قوس زیاد کف پا چیست؟ [هر آنچه که باید بدانید]

قوس زیاد کف پا، یکی از مسائل و مشکلاتی است که برای هر شخصی ممکن است ایجاد شود. اگر در مورد این مشکل چیزی نمی دانید و می خواهید با بهترین روش های درمان آن آشنا شوید، در ادامه این مقاله کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.
قوس زیاد کف پا چیست؟
قوس پا به همان گودی گفته می شود که در کف پایمان به چشم می خورد. اگر به کف پای افراد دقت کنید، می بینید که این قوس در پای برخی ها خیلی زیاد است. این فرد، همان فردی است که گفته می شود کف پای او قوس زیادی دارد. شاید در نگاه اول، این زیاد بودن قوس کف پا مشکلی را ایجاد نکند، اما خبر بدی که داریم این است که زیاد بودن این قوس، باعث بروز برخی مشکلات و ناهنجاری ها برای انسان می شود. به همین جهت است که این گروه می بایست کفی طبی برای قوس کف پا را تهیه کرده و در کفش خود قرار دهند. البته برای درمان این مشکل، راه حل های دیگری نیز وجود دارد که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
از جمله علائم این عارضه می توان به اینها اشاره داشت:
- کسانی که قوس کف پای آنها زیاد است، معمولا در زمان راه رفتن، ورزش کردن و یا ایستادن دردی را حس می کنند. این می تواند یکی از علائم زیاد بودن قوس کف پا باشد.
- پیچ خوردگی مچ پا نیز از دیگر علائم زیاد بودن قوس کف پا است.
- بروز انگشت چکشی یا انگشت خمیده نیز دیگر علامت کسانی است که قوس پای آنها زیاد است.
- کج شدن پاشنه به سمت داخل نیز می تواند یک نشانه از زیاد بودن قوس کف پا باشد.
- فردی که قوس کف پای او زیاد است در زمان پیدا کردن کفش مناسب با مشکلات زیادی مواجه می شود.
با توجه به توضیحی که در خصوص سوال قوس زیاد کف پا چیست، ارائه کردیم شما می بایست حتما برای درمان این مشکل، یک قدم موثر و جدی بردارید. کفی که این گروه می بایست در کفش خود قرار دهند، باید با پای آنها کاملا متناسب و هماهنگ باشد. برای ساخت کفی های طبی استاندارد خوب است به مراکز ساخت کفش و کفی طبی مراجعه کنید. کارشناسان این مراکز، با گرفتن اسکن از پا کفی کاملا مناسب برای این گروه می سازند.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت کفش و کفی طبی با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

عوارض قوس زیاد کف پا چیست؟
موضوعی که در مورد سوال قوس زیاد کف پا چیست، نگران کننده به نظر می رسد عوارض ناشی از عدم درمان قوس زیاد پا است. عوارض ناشی از این مشکل به شرح زیر است:
1- خم شدن انگشتان پا
یکی از عوارضی که زیاد بودن قوس کف پا با خود به همراه دارد، خم شدن انگشتان کف پا به سمت داخل است. این افراد زمانی که می خواهند کفش بپوشند، انگشت های پای شان را در داخل کفی آن، فرو می کنند. به یاد داشته باشید که این تغییر در انگشتان پا می تواند تاثیرات بدی روی راه رفتن افراد داشته باشد.
2- بی ثبات شدن مچ پا
بی ثباتی مچ پا نیز می تواند ناشی از بالا بودن قوس کف پا باشد. وقتی که مچ پا در شرایطی بی ثبات قرار می گیرد، احتمال آنکه مچ پا دچار پیچ خوردگی شود به چندین برابر افزایش پیدا می کند. برخی ها وقتی که دچار این مشکل می شوند با خود می گویند که ای کاش قیمت کفش و کفی طبی را پرداخته بودیم و دچار این مشکل نمی شدیم.
3- شکستگی استخوان کف پا
زیاد بودن قوس کف پا در افراد باعث می شود که آنها دائما استرس داشته باشند. این استرس داشتن، باعث شکستگی های متعدد مویی در استخوان های پا می شود. خاطر نشان می کنیم، این شکستگی های مکرر، باعث قطع عضو نشده و افراد را مجبور نمی کند که برای پرداخت قیمت ساخت پروتز مچ پا اقدام کنند. در ادامه، خواهیم گفت که بهترین روش های درمان قوس زیاد در کف پا چیست.

بهترین روش های درمان قوس زیاد کف پا چیست؟
اولین چیزی که در مورد سوال روش های درمان قوس زیاد کف پا چیست، باید بدانید این است که برای درمان این مشکل، دو روش جراحی و غیر جراحی وجود دارد که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت:
1- روش های جراحی
- جراحی فیوژن مفصل پا، یکی از انواع عمل های جراحی است که برای درمان قوس زیاد کف پا پیشنهاد می کنند. گاهی اوقات که در اثر تغییر شکل استخوان ها قوس پا زیاد شده است، حرکت مفصل را از بین می برند تا قوس پا به حالت عادی و نرمال خود بازگردد.
- دیگر عمل جراحی توصیه شده برای درمان این مشکل، جراحی استخوان است که در آن، پزشکان استخوان استئوتومی پا را برش می دهند.
- در برخی دیگر از انواع عمل های جراحی، تاندون را انتقال می دهند. وقتی که کشش بیش از حد در ماهیچه ها و یا تاندون ها اتفاق می افتد، قوس پا زیاد می شود. با این عمل جراحی عملکرد پا بهتر می شود.
2- روش های غیر جراحی
- به غیر از جراحی، روش های غیر جراحی نیز برای درمان توصیه می کنند. یکی از این روش ها، ارتزها هستند.
- مهاربندی به کمک ارتز نیز برای ثابت نگه داشتن پا و مچ پا کمک کننده است.
- استفاده از کفش های مخصوص قوس کف پا نیز درمان کننده این عارضه است.
از دیگر پاسخ هایی که می توان به “بهترین روش های درمان قوس زیاد کف پا چیست” داد، نکات زیر هستند:
- کسانی که اضافه وزن دارند و می خواهند قوس کف پای خود را هر چه سریع تر درمان کنند بهتر است برای کاهش اضافه وزن خود اقدام کنند. با این کار، از وارد آمدن فشار به قوس کف پا کاسته می شود و فرد می تواند به درمان زیاد بودن قوس کف پای خود، امید بیشتری داشته باشد.
- اگر به مراکز فروش تجهیزات پزشکی بروید می توانید پدهایی را تهیه کنید که مخصوص افرادی هستند که قوس کف پای آنها زیاد است. این پد فشار وارد آمده به مناطق دردناک پا را به شدت کاهش می دهد.
- برخی تمرین ها و نرمش ها هستند که به فرد کمک می کنند تا قوس زیاد کف پای شان درمان شود. یکی از این تمرین ها برداشتن یک تیله یا توپ با انگشتان پ است. سعی کنید تیله ها یا توپ هایی که روی زمین قرار داده اید با انگشت های پا بردارید و در جای دیگری قرار دهید. دیگر تمریینی که می توان برای درمان این عارضه انجام داد، قرار دادن انگشتان دست بین اگشتان پا و فشار دادن آنها به مدت 10 ثانیه است.
امیدواریم توضیحات ارائه شده در مورد روش های درمان قوس زیاد کف پا چیست، توانسته باشد به شما در درمان این عارضه کمک کند.

کفش مناسب برای کف پای قوس دار چه مشخصاتی دارد؟
برای آنکه بحثمان پیرامون قوس زیاد کف پا چیست را تکمیل کنیم، لازم می دانیم در خصوص کفش مخصوصی که افراد درگیر با قوس کف پا باید بپوشند نکاتی را بیان کنیم. اغلب این کفش ها اختصاصی هستند و افراد برای تهیه آنها باید به کلینیک های ارتوپدی فنی مطرح در کشور همچون پایار مراجعه کنند. ویژگی کفش های ساخته شده در این مجموعه که برای افراد درگیر با قوس زیاد پا مناسب است، به این شرح است:
- این کفش ها کاملا سبک هستند. کسانی که قوس کف پای آنها زیاد است باید از پوشیدن کفش های سنگین به شدت خودداری کنند.
- کفش مخصوص قوس کف پا از پا و قوس آن به خوبی محافظت می کند.
- کسانی که قوس پای آنها زیاد است قادر نیستند فشارهایی که از بیرون به پایشان وارد می شود، جذب کنند. به همین دلیل است که این گروه باید کفش هایی به پا کنند که ضربه گیری خوبی داشته باشد. کفش های طبی استاندارد به خوبی از این مزیت برخوردارند.
کلام آخر
قوس زیاد کف پا چیست، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. علاوه بر این، ما سعی کردیم عوارض این اتفاق و راه های درمان آن را بیان کنیم. امیدواریم نکات گفته شده در افزایش اطلاعات شما کمک کننده بوده باشد.