متاتارس چیست؟ درمان درد های کف پا با پد متاتارس

متاتارس چیست؟ نحوه درمان درد های کف پا با پد متاتارس

آیا می دانید متاتارس چیست و چگونه می توان با استفاده از پد متاتارس، دردهای کف پا را درمان کرد؟ و یا فواید استفاده از پد متاتارس چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟ این ها موضوعاتی است که در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. اگر چنین پرسش هایی در ذهن شما نیز ایجاد شده، لطفاً تا آخر با ما همراه شوید.

متاتارس چیست؟

متاتارس، به بخشی از استخوان های جلویی پا گفته می شود که مابین استخوان های پنجه و تارسال ها قرار گرفته اند. متاتارس از قسمت داخل به بیرون، شماره گذاری می شود؛ بر این اساس 1 تا 5 متاتارس خواهیم داشت. اما پد متاتارس چیست و چه کاربردی دارد؟

وقتی از پد متاتارس صحبت می کنیم، مقصودمان نوعی پد است که قوس میانی پا را تحت پوشش قرار می دهد. منظور از قوس میانی، قوسی بوده که در پشت پنجه پا قرار گرفته است. وقتی که پد متاتارس در جای درست خود قرار می گیرد، به فضای پشت پنجه پا فشار وارد می کند و این در حالی است که به ناحیه زیر پنجه فشاری نخواهد آمد.

بیمارانی که از کیسولیت، درد در پنجه پا، نوروم، متاتارسالژی و… رنج می برند، می توانند با استفاده از پد متاتارس، مشکل به وجود آمده برای پای خود را بهبود بخشند. پرواضح است که قرار دادن پد متاتارس برای بیماران چندان خوشایند نیست و حتی ممکن است مشکل پای آن ها را بدتر کند. اما انتخاب یک پد مناسب که از جنس خوبی برخوردار باشد و از نظر اندازه، کاملاً متناسب با پای بیمار به نظر برسد، در کاهش عوارض استفاده از پد متاتارس کمک کننده خواهد بود.

خوشبختانه تنوع سایزی گسترده ای که در ارائه انواع پد متاتارس می بینیم، فرصت بسیار خوبی را در اختیار بیماران قرار می دهد تا مناسب ترین گزینه را انتخاب نمایند و از کارایی آن بهره مند شوند.

آسیب دیدگی متاتارس چیست و چه کسانی باید از پد متاتارس استفاده کنند؟

مهم ترین آسیبی که متاتارس را تهدید می کند، شکستگی است. اولین و مهم ترین عامل شکستگی، ضربه دیدن پا است. مثلاً هر آن ممکن است شی سنگینی بر روی پای شما بیفتد و متاتارس دچار شکستگی گردد. شکستگی متاتارس در ورزشکاران بسیار رایج است. این افراد شکستگی های ناقص بر اثر فشار را تجربه می کنند.

جابجایی شدید، دیگر آسیبی است که متاتارس را تهدید می  کند. اگر در یک سانحه، پا با خشونت و به یکباره برگردد، ماهیچه فیبولاریس برویس دچار پارگی شده و متاتارس، آسیب جدی خواهد دید.

و اما درد ناحیه قدامی همیشه بر اثر صدمات و آسیب دیدگی متاتارس نیست؛ برخی اوقات دلایل دیگری را نیز برای این عارضه می توان عنوان کرد که در ادامه با برخی از آن ها آشنا خواهید شد.

چه عواملی زمینه ساز بروز درد ناحیه قدامی کف پا هستند:

  • زگیل کف پا: زگیل ها که بر اثر فعالیت ویروس ها ایجاد می شوند، معمولاً بی خطر اند و با گذشت زمان برطرف می شوند.
  • متاتارسالژی: وقتی از متاتارسالژی صحبت می کنیم، منظورمان مجموعه بیماری های قسمت جلویی کف پا است که به دلایل مختلف دچار درد و ناراحتی شده اند.
  • آرتریت روماتوئید: آرتریت روماتوئید، نوعی بیماری التهابی محسوب می شود که تاثیرات منفی بر مفاصل بدن دارد. این بیماری ممکن است ناحیه قدامی پا را نیز درگیر نماید.
  • نوروم: چنانچه عصبی که از قسمت پنجه پا می گذرد، ضخیم شود، درد و سوزش ایجاد می گردد. این عارضه که تحت عنوان نوروم شناخته می شود، غالباً در میان انگشتان سوم و چهارم رخ می دهد.
  • بورسیت پا: منظور از بورسیت، التهاب کیسه هایی است که حاوی مایع هستند. این کیسه ها، شبیه یک بالشتک ضربه گیر به نظر می رسند که گاه با درد و التهاب همراه می شود و حرکت آن محدود می گردد. درد و التهاب بورسیت، صبح ها بیشتر است.

هدف ما از بر شمردن مشکلاتی که ممکن است در بخش قدامی پا رخ دهد، معرفی هرچه بهتر پد متاتارس و تاثیر آن در برطرف نمودن این آسیب ها بود. اگر شما نیز با هر یک از این مسائل رو به رو شدید، می توانید با استفاده از پد متاتارس، روند بهبود خود را تسریع نمایید.

متاتارس چیست

نحوه درمان درد های کف پا با پد متاتارس

پد حمایتی متاتارس، با پشتیبانی کامل از استخوان متاتارس که پشت پنجه پا قرار گرفته است، فشار روی پنجه را به طرز قابل توجهی کاهش خواهد داد. پد متاتارس، فشار را بر روی محور استخوان های کف پا توزیع می کند و لذا فشار دیگر روی نقطه خاصی نخواهد بود. در بیانی بهتر، سر متاتارس، با استفاده از این پد پوشیده می شود و سبب انتقال آن به بخش کناری خواهد شد.

اگرچه پد متاتارس روی پنجه پا قرار می گیرد اما نمی توان از آن انتظار داشت که مانند یک بالشتک عمل کند. این پد در قسمت قدامی قرار می گیرد و تنها به شرطی که در جای مناسب قرار گیرد، از فشار بر ناحیه قدامی می کاهد.

پیدا کردن محل مناسبی که بتوان پد را روی آن قرار داد، بسیار مهم است. باید با آزمون و خطا، این نقطه را پیدا کرد. به نظر می رسد که تطبیق و تغییر، به شما در پیدا کردن جای مناسب کمک کند.

 

بهترین پد متاتارس

پد متاتارس بسته به اینکه چه متریالی در ساخت آن مورد استفاده قرار گرفته، انواع مختلفی دارد. البته همه پدهای متاتارس، یک وظیفه مهم دارند و آن، کمک به کاهش درد پا می باشد.

جنس پد متاتارس چیست؟

  • فوم پلی اورتان: ویژگی مهم پد ساخته شده با فوم پلی اورتان، انعطاف پذیری بسیار بالای آن است.
  • پلی استر: نمد پشمی یا پلی استر، ماده ای مقاوم و مستحکم است که انعطاف پذیری آن قابل قبول بوده و گزینه مناسبی برای ساخت پد متاتارس است. البته نقطه ضعفی که این جنس از پدها دارند، دیر خشک شدن است.
  • چرم و لاتکس: مواد لاتکس به دلیل پایداری و استحکامی که دارند، گزینه قابل اعتمادی برای ساخت پد متاتارس به نظر می رسند؛ به ویژه که از چرم برای تقویت این استحکام استفاده می شود. اما مشکل اینجاست که برخی از افراد به مواد لاتکس حساسیت دارند و نمی توانند از چنین پدهایی استفاده کنند.

با همه این تفاسیر، اگر از ما بپرسید که ویژگی بهترین پد متاتارس چیست، می گوییم پدی که دو معیار مهم استحکام و انعطاف پذیری را بتوان در آن یافت! چنین محصولی می بایست از خواص ضد میکروبی برخوردار باشد و بوی نامطبوع ناشی از رشد باکتری ها را کاهش دهد.

گاه آنچه که به عنوان پدهای متاتارس در بازار به فروش می رسند، بالشتک های قدامی پا هستند که درد را کاهش می دهند، اما تاثیر چندانی در پایین آوردن درد متاتارسالوژی در دراز مدت ندارند و مشکلات زمینه ای به وجود آورنده بیماری را رفع نمی کنند. این بالشتک ها از مواد ژلی ساخته شده اند و خاصیت کشسانی دارند. به همین دلیل می توانند ضربات وارده را جذب نمایند.

 

فواید استفاده از پد متاتارس چیست؟

پد متاتارس، از نظر اندازه کوچک است و به گونه ای طراحی شده که به راحتی در قسمت قوس دار کفش پا قرار گیرد. این بخش سینه ی پا است و زیر توپی پا قرار می گیرد تا از متاتارس حفاظت نماید.

اما فواید پد متاتارس چیست:

  • همه ما برای رفتن به محیط های مختلف، ملزم به پوشیدن کفش هستیم. یک کفش خوب و مناسب، کفشی است که به تمامی بخش های پا، فضای لازم برای حرکت کردن را می دهد و آن را دچار فشار و انقباض نمی کند. با این حال، پوشیدن کفش برای کسانی که از آسیب های ناحیه قدامی پا رنج می برند، بسیار سخت و طاقت فرسا است. استفاده از پد متاتارس، می تواند به راحتی پای آن ها کمک شایانی نماید. پد متاتارس، وزن بدن را به صورت مساوی در بیشتر قسمت های پا پخش می نماید و تغییراتی که پدید می آورد، از هر نظر مثبت است.

 

  • بسیاری از کفش های سنتی، قالب پنجه باریک دارند و روی سر استخوان متاتارس و برجستگی هر بند از انگشتان، تاثیر می گذارند و این فشار را به روی پا و حتی زانوها منتقل می کنند. اما از آنجایی که مهم ترین رگ های خونی و اعصاب از انگشتان پا گذر می کند، ضروری است که با استفاده از پد متاتارس، فشار را از روی آن ها بردارید. این پدها فضای زیادی را برای عبور کردن رگ های خونی ایجاد کرده و به جدا شدن استخوان ها کمک می کنند. پد متاتارس، با طراحی منحنی خود، سرهای استخوان متاتارس را پخش و به عبارت دیگر جدا می کند.

 

  • پنجه های نوک تیز کفش، کفش های پاشنه بلند و کفی های سفت، همه و همه باعث کج شدن انگشتان پا می شوند. در واقع فشاری که به پا وارد می شود، تعادل بین عضلات و تاندون ها در پا را از بین می برد و این باعث کج شدن انگشتان پا خواهد شد. پد متاتارس، با تقویت و هماهنگ نمودن انگشتان کج پا، تاثیرات خود را اصلاح فرم انگشتان پا نشان می دهد.

 

پد متاتارس

جراحی متاتارس چیست؟

گاهی اوقات، شدت ضرباتی که به پا وارد می شود آنقدر سنگین است که به کمک برخی روش های درمانی ساده از جمله پد، نمی توان آن را درمان کرد. یکی از روش های درمانی متاتارس که باید توسط پزشکان و جراحان خبره صورت گیرد، جراحی است.

برای اطلاعات کسانی که نمی دانند جراحی متاتارس چیست، باید بگوییم که این روش، یک نوع عمل جراحی باز به شمار می رود و برای انجام آن بیمار باید بیهوش شود. جراح، بیمار را بی هوش کرده، پوست پای او را باز می کند و متاتارس را در جای خود قرار می دهد. جراح، از وسایلی چون وایر و پلاک، پیچ و پین استفاده می کند تا استخوان از جای خود تکان نخورده و جا به جا نشود.

بعد از آنکه عمل جراحی به پایان رسید، برای آنکه فشار اضافی و زیادی به پا وارد نشود، به پای بیمار اسپلینت یا آتیل وصل شده و پزشک به او توصیه می کند تا زمانی که استخوان هایش به صورت کامل جوش بخورد، با استفاده از عصا راه برود. اگر توصیه هایی که پزشک به بیمار خود می کند، به درستی رعایت شود معمولا بعد از چند هفته، بهبودی حاصل شده و فرد می تواند به زندگی عادی و روزانه خود بازگردد.

بهترین روش درمان شکستگی استخوان متاتارس چیست؟

مدت زمان جوش خوردن استخوان متاتارس چقدر است؟

در ادامه پاسخ به سوال متاتارس چیست لازم می دانیم در خصوص مدت زمان جوش خوردن استخوان متاتارس نیز نکاتی را بیان کنیم. کسانی که دچار شکستگی متاتارس شده اند باید حدود 6 تا 8 هفته صبر کرده و به خود زمان بدهند تا این مشکل به صورت کامل حل و برطرف شود. برای کسانی که ورزش کار هستند ممکن است این مدت زمان اندکی طولانی تر باشد. در کودکان، جوش خوردگی این شکستگی در کمترین مدت زمان صورت می گیرد.

برای آنکه زمان جوش خوردن استخوان متاتارس کوتاه تر شود بهتر است بیمار تا زمانی که پزشک تشخیص می دهد از آتل استفاده کند. آتل، حدود 4 هفته روی پای فرد قرار می گیرد. بعد از تمام شدن این مدت زمان، بیمار می تواند آتل را برداشته  و بعد از آن به کمک عصا، روی هر دو پای خود راه برود. توصیه می کنیم برای کوتاه تر کردن دوران جوش خوردگی ناشی از شکستگی متاتارس به همه توصیه هایی که پزشک به شما داده است عمل کنید. امیدواریم با توجه به توضیحاتی که در خصوص متاتارس چیست بیان کردیم اطلاعات کاملی را در مورد آن به دست آورده باشید.

دلایل شکستگی متاتارس

دلایل شکستگی متاتارس چیست؟

یکی از سوالاتی که برای برخی ها ممکن است ایجاد شود این است که شکستگی متاتارس چیست. دو عامل وجود دارد که باعث می شود استخوان متاتارس دچار شکستگی شود؛ این عوامل به شرح زیرند:

1- شکستگی حاد استخوان؛

یکی از عوامل ایجاد شکستگی در استخوان متاتارس، شکستگی حاد استخوانی است. این نوع شکستگی در اثر وارد آمدن مستقیم ضربه به کف پا ایجاد می شود. مثلا، اگر ضربه محکمی به کف پا وارد شود شکستگی حاد استخوان اتفاق می افتد. گاهی اوقات، شکستگی کف پا یا مچ پا نیز باعث می شود که قسمت انتهایی استخوان متاتارس دچار شکستگی شود. رقصندگان باله نیز از جمله کسانی هستند که با این مشکل، زیاد دست و پنجه نرم می کنند. معمولا در این گروه به دلیل فرود آمدن همراه با پرش، این شکستگی ایجاد می شود.

2-شکستگی استرسی؛

از دیگر انواع شکستگی متاتارسی می توان به شکستگی های استرسی اشاره کرد. این نوع شکستگی به دلیل استرس و وارد آمدن فشارهای مداوم و مکرر به استخوان به وجود می آید. کسانی که راهپیمایی های طولانی مدت انجام می دهند بیش از بقیه با این مساله درگیر هستند. البته کسانی که در طی راهپیمایی، اجسام سنگین نیز حمل کرده اند این شکستگی در آنها دیده می شود. اگر دوست دارید بدوید، اما کفش نامناسب به پا می کنید باید بگوییم که متاسفانه در معرض این نوع شکستگی هستید.

جراحی متاتارس چیست؟

روش استفاده از پد متاتارس

پد متاتارس، دارای چسبی است که نصب آن در کفش را بسیار ساده خواهد کرد. در واقع با وجود این چسب، شما می توانید به راحتی پد را در جایی که مناسب است قرار دهید.

منظور از مناسب ترین قسمت، پشت بخش توپی پا است که می بایست موقعیت آن را روی کفش یافته و پد را با استفاده از چسبی که دارد، بر روی کفش بچسبانید. البته یافتن مکان مناسب پد، به نوع بیماری نیز بستگی دارد. اگر متاتارسالوژی، در امتداد متاتارس های چهار و پنج یا دو و سه ایجاد شده باشد، موقعیت پد به کلی تغییر پیدا خواهد کرد.

عوارض عدم درمان استخوان متاتارس چیست؟

عوارض عدم درمان استخوان متاتارس چیست؟

اگر استخوان متاتارس، شکسته باشد باید هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کرد. اگر شما نیز نمی دانید که عوارض عدم درمان متاتارس چیست، مواردی که در ادامه نام برده ایم به دقت مطالعه کنید:

  • شکستگی فشاری به یک شکستگی حاد تبدیل می شود و مشکلات زیادی را برای فرد به وجود می آورد.
  • به دلیل ایجاد تغییر شکل در پا فرد نمی تواند یک کفش مناسب برای خود تهیه کند.
  • حملاتی از جمله حملات التهابی مزمن یا آرتریت مزمن، فرد را به خود درگیر می کند.
  • زخم های مربوط به شکستگی های باز، دچار عفونت می شوند.
  • فرد دردهای طولانی و پیوسته ای را حس می کند.
  • فرد قدرت ایستادن روی پاهای خود را از دست می دهد و نمی تواند روی پاهایش بایستد.
  • افرادی که دیابت دارند، در معرض خطراتی همچون قطع پا قرار می گیرند.

کسانی که نمی خواهند به عوارض یاد شده در بالا گرفتار شوند، بهتر است هر چه سریع تر و با توجه به علائم و نشانه هایی که در بالا اشاره کردیم به پزشکان و متخصصان مراجعه کنند. هر چه اقدام برای درمان سریع تر صورت گیرد، بازه زمانی بهبودی فرد نیز کاهش پیدا کرده و فرد زودتر علائم بهبودی را مشاهده خواهد کرد.

جمع بندی

خوانندگان گرامی؛ احتمالاً تا بدین جای مقاله متوجه شدید که پد متاتارس چیست و چه کاربردی دارد. فراموش نکنید که پد متاتارس، محصولی است که به صورت مستقیم با سلامت پا در ارتباط بوده و لذا دقت به کیفیت آن، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. شما می توانید از طریق سایت ما، اقدام به سفارش بهترین و مناسب ترین نوع از پدهای متاتارس نمایید. البته قبل از هرچیز لازم است که مشاوره و راهنمایی های مورد نیاز برای سفارش پد مورد نظر را دریافت کنید. تیم فعال ارتوپد فنی پایار، در خدمت شما بوده و آماده است تا به سوالاتی که در این زمینه دارید، پاسخ بدهد.

کلینیک ارتوپد فنی پایار توسط دکتر محمد کفیلی لاریمی تاسیس گردیده است. مرکز ارتوپد فنی پایار با بیش از ۲۰ سال سابقه و همکاری با ارگان های خصوصی و دولتی از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران در عرصه ساخت و طراحی انواع پروتز و ارتز در کشور عزیزمان ایران و کشور های حاشیه خلیج همیشه فارس مشغول فعالیت است. از جمله خدمات ارتز و پروتز کلینیک پایار که ارائه می دهد، عبارتند از : پروتز انگشت پا ، پروتز زیر زانو و روی زانو ، پروتز بالای زانو ، پروتز لگن ، پروتز مچ پا ، پروتز مچ دست ، پروتز آرنج (زیر آرنج و روی آرنج و بالای آرنج) ، پروتز انگشت دست ، پروتز چشم ، ارتز مچ پا ، ارتز زانو ، ارتز لگن ، ارتز دست ، ارتز شانه ، ارتز آرنج ، ارتز ستون فقرات ، ارتز  گردن (سر و گردن) ، کفی طبی و کفش طبی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *