10 علت درد ساق پا در زنان و آقایان در سنین مختلف

دانستن اینکه علت درد ساق پا چیست، برای کسانی که با این مساله و مشکل درگیر هستند، یک مساله حیاتی است. اگر در این رابطه اطلاعات زیادی ندارید، توصیه می کنیم ادامه این مقاله کلینیک ارتوپدی فنی پایار را مطالعه کنید.

10 دلیل درد ساق پا چیست؟

دردی که در ساق پا حس می کنید، نشات گرفته از دلایلی است که می خواهیم در مورد آنها با شما صحبت کنیم. این دلایل به این شرح هستند:

1-ایجاد گرفتگی در عضله های پا

یکی از شایع ترین دلایلی که باعث می شود ما در ساق پای خود احساس درد کنیم، گرفتگی عضلاتی است که در این ناحیه قرار دارند. کم آب شدن بدن و یا خستگی از جمله دلایلی است که باعث می شود این عضله ها دچار گرفتگی شده و ما احساس درد در این نواحی داشته باشیم. معمولا این گرفتگی با درد زیادی همراه بوده و برخی ها احساس ناراحتی زیادی می کنند.

زمانی که فرد دچار گرفتگی عضله های پشت ساق پا می شود، یک توده سفت در همین ناحیه حس می کند. در برخی ها نیز تورم و قرمزی از دیگر علائمی است که ممکن است مشاهده شود. به غیر از کم آب شدن بدن و یا حرکت های ناگهانی در هنگام ورزش، برخی داروها نیز ممکن است باعث ایجاد این گرفتگی شوند.

البته، تنها علت درد ساق پا در اثر گرفتگی عضله ها به دلیل مواردی که بیان کردیم نیست و گاهی نیز فرد به خاطر نپوشیدن کفش ها و کفی های طبی دچار این مشکل می شود. اگر نمی دانید که کفش های و کفی های چه مزیت های دارند، به صفحه ساخت کفش و کفی طبی بروید و اطلاعات لازم در این خصوص را به دست آورید.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

2- کشیدگی عضلات

دیگر دلیل درد ساق پا کشیدگی عضلات است. کسانی که ورزش می کنند این درد را بیش از بقیه تجربه می کنند. این درد، خیلی شدید بوده و معمولا بعد از آنکه ماهیچه ها تحت کشش قرار گرفتند، شروع می شود. لمس این ناحیه، درد را شدت می دهد. این مورد، یک علت درد ساق پا در زنان و آقایان به شمار می رود و در هر دو گروه مشاهده می شود. برای کاهش احتمال کشیدگی عضلات، بهتر است با پرداخت قیمت کفش و کفی طبی، کفش هایی استاندارد تهیه کرده و بپوشید.

3- تنگی کانال نخاعی

وقتی که فضای قرار گرفته بین ستون فقرات باریک می شود، به اعصابی که در این ناحیه وجود دارند، فشار وارد می شود. در نتیجه این فشار، فرد احساسات متفاوتی همچون، سوزن سوزن شدن، احساس درد، بی حسی و ضعف را تجربه می کند. این عوارض با داروها و شرکت در جلسات فیزیوتراپی درمان می شود. البته، در موارد وخیم تر ممکن است که فرد نیاز به انجام عمل جراحی نیز داشته باشد. در کنار اطلاعاتی که در این مقاله ارائه کردیم خواندن مقاله طول درمان پارگی مینیسک زانو چقدر است؟ را نیز به شما توصیه می کنیم.

4- مشکلات عروقی

یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود برخی از ما درد ساق پا را تجربه کنیم، مشکلات عروقی است. از جمله مشکلات عروقی در بدن می توان به باریک شدن شریان های بدن اشاره کرد. وقتی که عروق بدن، باریک و تنگ می شوند عوارضی همچون گرفتگی پاها و بی حس شدن پاها در زمان راه رفتن بروز پیدا می کند. دیگر علامتی که این گروه ممکن است آن را نیز تجربه کنند، احساس سرما است که برخی اوقات نیز با تغییر رنگ پوست پا همراه است. افرادی که سیگار می کشند، چنانچه بتوانند سیگار را ترک کنند درد کمتری را در ساق پای خود تجربه می کنند.

5- التهاب تاندون ها

از دیگر دلایل درد ساق پا در گروه های مختلف می توان به التهاب در تاندون ها اشاره کرد. چنانچه بخواهیم تاندون ها را تعریف کنیم باید بگوییم، آنها تارهای ضخیمی اند که باعث اتصال ماهیچه ها به استخوان ها می شوند. وقتی که تاندون ها درگیر التهاب می شوند، حرکت دادن مفصل ها سخت شده و فرد دردی را حس می کند. خاطر نشان می کنیم، تاندون های همسترینگ یا آشیل، بیش از بقیه تاندون هایی که در بدن وجود دارند در معرض ابتلا به این مشکل هستند.

دلایل و علت درد ساق پا در زنان و آقایان در سنین مختلف

6-آسیب دیدگی در عصب سیاتیک

از دیگر علت های درد ساق پا، آسیب دیدگی عصب سیاتیک است. عصب سیاتیک در پایین ستون فقرات قرار دارد و وقتی که فشرده می شود باعث ایجاد در ساق پا می شود. دردی که فرد در این ناحیه حس می کند شبیه گرفتگی و یا تیر کشیدن است. افرادی که عصب سیاتیک آنها آسیب دیده است زمانی که می خواهند بنشینند و یا زمانی که می ایستند درد حس می کنند.

اسپاسم عضلات باسن، فتق دیسک، لیز خوردن، لغزش مهره ها و تنگی ستون فقرات از جمله دلایلی است که باعث می شود عصب سیاتیک دچار آسیب شود. پزشکان برای آرام کردن درد این قسمت دارو تجویز می کنند و ممکن است بیمار را به متخصصان فیزیوتراپی ارجاع دهند. زمانی که آسیب وارد شده خیلی شدید انجام عمل جراحی توصیه می شود.

7- ملتهب شدن تاندون ها

تاندون ها نیز تارهای ضخیمی هستند و ماهیچه ها را به استخوان وصل می کنند. وقتی که تاندون ها ملتهب می شوند، حرکت دادن مفصل ها نیز سخت و دشوار شده و درد ایجاد می شود.

8- شین اسپلینت

زمانی که به پا آسیب وارد می شود یکی از علائمی که بروز پیدا می کند، درد است که به آن شین اسپلینت گفته می شود. این عارضه، زمانی ظاهر می شود که استخوان نزدیک ساق پا دچار آسیب می شود. فرد در این حالت در درشت نی یا قسمت داخلی استخوان پای خود احساس درد می کند.  

10 علت درد ساق پا در زنان و آقایان در سنین مختلف

علت درد ساق پا در زنان چیست؟

مواردی که در بالاتر بیان کردیم از جمله دلایل مشترک ایجاد درد ساق پا بین خانم ها و آقایان به شمار می رود. ما در این قسمت می خواهیم به صورت اختصاصی به بیان درد ساق پا در خانمها بپردازیم.

1- پوشیدن کفش های نامناسب

یکی از مواردی که بین اغلب خانم ها مشترک به نظر می رسد، پوشیدن کفش های نامناسب است. این کفش ها فشار زیادی به ساق پا وارد کرده و باعث کشیده شدن عضلاتی می شوند که در ناحیه پشت ساق پا قرار گرفته اند. پس، یک علت درد ساق پا در زنان می تواند همین مورد باشد. خانم هایی که نمی خواهند با این درد، دست و پنجه نرم کنند بهتر است برای پیاده روی های روزانه کفش های مناسب و استاندارد به پا کنند.

موضوعی که باید به خاطر داشته باشید این است که درد ساق پا منجر به قطع پا نمی شود. اگر به دلیل بیماری، حادثه در حین کار و یا حادثه در حین رانندگی درگیر قطع عضو از زیر زانو شده اید خوب است صفحه قیمت ساخت پروتز پا زیر زانو را مطالعه کنید.

2- دوران پریود

دیگر علت درد ساق پا در خانمها می تواند عادت ماهانه آنها باشد. در طی این دوران، تغییراتی در هورمون ها ایجاد می شود و همین موضوع سبب می شود تا خانم ها در دوران پریود خود، احساس درد در ناحیه ساق پا داشته باشند. بعد از تمام شدن این دوران، درد نیز کم کم بهبود پیدا می کند.

3- بارداری

دوران بارداری نیز دیگر علت و سبب درد ساق پا است. در طی این دوران، مایعات در بدن خانم ها جمع می شود و به دنبال آن نیز با افزایش وزن و تغییر پیدا کردن میزان کلسیم در بدن، عضلات پا خسته شده و به دنبال آن، درد در ساق پا حس می شود. به خانم های بارداری که این درد آنها را اذیت می کند توصیه می کنیم نمک کمتری مصرف کنند و تا جایی که برای شان امکان پذیر است پاهای خود را آویزان نکنند.

علت درد ساق پا

درد ناگهانی ساق پا نشانه چیست؟ در این رابطه چه میدانید؟

درد ساق پا که به صورت ناگهانی بروز پیدا می کند، از دیگر موضوعاتی است که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. اگر سوال “درد ناگهانی ساق پا نشانه چیست” برای شما به وجود آمده است، توصیه می کنیم این قسمت را با دقت بیشتری مطالعه کنید.

1- انجام فعالیت های ناگهانی

یکی از مواردی که می توان در خصوص علت درد ساق پا بیان کرد، انجام فعالیت های ناگهانی است. کسانی که تا به امروز، هیچ فعالیتی نداشته اند، وقتی که به یک باره فعالیت شان را شروع می کنند، دردی را در ساق پای خود حس می کنند. این درد، زمانی شدت پیدا می کند که فرد فعالیت های سنگینی را انجام می دهد.

2- کم بودن آب بدن

دیگر علت درد ساق پا در زنان و آقایان، کم آب بودن بدن است. کسانی که فعالیت های زیادی انجام می دهند و خیلی عرق می کنند می بایست به اندازه کافی، آب به بدن خود برسانند. در غیر این صورت، درد ناگهانی در ساق پا یکی از علائمی است که آنها حتما مشاهده خواهند کرد.

کلام آخر

درد ساق پا و بیان علت درد ساق پا در زنان و آقایان از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. امیدواریم با نکاتی که بیان کردیم متوجه شده باشید که چه کارهایی باعث ایجاد درد در ساق پا می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *