حمایت از عضو دچار حادثه نیز ابزارهای خوبی هستند.

این ابزارها در کاهش درد و پیشرفت بدشکلی اندام ها نیز به کار برده می شوند و در ساخت آنها از متریال های متفاوت همچون چرم، فلز، پلاستیک و یا ترکیبی از این مواد استفاده می کنند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از ارتز زانو و پروتز پا زیر زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

برای آنکه بتوانیم بحث مان پیرامون ارتز چیست را کامل کنیم، لازم می دانیم در مورد اهداف استفاده از ارتزها نیز نکاتی را بیان کنیم. اهدافی که از بستن ارتز به دست می آید، به شرح زیر است:

  • تقویت کردن حرکت مفصل ها
  • محدود کردن حرکت مفصل ها
  • کنترل کردن حرکت های غیر نرمال و یا حرکت های اسپاستیک
  • ثابت کردن اندام ها و مفصل هایی که ضعیف شده اند و یا فلج هستند
  • حمایت کردن از مفصل ها و یا عضوی که دچار عارضه و ناراحتی شده است
  • کم کردن فشار ار روی قسمت های دیستال

همه مواردی که در بالا بیان کردیم باعث درمان عارضه های جسمانی به کمک ارتز می شود. نقش بسیاری مهمی که ارتزها ایفا می کنند محافظت کردن از مفصل های بدن است. با بستن و استفاده از ارتزها می توان کاری کرد که یک مفصل عملکرد بهتری داشته باشد. ارتزها به کاهش درد نیز کمک می کنند و در واقع، کاهش درد را نیز می توان از دیگر اهداف بستن ارتزها بیان کرد.

البته، خاطر نشان می کنیم ارتزها زمانی می توانند اهداف ذکر شده در بالا را محقق کنند که متناسب با وضعیت بدن انسان باشند. اگر یک ارتز، به صورت نامناسب انتخاب شود نمی تواند هیچ گونه اثر درمانی از خود نشان دهد.

اهداف نصب ارتز چیست

انواع ارتز چیست؟

در ادامه صحبت در خصوص ارتز چیست، باید بگوییم، ارتزها انواع متفاوت دارند که پزشکان با توجه به شرایط بیمار به او توصیه می کنند تا برای نصب یکی از آنها اقدام کند. انواع ارتز را می توانیم در موارد زیر خلاصه کنیم:

1- ارتزهای مخصوص اندام فوقانی

ارتزهایی که برای اندام فوقانی نصب می شوند، شامل ارتز زانو، ارتز مخصوص لگن و ارتز مخصوص مچ پا است. با توجه به اینکه ناهنجاری ایجاد شده در کدام قسمت از پا به وجود آمده است، افراد برای نصب آن اقدام می کنند.

نکته ای که باید به خاطر داشت این است که ارتزهای تحتانی با پروتزهای تحتانی از نظر عملکرد تفاوت های زیادی با هم دارند. برای مثال، کسی که برای نصب ارتز زانو اقدام می کند، به یک منظور و کسی که برای ساخت پروتز پا بالای زانو اقدام می کند، منظور دیگری برای نصب پروتز دارد. ما در ادامه به صورت مفصل تر در مورد تفاوت هایی که بین ارتز و پروتز وجود دارد، صحبت خواهیم کرد.

2- ارتزهای اندام فوقانی

ارتزهایی که برای این قسمت نصب می شوند تنوع بیشتری دارند. برای مثال، ارتزهای ستون فقرات، ارتز مخصوص دست، ارتز مخصوص گردن و ارتز مخصوص ستون فقرات.

 

ارتز چیست

قیمت ارتز پا بیشتر است یا ارتز دست؟

در ادامه بحثمان در خصوص سوال ارتز چیست، می خواهیم در مورد قیمت ارتز نیز صحبت کرده و به مقایسه قیمت ارتز پا و سایر انواع ارتزها بپردازیم. اول از همه، خوب است بدانید که ارتز پا و دست از نظر عملکرد و هدف از نصب تفاوت های زیادی با هم دارند و به همین دلیل نمی توان قیمت آنها را با هم مقایسه کرد، اما می توان به صورت کلی در مورد قیمت ارتزها نکاتی را بیان کنیم.

یکی از مواردی که روی قیمت ارتزها تاثیر می گذارد، اختصاصی بودن آنهاست. ارتزها به صورت آماده در فروشگاه های تجهیزات پزشکی به فروش می روند و افراد می توانند با مراجعه به آنها برای خرید یک ارتز مناسب اقدام کنند. اما گاهی اوقات هست که پزشک صلاح می بیند بیمارش یک نوع ارتز اختصاصی تهیه کرده و آن را نصب کند. در این مواقع، قیمت ارتز افزایش پیدا می کند؛ چرا که ارتز ساخته شده، کاملا با شرایط بیمار تناسب دارد. برای ساخت انواع ارتزها می توانید به کلینیک های ارتوپدی فنی مطرح در کشور، همچون پایار مراجعه کنید. در این کلینیک، انواع پروتز و ارتز ساخته شده و در اختیار متقاضیان قرار داده می شود.

تفاوت ارتز و پروتز چیست؟

حال که متوجه شده اید ارتز چیست، خوب است به سوال دیگری که آن نیز بی ارتباط به بحثمان نیست بپردازیم. این سوال مهم “تفاوت ارتز و پروتز چیست” است. پروتزها که به آنها اندام های مصنوعی نیز گفته می شود به درد کسانی می خورد که درگیر قطع عضو هستند. برای مثال، کسی که در اثر حادثه رانندگی و یا در حادثه در حین کار، دست و پای او قطع شده است می بایست برای ساخت پروتز اقدام کند. پروتزها به فرد کمک می کنند تا بتواند فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرد، در حالی که ارتزها را کسانی نصب می کنند که اندام شان دچار دفورمیتی ساختاری شده است. این گروه برای آنکه این دفورمیتی را درمان و اصلاح کنند بهتر است ارتز را تهیه کرده و به کار ببرند.

دیگر تفاوتی که می توان بین ارتزها و پروتزها مشاهده کرد، بحث اختصاصی بودن آنهاست. خیلی کم پیش می آید که پزشک از بیمار خود بخواهد تا برای ساخت ارتز اختصاصی اقدام کند، اما پروتزها باید حتمابه صورت اختصاصی ساخته شوند تا بتوانند مسئولیتی که به عهده آنها گذاشته شده است به خوبی انجام دهند. برای ساخت پروتزها نیز باید به کلینیک های ارتوپدی فنی مطرح در کشور، همچون پایار مراجعه کرد. در این مراکز، از اندام باقیمانده قالب گیری می شود و بر اساس قالب تهیه شده، یک عضو مصنوعی ساخته می شود.

بریس پا چیست؟ تفاوت آن با ارتز چیست؟

بریس پا چیست؟ تفاوت آن با ارتز چیست؟

به سوال ارتز چیست، جواب دادیم و حال می خواهیم در مورد واژه دیگری که آن نیز ممکن است به گوش برخی ها خورده باشد، نکاتی را بیان کنیم. این واژه بریس است و توصیه می کنیم اگر نمی دانید بریس پا چیست، این قسمت را با دقت بیشتری مطالعه کنید.

بریس ها، به وسایل پزشکی گفته می شود که برای اصلاح ناهنجاری، جلوگیری از گسترش ناهنجاری، کنترل برخی حرکت های ناخواسته و یا بهبود عملکرد در برخی بخش های متحرک بدن، توسط پزشکان تجویز می شود. بریس ها را می توان به صورت سفارشی نیز ساخت که برای ساخت آنها با ید به کلینیک های ارتوپدی فنی مراجعه کنید.

 اگر یادتان باشد، ارتزها نیز دقیقا همین وظایف را به عهده داشتند و با توجه به این نکته، می توانیم بگوییم که ارتزها و بریس ها هیچ تفاوتی با هم ندارند و هر دو به یک چیز اشاره می کنند. به بیان دیگر، بریس نام دیگر ارتز است. همه اهداف و همه کاربردهایی که ارتزها دارند در بریس ها نیز مشاهده می شود و به همین خاطر است که می گوییم این دو هیچ تفاوتی با هم ندارند و شما می توانید از هر دو واژه استفاده کنید.

برای راه برای تهیه ارتز چیست؟

بهترین راه برای تهیه ارتز چیست؟

بعد از آنکه متوجه شدید ارتز چیست و تفاوت آن با بریس و پروتز در چه می باشد، نوبت به آن است که در مورد روش های تهیه ارتزها نیز نکاتی را بیان کنیم. برای تهیه ارتزها روش های متفاوتی را می توان پیشنهاد کرد. یکی از این روش ها، مراجعه کردن به فروشگاه های تجهیزات پزشکی است که در شهر محل سکونت تان وجود دارد.

دیگر روشی که می توانیم برای تهیه ارتزها پیشنهاد دهیم مراجعه کردن به برخی کلینیک های ارتوپدی فنی در کشور، همچون پایار است. این کلینیک، هم ارتزهای آماده دارد و هم می تواند ارتزهای اختصاصی برای شما بسازد و در اختیارتان قرار دهد. ارتزهای اختصاصی، باید با صلاحدید پزشک و در صورتی که او نیاز دانست تهیه شوند. این ارتزها مطابق با ساختار و بدن فرد ساخته می شوند و به همین دلیل، اثرات درمانی سریع تر و بهتری از خود نشان می دهند.

برخی فروشگاه های آنلاین نیز ارتز می فروشند که می توان از این طریق نیز برای خرید اقدام کرد. اما ما خرید به این شکل را توصیه نمی کنیم؛ چرا که ممکن است ارتزی که به دست شما می رسد مشکل داشته باشد و اگر فروشگاهی که ارتز را از آن خریده اید در قبال محصولات خراب مسئولیتی نداشته باشد، پول شما به هدر می رود. پس، اگر برای شما مقدور است توصیه می کنیم حتما به کلینیک های ارتوپدی فنی مراجعه کرده و ارتزها را از آنها تهیه کنید.

کلام آخر

ارتز چیست، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم با توجه به نکاتی که بیان کردیم به خوبی متوجه شده باشید که ارتزها به چه منظوری نصب می شوند و چه تفاوتی بین آنها و پروتزها وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *