علت کج شدن انگشت های پا در کودکان، موضوعی است که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم. اگر کودکی دارید که با این مساله دست و پنجه نرم می کند ادامه مقاله را مطالعه کنید.
در ضمن، پیشنهاد می کنیم مقاله انحراف شست پا چیست را نیز مطالعه کنید؛ زیرا انحراف شست پا یکی از عوارضی است که در برخی ها به چشم می خورد و مشکلاتی را برای آنها به وجود می آورد. خواندن این دو مقاله به افزایش اطلاعات شما در مورد کج شدن انگشتان پا کمک می کند.
علت اینکه انگشتان پا در کودکان کج می شود می تواند به علت چرخیدن یکی از قسمت های تحتانی بدن او باشد. اگر چرخش در یکی از قسمت های زیر اتفاق افتاده باشد، انگشتان کودک کج می شود:
1- چرخش ران کودک
وقتی که استخوان ران کودک به داخل می چرخد لگن نیز به سمت داخل چرخش می کند. وقتی کودک رشد می کند و بزرگ می شود، همزمان با رشد استخوان ها، چرخیدن استخوان لگن نیز بهبود پیدا کرده در محل درست و صحیح خود قرار می گیرد و همین عامل باعث می شود که کج شدن انگشتان پا از بین برود.
2- چرخش در استخوان ساق پا
به دلیل فشار به جنین و یا به دلیل موقعیتی که جنین در آن قرار گرفته است، گاهی نیز اتفاق می افتد که استخوان ساق پا دچار چرخش شود، و وقتی که استخوان ساق پا دچار چرخش می شود، انگشتان نیز می چرخند. اگر علت کج شدن انگشتان پا در کودکان، چرخش استخوان ساق پا باشد، نیازی به نگرانی نیست؛ چرا که چرخش در استخوان ساق پا نیز به مرور زمان بهبود پیدا کرده و انگشتان کج پا صاف می شوند.
3- متاتارسوس ادکتوس
متاتارسوس ادکتوس نیز می تواند دیگر دلیل کج شدن انگشتان پا باشد. وقتی که چرخش در قسمت جلویی کف پا اتفاق می افتد و بقیه قسمت های پا در جای خود قرار دارند، متاتارتاس ادکتوس به وجود می اید. این عارضه یکی از شایع ترین و رایج ترین دلایل کج شدن انگشتان پا در کودکان است و در همان زمانی که نوزادان به دنیا می آیند در آنها به چشم می خورد.
کج شدن انگشتان پا، فقط مختص کودکان نیست و این عارضه ممکن است در بزرگسالان نیز اتفاق افتد. کج شدن انگشتان پا در کودکان و بزرگسالان را می توان با اقدام برای ساخت و پرداخت قیمت کفش و کفی طبی برطرف و حل کرد.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
کمربند ارگو فلکس چیست؟ هر آنچه که باید بدانید
کمربند قرقره ای چیست؟نحوه بستن کمربند قرقره ای
یکی دیگر از ناهنجاری هایی که ممکن است کودکان را به خود درگیر کند، هالوکس والگوس است. هالوکس والگوس در کودکان، همان کج شدن انگشتان پا به شمار می رود. در این عارضه، انگشت شست پا به سمت سایر انگشت ها متمایل شده و در کنار خارجی انگشت یک زائده به چشم می خورد. فشاری که انگشت شست پای کج شده ایجاد می کند باعث می شود که سایر انگشتان نیز کج شوند. به هالوکس والگوس، قوز انگشت شست پا نیز گفته می شود و برخی از پزشکان از این اصطلاح برای کج شدن یا هالوکس والگوس استفاده می کنند.
با توضیحاتی که بیان کردیم و گفتیم که کج شدن انگشت های پا و هالوکس والگوس، در واقع به یک نوع عارضه اشاره می کنند، پس، می توانیم بگوییم که علت کج شدن انگشتان پا در کودکان با علت هالوکس والگوس در کودکان هیچ تفاوتی ندارد. ضمنا، خوب است بدانید که روش های درمانی این دو عارضه نیز یکی بوده و هیچ تفاوتی با هم ندارند و تنها چیزی که باعث تفاوت شان شده است، نامی است که این عارضه را با آن نام صدا می زنند.
برای آنکه بتوان علت کج شدن انگشتان پا در کودکان را تشخیص داد باید به پزشکان مراجعه کرد. آنها می توانند کودک را به صورت دقیق و جزئی بررسی کرده و علت اینکه چرا انگشتان پای کودک دچار کجی شده است بیان کنند. پزشکان با تجربه، بهترین راه درمان را که یکی از آنها می تواند اقدام برای ساخت کفش و کفی طبی باشد، معرفی می کنند.
یکی از روش هایی که می توان به کمک آن تشخیص داد که آیا انگشتان پای کودک کج شده است یا خیر، بررسی پا است. اگر کج شدن به د لیل متاتارسوس ادکتوس باشد، نیمه جلویی پا به سمت داخل پا متمایل شده است، اما ران، ساق و پشت ساق در وضعیت طبیعی قرار دارد. برای بررسی این علت می بایست کودک به پشت بخوابد تا بتوان راحت تر آن را بررسی کرد.
دیگر روشی که می توان به کمک آن تشخیص داد که آیا انگشتان پای کودک کج شده است یا خیر، فاصله زیادی است که بین انگشت شست پا و انگشت دوم ایجاد شده است. اگر بین انگشتان شست و انگشت دوم فاصله زیادی ایجاد شده باشد به این معنی است که انگشتان پای کودک کج شده و نیاز به درمان دارد.
اگر بتوانید پزشکان متخصص را بیابید و برای پیدا کردن علت سوار شدن انگشتان پا روی هم به آنها مراجعه کنید، هم، علت این عارضه را به شما خواهند گفت و هم اینکه بهترین روش درمان را به شما معرفی خواهند کرد. این بهترین کاری است که می توانید برای کودک خود انجام دهید.
چگونه انگشتان کج پا را صاف کنیم؟اصلاح انگشتان پا
ساخت و خرید بهترین اسپلینت هالوکس والگوس
حال که می دانیم علت کج شدن انگشتان پا در کودکان چیست، خوب است در مورد روش های درمان نیز صحبت کرده و آنها را به شما معرفی کنیم. یکی از خبرهای خوبی که در مورد کج شدن انگشتان پا در کودکان داریم این است که در اغلب موارد، کجی انگشتان پا قبل از آنکه کودک به سن 8 سالگی برسد به خودی خود درمان شده و هیچ نیازی نیست که برای درمان آن اقدام کرد. البته، واقعیتی که در اینجا باید اشاره کنیم این است که کودکان مبتلا به کجی انگشتان ممکن است نتوانند به مانند سایر کودکان، بازی کنند، راه بروند و یا بدوند. این موضوعی است که والدین می بایست به آن توجه و دقت داشته باشند.
در گذشته برای درمان کج انگشتان پا از روش هایی مانند بستن آتل، گرفتن گچ و یا بستن آتل و یا حتی در برخی مواقع، از عمل جراحی استفاده می کردند، اما امروزه، با دانستن این موضوع که در برخی موارد کج شدن انگشتان پا به خودی خود درمان می شود باعث شده که برخی والدین برای درمان اقدام نکنند. البته، خاطر نشان می کنیم مواقعی که اثرات ناشی از کجی انگشتان پا، طولانی و ماندگار است نیاز است که حتما برای درمان اقدام شود. والدینی که نگران کج شدن انگشتان پای خود هستند می توانند برای کودک خود را نزد پزشک برده و برای درمان به موقع از او کمک بخواهند.
کلام آخر
علت کج شدن انگشتان پا در کودکان، روش های درمان و اینکه چگونه این عارضه را تشخیص می دهند از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. ما در این مقاله گفتیم که یکی از بهترین راه ها برای درمان کجی انگشتان پا، پوشیدن کفش و کفی طبی است که برای ساخت آن می توانید به کلینیک های ارتوپد فنی معتبر در کشور، همچون پایار مراجعه کنید. این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند و شما می توانید طی صحبت با کارشناسان این مجموعه در جریان قیمت ساخت دست مصنوعی نیز قرار بگیرید.