استئوآرتریت چیست؟⭐هر آنچه از استئوآرتریت باید بدانید

استئوآرتریت چیست

یکی از عوارض و بیماری هایی که ممکن است برای هر کسی پیش آید، استئوآرتریت است. اگر در مورد این بیماری، روش های درمان و علت بروز آن چیزی نمی دانید در ادامه این مقاله از مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی با ما همراه باشید.

استئوآرتریت چیست؟ علت بیماری استئوآرتریت چیست؟

یکی از بیماری هایی که ممکن است هر یک ما را به خود درگیر کند، بیماری استئوآرتریت است. این بیماری، یکی از انواع آرتریت (التهاب مفاصل) به شمار می رود و نقطه هدف آن نیز مفصل هایی است که در قسمت های مختلف بدن مانند دست، زانو، پا و کمر قرار گرفته اند. این بیماری ممکن است انگشت های دست، آرنج ها و شانه را نیز مورد حمله قرار دهد. استئوآرتریت، روی غضروف ها تاثیر گذاشته و باعث می شود که آنها دچار ساییدگی و فرسودگی شوند. در اغلب موارد، وقتی که استئوآرتریت بروز پیدا می کند غضروف، از بین رفته و استخوان ها روی هم قرار می گیرند. این روی هم قرارگیری استخوان ها باعث ایجاد یک درد بسیار آزار دهنده خواهد شد و به همین سبب بیماران مجبور می شوند که برای درمان از روش های مختلف، مانند نصب ارتز دست استفاده کنند.

سوالی که ممکن است برای برخی ها ایجاد شود سوال “علت بیماری استئوآرتریت چیست” است. یکی از مهم ترین علت هایی که باعث بروز این بیماری می شود تحلیل رفتن غضروف هایی است که انتهای استخوان ها را پوشانده است. غضروف ها، یک بافت سفت و لغزنده اند که باعث می شوند استخوان ها بدون هیچ اصطکاک و سایشی روی هم حرکت کنند. وقتی که غضروف ها بین می روند استخوان ها نیز روی هم می لغزند و استئوآرتریت ایجاد می شود. برای آنکه متوجه تفاوت این نوع آرتریت با سایر انواع آن شوید توصیه می کنیم مقاله روماتیسم مفصلی را مطالعه کنید.

بهترین روش درمان استئوآرتریت چیست؟

حال که متوجه شده اید استئوآرتریت چیست، خوب است در مورد عواملی که باعث از بین رفتن غضروف ها می شوند نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم. عواملی که در زیر نام می بریم به مرور زمان غضروف هایی که در مفصل ها قرار گرفته اند از بین می برند:

  • با افزایش سن، خطر ابتلا به استئوآرتریت بیشتر می شود.
  • از بین رفتن غضروف ها و شروع بیماری استئوآرتریت در خانم ها بیش از آقایان است و خانم ها نیاز بیشتری به نصب ارتز زانو پیدا می کنند.
  • کسانی که وزن بالایی دارند، فشار زیادی به مفصل های خود وارد می کنند. همین عامل خود سبب می شود که به مرور زمان، غضروف ها تحلیل رفته و بیماری استئوآرتریت ایجاد شود.
  • در برخی ها نیز تحلیل رفتن غضروف ها و ایجاد بیماری استئوآرتریت، ارثی است و ژن ها روی بروز آن تاثیر زیادی دارند.
  • آسیب هایی که در اثر فعالیت به مفصل ها وارد می شود نیز روی بروز بیماری استئوآرتریت تاثیر زیادی دارد و افراد را مجبور به نصب ارتز شانه می کند.
  • از دیگر دلایلی که می توانیم در پاسخ به سوال علت استئوآرتریت چیست، بدهیم، وارد آوردن فشارهای متوالی به مفاصل است. کسانی در اثر ورزش و یا به خاطر شغل شان، فشارهای دائم و متوالی به مفصل ها وارد می کنند نباید ابتلا به این بیماری را دور از انتظار بدانند.
  • بدشکلی استخوان ها نیز باعث ابتلای فرد به آرتروز می شود. بعضی ها با وجود بدشکلی استخوان ها به دنیا می آیند و به همین دلیل است که در این گروه، میزان ابتلا به آرتروز بیشتر است.
  • دیابت و هموکروماتوز یا همان افزایش آهن در بدن نیز ممکن است باعث شود که فرد به بیماری آرتروز مبتلا شود.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ساخت کفش و کفی طبی با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

درمان استئوآرتریت چیست

علائم استئوآرتریت چیست؟

حال که دانستید استئوآرتریت چیست، خوب است در مورد علائم آن نیز صحبت کنیم. شناخت علائم به ما کمک می کند تا بتوانیم هر چه زودتر برای درمان آن اقدام کنیم. علائم استئوآرتریت به این شرح است:

  • یکی از علامت هایی که اغلب افراد مبتلا به استئوآرتریت مشاهده می کنند، تورم است. تورم به دلیل ملتهب شودن بافت نرم قرار گرفته در اطراف مفصل ها ایجاد می شود.
  • سفت شدن مفصل ها نیز دیگر علامتی است که این گروه مشاهده می کنند. برخی ها وقتی که بیدار می شوند و یا بعد از آنکه مدتی را بدون حرکت باقی می مانند با این علامت مواجه می شوند.
  • کاهش میزان انعطاف پذیری فرد نیز دیگر علامتی است که این گروه مشاهده می شود. مبتلایان به استئوآرتریت، با کاهش دامنه حرکتی مواجه می شوند.
  • احساس درد در حین و یا بعد از حرکت، دیگر علامت شایع در بین کسانی است که به استئوآرتریت مبتلا شده اند. حتی در زمان لمس به صورت ملایم نیز این درد حس می شود.
  • کسانی که استئوآرتریت دارند ممکن است حس کنند که مفصل های آنها ساییده است. برخی از مبتلایان به این بیماری از شنیدن صدایی مانند صدای ترک خوردن شکایت می کنند.
  • تشکیل خارهای استخوان در اطراف مفصل آسیب دیده دیگر علامت ابتلا به این بیماری است.
علت استئوآرتریت چیست

با بهترین دارو برای درمان استئوآرتریت آشنا شوید!؟

به دنبال تکمیل بحث، پیرامون استئوآرتریت چیست، می خواهیم در مورد روش های درمان این عارضه نیز صحبت کرده و اطلاعاتی را در این خصوص به شما بدهیم. از جمله داروهای موثر برای درمان استئوآرتریت می توان به این موارد اشاره داشت:

1- داروهای مسکن خوراکی

داروهای مسکن که به صورت خوراکی تجویز می شوند به کاهش درد در بیماران مبتلا به استئوآرتریت کمک می کنند. کسانی که استئوآرتریت دارند باید به خاطر داشته باشند که این داروها باعث کاهش تورم نمی شوند.

2- مسکن های موضعی

مسکن های موضعی را می توان بدون نسخه پزشک نیز مصرف کرد. این داروها به شکل ژل، کرم و پچ (داروهایی که به صورت موضعی روی پوست قرار می گیرند) هستند. افراد می توانند این داروها را تهیه کرده، روی پوست خود بزنند و شاهد کاهش درد خود باشند.

3- داروهای کورتیکواستروئید

دیگر پاسخی که می توانیم به سوال بهترین دارو برای استئوآرتریت چیست بدهیم، داروهای کورتیکواستروئید هستند. این داروها، هم به صورت خوراکی و هم به صورت تزریقی موجود هستند و مصرف آنها در صورت صلاحدید پزشک و درج آن در نسخه امکان پذیر است.

4-دولوکستین

دولوکستین از جمله داروهای  افسردگی است برخی پزشکان ممکن است برای آنکه دردهای اسکلتی -عضلانی فرد را از بین ببرند آن را تجویر کنند.

5- داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی

داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی دیگر دارو برای درمان استئوآرتریت هستند. این داروها از جمله داروهایی هستند که به کاهش درد و تورم فرد مبتلا به استئوآرتریت کمک می کنند. سعی کنید تا جایی که می توانید داروهای خوراکی را با مشاوره پزشک مصرف کرده و هیچ دارویی را خودسرانه مصرف نکنید.

بهترین روش های درمان استئوآرتریت زانو چیست؟

نکته ای که در خصوص تکمیل جوابدهی به سوال استئوآرتریت چیست، باید به شما بگوییم، این است که استئوآرتریت در قسمت های مختلف بدن ممکن است مشاهده شود و به همین دلیل است که روش های درمان متفاوتی برای درمان پیشنهاد می کنند. از آنجایی که زانوها نیز یکی از جاهایی هستند که بیماری آرتروز در آن ایجاد می شود، ما تصمیم گرفتیم که در مورد روش های درمان استئوآرتریت زانو نکاتی را در اختیار شما قرار دهیم:

1- کاهش وزن

زانوهای ما تحت فشار هستند و اگر وزن فرد، خیلی بالا باشد فشار زیادی به زانوها وارد آمده و باعث ایجاد درد در این قسمت می شود. اگر افراد سعی کنند حتی چند کیلوگرم کاه شوزن داشته باشند این فشار، کمتر شده و فرد درد کمتری را نیز حس می کند.

کلام آخر

استئوآرتریت چیست، روش های درمان آن، علل و عوامل خطرساز برای بروز آن از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. موضوعی که لازم می دانیم خاطر نشان کنیم این است که در صورتی که پزشک صلاح ببیند فرد می بایست از ارتزهای اختصاصی استفاده کند، او می بایست به کلینیک های ارتوپد فنی از جمله پایار مراجعه کند. این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعال بوده و افراد برای درمان قیمت ساخت پروتز مچ پا می توانند با این مجموعه در تماس باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *