علت درد ساق پا در بارداری چیست؟ [با راه های درمان آن]

درد ساق پا در بارداری

درد ساق پا در بارداری، یکی از نگرانی های خانم های باردار به شمار می رود که ما در این مقاله از مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در مورد آن نکاتی را با شما در میان بگذاریم؛ پس با ما همراه باشید.

علت ساق درد در دوران باداری چیست؟ آیا درد ساق پا در بارداری خطرناک است؟

ساق درد، یکی از علائمی است که خانم ها معمولا در سه ماه سوم بارداری تجربه اش می کنند. این وضعیت، از جمله مشکلات شایع بوده و برخی از خانم ها زمانی که خواب هستند آن را بیشتر تجربه می کنند. اگر یک خانم باردار برای مدت طولانی در یک وضعیت قرار گیرد نیز این درد را ممکن است تجربه کند. دلایل زیر از جمله دلایل ایجاد کننده این درد هستند:

  • کم آب شدن بدن
  • بالا رفتن وزن
  • کمبود برخی از ویتامین ها در بدن مثل منیزیم، روی و کلسیم.
  • تحرک نداشتن
  • زیاد ورزش کردن
  • خستگی
  • کم شدن میزان انرژی
  • باردار شدن در سن بالا
  • مصرف برخی داروها
  • تاثیر هورمون ها
  • فشار رحم
  • مسدود شدن جریان خون در رگ های قرار گرفته در مسیر قلب به پا
  • نپوشیدن کفش مناسب

آیا درد ساق پا در بارداری خطرناک است، نگران کننده ترین سوالی است که برای خانم های باردارِ درگیر با این درد ممکن است ایجاد شود. در پاسخ به این سوال باید بگوییم، تا زمانی که درد ساق پا در بارداری قابل تحمل باشد، اصلا خطرناک نیست و گاهی اوقات، نیازی نیست که برای درمان آن اقدام خاصی انجام شود؛ چرا که به صورت خود به خودی و با ساخت کفش و کفی طبی، درمان شده و از بین برود.

نکته ای که خانم های باردار باید به آن توجه داشته باشند این است که در صورت درد ساق پای شان به دلیل پوشیدن کفش های نامناسب، بهتر است این گروه حتما کفش های طبی بپوشند. ما در صفحه قیمت کفش و کفی طبی اطلاعات خوبی را در مورد این کفش ها بیان کرده ایم.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

برای درمان درد ساق پا در بارداری چه کنیم؟

درمان خانگی پا درد در بارداری (درد ساق پا در بارداری) چیست؟

در صورتی که درد ساق پا در بارداری باعث ناراحتی یک خانم باردار شده است، او می بایست برای درمان این درد اقدام کند تا دوران بارداری را به سلامت و با کمترین به مشکل به پایان ببرد. اگر به غیر از پا درد، کمر درد نیز دارید مقاله علت کمردرد در بارداری را مطالعه کنید.

ما در اینجا می خواهیم در مورد درمان خانگی پا درد در بارداری نکاتی را به شما یادآوری کنیم؛ این نکات به این شرح اند:

1- ورزش کردن

یکی از بهترین کارها برای کاهش درد ساق پا در دوران بارداری، ورزش کردن و نرمش کردن در خانه است. یکی از بهترین حرکت ها برای ورزش در خانه، این است که روی یک تخت دراز بکشید، یک بالش زیر پای خود بگذارید و انگشتان پای خود را به سمت صورت بکشید و دو مرتبه، انگشت ها را از دور کنید. بهتر است این حرکت 10 بار در روز انجام شود.

2- داشتن یک رژیم غذایی مناسب

از دیگر کارهایی که انجام آن بر یک خانم باردار واجب و لازم به نظر می رسد، داشتن یک رژیم غذایی مناسب است. همان طوری که در بالاتر اشاره کردیم و گفتیم که کم بودن آب در بدن، کم بودن میزان کلسیم و منیزیم باعث درد ساق پا می شوند، خانم های خانه دار باید آب به اندازه کافی بنوشند و حتما مواد غذایی که شامل ریزمغذی های ذکر شده است، در رژیم غذایی روزانه شان بنگجانند.

3- استفاده از روغن های حاوی منیزیم

از دیگر کارهایی که می توان برای درمان این درد بیان کرد، استفاده از روغن هایی است که حاوی منیزیم هستند. خانم های بارداری که درد ساق پا دارند می توانند این روغن ها را تهیه کرده و روی ساق پای خود مالش دهند. این روغن ها می توانند کمک کنند تا گرفتگی ایجاد شده از بین برود و به دنبال آن، درد نیز درمان شود.

علت درد ساق پا در بارداری چیست

برای رفع پا درد در بارداری (درد ساق پا در بارداری) چه ورزش هایی خوب است؟

بعد از آنکه متوجه شدید علت درد ساق پا در بارداری چیست، خوب است در مورد ورزش هایی که به کاهش و رفع پا درد در بارداری کمک می کند نیز صحبت کنیم. خانم هایی که باردار هستند خوب است نرمش های زیر را در خانه انجام دهند تا پا درد آنها کاهش پیدا کند:

1- کشش ساق پا

  • برای انجام این حرکت، ابتدا رو به روی یک دیوار قرار بگیرید و هر دو دست خود را روی دیوار بگارید.
  • سپس، یک پا را بلند کرده و به سمت دیوار ببرید و انگشت های پا را به سمت سقف بکشید.
  • در قدم بعدی، خانم باردار می بایست به سمت دیوار خم شده و سعی کند پای خود را صاف کند تا جایی که کششی را در پشت ساق پا خود حس کند و 20 تا 30 ثانیه در این حالت باقی بماند.
  • تمام مراحلی که در بالا اشاره کردیم برای پای دیگری نیز می بایست انجام شود.

عضلاتی که در این نوع نرمش درگیر هستند، ماهیچه نعلی یا عضله سولئوس و عضله های گاستروکنمیوس هستند. متخصصان توصیه می کنند تا جایی این حرکت ها انجام شود که فشار زیادی به بدن وارد نمی آید و فرد در استخوان های خود دردی را حس نمی کند.

برای رفع پا درد در بارداری (درد ساق پا در بارداری) چه ورزش هایی خوب است؟

برای پیشگیری و رفع پا درد در بارداری چه باید کرد؟

نه تنها درمان درد ساق پا در بارداری از اهمیت بالایی برخوردار بوده، بلکه پیشگیری کردن از آن در نوع خود بسیار مهم و شایان است. به خانم های بارداری که سابقه و تجربه درد ساق پا در طی دوران بارداری را ندارند، توصیه می کنیم کارهای زیر را انجام دهند تا این درد در آنها بروز پیدا نکند:

  • داشتن یک رژیم غذایی درست و مناسب، هم برای درمان درد ساق پا توصیه می شود و هم از جمله روش های پیشگیرانه به شمار می رود. خوب است خانم های باردار، با پزشک خود مشورت کنند تا به آنها یک رژیم غذایی مناسب توصیه کنند.
  • توصیه می شود که خانم های باردار جوراب های بلند بپوشند. فشاری که از این جوراب ها به پا وارد می شود اجازه نمی دهد که مایع در قسمت ساق و مچ پا تجمع پیدا کند و به این شکل، از ایجاد درد در ساق پا نیز جلوگیری می شود.
  • رها کردن پاها نیز می تواند به پیشگیری از ساق درد کمک کند. بهتر است خانم های باردار روزانه به مدت 5 دقیقه، پاهای خود را آزاد و رها کنند. این نیز می تواند کمک کند تا به مرور زمان، ساق درد ایجاد نشود.

روش های درمان و پیشگیری از درد ساق پا تا زمانی می تواند موثر و مفید باشد که درد، خانم باردار را اذیت نکند. اگر باردار هستید و درد ساق پا شما به حدی رسیده که نمی توانید آن را تحمل کنید و یا اگر این درد به حدی است که اجازه نمی دهد به خواب بروید و یا شما را از خواب بیدار می کند، بهتر است هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و در این رابطه با او مشورت کنید. پزشکان، هم علت را تشخیص می دهند و هم می توانند بهترین روش را برای درمان به شما معرفی کنند.

کلام آخر

درد ساق پا در بارداری، روش های درمان و پیشگیری و عللی که باعث بروز این درد می شود، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم با نکاتی که بیان کردیم دوران بارداری خوب و راحتی را تجربه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *